Luettelo valtionpäämiesten ja pääministerien virka-asunnoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Luettelo kuuluisista virka-asunnoista)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo valtionpäämiesten ja pääministerien virka-asunnoista.

Valtionpäämiesten virka-asunnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sjainti Kuva
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Buckinghamin palatsi [1] Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsija[1] Britannian valtio Lontoo[1] Buckingham Palace, London, England, 24Jan04.jpg
 Ranska Élysée-palatsi [2] Ranskan tasavallan presidentti[2] Ranskan valtio Pariisi[2] Palais elysee.jpg
 Kazakstan Ak Orda[3] Kazakstanin presidentti[3] Kazakstanin valtio Astana[3] Резиденция президента - panoramio.jpg
 Kreikka Presidentinpalatsi [4] Kreikan presidentti[4] Kreikan valtio Ateena[4] Palais présidentiel d'Athènes.jpg
 Islanti Bessastaðir [5] Islannin presidentti[5] Islannin valtio Álftanes[6] OB090126b-3049 Bessastadir.JPG
 Japani Kōkyo [7] Japanin keisari[7] Japanin valtio Tokio[7] Imperial place Japan 1979 air.jpg
 Liettua Presidentinlinna [8] Liettuan presidentti[8] Liettuan valtio Vilna[8] Wilno - Pałac prezydencki.jpg
 Thaimaa Bangkokin Suuri palatsi[9] Thaimaan kuningas[9] Thaimaan valtio Bangkok[9] Bangkok GrandPalace from River2.jpg
 Itävalta Hofburg[10] Itävallan liittopresidentti[10] Itävallan valtio Wien[10] Wien Hofburg Neue Burg Heldenplatz.jpg
 Etelä-Afrikka Mahlamba Ndlopfu[11] Etelä-Afrikan presidentti[12] Etelä-Afrikan valtio Pretoria[13] Libertas, since 1994 known as Mahlamba Ndlopfu, in 1934 by Gerard Moerdijk designed as official residence in Pretoria for the state of the Union of South Africa. - panoramio.jpg
 Tanska Amalienborgin linna[14] Tanskan kuningatar[14] Tanskan valtio Kööpenhamina[14] Copenhagen amalienborg seen from opera house.jpg
 Tšekki Prahan linna[15] Tšekin presidentti[15] Tšekin valtio Praha[15] Hradschin Prag.jpg
 Turkki Presidentillinen kompleksi[16] Turkin presidentti[17] Turkin valtio Ankara[18] Ak Saray - Presidential Palace Ankara 2014 002.jpg
 Espanja Palacio Real de Madrid [19] Espanjan kuningas[19] Espanjan valtio Madrid[19] PalacioReal1.jpg
 Ukraina Mariinski-palatsi [20] Ukrainan presidentti[20] Ukrainan valtio Kiova[20] Maryinsky Palace, residence of the Ukrainian President.JPG
 Liechtenstein Vaduzin linna[21] Liechtensteinin ruhtinas[21] Liechtensteinin suku Vaduz[21] Liechtenstein Schloss Vaduz.jpg
 Valko-Venäjä Itsenäisyyden palatsi[22] Valko-Venäjän presidentti[23] Valko-Venäjän valtio Minsk[24] Дворец независимости в Минске.jpg
 Norja Oslon kuninkaallinen linna[25] Norjan kuningas[25] Norjan valtio Oslo[25] Oslo Royal Palace left.jpg
 Latvia Riian linna [26] Latvian presidentti[26] Latvian valtio[26] Riga [26] 2006 09 14-17 RigaFortress054.jpg
 Luxemburg Suurherttuan palatsi[27] Luxembourgin suurherttua[27] Luxemburgin valtio Luxemburg[27] Grand Ducal Palace, Luxembourg 1.jpg
 Intia Rashtrapati Bhavan [28] Intian presidentti[28] Intian valtio New Delhi[28] Indian President House.jpg
 Ruotsi Tukholman kuninkaallinen linna[29] Ruotsin kuningas[29] Ruotsin valtio Tukholma[29] Royal-Palace-Stockholm.jpg
 Saksa Bellevuen linna[30]
Saksan presidentti[30] Saksan valtio Berliini[30]
Bellevuen linna Berliini
Villa Hammerschmidt [31] Bonn[31] Villa Hammerschmidt Bonn
