Luettelo Turun piirustuskoulun oppilaista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Turun piirustuskoulun oppilaista. Luettelo ei pyri olemaan täydellinen, sillä varsinkin alkuvuosien oppilaista on vähän tietoja. Luetteloon on merkitty taiteilijan elinpaikkoja ja vuodet, jolloin tämä on käynyt Turun piirustuskoulua, mikäli se on tiedossa, sekä elinikä.

Turun piirustuskoulun oppilaita eri vuosilta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taiteilija Asuinpaikka Piirustuskoulussa ammatti Elämä
Alexandra Frosterus-Såltin Vaasa 18521857 taidemaalari, piirustuksenopettaja 1837 – 1916
Berndt Lindholm Helsinki, Göteborg Ruotsi 18561861 taidemaalari 1841 – 1914
Johan Erik Lindh Roslagen Ruotsi, Helsinki 1800-luvulla taidemaalari 1793 – 1865
Gustaf Wilhelm Finnberg Turku, Ruotsi 1820-luvulla taidemaalari 1784 – 1833
Alexander Federley Turku 1870-luvulla taidemaalari, piirtäjä 1864 – 1932
Elin Alfhild Nordlund Turku 1870-luvulla taidemaalari 1861 – 1941
Victor Westerholm Turku 1880-luvulla taidemaalari 1860 – 1919
Alma Engblom Turku 1870-luvulla taidemaalari 1856 – 1926
Dora Wahlroos Turku, Kauniainen 18861889 taidemaalari 1870 – 1947
Emil Wikström Turku 1880-luvun alussa[1] kuvanveistäjä 1864 – 1942
Georges Winter Viipuri? 18951897 kuvanveistäjä 1875 – 1954
Casper Wrede Helsinki 1880-luvulla taidemaalari, kartanonomistaja 1856 – 1945
Juho Rissanen Kuopio, Tanska, Ranska, Florida 1890-luvulla taidemaalari 1873 – 1950
Santeri Salokivi Turku 19001904 taidemaalari, piirustuksenopettaja, taidegraafikko 1886 – 1940
K. E. Jansson Ahvenanmaa 1800-luvun lopulla taidemaalari 1846 – 1874
Vivi Munsterhjelm Britannia, Helsinki 18891894 taidemaalari 1894 – 1961
Matti Visanti (ent. Björklund) Turku, Helsinki 19071910 arkkitehti, taidegraafikko 1885 – 1957
Johannes Paavola Turku 19101915 taidemaalari, kuvaamataidon opettaja 1894 – 1961
Wäinö Aaltonen Turku 19101915 taidemaalari 1894 – 1966
Sulho Sipilä Turku 19151917 taidemaalari 1895 – 1949
Joel Pettersson Turku, Ahvenanmaa 19131915 kirjailija
Seth Wähä Ahvenanmaa, Turku 19131916 taidemaalari
Aukusti Tuhka Tampere 19171919 taidegraafikko 1895 – 1973
Elsa Salminiitty Turku 19201924 taidemaalari
Otto Mäkilä Loimaa 19201924 taidemaalari, surrealisti
Nikolai Lehto Turku 19301932 naivisti, taidemaalari
Alice Kaira Helsinki 1930-luvulla naivisti, taidemaalari 1913 – 2006
Erik Aschan-Rauthovi Turku 19331934 taidemaalari
Harry Henriksson Tukholma, Turku 1924–1927 taidegraafikko 1907 – 1981
Maija Karma Helsinki 1930-luvulla kuvittaja
Otso Karpakka Turku 19301932 kuvataiteilija
Tuulikki Pietilä Yhdysvallat, Helsinki 19331936 taidegraafikko
Voitto Vikainen Turku 19331934 taidemaalari
Hilkka Toivola Turku 19321935 kuvataiteilija
Osmo Laine Turku 1930-luvulla kuvataiteilija 1914 – 2004
Olavi Hurmerinta Turku 1940-luvulla pilapiirtäjä, taidemaalari
Harry Kivijärvi Turku 19471950 kuvanveistäjä 1931 – 2010
Kauko Lehtinen Turku 1940-luvulla kuvataiteilija
Vieno Orre Turku 19471950 kuvataiteilija
Max Salmi Turku 1948–49, 1954–55 kuvataiteilija 1931 – 1995
Helge Stén Turku 1940-luvulla kuvataiteilija
Raimo Utriainen Turku 1940-luvulla kuvanveistäjä
Ismo Kajander Turku 1950-luvulla kuvataiteilija
Veikko Lehtovaara Turku 1959–1963 taidegraafikko s. 1941
Alpo Jaakola Turku 19511952 taidemaalari 1929 – 1997
Erkki Sakari Heinonen Haapajärvi 19511953 taidegraafikko ja taidemaalari 1933 – 2010
Raimo Kanerva Turku 1958–1961 taidegraafikko 1941 – 1999
Valto Vaalikivi Naantali 19601962 kuvataiteilija
Milja Aarnio Turku 19611963 kuvanveistäjä, keraamikko
Veli Ekroos Turku 1961–1964 taidemaalari s. 1945
Harro Koskinen Turku 19651967 kuvataiteilija
Simo Helenius Turku 19661969 kuvanveistäjä
Matti Karjula Turku 19691970 taidemaalari
Marja-Leena Kirjonen Raisio, Helsinki 19671970 kuvataiteilija
Hannu Hämäläinen Turku 19671970 taidegraafikko
Annukka Grönlund (Ann-Mari Kaunisto) Turku 19671970 taidemaalari, naivisti s. 1941
Raimo Ala-Kärppä Turku 19671970 taidemaalari, konservaattori
Paolo Battilana Turku 1960-luvulla taidemaalari s. 1953
Kaiju Haanpää (Kaiju Järvilehto) Turku 1968–1971 kuvataiteilija s. 1948
Martin Ahlström Raisio 1970-luvulla taidemaalari
Manno Kalliomäki Turku 1960-luvulla taidegraafikko 1949 – 2005
Ulla Liuhala Helsinki 19681971 taidemaalari s. 1948
Erkki Mykrä Turku 1969–1972 kuvanveistäjä s.1948
Panu Patomäki Heinola 1970–1973 kuvanveistäjä s. 1949
Anu Tuomi Helsinki 1970-luvulla taidemaalari
Hannu Artinaho Rauma 1970-luvulla taidegraafikko s. 1946
Juha Rautio Kokkola 19781982 kuvataiteilija s. 1959

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Margareta Willner-Rönnholm, Taidekoulun arkea ja unelmia, Turun Piirustuskoulu 1830–1981, Turun maakuntamuseo – Turun Taidemuseo 1996. ISBN 951-595-025-2

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]