Luettelo televisiosarjan Uusi päivä henkilöistä

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Osku Haavisto)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Uusi päivä on suomalainen saippuasarja, joka alkoi vuonna 2010. Alla on listattu sarjan keskeisimpiä hahmoja ja näyttelijöitä.

Yleiskatsaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Hahmo Mukana (jaksot) Mukana (vuodet)
Inga Sulin Aino Haavisto 1– 2010–
Atte Reunanen Osku Haavisto 1–415, 446– 2010–2014, 2015–
Sanni Haahdenmaa Elina Haavisto 1–165, 201, 241, 254,
266–470, 494, 619–625, 667–
2010–2012,
2013–2015, 2017–
Lari Halme Tero Kuusla 1– 2010–
Panu Mikkola Lauri Kallio 1– 2010–
Aimo Räsänen Otso Karhu 1– 2010–
Antti Väre Tomi Karhu 1–418, 483– 2010–2014, 2015–
Thelma Siberg Krista Kortelainen 1– 2010–
Kalle Ruusukallio Aapo Rönkkö 1– 2010–
Hanna-Riikka Siitonen Lissu Kanerva 1– 2010–
Matti Leino Sakari Määttä 4–193, 687– 2010–2012, 2017–
Lotta Lehtikevari Maria Nikko 17–458, 529– 2010–2015, 2016–
Janne Virtanen Saku Rainio 272– 2013–
Amelie Blauberg Iris Rainio 300– 2013–
Anette Aghazarian Anni Malinen 320– 2013–
Ville Rossi Roni Sirén 336– 2013–
Aku Sipola Reino Tuominen 528– 2015–
Hennariikka Laaksola Sonja Ollila 529– 2016–
Joel Bonsdorff Lenni Morris 566– 2016–
Vilma Kinnunen Terhi Sillanpää 598–659, 674–675, 713– 2016–2017, 2018–
Ronja Alatalo Stella Kuparinen 608, 637– 2016, 2017–
Frans Isotalo Joonas Rantala 615–666, 700– 2017–
Miro Puranen Iiro Rainio 686– 2017–
Lotta Lehtikari Maija Helminen 686– 2017–
Eeva Rajakangas Kaisla Helminen 687– 2017–
Toni Nikka Pyry Helminen 687– 2017–
Valpuri Jokitie Aava Helminen 687– 2017–
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Haavistot, Järvelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aino Haavisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aino Kaarina Haavisto (os. Pulkkinen, es. Inga Sulin) on Elinan ja Askon äiti, joka huolehtii mielellään koko Haaviston perheestä. Aino on myös Vilman, Tuijan, Oskun ja Oulan isoäiti. Hänen miniänsä on Minna Alajoki. Aino oli miehensä Ensio Haaviston kanssa yli 40 vuotta naimisissa. Ensio kuitenkin jätti Ainon kuultuaan, että nuoruudessa Ainolla oli ollut syvempi suhde Henrik Paltamon kanssa. Myös Asko alkoi epäillä, ettei olekaan Ension poika. Epäilyt osoittautuivat vääriksi ja Ensio palasi Ainon kanssa yhteen. Myöhemmin Ensio sairastui vakavasti syöpään, mutta avautui siitä vain vävylleen Niklakselle. Ensio kuitenkin jäi traagisesti auton alle hieman sen jälkeen, kun oli päättänyt aloittaa taistelun syöpää vastaan.

Aino omistaa Voimalassa sijaitsevan kahvilan, joka tunnetaan Ainon kahvilana. Kahvilan Aino osti Henrik Paltamolta saaduilla perintörahoilla. Kahvila on suuressa suosiossa lähes kaikkien sarjassa mukana olevien henkilöiden keskuudessa.

Vuoden 2013 jaksoissa Aino kärsi vakavasta peliriippuvuudesta, johon hän haki myöhemmin apua. Ension kuoleman jälkeen Aino on ystävystyi hetkellisesti läheisemmin Pentti Ruuskasen kanssa. Keväällä 2016 Aino yritti saada poikaansa Askoa ja tämän entistä vaimoa Minnaa sopimaan menneet ja palaamaan yhteen. Seuraavana keväänä Minnalle ja Askolle syntyi Oula-poika, jonka kanssa he muuttivat Minnan äidin Irman luokse tämän sairauden loppuajaksi poistuen samalla sarjasta. Sen jälkeen yksin isolle Haaviston tilalle asumaan jäänyt Aino yritti etsiä vuokralaisia tyhjiin huoneisiin, mutta ei ole vielä löytänyt ketään mielestään tarpeeksi luotettavia.

Syksyllä 2016 Aino sai kirjeen edesmenneeltä ystävältään Helenalta, joka oli lähettänyt kirjeen ennen kuolemaansa. Kirjeessä Helena pyysi Ainoa auttamaan ystäväänsä Azadia. Azad oli aluksi Ainon salaisuus, mutta paljastui kohta myös Tuijalle ja Askolle. Azad päätyi palaamaan vastaanottokeskukseen, jossa hänet hakattiin. Aino päätti alkaa suojelemaan Azadia järjestäen tälle asuinpaikan Haavistosta ja Tuijan kehotuksesta he päättivät mennä naimisiin, jotta Azad saisi jäädä Suomeen. Päästäkseen nopeasti naimisiin Aino maksoi kymmenentuhatta euroa lahjuksia. Kaikki tämä tehtiin salaa Askolta, joka ei pitänyt Azadista. Tulevaa kuulemista varten, Aino ja Azad ovat aloittivat tutustumaan toisiinsa paremmin. Pari rakastui oikeasti toisiinsa ja päättivät pysyä naimisissa päätöksen jälkeenkin. Azad ei kuitenkaan saanut jäädä Suomeen. Pari kuitenkin erosi vuoden 2017 syyskaudella Ainon toimesta.

Elina Haavisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Elina Haavisto

Osku Haavisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osku Haavisto (es. Atte Reunanen) on esiintynyt sarjassa alusta asti vuodesta 2010 alkaen, ollen kuitenkin pois jaksot 416-445. Osku on Minnan ja Askon toiseksi nuorin lapsi. Oskun perheeseen kuuluvat myös isosiskot Vilma ja Tuija sekä pikkuveli Oula.

