Salpausselkä (Lahti)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Salpausselkä
Kaupunki Lahti
Koordinaatit 60.9842°N, 25.6084°E
Kaupunginosa nro 32
Lähialueet Kartano, Sopenkorpi, Kärpänen, Pirttiharju, Jalkaranta

Salpausselkä on Lahden kaupungin 32. kaupunginosa, joka sijaitsee Salpausselän harjulla keskustasta länteen. Salpausselän kaupunginosaa rajaavia naapurikaupunginosia ovat koillisessa ja idässä Kartano, etelässä Sopenkorpi ja Kärpänen, lounaassa ja lännessä Pirttiharju sekä pohjoisessa Jalkaranta.[1]

Teivaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teivaa alkaa Lahden sataman Vesijärven rautatieaseman entiseltä ratapenkereeltä ja jatkuu Lahden stadionille. Välissä oleva korkea mäki on Teivaanmäki. Sen juurella sijaitsee Lahti Energian voimalaitos. Teivaanmäellä Lahden rykmentti kävi vuonna 1918 vuonna kiivaita puolustustaisteluja. 1960-luvulla siellä toimi erittäin suosittulähde? tanssipaikka, joka on nyt purettu.lähde?

Salpausselkä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salpausselässä sijaitsee Lahden urheilukeskus, jossa on järjestetään vuosittain Salpausselän Kisat. Hiihdon maailmanmestaruuskilpailut on järjestetty urheilukeskuksessa kuusi kertaa. Urheilukeskuksessa toimii myös Hiihtomuseo.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lahden karttapalvelu: Salpausselkä (Kartan valikoista karttapohjaa vaihtaa ja valikosta voi hakea esitettäväksi erilaisia palveluja, kuten esimerkiksi kouluja) Lahden kaupunki, lahti.fi. Viitattu 24.10.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]