Luettelo Formula 1 -maailmanmestareista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Formula 1 -sarjan maailmanmestareista. F1-mestaruudesta on kilpailtu vuodesta 1950 lähtien. Eniten mestaruuksia on Michael Schumacherilla, seitsemän.

Mestarit kausittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1950-59

Kausi Kuljettaja
1950 Italian lippu Giuseppe Farina[1]
1951 Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio[2]
1952 Italian lippu Alberto Ascari[3]
1953 Italian lippu Alberto Ascari[4]
1954 Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio[5]
1955 Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio[6]
1956 Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio[7]
1957 Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio[8]
1958 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Mike Hawthorn[9]
1959 Australian lippu Jack Brabham[10]

1960-69

Kausi Kuljettaja
1960 Australian lippu Jack Brabham[11]
1961 Yhdysvaltain lippu Phil Hill[12]
1962 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Graham Hill[13]
1963 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark[14]
1964 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu John Surtees[15]
1965 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark[16]
1966 Australian lippu Jack Brabham[17]
1967 Uuden-Seelannin lippu Denny Hulme[18]
1968 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Graham Hill[19]
1969 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart[20]


1970-79

Kausi Kuljettaja
1970 Itävallan lippu Jochen Rindt[21]
1971 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart[22]
1972 Brasilian lippu Emerson Fittipaldi[23]
1973 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart[24]
1974 Brasilian lippu Emerson Fittipaldi[25]
1975 Itävallan lippu Niki Lauda[26]
1976 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu James Hunt[27]
1977 Itävallan lippu Niki Lauda[28]
1978 Yhdysvaltain lippu Mario Andretti[29]
1979 Etelä-Afrikan lippu 1928–1994 Jody Scheckter[30]


1980-89

Kausi Kuljettaja
1980 Australian lippu Alan Jones[31]
1981 Brasilian lippu Nelson Piquet[32]
1982 Suomen lippu Keke Rosberg[33]
1983 Brasilian lippu Nelson Piquet[34]
1984 Itävallan lippu Niki Lauda[35]
1985 Ranskan lippu Alain Prost[36]
1986 Ranskan lippu Alain Prost[37]
1987 Brasilian lippu Nelson Piquet[38]
1988 Brasilian lippu Ayrton Senna[39]
1989 Ranskan lippu Alain Prost[40]

1990-99

Kausi Kuljettaja
1990 Brasilian lippu Ayrton Senna[41]
1991 Brasilian lippu Ayrton Senna[42]
1992 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell[43]
1993 Ranskan lippu Alain Prost[44]
1994 Saksan lippu Michael Schumacher[45]
1995 Saksan lippu Michael Schumacher[46]
1996 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Damon Hill[47]
1997 Kanadan lippu Jacques Villeneuve[48]
1998 Suomen lippu Mika Häkkinen[49]
1999 Suomen lippu Mika Häkkinen[50]


2000-09

Kausi Kuljettaja
2000 Saksan lippu Michael Schumacher[51]
2001 Saksan lippu Michael Schumacher[52]
2002 Saksan lippu Michael Schumacher[53]
2003 Saksan lippu Michael Schumacher[54]
2004 Saksan lippu Michael Schumacher[55]
2005 Espanjan lippu Fernando Alonso[56]
2006 Espanjan lippu Fernando Alonso[57]
2007 Suomen lippu Kimi Räikkönen[58]
2008 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton[59]
2009 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jenson Button[60]