Sarjan alkuaikoina Oskulla ei ollut paljoakaan omia juonikuvioita vaan ne liittyivät lähinnä muihin Haaviston perheen jäseniin. Oskun siirryttyä yläasteelle häntä alettiin kiusata, koska hän soitti harmonikkaa. Tuija kuitenkin puolusti veljeään koulukiusaajille. Myöhemmin hänen silloisen parhaan ystävänsä Marian isoveli Rasmus sai houkuteltua Oskun esiintymään Vihreiden valojen kanssa. Kiusaajat yrittivät uhkailla vielä Oskua, mutta Osku ei lannistunut ja päätti perustaa bändin Marian kanssa. Sattumalta kävikin niin, että muutamien erimielisyyksien jälkeen kiusaajat perustivat Oskun ja Marian kanssa punk-bändin. Oskun ja Marian välit tulehtuivat, kun Marian pianonsoitto ja laulu eivät kuuluneet punkin seasta, eikä Osku huomioinut Mariaa. Osku ajautui bändikavereidensa mukana rikosten polulle, mistä Maria sai vihiä ja ihmetteli tapahtunutta. Osku valehteli heidän haluavan Marian takaisin bändiin, josta hänet myöhemmin heitettiin pois. Myöhemmin ennen muuttoa Espanjaan hän muisteli Marian kanssa vanhoja aikoja, kun he olivat vielä parhaita kavereita. Keskustelun päätteeksi he päätyivät suutelemaan. Kun Osku palasi Espanjasta, Maria oli alkanut seurustelemaan Oskun entisen kiusaajan kanssa. He erosivat keväällä 2016, mutta Oskun ja Marian välillä ei ole tapahtunut mitään ystävyyttä kummempaa.

Syksyllä 2014 Osku muutti vanhempiensa Askon ja Minnan kanssa Espanjaan siinä toivossa, että Osku pääsisi eroon vanhoista kuvioista. Kolmikko palasi Suomeen seuraavan vuoden tammikuussa Elinan jouduttua sairaalaan. Osku perusti myöhemmin uuden bändin Eppu Palomäen ja Roni Sirenin kanssa. Hän aloitti opiskelut Virtauksen ilmaisutaidon lukiossa keväällä 2016. Epun muutettua takaisin Kaustisille bändin uudeksi solistiksi valittiin Lenni Morris.

Osku oli hetken aikaa kiinnostunut Iris Rainiosta, joka pyysi Oskulta bassotunteja, mutta ainoastaan tehdäkseen ihastuksensa Epun mustasukkaiseksi. Iriksen lopetettua tunnit, Osku poltti Iriksen antaman basson ja livestreamasi polttohetken. Osku sanoittama Tähti-kappale kertoo Iriksestä. Iriksen jälkeen Oskun rakkauselämässä ei tapahtunut mitään ennen kuin Stella Kuparinen tuli tutustumaan lukioon syksyllä 2016. Stella muutti Virtaukseen keväällä 2017 ja parin välillä on ollut pientä kipinää. Stella ei kuitenkaan pitänyt siitä, että Lennille laulukilpailun voitosta kateellinen Osku oli laittanut Lennistä videon nettiin. Videosta sai sellaisen kuvan, ettei Lenni pitänyt faneistaan. Stellan ja Oskun välit olivat jonkin aikaa hieman kiusalliset, mutta myöhemmin heidän välillään alkoi kipinöidä uudelleen. He olivat hyvin lähellä suudelmaa kerran jos toisenkin, mutta Stellan pettymykseksi Osku päätyi sänkyyn Maria Nikon kanssa.

Osku päätti osallistua oppilaskunnan puheenjohtajakisaan Marian ehdotuksesta. Maria ja Osku esittivät paria, koska he olettivat, että Lenni ja Stella olisivat pari. Kisan myötä Oskulle ja Stellalle tuli pientä riitaa. Kaisla Helminen ja Iiro Rainio voittivat.

Niklas Järvelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niklas Järvelä (es. Kai Vaine)

Niklas Järvelä (es. Kai Vaine) on esiintynyt sarjassa lokakuusta 2011 lokakuuhun 2012 saakka, sitten maaliskuusta 2013 alkaen vuoteen 2015 ja jälleen lokakuusta 2017 alkaen. Niklaksen ensiesiintyminen nähtiin jaksossa "Parempi rakastaa ja menettää, kuin olla koskaan rakastamatta".

Sarjaan saapuessaan Niklas oli mysteerimies Elina Haaviston menneisyydestä ja yritti kovasti saada Elinan itselleen. Niklaksella on entisestä liitostaan Oliver-niminen poika. Niklas on työskennellyt Eco Investor-nimisessä rahoitusyhtiössä, joka tarjosi palveluitaan vaikeuksissa olleelle Sunerille. Elinan lähdon jälkeen Minna Haavisto ihastui Niklakseen ja pari päätyi sänkyyn, mikä ei kuitenkaan merkinnyt Niklakselle mitään ja tämä lähti Virtauksesta. Pian Virtauksesta lähdön jälkeen Niklas muutti Barcelonaan ja alkoi siellä seurustella Elinan Haaviston kanssa. Hän palasi Elinan kanssa takaisin Virtaukseen ja he muuttivat väliaikaisesti Haaviston tilalle asumaan.

Niklas ja Elina ovat eronneet ja palanneet yhteen monesti. Elinasta erossa ollessaan Niklaksella on Minna Haaviston lisäksi ollut suhde Krista Kortelaiseen, joka tuli suhteen myötä myös raskaaksi, mutta teki lopulta abortin. Niklas kertoi Kristasta itse Elinalle, joka lähti tämän kuultuaan ratsastamaan. Elinan loukkaannuttua vakavasti tippuessaan hevosen selästä, Niklas tunsi syyllisyyttä, ja halusi rahoittaa Elinan hoidon kalliissa yksityisessä hoitokodissa Sveitsissä. Niklaksen ja Elinan välit lämpenivät jälleen ja lopulta Niklas lähti Sveitsiin Elinan tueksi. Syksyllä 2017 Niklas palasi Virtaukseen selvittämään välejään Suomeen palanneen ja hoidot keskeyttäneen Elinan kanssa. Elina oli aluksi harkinnut asumuseroa, mutta kuultuaan Niklaksen aikoinaan pettäneen häntä Mirja Mäkimaan kanssa, hän soitti vihaisena Niklakselle ja sanoi, ettei halua nähdä tätä enää koskaan. Virtauksessa Elina kuitenkin ilmoitti jättävänsä Niklaksen lopullisesti. Tästä katkeroituneena Niklas varasti Elinan ja Laurin uuden yrityksen, Elaterin, lähettämättömän patenttihakemuksen Elinan keksimästä energiaverhosta ja lähetti sen sähköisenä ennen Elinaa ja Lauria, mikä tarkoitti sitä, että Elaterille ei myönnetty patenttia.

