Lauri Kallio

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lauri Kallio
Näyttelijä(t) Panu Mikkola
Kesto 2010-
Ensiesiintyminen Jakso 1-
Henkilötiedot
Koko nimi Lauri Kallio
Ammatti yrittäjä
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Virtaus, Suomi
Suhteet

Lauri Kallio on Panu Mikkolan esittämä kuvitteellinen hahmo sarjassa Uusi päivä.

Elämä Virtauksessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauri Kallio on ollut sarjassa mukana alusta alkaen. Lauri seurusteli Lissu Kanervan kanssa, mutta he erosivat Lissun uskoessa Laurin yhä rakastavan vanhaa ihastustaan Elina Haavistoa. Lauri seurusteli myös Petra Kaakon kanssa, joka työskenteli Sunerin myyntipäällikkönä. Petra kuitenkin Laurin tavoin ihastui Elinaan ja pari koki, että olisi parasta erota. Myöhemmin Laurilla oli suhde Mirkkuun, jonka hän jätti Elinan palattua Suomeen.

Loka-marraskuussa 2011 Laurin asunnon keittiö paloi hänen unohdettua silitysraudan päälle. Savu- ja vesivahinkojen korjaustöiden takia Lauri ei pystynyt asumaan enää kotonaan ja siksi hän asui hetken Karhuilla. Mutkien kautta Lauri päätyi lopulta kuitenkin asumaan asuntolaan, ja hänen tehtävänään oli toimia siellä nuorten valvojana. Lauri järjesti Otsolle ja Mirjalle kihlajaisjuhlat, joista lähti kesken ollessaan ainoa sinkku tansseissa. Seuraa kuitenkin löytyi vielä samana iltana Otson ex-vaimosta Jaana Jokelasta, jonka kanssa hän päättyi viettämään yön. He seurustelivatkin hetken aikaa.

Lauri perusti Rockstaff-nimisen henkilöstöyrityksen, johon ulkoistettiin Sunerin kokoomalilinjan työntekijät, jossa Laurin paras ystävä Otso Karhu työskenteli luottamusmiehenä. Sunerin kaatumisen takia Laurin henkilöstöfirma meni konkurssiin. Lauri oli hetken asunnottomana jouduttuaan myymään asuntonsa ja autonsa. Lauri pääsi kuitenkin töihin Virtaukseen tuotuun kaivosfirmaan, josta hän kuitenkin sai potkut alettuaan julkisesti vastustamaan yhtiön epäeettisiä toimia. Myöhemmin Lauri päätyi töihin Ainon kahvilaan. Keväällä 2016 Lauri opiskeli kokin ammattiin Tampereella. Lauri meni työharjoitteluun Turpiiniin, mutta pian Turpiinin omistanut Veikko kuoli. Lauri sai kuulla Veikon olevan Teron isä ja kertoi siitä Terolle. Syksyllä 2016 Lauri seurusteli hetken Sonja Ollilan kanssa, mutta suhde päättyi yhtä nopeasti kuin alkoikin. Kun Lauri kyllästyi Teron pomotteluun, aikoi hän irtisanoutua Turpiinista, mutta löysi kassakoneen alta Veikon testamentin jossa Laurille oli luvattu osa Turpiinista.

Keväällä 2017 Lauri kiinnostui kirjastonhoitajana työskentelevästä Mirkusta, mutta kaksikon jonkinasteinen suhde loppui, kun Laurin pitkäaikainen ihastus Elina Haavisto palasi Virtaukseen. Lauri ja Elina perustivat yhteisen yrityksen, nimeltään Elater. Yrityksen perustamisen myötä Elina päätti unohtaa suuren rakkautensa Niklaksen, joka kuitenkin kosti sen kopioimalla Laurin ja Elinan patenttihakemuksen ja lähetti sen sähköisesti saadakseen sen perille ennen Lauria. Niinpä Elaterille ei myönnetty patenttia.