 Yhdysvallat Valkoinen talo[32] Yhdysvaltain presidentti[32] Yhdysvaltain hallitus Washington D.C.[32] WhiteHouseSouthFacade.JPG
 Argentiina Casa Rosada[33] Argentiinan presidentti[33] Argetiinan hallitus Buenos Aires[33] Casa Rosada in Buenos Aires.jpg
 Suomi Mäntyniemi [34]
Suomen tasavallan presidentti [35][34] Suomen valtio Helsinki[35][34] Mäntyniemi.JPG
Presidentinlinna [35] Präsidentenpalast Helsinki.jpg
 Venäjä Moskovan Kreml [36] Venäjän presidentti[36] Venäjän valtio Moskova[36] Moscow 05-2012 Kremlin 23.jpg
Vatikaani Vatikaani Apostolinen palatsi[37] Rooman piispa[37] Vatikaanivaltio Watykan Plac sw Piora kolumnada Berniniego.JPG

Pääministerin virka-asunnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sijainti Kuva
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Downing Street 10 [38] Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri[38] Britannian valtio Lontoo[38] 10 Downing Street. MOD 45155532.jpg
 Ranska Hôtel Matignon [39] Ranskan pääministeri[39] Ranskan valtio Pariisi[39] Matignon (perron).jpg
 Japani Kantei [40] Japanin pääministeri[40] Japanin valtio Tokio[40] Soridaijinkantei3.jpg
 Espanja Moncloan palatsi[41] Espanjan pääministeri[41] Espanjan valtio Madrid[41] Palacio de la Moncloa.jpg
 Ruotsi Sagerin talo [42] Ruotsin pääministeri[42] Ruotsin valtio Tukholma[42] Sagerska palatset.jpg
 Kreikka Máximoksen huvila [43] Kreikan pääministeri[43] Kreikan valtio Ateena[43] Papandreou Papademos - Ceremony for the official handover - 11 November 2011 (7).jpg
 Saksa Bundeskanzleramt[44]
Saksan liittokansleri[44] Saksan valtio Berliini [44]
2012-03-27 Bonn Palais Schaumburg.JPG
Palais Schaumburg[45] Bonn[45] Bundeskanzleramt from Reichstag.jpg
 Suomi Kesäranta[46] Suomen pääministeri[46] Suomen valtio Helsinki[46] Kesäranta talvella 2.JPG

Muut virka-asunnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Virka-asunto Käyttäjä Omistus Sjainti Tyyppi Kuva
 Suomi Kultaranta [47] Suomen tasavallan presidentti[47] Suomen valtio Naantali [47] kesäasunto Kultaranta 1920.jpg
 Yhdistynyt kuningaskunta Chequers Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri Britannian valtio Ellesborough, Buckinghamshire kesäasunto Chequers2.jpg
 Ranska Château de Rambouillet [48] Ranskan tasavallan presidentti[48] Ranskan valtion yksityinen Rambouillet[48] kesäasunto Château de Rambouillet 2013.JPG
 Yhdysvallat Camp David[49] Yhdysvaltain presidentti[49] Yhdysvaltain valtio Catoctin Mountain Park Maryland[49] kesä-/vapaa-ajan asunto Camp David.jpg
Vatikaani Vatikaani Castel Gandolfo [50] Rooman paavi Vatikaani Gastel Gandolfo Italia[50] kesäsunto Caastelgandolfo05.JPG
 Ruotsi Harpsund[51] Ruotsin pääministeri[51] Ruotsin valtio Flen[51] kesäasunto Harpsund2.JPG

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Buckingham Palace The Official webside of the British Monarchy. Viitattu 05.12.2012.
  2. a b c Palais de l'Élysée Président de la République française. Viitattu 05.12.2012.
  3. a b c "Akorda" Palace of the President in Astana Astana Hotels.net. Viitattu February 6, 2018.
  4. a b c Presidential Mansion Presidency of the Hellenic Republic. Viitattu 05.12.2012.
  5. a b Bessastaðir The President of Iceland. Viitattu 05.12.2012.
  6. Sveitarfélagið Álftanes alftanes.is. Viitattu 6.12.2012.
  7. a b c Kōkyo Imperial Household Agency of Japan. Viitattu 05.12.2012.