Tämän jälkeen Niklas halusi edelleen olla kuitenkin Elinan kanssa yhteyksissä ja hankkiutui itse Virtauksen energiakonsultiksi uuteen SunCity-projektiin, johon hän halusi pyytää Elateria. Tarjous oli patenttinsa menettäneen Elaterin kannalta ainutlaatuinen, joten Elinan ja Laurin oli pakko suostua. Myöhemmin Niklas joutui onnettomuuteen ja muutti sen myötä elämäntyyliään ja -tapojaan huomattavasti, ja siirsi lahjakirjan muodossa energiaverhon patentin Elaterille.

Niklas oli myös yksi monikansallisen vuonna 2015 sarjassa vaikuttaneen kaivosyhtiö Hansson Mining Companyn kiivaista vastustajista.

Helmiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aava Helminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aava Helminen (es. Valpuri Jokitie) on Maijan tytär sekä Kaislan ja Pyryn pikkusisko, joka muutti perheensä kanssa Virtaukseen syksyllä 2017. Aavalla ei ole Virtaukseen saapuessaan ollut paljon uusia kavereita, mutta hän on ystävystynyt Roni Sirenin ja Tero Kuuslan kanssa.

Maija Helminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maija Helminen (es. Lotta Lehtikari) on Kaislan, Pyryn ja Aavan äiti. Hän on nykyään yksinhuoltaja, sillä hänen lastensa isä on kuollut. Maija on Otso Karhun vanha tuttu teatterikuvioista. Maijan piti muuttaa Haaviston vanhalle puolelle, jonka Otso oli remontoinut häntä ja lapsia varten. Muutamien sekaannusten seurauksena he muuttivat asumaan Tero Kuuslan omakotitalon yläkertaan.

Kaisla Helminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaisla Helminen (es. Eeva Rajakangas) on Maijan tytär, Aavan isosisko ja Pyryn kaksoissisar, joka on Pyryä muutamaa minuuttia vanhempia. Hän muutti perheineen Virtaukseen päästyään veljensä kanssa opiskelemaan Virtauksen ilmaisutaidon lukioon. Kaisla ei ole kovin kiinnostunut taideaineista. Myöhemmin Kaisla ja Iiro Rainio päättivät osallistua oppilaskunnan puheenjohtaja kisaan ja he voittivat sen. Kaisla on hieman ihastunut Iiroon.

Pyry Helminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyry Helminen (es. Toni Nikka) on Maijan poika, Aavan isoveli ja Kaislan kaksoisveli. Pyry on luonteeltaan taiteilijamainen nuori mies ja aloitti opiskelemaan Virtauksen lukiossa syksyllä 2017. Lisäksi Pyry kertoi olevansa homoseksuaali. Pyry ystävystyi lukiossa Iiro Rainion kanssa ja hänellä on hieman tunteita Iiroa kohtaan.

Karhut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otso Karhu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otso Karhu (es. Aimo Räsänen) on esiintynyt sarjassa alusta asti vuodesta 2010 alkaen. Sarjan alussa Otso oli poikansa Tomi Karhun yksinhuoltaja ja eronnut vaimostaan muutama vuosi ennen sarjan alun tapahtumia vannoen, ettei aio koskaan ottaa ketään tämän tilalle. Tällöin hän työskenteli Suner-nimisessä yrityksessä, joka oli yksi sarjan keskeisimmistä tapahtumapaikoista pitkään. Myöhemmin hän työskenteli Hansson Mining Companyn alaisena. Keväällä 2016 Otso sai työpaikan räjähdyksen jälkeen uudistetun Voimalan käyttöpäällikkönä, mutta vaihtoi työpaikkaa TK-Palveluiden alaiseksi.

Otso oli Sakari Määtän, Lauri Kallion ja Pentti Ruuskasen hyvä ystävä. Heillä on tapana viettää yhteisiä iltoja urheilua katsellen ja olutta juoden. Ystävyyssuhde Sakariin päättyi Sakarin muutettua Tampereelle ja ystävyyssuhde Penttiin on jatkunut etäisenä Pentin muutettua Espanjaan.

Myöhemmin Otso vannomisestaan huolimatta päätyi seurustelemaan hetkeksi Päivikki Summasen kanssa, mutta suhde päättyi, kun Päivikki muutti tyttärensä Nannan kanssa Rovaniemelle. Otso oli kihloissa Mirja Mäkimaan kanssa, mutta erosi tästä kun Otsolle selvisi Mirjan olevan Virtaukseen suunniteltua monikansallisen Hansson Mining Companyn kaivosta, jonka alaisena Otso tällöin työskenteli, vastaan. Otso olisi halunnut Mirjan takaisin, mutta Mirjan saatua työpaikan Namibiasta, hän päätti ottaa työn vastaan. Syksyllä 2017 Otson vanha tuttu ja ihastus, Maija Helminen, muutti kolmen lapsensa kanssa Virtaukseen. Otso remontoi tälle valmiiksi Haaviston vanhan puolen. Muutaman sekaannuksen kautta Maija muutti kuitenkin Teron omakotitalon yläkertaan.

Tomi Karhu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomi Karhu (es. Antti Väre)

Tomi Karhu (ent. Lukkari, es. Antti Väre) on Otso Karhun ja Jaana Jokelan poika, joka on ollut mukana sarjassa alusta alkaen. Tomi oli koulussa hyvä, etenkin äidinkielessä. Lukioaikana tavoitteenaan oli tulla toimittajaksi. Keväällä 2011 Virtauksen kevätjuhlassa esitetty Tuhkimo-musikaali oli Tomin käsikirjoittama ja ohjaama.

Sarjan alussa Tomi asui yhdessä isänsä Otson kanssa ja ensimmäisen lukiovuotensa aikana hän alkoi seurustelemaan Emmi Lukkarin kanssa. Emmi lopetti suhteen, koska Tomi kannatti suurlukiota. Lisäksi Emmi oli jo tällöin ihastunut seuraavaan kumppaniinsa eli manageriinsa Aleksiin. Myöhemmin he palasivat yhteen ja menivät naimisiin. Suhde päättyi eroon Emmin rakastuessa naiseen. Tomi on ollut parisuhteessa myös nykyisen kämppiksensä Krista Kortelaisen kanssa.

Keväällä 2016 Tomi muutti Tampereelle kimppakämppään Reinon, Kristan ja Sonjan kanssa. Tomi opiskelee Tampereella elokuvaohjausta. Sarjan kuluessa niin Tomin tyyli kuin luonnekin on muuttunut rennommaksi, mutta intohimo kameran kanssa työskentelemiseen on säilynyt.

