Alma Engblom

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alma Engblom: Maalaistyttö (1876).

Alma Engblom (18. helmikuuta 1856 Helsinki15. toukokuuta 1926 Turku) oli suomalainen taidemaalari, joka kävi Turussa Suomen taideyhdistyksen piirustuskoulua 1870-luvun puolivälissä.

Engblom aloitti taideopintonsa Robert Wilhelm Ekmanin johdolla, ja häntä pidettiin yhtenä tuon vuosikymmenen lupaavimpana taideopiskelijana. Säilyneiden töiden perusteella voidaankin katsoa hänen kuuluneen realismin alkavan kauden lupaaviin nuoriin taiteilijoihin. Vuonna 1879 Engblomille myönnettiin ulkomaanstipendi ja hän opiskeli muutamia vuosia Pariisissa. Palattuaan Turkuun Engblom maalasi 1880-luvulla muotokuvia, mutta joutui kuitenkin rahavaikeuksien takia luopumaan varsinaisesta taiteilijan urasta.[1] Hän hankki sittemmin elantonsa piirustuksenopettajana, mistä syystä taiteellinen toiminta jäi vähäiseksi. Hän oli Maria Wiikin ja Amélie Lundahlin aikalaisia. Kuten useimmat tuon ajan naispuoliset taiteilijat, Engblomkin pysyi koko ikänsä naimattomana ja asui yhdessä leskiäitinsä kanssa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Willner-Rönnholm, s. 77
  2. Riitta Konttinen: Engblom, Alma (1856–1926) Kansallisbiografia-verkkojulkaisu (maksullinen). 6.6.2003. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Viitattu 29.11.2009.
Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.