  8. a b c Prezidentūra The President of Lithuania. Viitattu 05.12.2012.
  9. a b c The Grand Palace The Grand Palace of Bangkok. Viitattu 05.12.2012.
  10. a b c Hofburg Bundespräsident der Republik Österreich. Viitattu 05.12.2012.
  11. Archived copy thepresidency.gov.za. Arkistoitu 12.4.2012. Viitattu 23.8.2016.
  12. Archived copy thepresidency.gov.za. Arkistoitu 12.4.2012. Viitattu 23.8.2016.
  13. Archived copy thepresidency.gov.za. Arkistoitu 12.4.2012. Viitattu 23.8.2016.
  14. a b c Amalienborg The official website of the Danish Monarchy. Viitattu 05.12.2012.
  15. a b c Prague Castle President of the Czech Republic. Viitattu 05.12.2012.
  16. "Name of new Presidential compound announced", Daily Sabah, 29 October 2014. Luettu 6 November 2014. 
  17. "Name of new Presidential compound announced", Daily Sabah, 29 October 2014. Luettu 6 November 2014. 
  18. "Name of new Presidential compound announced", Daily Sabah, 29 October 2014. Luettu 6 November 2014. 
  19. a b c Royal Palace of Madrid Monarquía Española. Viitattu 05.12.2012.
  20. a b c Mariyinsky Palace President of Ukraine. Viitattu 05.12.2012.
  21. a b c Vaduz Castle Das Fürstenhaus von Liechtenstein. Viitattu 05.12.2012.
  22. [1]
  23. [2]
  24. [3]
  25. a b c Det kongelige slott Official website of The Royal Norwegian Family. Viitattu 05.12.2012.
  26. a b c d Rīgas pils Latvijas Valsts prezidents. Viitattu 05.12.2012.
  27. a b c Palais grand-ducal Cour Grand- Ducale de Luxembourg. Viitattu 05.12.2012.
  28. a b c Rashtrapati Bhavan President of India. Viitattu 05.12.2012.
  29. a b c Royal Palace of Stockholm Swedish Royal Court. Viitattu 05.12.2012.
  30. a b c Schloss Bellevue Der Bundespräsident. Viitattu 05.12.2012.
  31. a b Villa Hammerschmidt Der Bundespräsident. Viitattu 05.12.2012.
  32. a b c The White House Executive Office of the President. Viitattu 05.12.2012.
  33. a b c Casa Rosada Presidente de la Nación Argentina. Viitattu 05.12.2012.
  34. a b c Mäntyniemi Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  35. a b c Presidentinlinna Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  36. a b c The Moscow Kremlin President of Russia. Viitattu 05.12.2012.
  37. a b Apostolic Palace The Holy See Press Office. Viitattu 05.12.2012.
  38. a b c Downing Street 10 The Official site of the British Prime Minister's Office. Viitattu 05.12.2012.
  39. a b c Hôtel Matignon Portail du Gouvernement. Viitattu 05.12.2012.
  40. a b c Kantei Prime Minister of Japan and His Cabinet. Viitattu 05.12.2012.
  41. a b c La Moncloa Presidente del Gobierno de España. Viitattu 05.12.2012.
  42. a b c Sager House Government Office of Sweden. Viitattu 05.12.2012.
  43. a b c Maximos Mansion, the Greek PM's new house Protothemanews.com. Viitattu 01.4.2015.
  44. a b c Bundeskanzleramt Die Bundesregierung. Viitattu 05.12.2012.
  45. a b Palais Schaumburg Die Bundesregierung. Viitattu 05.12.2012.
  46. a b c Kesäranta Valtioneuvoston kanslia. Viitattu 05.12.2012.
  47. a b c Kultaranta Suomen tasavallan Presidentti. Viitattu 05.12.2012.
  48. a b c Château de Rambouillet Château de Rambouillet, Laiterie de la Reine et Chaumière aux Coquillages. Viitattu 05.12.2012.
  49. a b c Camp David Executive Office of the President. Viitattu 05.12.2012.
  50. a b Apostolic Palace The Holy See Press Office. Viitattu 05.12.2012.
  51. a b c Harpsund Statens Fastighetsverk. Viitattu 05.12.2012.