Tähdet kertovat, komisario Palmu (kirja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tähdet kertovat, komisario Palmu
Kirjailija Mika Waltari
Kieli suomi
Genre rikoskirjallisuus
Kustantaja WSOY
Julkaistu 1962
Sivumäärä 254
Sarja: Komisario Palmu
Edeltävä Komisario Palmun erehdys
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Tähdet kertovat, komisario Palmu on Mika Waltarin kirjoittama salapoliisiromaani vuodelta 1962. Kirja kuuluu Komisario Palmu -sarjaan ja on sen kolmas ja samalla viimeinen kirja.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Helsingin Tähtitorninmäeltä löytyy eräänä syksyisenä aamuna ruumis. Aluksi se vaikuttaa puliukon ruumiilta, mutta tarkemmissa tutkimuksissa paljastuukin jotain muuta. Kuollut mies on entinen antikvariaatin pitäjä Fredrik Nordberg, joka on ollut Tähtitorninmäellä katselemassa tähtiä kaukoputkellaan. Aluksi epäilyt kohdistuvat nuorisojengiin, lättähattuihin, mutta he osoittautuvat syyttömiksi. Nordberg on nähnyt kaukoputkellaan murhan, ja alkanut kiristää murhaajaa.

Poliisimies Toivo Virta on lukenut tuomariksi ja toimii viransijaisena rikospoliisin päällikkönä ja komisario Palmun esimiehenä. Palmu, Virta ja etsivä Kokki alkavat tutkia omituista murhaa, joka johtaa heidät Helsingin hienostopiirien salaisuuksiin ja juonitteluihin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Sovitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjasta on tehty Matti Kassilan vuonna 1962 ohjaama elokuva Tähdet kertovat, komisario Palmu. Suunnitteilla on myös teatteriversio, jonka ohjaa Joel Elstelä.