Kongsvinger IL

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kongsvinger IL Toppfotboll
Koko nimi Kongsvinger Idrettslag Toppfotboll
Perustettu 1892
Kenttä Gjemselund Stadion, Kongsvinger
– kapasiteetti 5 000
Sarja Adeccoligaen
Puheenjohtaja Norja Vidar Bråten
Päävalmentaja Norja Hans-Erik Eriksen
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Kongsvinger IL Toppfotball on norjalainen vuonna 1892 perustettu jalkapalloseura Kongsvingeristä Hedmarkista. Seura pelaa kotiottelunsa Gjemlesund Stadionilla ja on Kongsvinger Idrettslagin jalkapallojaos. Seura pelaa Norjan miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Adeccoligaenissa.

Seura pelasi Norjan korkeimmalla sarjatasolla yhtäjaksoisesti vuosina 1983–1999, vaikka sen taloudelliset resurssit olivat niukat. Joukkue menestyi hyvin ja oli parhaimmillaan liigassa toinen kaudella 1992 sekä kahdesti kolmas. Seura esiintyi myös eurokentillä ja kaudella 1993/94 se pelasi UEFA Cupissa historiallisen 1–1 tasapelin Juventusta vastaan. Seura putosi kauden 1999 jälkeen pääsarjasta ja taloudellisten vaikeuksien syventyessä 2001 myös ykkösdivsioonasta kolmannelle sarjatasolle.

Vuonna 2003 KIL aloitti paluun takaisin kohti Norjan huippua Vegard Skogheimin opein voittamalla sarjansa ja nousemalla Adecco-liigaan. Seuraavalla kaudella nuori joukkue taisteli jopa noususta Tippeligaeniin, mutta hävisi nousukarsinnoissa FK Bodø/Glimtille yhteismaalein 4–1. Lopulta kaudella 2009 paluu pääsarjaan toteutui, kun KIL sijoittui Adeccoligaenissa kolmanneksi ja pudotti ratkaisevassa nousukarsintaotteluparissa Sparta Sarsborgin yhteismaalein 5–4.

KIL:n visiitti Tippeligaenissä jäi kuitenkin kauden 2010 mittaiseksi, sillä kauden päätteeksi seura oli sarjassa toiseksi viimeisenä ja putosi suoraan takaisin Adeccoligaeniin. Kauden jälkeen seuran menestysvuosien päävalmentaja Per Brogeland palasi takaisin joukkueen peräsimeen. [1] Hän ei kuitenkaan saanut KIL:n peliä kulkemaan ja vanhoista saavutuksista huolimatta Brogelandin kolmas pesti päättyi potkuihin jo elokuun lopussa. Valmentajan tehtäviin palasi seuralle jo tutuksi tullut Tom Nordlie. [2]

Meriitit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entisiä pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entisiä valmentajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]