Camp David

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
David Eisenhower, jonka mukaan Camp David nimettiin.
Camp David Richard Nixonin hallituskauden aikana.

Camp David eli Naval Support Facility Thurmont on Yhdysvaltain presidentin maaseutuhuvila Thurmontissa, Marylandissa.[1] Se sijaitsee 97 kilometriä Washingtonin ulkopuolella ja 20 kilometriä Gettysburgista, Pennsylvaniasta.

Camp Davidin nimi oli ensin Hi-Catoctin ja se rakennettiin Yhdysvaltain hallinnon työntekijöiden perheille ja se valmistui vuonna 1935.lähde? Valtio hankki sen vuonna 1942 presidentti Franklin D. Rooseveltin aikana ja nimeksi tuli Shangri-La. Sitä ennen presidentin maaseutuhuvila oli Rapidan Camp Virginiassa presidentti Herbert Hooverin virkakaudesta. Presidentti Dwight Eisenhower nimesi sen Camp Davidiksi lapsenlapsensa mukaan vuonna 1953. Tämä vuoristoinen alue on noin 0,5 neliökilometriä pinta-alaltaan.lähde?

Camp David on hyvin syrjässä ja hiljainen alue. Siellä on monia pieniä mökkejä ja kävelyreittejä. Huvilaa on käytetty virallisiin ja epävirallisiin huipputapaamisiin. Siellä suunniteltiin Normandian maihinnousua ja neuvoteltiin Lähi-idän rauhasta useaan otteeseen.

Seuraavat presidentit ovat asuneet Camp Davidissa:lähde?

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Camp David Encyclopedia Britannica. Viitattu 31.7.2012.
Tämä Yhdysvaltoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.