Käpylän Pallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Käpylän Pallo
KäPa logo.png
Koko nimi Käpylän Pallo
Perustettu 1956
Kaupunki Suomi Helsinki, Suomi
Kenttä KäPa Campus
– kapasiteetti 1 100
Sarja Kakkonen
Puheenjohtaja Petri Vanhala
Päävalmentaja Ossi Virta
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Käpylän Pallo (KäPa) on Helsingin Käpylässä toimiva jalkapalloseura. Se perustettiin vuonna 1956.

Käpylän Pallo organisoi ensimmäisenä suomalaisena jalkapalloseurana ”nappulaliigat”. Liigajoukkueet saivat nimensä Englannin liigan seuroilta ja muutama joukkue jopa sai pelipaidat liigajoukkueilta lahjaksi.[1]

Nykypäivä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuran edustusjoukkue pelaa kaudella 2021 Kakkosessa. Ykkösessä se pelasi historiansa toistaiseksi ainoan kerran kaudella 2008. Kotiottelunsa KäPa pelaa Vallilanlaaksossa, KäPa Campuksella.

Seuralla on juniorijoukkueita kaikissa ikäluokissa. Käpylän Pallo järjesti FC Hongan kanssa Helsinki Cupin vuodesta 1976 vuoteen 2011 saakka, jolloin KäPa luopui siitä ja tilalle tuli HJK. KäPa:n juniorien harjoitukset pidetään Käpylässä Sampsantien kentällä, Käpylän urheilupuiston nurmella ja Käpylän kuplahallin kentällä sekä Vallilanlaaksossa ja Oulunkylässä. Käpylän Pallo rakensi Käpylän liikuntapuistoon talvella 2006 kuplahallin junioreille.

KäPalla on oma valmennuslinjaus: Kaikki pelaa – omalla tasollaan. Nuoret pelaajat jaetaan seurassa pienempiin ryhmiin osaamisen ja kehittymisen mukaan. KäPa tunnetaan tätä nykyä erittäin laadukkaasta junioritoiminnasta ja on voittanut useina vuosina esim. Helsinki Cupin useassa ikäluokassa. Seura on myynyt pelaajia mm. Saksaan HSV:n (Anssi Suhonen, Juho Kilo ja Jesse Kilo) ja Eintracht Braunschweigin (Ville Räty) riveihin sekä tanskalaiseen Esbjerg fB:hen (Noah Nurmi).

Käpylän Pallon kasvateista miesten A-maajoukkueessa ovat pelanneet Simo Valakari, Leo Väisänen ja Onni Valakari.

KäPan B-juniorit ovat voittaneet jalkapallon Suomen mestaruuden kahdesti (2016 ja 2019). Kaudella 2020 seura voitti B-nuorten SM-hopeaa.

Galleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.kapylanpallo.fi/index.php?/historia/

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.