Luettelo maailman vanhimmista ihmisistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä luettelo käsittelee vanhimpia ihmisiä. Eri maiden vanhimpia henkilöitä käsittelee luettelo vanhimmista ihmisistä maittain.

Kaikkien aikojen vanhin ihminen, jonka ikä on todistettavissa, oli ranskalainen Jeanne Calment (1875–1997). Hän kuoli 122 vuoden ja 164 päivän iässä. Kaikkien aikojen vanhin mies, jonka ikä on todistettavissa, puolestaan oli japanilainen Jirōemon Kimura (1897–2013). Hän kuoli 116 vuoden ja 54 päivän iässä.

Kaikkien aikojen vanhimmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Henkilö elossa
Sija Nimi Sukupuoli Syntymäaika Kuolinaika Ikä Kuolinpaikka tai tämänhetkinen asuinpaikka
1 Jeanne Calment[1] N 21. helmikuuta 1875 4. elokuuta 1997 122 v 164 vrk Ranskan lippu Ranska
2 Sarah Knauss[2] N 24. syyskuuta 1880 30. joulukuuta 1999 119 v 97 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
3 Lucy Hannah[3] N 16. heinäkuuta 1875 21. maaliskuuta 1993 117 v 248 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
4 Marie-Louise Meilleur[4] N 29. elokuuta 1880 16. huhtikuuta 1998 117 v 230 vrk Kanada
5 Violet Brown[5] N 10. maaliskuuta 1900 15. syyskuuta 2017 117 v 189 vrk Jamaika
6 Emma Morano-Martinuzzi[6] N 29. marraskuuta 1899 15. huhtikuuta 2017 117 v 137 vrk Italia
7 Nabi Tajima N 4. elokuuta 1900 Elossa 117 v 106 vrk Japani
8 Misao Ōkawa[7] N 5. maaliskuuta 1898 1. huhtikuuta 2015 117 v 27 vrk Japani
9 María Capovilla[8] N 14. syyskuuta 1889 27. elokuuta 2006 116 v 347 vrk Ecuadorin lippu Ecuador
10 Susannah Mushatt Jones[9] N 6. heinäkuuta 1899 12. toukokuuta 2016 116 v 311 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
11 Gertrude Weaver[10] N 4. heinäkuuta 1898 6. huhtikuuta 2015 116 v 276 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
12 Chiyo Miyako N 2. toukokuuta 1901 Elossa 116 v 200 vrk Japani
13 Tane Ikai[11] N 18. tammikuuta 1879 12. heinäkuuta 1995 116 v 175 vrk Japani
14 Elizabeth Bolden[12] N 15. elokuuta 1890 11. joulukuuta 2006 116 v 118 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
15 Besse Cooper[13] N 26. elokuuta 1896 4. joulukuuta 2012 116 v 100 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
16 Jirōemon Kimura[14] M 19. huhtikuuta 1897 12. kesäkuuta 2013 116 v 54 vrk Japani
17 Jeralean Talley[15] N 23. toukokuuta 1899 17. kesäkuuta 2015 116 v 25 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
18 Ana María Vela Rubio N 29. lokakuuta 1901 Elossa 116 v 20 vrk Espanjan lippu Espanja
19 Maggie Barnes[16] N 6. maaliskuuta 1882 19. tammikuuta 1998 115 v 319 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
20 Dina Manfredini[17] N 4. huhtikuuta 1897 17. joulukuuta 2012 115 v 257 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat (Syntynyt Italiassa)
21 Christian Mortensen[18] M 16. elokuuta 1882 25. huhtikuuta 1998 115 v 252 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat (Syntynyt Tanskassa)
22 Charlotte Hughes[19] N 1. elokuuta 1877 17. maaliskuuta 1993 115 v 228 vrk Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta
23 Edna Parker[20] N 20. huhtikuuta 1893 26. marraskuuta 2008 115 v 220 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
24 Mary Ann Rhodes[21] N 12. elokuuta 1882 3. maaliskuuta 1998 115 v 203 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
25 Harumi Nakamura[22] N 15. maaliskuuta 1900 27. syyskuuta 2015[23] 115 v 196 vrk Japani
26 Margaret Skeete[24] N 27. lokakuuta 1878 7. toukokuuta 1994 115 v 192 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
27 Giuseppina Projetto-Frau N 30. toukokuuta 1902 Elossa 115 v 172 vrk Italia
28 Bernice Madigan[25] N 24. heinäkuuta 1899 3. tammikuuta 2015 115 v 163 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
29 Gertrude Baines[26] N 6. huhtikuuta 1894 11. syyskuuta 2009 115 v 158 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
30 Emiliano Mercado del Toro[27] M 21. elokuuta 1891 24. tammikuuta 2007 115 v 156 vrk Puerto Ricon lippu Puerto Rico
31 Bettie Wilson[28] N 13. syyskuuta 1890 13. helmikuuta 2006 115 v 153 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
32 Julie Winnefred Bertrand[29] N 16. syyskuuta 1891 18. tammikuuta 2007 115 v 124 vrk Kanada
33 Maria de Jesus[30] N 10. syyskuuta 1893 2. tammikuuta 2009 115 v 114 vrk Portugalin lippu Portugali
34 Marie Josephine Gaudette[31] N 25. maaliskuuta 1902 13. heinäkuuta 2017 115 v 110 vrk Italia (Syntynyt Yhdysvalloissa)
35 Susie Gibson[32] N 31. lokakuuta 1890 16. helmikuuta 2006 115 v 108 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
36 Augusta Holtz[33] N 2. elokuuta 1871 21. lokakuuta 1986 115 v 79 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat *(Syntynyt Puolassa)
37 Hendrikje van Andel-Schipper[34] N 29. kesäkuuta 1890 30. elokuuta 2005 115 v 62 vrk Alankomaiden lippu Alankomaat
38 Maude Farris-Luse[35] N 21. tammikuuta 1887 18. maaliskuuta 2002 115 v 56 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
39 Marie Brémont[36] N 25. huhtikuuta 1886 6. kesäkuuta 2001 115 v 42 vrk Ranskan lippu Ranska
40 Koto Ōkubo[37] N 24. joulukuuta 1897 12. tammikuuta 2013 115 v 19 vrk Japani
41 Antonia Gerena Rivera[38] N 19. toukokuuta 1900 2. kesäkuuta 2015 115 v 14 vrk Puerto Ricon lippu Puerto Rico
42 Chiyono Hasegawa[39] N 20. marraskuuta 1896 2. joulukuuta 2011 115 v 12 vrk Japani
43 Annie Jennings[40] N 12. marraskuuta 1884 20. marraskuuta 1999 115 v 8 vrk Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta
44 Eva Morris[41] N 8. marraskuuta 1885 2. marraskuuta 2000 114 v 360 vrk Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta
45 Kama Chinen[42] N 10. toukokuuta 1895 2. toukokuuta 2010 114 v 357 vrk Japani
46 Maria Gomes Valentim[43] N 9. heinäkuuta 1896 21. kesäkuuta 2011 114 v 347 vrk Brasilian lippu Brasilia
47 Mary Bidwell[44] N 19. toukokuuta 1881 25. huhtikuuta 1996 114 v 342 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
48 Kane Tanaka N 2. tammikuuta 1903 Elossa 114 v 320 vrk Japani
49 Mary Josephine Ray[45] N 17. toukokuuta 1895 7. maaliskuuta 2010 114 v 294 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
50 Goldie Steinberg[46] N 30. lokakuuta 1900 16. elokuuta 2015 114 v 290 vrk Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat (Syntynyt Moldovassa)