Sarjan kahdeksannella tuotantokaudella Tomi päätyi sänkyyn itseään nuoremman Iris Rainion kanssa. Tomi oli ollut jo pidemmän aikaa kiinnostunut Iriksestä ja he alkoivat seurustelemaan syksyllä 2017, vaikka Tomilla olikin hieman ongelmia sitoutumisen kanssa. Myöhemmin Tomi päätti alkaa tekemään uutta elokuvaa. Iris päätti auttaa Tomia, mutta Tomi ei pitänyt Iriksen ideasta. Tomi kuitenkin päätti viedä päättäjille molempien oman idean käsikirjoitukset ja Iriksen käsikirjoitus valittiin. Tomi päätti yhdessä Roni Sirénin kanssa alkaa tekemään omaa elokuvaasa kaikesta huolimatta, mutta projekti kaatui, kun Iris vei heiltä heidän päänäyttelijänsä, Ilona Tähden. Kun Tomi sai tietää tästä, hän jätti Iriksen. Myöhemmin Iris alkoi tekemään reality-sarjaa, johon hän kuvasi Tomia ilman lupaa ja valehteli Tomin heittäneen hänet ulos heidän yhteisestä kodistaan ja yöpyvänsä toisinaan jopa taivasalla, vaikka todellisuudessa tuotantoyhtiö maksaa hänen sviittinsä tamperelaisessa hotellissa. Tomi meni juttelemaan realitysarjan tuottajalle ja uhkasi vievänsä asian oikeuteen, mutta tuottaja lahjoi Tomin aloittamaan oman sarjansa, jossa hän kertoisi ajankohtaisista asioista, mikäli hän suostuisi vielä esiintymään kahdessa Iriksen kuvaamassa jaksossa.

Kuusla, Siren[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tero Kuusla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tero Kuusla (es. Lari Halme)

Tero Kuusla oli sarjan ensimmäisinä vuosina Sunerin kunnianhimoinen markkinointijohtaja, kunnes hän päätyi toimitusjohtajaksi Pentti Ruuskasen valittua hänet asemaan. Sittemmin Tero on työskennellyt muun muassa monikansallisella Hansson Mining Companyllä ja omassa yrityksessään TK-Palvelut. Tero oli naimisissa Sunerin entisen toimitusjohtajan Pentti Ruuskasen edesmenneen tyttären Marikan kanssa tämän kuolemaan saakka. Terolla on yhden yön jutusta alkunsa saanut poika, Roni Sirén, johon hän on tutustunut vasta Ronin ollessa teini-ikäinen, kun Roni itse etsi Teroa ja myöhemmin muutti Teron luo asumaan.

Keväällä 2016 kävi ilmi, että Teron entisen työkaverin Laurin pomo, Veikko Honkala, on Teron isä. Ensin Tero kiisti asian, mutta meni sitten tapaamaan Veikkoa sairaalaan. Veikko oli kuitenkin ehtinyt kuolla saamaansa sydäninfarktiin. Tero peri Veikon omistaman Turpiinin.

Kevään 2017 loppupuolella Tero päätyi pettämään Marika-vaimoaan Turpiinin osakkaan Sonja Ollilan kanssa. Sonja oli jo pidemmän aikaa ollut ihastunut Teroon ja heidän välillään oli ollut epämääräistä säpinää jo aiemminkin Uuden Päivän seitsemännen kauden aikana. Tapahtuman jälkeen Tero kertoi Sonjalle sen olleen virhe, mikä mursi Sonjan sydämen. Osasyynä Teron tylyyn käytökseen oli Marikalle diagnosoitu aivokasvain otsalohkossa. Kasvain saatiin leikattua lähes kokonaan pois, mutta leikkauksen jälkeen Marika kuitenkin kuoli leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin. Marikan kuoleman jälkeinen aika oli Terolle rankkaa. Päästyään jonkin verran jaloilleen hän päätyi uudemman kerran sänkyyn Sonjan kanssa. Sonja ehti rakastua Teroon, jolla ei kuitenkaan ollut tunteita Sonjaa kohtaan.

Syksyllä 2017 Teron omakotitalon yläkertaan muuttivat Maija Helminen ja hänen kolme lastaan.

Keväällä 2018 kun Niklas Järvelä löysi virtauksesta kiven missä luki riimukirjoitusta ja epäili että se on viikinkien tekemää. Tero sai idean tehdä viikinki kylän siitä. Kivi oli Haaviston mailla ja Tero päätti ostaa ne Aino Haavistolta.

Roni Siren[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roni Siren (es. Ville Rossi) on Tero Kuuslan poika, jonka ensiesiintyminen nähtiin vuonna 2013 jaksossa "Kuka on se oikea?". Roni tutustui isäänsä Teroon vasta teini-ikäisenä. Ronin oli aluksi vaikeaa sopeutua asumaan Marikan ja Teron luona, koska Marika ja Roni eivät tulleet toimeen. Sittemmin heidän perhe-elämänsä on sujunut hyvin. Nykyisin Roni seurustelee pitkäaikaisen ihastuksensa Anni Malisen kanssa.

Roni oli osa hänen, Epun ja Oskun aikoinaan perustamaa bändiä Bongolavaa. Epun lähdettyä bändi jäi ilman laulajaa, mutta Eppu korvattiin pian Virtaukseen saapuneella Lennillä. Syksyllä 2016 Bongolava osallistui bändikisaan, mutta juuri ennen heidän esiintymisvuoroaan Roni kuuli, että Tero oli maksanut kisan järjestäjälle Bongolavan voitosta. Bongolavan voitettua kilpailun, Roni paljasti huijauksen voittopuheessaan ja ilmoitti koko bändin puolesta, etteivät he ota rahoja vastaan. Sittemmin yhtyeen solisti Lenni osallistui omien sanojensa mukaan vitsillä Loiste-nimiseen laulukilpailuun, joka toi Lennille paljon julkisuutta ja eikä tämä enää huomioinut Bongolavaa niin kuin ennen. Niinpä Lenni erotettiin bändistä ja bändi jäi jälleen ilman solistia.