2010-

Kausi Kuljettaja
2010 Saksan lippu Sebastian Vettel[61]
2011 Saksan lippu Sebastian Vettel[62]
2012 Saksan lippu Sebastian Vettel[63]
2013 Saksan lippu Sebastian Vettel[64]
2014 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton[65]
2015 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton[66]
2016 Saksan lippu Nico Rosberg[67]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nino Farina Wins Inaugural Drivers' Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  2. Fangio Lays down His Marker ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  3. Ascari and Ferrari Completely Dominate ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  4. Dominant Ascari Takes a Second Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  5. Fangio's Second Title Marred by Marimon Death ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  6. Mercedes Domination Overshadowed by Le Mans Tragedy ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  7. Collins Helps Fangio Win Fourth Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  8. Moss Shines, but Fangio Takes Fifth Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  9. Hawthorn's Title in a Season of Tragedy ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  10. Cooper Powers Jack Brabham to the Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  11. Jack Brabham and Cooper Dominate again ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  12. Ferrari "Shark-Nose" Dominates under New Rules ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  13. Hill and BRM Triumph ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  14. The Unstoppable Jim Clark ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  15. Surtees Is Champion - on Two and Four Wheels ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  16. Lotus and Clark Triumph Again ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  17. Jack Brabham Wins under New Regulations ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  18. Hulme Takes Brabham to Second Consecutive Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  19. Hill Takes Title for the Grieving Lotus Team ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  20. Jackie Stewart in Unbeatable in the Matra ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  21. Jochen Rindt Becomes the First Posthumous Champion ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  22. Dominant Jackie Stewart Takes His Second Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  23. Emerson Fittipaldi Becomes the Youngest Champion ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  24. Tragedy Overshadows Jackie Stewart's Third Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  25. Fittipaldi Takes McLaren's First Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  26. Niki Lauda Dominates, but Year Is Marred by Hill's Death ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  27. Hunt Takes Title Despite Lauda's Bravery ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  28. Consistency Secures Niki Lauda a Second Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  29. Triumph and Tragedy for Lotus ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  30. Scheckter Wins as Ground-Effect Cars Dominate ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  31. Alan Jones Beats Nelson Piquet to the Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  32. Nelson Piquet Secures His First Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  33. Rosberg Takes the Championship with just One Win ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  34. Refuelling in, Ground-Effect out - Piquet Is Champion ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  35. Age Wins over Experience - Lauda Takes Another Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  36. Third Time Lucky as Alain Prost Takes the Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  37. Mansell Denied at the Last ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  38. Piquet Secures Third Drivers' Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  39. Senna Wins Thrilling Japanese Finale to Land First Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  40. Prost Clinches Third Title after Collision in Japana ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  41. First Corner Collision in Japan Gives Senna Second Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  42. Senna Pips Mansell to Win Third Drivers' Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  43. Dominant Mansell Romps to First Drivers' Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  44. Prost Retires after Clinching Fourth Drivers' Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  45. Death of a Legend Overshadows Schumacher's First Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  46. New Rivalry Born as Schumacher Brushes off Hill's Challenge ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  47. Hill Emulates Late Father to Lift Drivers' Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  48. Questionable Tactics Fail to Derail Villeneuve Title Bid ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  49. Flying Finn Hakkinen Nets First Drivers' Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  50. Hakkinen Edges Irvine to Claim Back-to-Back Titles ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  51. Millenium Ushers in New Era of Ferrari Dominance ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  52. Ferrari Dominance Leaves Rivals in Its Wake ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  53. Prancing Horse Gallops away as Title over by Mid-Season ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  54. The Schumacher Era Continues ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  55. Michael's Magnificent Seven ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  56. A First for Fernando ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  57. Alonso again ... just ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  58. Kimi Creeps up on Rivals to Snatch Drivers' Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  59. Lewis at the Last ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  60. Brawn, Button ... and Crashgate ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  61. Vettel Comes to the Fore ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  62. Dominant Vettel Cruises to Second Title ESPN. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  63. Sebastian Vettel on His Third Title F1 News. 25.11.2012. Autosport.com. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  64. Vettel Takes Title with Crushing Win F1 News. 27.10.2013. Autosport.com. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  65. Hamilton Wins Abu Dhabi GP and Title F1 News. 23.11.2014. Autosport.com. Viitattu 24.8.2015. (englanniksi)
  66. Hamilton Wins Third World Title in US F1 News. 25.10.2015. Autosport.com. Viitattu 1.11.2015. (englanniksi)
  67. Rosberg Seals Championship in Tense Finale F1 News. 27.11.2016. Autosport.com. Viitattu 27.11.2016. (englanniksi)