Vanhimmat elossa olleet kautta aikojen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guinnessin ennätysten kirja on tunnustanut vanhimmiksi elossa oleviksi ihmisiksi seuraavat (suluissa henkilön ikä):

Calmentia mahdollisesti vanhemmat ihmiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On olemassa lukuisia väitteitä Calmentia vanhemmaksi eläneistä henkilöistä. Heitä ei kuitenkaan ole kelpuutettu Guinnessin ennätysten kirjaan virallisten todisteiden puutteen tai niiden epämääräisyyden johdosta.

Seuraavassa luettelossa on henkilöitä, joiden on väitetty eläneen pitempään kuin Jeanne Calment.

  • Wizzardo (Siddha) Sayadaw U. Kowida, burmalainen munkki, jonka väitettiin olleen 1105-vuotias 24. syyskuuta 2013[47].
  • Metusalah, Lähi-Itä, Raamatun mukaan elänyt 969-vuotiaaksi[48].
  • LP Suwang, thaimaalainen munkki, jonka väitetään kuolleen 444-vuotiaana vuonna 1995[49].
  • Trailanga Swami, intialainen mies, jonka väitetään kuolleen 280-vuotiaana 26. joulukuuta 1887[50][51].
  • Lee Ching-yuen kiinalainen, jonka väitetään kuolleen 256-vuotiaana 6. toukokuuta 1933[52].
  • Devraha Baba, intialainen mies, jonka väitetään kuolleen 250-vuotiaana 19. toukokuuta 1990[53].
  • Mama Esifiho, nigerialainen nainen, jonka väitettiin olevan 191-vuotias 6. tammikuuta 2016[54].
  • Petracz Czartan, unkarilainen mies, jonka väitetään kuolleen 185-vuotiaana vuonna 1724[55].
  • Mahashta Murasi, intialainen mies, joka väittää syntyneensä 6. tammikuuta 1835[56]. Oli elossa vielä 182-vuotiaana elokuussa 2017[57][58].
  • Ali Atia al-Atia, saudiarabialainen mies, jonka väitetään kuolleen 180-vuotiaana 21. elokuuta 2004[59].
  • Josefa Molina Lantz, venezuelalainen nainen (syntynyt 30. huhtikuuta 1831), jonka väitetään olleen 175-vuotias 30. huhtikuuta 2006[60].
  • Henry Jenkins, brittiläinen mies, jonka väitetään kuolleen 169-vuotiaana 9. joulukuuta 1670[61].
  • Shirali Muslimov, azerbaidžanilainen mies (syntynyt 26. maaliskuuta 1805), jonka väitettiin kuolleen 168 vuoden ja 160 päivän iässä 2. syyskuuta 1973[62].
  • Javier Pereira, kolumbialainen mies, jonka väitettiin kuolleen 167-vuotiaana 30. maaliskuuta 1958[63].
  • Ram Avtar Saha Kanu, nepalilainen mies, joka väitti olevansa 167-vuotias 2. tammikuuta 2000[64]. Hän kuoli vuonna 2001 väitetysti 169-vuotiaana.
  • Sara Desson, unkarilainen nainen, jonka väitetään kuolleen 164-vuotiaana vuonna 1727[65].
  • Dhaqabo Ebba, etiopialainen mies, jonka väitettiin olevan 160-vuotias syyskuussa 2013[66]. Hän kuoli 10. toukokuuta 2015 väitetysti 163 vuoden iässä[67].
  • Pa Aki Onoforere, nigerialainen mies, jonka väitetään kuolleen 160-vuotiaana tammikuussa 2009[68].
  • Zaro Aga, turkkilainen mies (syntynyt 14. toukokuuta 1774), jonka väitetään kuolleen 160 vuoden ja 46 päivän iässä 29. kesäkuuta 1934[69].