Syksyllä 2016 Ronille alettiin rakentaa uusia juonikuvioita ja hänen elämäänsä seurattiin tarkemmin. Roni tarvitsi rahaa, joten hän päätti ottaa pikavipin. Lopulta hän jäi koukkuun niiden ottamiseen ja Tero sai tietää asiasta. Tero kutsui psykologiaa opiskelevan Sonjan auttamaan tämän onnistumatta kuitenkaan. Roni oli otettua liikaa pikavippejä Tero pakotti Ronia olemaan soittamatta Bongolavassa ja keskittymään enemmän kirjoituksiin ja pääsykokeisiin. Tämän jälkeen Roni muutti hetkellisesti Annin luo asuntolaan. Heillä ei kuitenkaan ollut varaa molemmille, joten siivoojana työskentelevä Anni pyysi Roni tulemaan töihin kanssaan. Myöhemmin Roni rikkoi ja heitti roskiin Aino Haaviston vaasin, jossa oli lähes viisikymmentätuhatta euroa rahaa. Hän kuitenkin huomasi rahat ja otti ne palauttaakseen ne Ainolle, joka oli tehnyt rikosilmoituksen varastetuista rahoista. Hän palautti rahat vahingossa Azad Soranin laukkuun ja poliisit pidättivät Azadin. Myöhemmin Roni meni tunnustamaan tekonsa.

Syksyllä 2017 vaimonsa Marikan poismenon takia masentunut Tero antoi pojalleen Ronille ohjat Turpiinin suhteen. Roni osti Lauri Kallion ulos Turpiinista, ja Tero oli todella tyytyväinen poikaansa. Turpiinin raha-asiat eivät kuitenkaan sujunut niin hyvin, sillä Roni ei ole kovin fiksu rahankäytössään, kuten jo sarjan seitsemännellä tuotantokaudella huomattiin. Lokakuussa 2017 Turpiini jouduttiin sulkemaan toistaiseksi sen takia, ettei Ronilla tai Annilla ollut anniskelulupaa tai hygieniapassia ja Turpiinin ruokatarjoilusta oli tehty useita valituksia, sillä Ronin ja Annin tekemistä silakkapihveistä oli seurannut ruokamyrkytyksiä. Turpiini saatiin kuitenkin avattua uudelleen.

Nikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maria Nikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maria Nikko (es. Lotta Lehtikevari) esiintyi ensimmäisen kerran jaksossa "Ei kahta ilman kolmatta". Maria on ollut Osku Haaviston paras kaveri, mutta kaverisuhde on rakoillut pariinkin otteeseen Marian ja Oskun yhteisen bändiprojektin myötä sekä toistamiseen kun Maria alkoi seurustelemaan Oskun entisen kiusaajan, Masan, kanssa. Keväällä 2016 kävi kuitenkin ilmi, että kaksikko on eronnut. Maria on Vihreiden Valojen kitaristin, Rasmuksen, pikkusisko. Maria oli Oskun, Ronin ja Lennin bändin Bongolavan manageri, kunnes bändi hajosi. Marialla oli säätöä Lennin kanssa, mutta heidän välinsä viilenivät, kun Maria päätyi sänkyyn Oskun kanssa. Nykyisin Osku ja Maria esittävät Lennille ja Oskun ihastukselle, Stellalle, seurustelevansa tehdäkseen heidät mustasukkaisiksi.

Rasmus Nikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rasmus Nikko (es. Ville-Veikko Airaniemi) on Maria Nikon isoveli ja Vihreiden Valojen kitaristi. Rasmus poistui sarjasta hahmon lähdettyä armeijaan vuonna 2014, mutta palasi takaisin vuonna 2015.

Rainiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iiro Rainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iiro Rainio (es. Miro Puranen) on Saku Rainion poika ja Iris Rainion pikkuveli. Iiro aloitti opiskelut Virtauksen ilmaisutaidon lukiossa syksyllä 2017. Lukion avajaisissa hän mainosti itseään "reksin poikana". Myöhemmin Iiro päätti yhdessä Kaisla Helmisen kanssa osallistua oppilaskunnan puheenjohtajakisaan ja he voittivat sen. Iiro on hieman kiinnostunut Kaislasta.

Iris Rainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Iris Rainio

Saku Rainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saku Rainio (es. Janne Virtanen) on Virtauksen sivistystoimenjohtaja. Sakulla on kaksi lasta: tytär Iris ja poika Iiro. Saku yrittää tehdä kaiken Iriksen parhaaksi ja hemmottelee tätä usein. Sakun motto on "ilon kautta". Keväällä 2017 paljastui, että Saku eroaa lastensa äidin kanssa pitkään kestäneestä avioliitostaan. Sen myötä Saku muutti pysyvästi Virtaukseen.

Muut henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aapo Rönkkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aapo Rönkkö (es. Kalle Ruusukallio) on esiintynyt sarjassa alusta asti vuodesta 2010 alkaen. Aapo on Vihreiden Valojen kosketinsoittaja. Aapo on kihloissa samassa bändin rumpalina toimivan Cicca Kallaksen kanssa.

Anni Malinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anni Malinen (es. Anette Aghazarian) on esiintynyt sarjassa vuodesta 2013 lähtien. Anni on puoliksi turkkilainen ja hänellä on hyvin persoonallinen tyyli. Kun Anni tapasi isänsä ensimmäistä kertaa tämä suostutteli Annin matkustamaan kanssaan Turkkiin. Anni tapasi Turkissa Ismetin, jonka kanssa hän alkoi seurustelemaan. Pian he menivät myös kihloihin. Suhde oli kuitenkin sovittu liitto Annin ja Ismetin sukujen välillä eikä Ismet oikeasti rakastanut Annia. Annin silloinen ystävä Roni Siren, joka oli ihastunut Anniin, oli mustasukkainen Ismetistä, mistä syntyikin riita Annin ja Ronin välille. Anni ja Ismet erosivat, kun Roni huomasi tietokoneelta jonkun toisen naisen halaavan Ismetiä ja kertoi tästä Annille.

Pian eron jälkeen Anni kiinnostui Karri Palomäestä. Asuntolan naamiasbileissä Batmaniksi pukeutunut Roni suuteli Annia ja pakeni paikalta. Anni luuli Batmania Karriksi ja luuli, että Karri pitää hänestä. Anni ja Karri suutelivatkin kerran. Pian Annillekin selvisi, ettei Batman ollut Karri eikä tämä ollut kiinnostunut Annista. Myöhemmin Anni tajusi, että kyseessä oli Roni ja he alkoivat seurustella. Heidän suhteensa on kestänyt pitempään kuin monilla muilla sarjan pareilla. He elivät erossa noin kuukauden ajan, mutta palasivat sitten yhteen. Ongelmia parin välille ovat tuoneet rahattomuus ja opiskelut.

