Radio- ja tv-museo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Radio- ja tv-museo sijaitsee Lahdessa Radiomäellä 150 metrin korkuisten, kaupungin tunnusmerkeiksi muodostuneiden, radiomastojen juurella. Museossa on esillä radio- ja televisiotoimintaan liittyviä esineitä sekä perinteitä. Radio- ja tv-museo on peruskorjauksen kohteena 2014-2016, ja se avataan Mastola-nimisenä 2016. Uusi nimi ratkesi Lahden kaupunginmuseon järjestämän yleisökilpailun tuloksena.


Vuodesta 1998 lähtien museo on toiminut vuonna 1935 rakennetussa lähetysasemassa, mitä ennen se toimi 1927 rakennetun Lahden ensimmäisen radioaseman, Lahden vanhan radioaseman, tiloissa.

Museon perusnäyttelyn teemoja ovat radiotekniikan laitteet 1920-luvulta lähtien. Esillä on niin koti- kuin teollisuuskäyttöisiäkin laitteita, minkä lisäksi esitellään lahtelaisen puhelintoiminnan historiaa. Erikoisnäyttelyissä on ollut aiheena muun muassa puhelinmuotoilu. Kaikkiaan museossa on yli 18 000 erilaista esinettä, noin 5 000 valokuvaa, 10 000 lehteä ja kirjaa sekä muuta aineistoa. Entiseen yleisradioaseman halliin rakennettu noin 80 hengen auditorio soveltuu erilaisten seminaarien ja tilaisuuksien järjestämiseen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

,