Anni on työskennellyt Virtauksen kaupungille siivoojana, mutta valmistuttuaan ylioppilaaksi hän alkoi tekemään töitä Turpiinissa.

Cicca Kallas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cicca Kallas (es. Siiri Partanen) on esiintynyt sarjassa alusta asti vuodesta 2010 alkaen. Cicca oli sarjasta hetken pois ollessaan vaihto-oppilaana Sveitsissä. Cicca soittaa Vihreissä Valoissa rumpuja ja on kihloissa saman bändin kosketinsoittaja Aapo Rönkön kanssa. Heidän suhteensa alkoi, kun sarjan neljännellä kaudella Cicalle ilmeni ongelmia Kohu-lehden aiheuttamasta julkisuudesta, joka ei antanut Cicasta haluamaansa kuvaa vaan juorulehden tavoin vääristeli asioita tai esitti ne huonoimmassa valossa. Tällöin Aapo tuki Ciccaa ja he tajusivat pitävänsä toisistaan enemmän kuin ystävinä.

Joonas Rantala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joonas Rantala (es. Frans Isotalo) on Reino Tuomisen ystävä, jonka kanssa he tutustuivat poliisikoulussa. He molemmat ovat kiinnostuneita Krista Kortelaisesta, jonka kanssa molemmilla on myös ollut säpinää. Kun Reino ei uskonut Kristan väitteitä Terhin valeraskaudesta, Krista valitsi Joonaksen ja pari ehti seurustella hetken ennen kuin Reino ja Joonas tappelivat julkisesti ravintolassa. He häpäisivät Kristan, joka ilmoitti molemmille, ettei koskaan enää tule seurustelemaan kummankaan kanssa. Joonas palasi sarjaan loppusyksystä 2017 ottamaan Kristan ulkomaanreissullaan tapaamaa uutta miesystävää Umbertoa kiinni, sillä Umberto oli Kristan tietämättä ammattirikollinen ja huumekauppias. Joonaksen välit Kristaan lämpenivät kuulusteluiden seurauksena uudelleen ja pari päätyi suutelemaan.

Krista Kortelainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Krista Kortelainen

Lauri Kallio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauri Kallio (es. Panu Mikkola)

Lauri Kallio (es. Panu Mikkola) on ollut sarjassa mukana alusta alkaen. Lauri seurusteli Lissu Kanervan kanssa, mutta he erosivat Lissun uskoessa Laurin yhä rakastavan vanhaa ihastustaan Elina Haavistoa. Lauri seurusteli myös Petra Kaakon kanssa, joka työskenteli Sunerin myyntipäällikkönä. Petra kuitenkin Laurin tavoin ihastui Elinaan ja pari koki, että olisi parasta erota. Myöhemmin Laurilla oli suhde Mirkkuun, jonka hän jätti Elinan palattua Suomeen.

Loka-marraskuussa 2011 Laurin asunnon keittiö paloi hänen unohdettua silitysraudan päälle. Savu- ja vesivahinkojen korjaustöiden takia Lauri ei pystynyt asumaan enää kotonaan ja siksi hän asui hetken Karhuilla. Mutkien kautta Lauri päätyi lopulta kuitenkin asumaan asuntolaan, ja hänen tehtävänään oli toimia siellä nuorten valvojana. Lauri järjesti Otsolle ja Mirjalle kihlajaisjuhlat, joista lähti kesken ollessaan ainoa sinkku tansseissa. Seuraa kuitenkin löytyi vielä samana iltana Otson ex-vaimosta Jaana Jokelasta, jonka kanssa hän päättyi viettämään yön. He seurustelivatkin hetken aikaa.

Lauri perusti Rockstaff-nimisen henkilöstöyrityksen, johon ulkoistettiin Sunerin kokoomalilinjan työntekijät, jossa Laurin paras ystävä Otso Karhu työskenteli luottamusmiehenä. Sunerin kaatumisen takia Laurin henkilöstöfirma meni konkurssiin. Lauri oli hetken asunnottomana jouduttuaan myymään asuntonsa ja autonsa. Lauri pääsi kuitenkin töihin Virtaukseen tuotuun kaivosfirmaan, josta hän kuitenkin sai potkut alettuaan julkisesti vastustamaan yhtiön epäeettisiä toimia. Myöhemmin Lauri päätyi töihin Ainon kahvilaan. Keväällä 2016 Lauri opiskeli kokin ammattiin Tampereella. Lauri meni työharjoitteluun Turpiiniin, mutta pian Turpiinin omistanut Veikko kuoli. Lauri sai kuulla Veikon olevan Teron isä ja kertoi siitä Terolle. Syksyllä 2016 Lauri seurusteli hetken Sonja Ollilan kanssa, mutta suhde päättyi yhtä nopeasti kuin alkoikin. Kun Lauri kyllästyi Teron pomotteluun, aikoi hän irtisanoutua Turpiinista, mutta löysi kassakoneen alta Veikon testamentin jossa Laurille oli luvattu osa Turpiinista.

Keväällä 2017 Lauri kiinnostui kirjastonhoitajana työskentelevästä Mirkusta, mutta kaksikon jonkinasteinen suhde loppui, kun Laurin pitkäaikainen ihastus Elina Haavisto palasi Virtaukseen. Lauri ja Elina perustivat yhteisen yrityksen, nimeltään Elater. Yrityksen perustamisen myötä Elina päätti unohtaa suuren rakkautensa Niklaksen, joka kuitenkin kosti sen kopioimalla Laurin ja Elinan patenttihakemuksen ja lähetti sen sähköisesti saadakseen sen perille ennen Lauria. Niinpä Elaterille ei myönnetty patenttia. Niklas kuitenkin päätti antaa patetin lahjakirjan muodossa Elaterille muutettuaan elämäntyyliään rajusti.

Lenni Morris[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lenni Morris (es. Joel Bonsdorff) on esiintynyt sarjassa vuoden 2016 kevään lopusta alkaen. Lenni opiskeli Lontoossa samaan aikaan Iris Rainion kanssa ja Iriksen kerrottua Virtauksen ilmaisutaidon lukiosta Lenni halusi päästä sinne opiskelemaan. Lennin saapuminen Virtaukseen aiheutti heti mustasukkaisuutta Iriksen rakkauden kohteessa Eppu Palomäessä. Iris vakuutti Epun luulojen hänen ja Lennin suhteesta olevan täysin vääriä. Syksyllä 2016 Lenni alkoi viihtyä Tuija Haaviston seurassa. Tuija ja Iris taas olivat jatkuvasti törmäyskurssilla. Epun lähdettyä Virtauksesta kevään 2016 loppupuolella, Iriksellä ei ollut ketään. Iris yritti saada Lennin itselleen ja suuteli tätä suoraan Tuijan nenän edessä. Iris kuitenkin huomasi Lennin pitävän enemmän Tuijasta ja pettyi pahemman kerran päättäen luovuttaa Lennin suhteen.

Keväällä 2017 Tuija ja Lenni suutelivat Tuijan ylioppilasjuhlien jälkeen. Kaksikko alkoi seurustella, mistä Lennin fanit eivät pitäneet. Maria antoi Lennille kaksi vaihtoehtoa; salainen seurustelu tai julkinen seurustelu. Lenni mietti asiaa, ja sai Tuijan suuttumaan. Lopulta Lenni valitsi julkisen seurustelun. Pian he kuitenkin erosivat erimielisyyksien takia. Erostaan huolimatta he päättivät olla muistelematta toisiaan pahalla ja Tuija muutti Sveitsiin opiskelemaan.

Toukokuussa 2017 Lenni voitti Loiste-laulukilpailun, jonka kautta hän sai uusia faneja. Fanit ostelivat Lennille pehmoleluja ja seurasivat tätä ympäri Virtausta pyydellen nimikirjoituksia. Tämä alkoi ärsyttää Lenniä, joka pyysi entisen bändinsä Bongolavan manageria Maria Nikkoa pitämään "pikkulikat" kaukana. Bändin basisti ja Lennin ystävä Osku sai tallennettua Lennin puheet videolle ja julkaisi sen nettiin saadakseen Lennin fanit tajuamaan Lennin oikean luonteen. Video kuitenkin poistettiin, mutta myöhemmin Lennistä kirjoitettiin Kohu-lehteen negatiivista julkisuutta tuottava juttu, jonka takia Loiste-kilpailun päättäjät kertoivat peruvansa Lennin voiton.

Lisbeth ”Lissu” Kanerva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisbeth ”Lissu” Kanerva (es. Hanna-Riikka Siitonen)

Lisbeth ”Lissu” Kanerva (es. Hanna-Riikka Siitonen) on esiintynyt sarjassa alusta alkaen. Lissuksi kutsuttu Lisbeth työskentelee Virtauksen ilmaisutaidepainotteisessa lukiossa laulunopettajana ja on vetänyt myös Virtauksen sekakuoroa. Myöhemmin hänestä tuli kyseisen lukion rehtori, kunnes luovutti paikkansa aluksi äityslomansa ajaksi, mutta sittemmin pysyvästi Jukka Hiltuselle. Lissulla on tausta Irvikissat-nimisen pop-yhtyeen laulajana. Yhtyeen taustajoukkoihin kuului myös Raimo ”Kukko” Koistinen, ja Lissu olikin ollut Kukon ystävä jo pitkään. Lissu seurusteli jonkin aikaa Lauri Kallion kanssa, mutta suhde kariutui siihen, kun Lissu tajusi Laurin salaa haikailevan Elina Haaviston perään.

Lissulla oli viidennellä tuotantokaudella suhde Juha Holmaan, joka oli töissä kaivosyhtiö Hansson Mining Companyssä. Lissu tuli raskaaksi Juhalle, mutta Juhan saadessa tietää asiasta hän jätti Lissun ja muutti töihin Kanadaan. Lissu kuitenkin päätti pitää lapsen. Lissu oli raskaana vielä kevään 2015 päätösjaksossa, mutta seuraavan kevään jaksoissa kävi ilmi, että Lissun lapsi oli kuollut. Äitiyslomansa päättänyt Lissu antoi Jukka Hiltusen jatkaa rehtorina, mikä saattoi olla suuri virhe koulun kannalta, sillä Hiltunen minimoi ilmaisuaineiden kulut ja tunnit. Syksyllä 2016 Lissu alkoi viettää paljon aikaa Otso Karhun kanssa ja asuikin hetken aikaa tämän luona.

Lokakuussa 2017 selvisi, että Lissu on sarjassa nähdyn Jarkko Rannilan uusi naisystävä. Lissu ei tiedä, että Jarkko on lyönyt entistä vaimoaan Onervaa, joka on kimppakämpässä asuvan Sonjan täti ja vuokraa kimppakämppää kämpässä asuville. Lissu sai Jarkon menneisyyden selville itse Onervalta, kun Onerva tuli keskustelemaan hänen ja Emman kanssa alun perin Emman sopeutumisvaikeuksista. Lissu jätti Jarkon saatuaan tietää, että Jarkko oli hänen selkänsä takana yrittänyt saada Onervan takaisin.

Reino Tuominen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Reino Tuominen

Sakari Määttä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sakari Määttä (es. Matti Leino)

Sakari "Sakke" Määttä (es. Matti Leino) on esiintynyt sarjassa vuodesta 2010 syksyyn 2012 ja jälleen syksystä 2017 eteenpäin. Sakari on pikkuveljensä Peetun yksinhuoltaja. Sakari oli pitkään ihastunut Sara Erkkilään, mutta heidän välillensä ei kuitenkaan syntynyt mitään vakavampaa. Sakari työskenteli määräaikaisena Sunerilla, mutta lopulta työsopimusta ei enää jatkettu taloudellisista syistä. Työttömyys on aiheuttanut Sakarille mittavia rahahuolia, sillä samaan aikaan hänelle oli langennut maksettavaksi Peetun töhrimän auton uudelleenmaalaus. Sakari työskenteli siivoojana ja yritti hankkia lisätienestiä osallistumalla erääseen tanssikilpailuun Krista Kortelaisen parina. Tanssikisasta innostuneena Sakari alkoi haaveilemaan ammattitanssijan urasta. Tanssikisan jälkeen Sakarille tarjottiin työtä tanssijana ja Sakari muutti pikkuveljensä Peetun kanssa Tampereelle.

Syksyllä 2017 hän palasi Virtaukseen aloittaessaan Virtauksen ilmaisutaidon lukion uutena tanssinopettajana edeltäjänsä Marikan kuoltua.[1] Sakari sai Lisbeth Kanervalta soiton vapaasta tanssinopettajan paikasta juuri kun oli berliiniläisessä kirkossa odottamassa vihkimistään. Sakari otti tarjouksen vastaan ja jätti menemättä alttarille lähtien lähes suoraa tietä Suomeen. Ennen ensimmäistä työpäiväänsä hän vietti yhden yön Sonja Ollilan kanssa, mutta he päättivät unohtaa koko jutun saadessaan tietää, että heistä tulee työkavereita ilmaisutaidon lukiossa.

Sonja Ollila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonja Ollila (es. Hennariikka Laaksola) on esiintynyt sarjassa keväästä 2016 alkaen. Sonja opiskelee psykologiaa ja hänellä on pikkusisko Silja, joka harrastaa tennistä. Hän asuu kimppakämppässä Reinon, Kristan, Iriksen ja Tomin kanssa ja työskentelee Virtauksen ilmaisutaidon lukiossa psykologian opettajana.

Sonja seurusteli Lauri Kallion kanssa, mutta suhde päättyi syksyllä 2016 Sonjan toiveesta. Laurin jälkeen Sonjassa alkoi ilmetä ihastumisen merkkejä naimisissa olevaa Tero Kuuslaa kohtaan. He päätyivät kerran harrastamaan seksiä Teron puolison Marikan selän takana Turpiinissa ja Teroon ihastunut Sonja alkoi elätellä suuria toiveita Teron suhteen. Teron katui pettäneensä Marikaa ja koki tehneensä virheen. Marikan kuoltua kevään 2017 päätösjaksossa, Sonja auttoi Teroa pääsemään jaloilleen ja he viettivät jälleen yhden yön yhdessä. Myöhemmin Tero pyysi Sonjaa kuitenkin aikaa olla yksin, mutta myöhemmin he tapasivat jälleen seksin merkeissä. Sonja rakastui Teroon, jolla ei kuitenkaan ollut vastaavia tunteita häntä kohtaan, joten Sonja päätti unohtaa Teron.

Sonja sai töitä Virtauksen ilmaisutaidon lukiosta psykologian opettajana, mikä sai hänet ajattelemaan muutakin kuin Teroa. Ennen ensimmäistä työpäiväänsä hän vietti yhden yön Suomeen palanneen Sakari Määtän kanssa. Seuraavana aamuna heille paljastui, että he ovat työkavereita, jonka jälkeen he päättivät unohtaa edellisen yön tapahtumat.

Stella Kuparinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stella Kuparinen (es. Ronja Alatalo) on Kokkolasta kotoisin oleva musiikillisesti lahjakas tyttö, joka nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran syksyllä 2016. Stella tuli käymään Virtauksessa tutustumassa lukioon ja haaveili pääsevänsä valituksi sinne. Stella olisi päässyt edellissyksynä lukioon, mutta yhteishaussa hän oli laittanut Virtauksen lukion kolmanneksi vaihtoehdokseen. Hänen äitinsä on ollut lievästi Virtauksen lukioon opiskelujen perässä lähtemistä vastaan Kokkolan ja Virtauksen välillä olevan pitkän matkan takia.

Stella pääsi opiskelemaan lukioon ja asuu tällä hetkellä asuntolassa. Hän on ihastunut samassa lukiossa opiskelevaan Osku Haavistoon, jonka kanssa hän on viettänyt paljon aikaa. Osku päätyi Stellan selän takana sänkyyn Maria Nikon kanssa, mistä Stella loukkaantui. Niinpä Stella ja Lenni Morris esittävät seurustelevansa samalla, kun Osku ja Maria esittävät seurustelevansa tehdäkseen toisen parin osapuolet mustasukkaisiksi. Myöhemmin Stella päätti ryhtyä oppilaskunnan puheenjohtajaksi Lennin ehdotuksesta. Kisassa hänelle ja Oskulle tuli riitaa eikä kumpikaan heistä voittanut puheenjohtajan paikkaa.

Terhi Sillanpää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terhi Sillanpää (es. Vilma Kinnunen) on Reinon entinen aviovaimo, johon Reino tutustui poliisikoulussa. Risteilyllä Terhi ja Reino päätyivät sänkyyn, mikä ei merkinnyt Reinolle mitään, mutta Terhi rakastui Reinoon ja saadakseen Reinon itselleen Terhi ilmoitti Reinolle olevansa raskaana, jonka myötä he menivät kihloihin ja huhtikuussa 2017 pari meni naimisiin. Hääjuhla pidettiin Turpiinissa. Häiden jälkeen Reinon kämppikset Tomi ja Terhin kaasona toiminut Terhin raskauden aitoutta epäillyt Krista saivat selville, että Terhi valehtelee raskaudesta, sillä Terhin näyttämä ultraäänikuva oli yli kymmenen vuotta vanha netistä löydetty kuva. Häämatkalta palattuaan Terhi oli sanonut Reinolle jäävänsä ystävänsä luo Helsinkiin pariksi päiväksi, mutta soitti sieltä ilmoittaen saaneensa keskenmenon, jonka Reino uskoi ja meni aivan rikki uutisesta. Todellisuudessa yksinäinen Terhi halusi Reinon avioliittoon kanssaan teeskentelemällä raskauden, joka "meni kesken" pian parin häiden jälkeen. Terhi jäi Reinolle kiinni valheistaan pian teeskennellyn keskenmenon jälkeen. Terhi sai kuitenkin Reinon säälimään itseään ja pari oli vähällä palata yhteen, kunnes Terhi kuuli Reinon sanovan Tomille, ettei rakasta Terhiä. Terhi lähti suutuspäissään Turpiinista ja poistui sarjasta.

Syksyllä 2017 Terhi palasi sarjaan, kun Reino ja Krista yllättivät hänet suutelemasta Reinon kaveria Joonasta, vaikkei tätä miestä ruudussa nähtykään. Terhi ja Reino olivat toistensa tukena jonkin aikaa tämän jälkeen, kunnes Krista kehotti Reinoa päästämään irti menneestä, sillä se ei auttaisi häntä pääsemään yli avioerostaan. Reino soitti Terhille ja sanoi, että olisi parempi etteivät he enää tapaisi. Tammikuussa 2018 hän kuitenkin palasi kämppisten kuvioihin, kun selvisi, että nykyisin kodittomana elevä Terhi nukkui heidän kerrostalonsa ullakolla, sillä hänellä oli edelleen avaimet asuntoon. Yöllä hän oli käynyt viemässä kämppisten jääkaapista heidän ruokiaan. Kun Reino löysi Terhin ullakolta, Terhi yöpyi yhden yön Reinon huoneessa, kunnes he seuraavana päivänä hankkivat Terhin luovuttaneen opiskelupaikan poliisikoulusta hänelle takaisin. Opiskelupaikan myötä hän sai asunnon koulun asuntolasta.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sakari Määttä palaa Virtaukseen yle.fi. 13.10.2017. Viitattu 13.10.2017.