  • Opanyin Kwaku Addae, ghanalainen mies (syntynyt 25. joulukuuta 1851), jonka väitettiin olevan 159-vuotias huhtikuussa 2011[70].
  • Turinah Masih Sehat, indonesialainen nainen, jonka väitettiin olevan 157-vuotias vuonna 2010[71]. Uskotaan kuolleen 7. kesäkuuta 2012 159 vuoden iässä[72].
  • Mohammed bin Zarei, saudiarabialainen mies, jonka väitetään kuolleen 154-vuotiaana 11. maaliskuuta 2013[73].
  • Klayonoh Bleaorplue, liberialainen nainen (syntynyt 7. maaliskuuta 1863), jonka väitetään kuolleen 153 vuoden ja 145 päivän iässä 2. elokuuta 2016[74].
  • Mohammed bin Masoud al Kalbani, omanilainen mies, jonka väitetään kuolleen 153-vuotiaana 27. helmikuuta 2014[75].
  • Thomas Parr brittiläinen, jonka väitetään kuolleen 152-vuotiaana 14. marraskuuta 1635[76].
  • Gabriel Umeh Enemuo, nigerialainen mies, jonka väitetään kuolleen 151-vuotiaana 28. huhtikuuta 2015[77].
  • Haji Khadem Hossain Sikhdar, bangladeshilainen mies (syntynyt 7. helmikuuta 1860), jonka väitettiin olevan 150-vuotias 8. elokuuta 2010[78].
  • Amm Atwa Moussa, egyptiläinen mies, jokä väitti olevansa 150-vuotias vuonna 1999[79].
  • Maftei Pop, romanialainen mies (syntynyt 12. kesäkuuta 1804), jonka kerrotaan kuolleen 147 vuoden ja 273 päivän iässä 15. maaliskuuta 1952[80].
  • Jon Andersson, ruotsalainen mies (syntynyt 18. helmikuuta 1582), jonka väitetään kuolleen 147 vuoden ja 59 päivän iässä 18. huhtikuuta 1729[81].
  • Mbah Gotho, indonesialainen mies (syntynyt 31. joulukuuta 1870), jonka väitettiin olevan 146-vuotias tammikuussa 2017[82][83]. Hän kuoli 30. huhtikuuta 2017 väitetysti 146 vuoden ja 120 päivän iässä[84][85].
  • Christian Jacobsen Drakenberg, norjalainen mies (syntynyt 18. marraskuuta 1626), jonka väitetään kuolleen tanskassa 145 vuoden ja 326 päivän iässä 9. lokakuuta 1772[86][87]
  • Wordu Grace Wamanda, nigerialainen nainen (syntynyt toukokuussa 1869), jonka väitetään kuolleen 145-vuotiaana lokakuussa 2014[88].
  • Abdel Wali Numan, jemeniläinen mies, jonka väitettiin kuolleen 142 vuoden iässä 22. heinäkuuta 2007[89].
  • Bir Narayan Chaudhuri, nepalilainen mies, jonka väitettiin kuolleen 141 vuoden iässä 20. huhtikuuta 1998[90].
  • Feroz-ud-Din Mir, pakistanilainen mies, joka väitti olevansa 141-vuotias vuonna 2013[91]. Hän kuoli väitetysti 142 vuoden ja 169 päivän iässä 29. elokuuta 2014[92].
  • Omar Abas, malesialainen mies (syntynyt 26. syyskuuta 1857), jonka väitettiin olleen 141-vuotias 16. kesäkuuta 1998[93]. Hän kuoli syyskuussa 2002 väitetysti 144 vuoden iässä[94][95].
  • Florence Nartey, ghanalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 141-vuotiaana 25. maaliskuuta 2010[96].
  • Catherine Fitzgerald, brittiläinen nainen (syntynyt 1. heinäkuuta 1464), jonka kerrotaan kuolleen 140 vuoden ja 127 päivän iässä 5. marraskuuta 1604[97].
  • Mubarak Rahmani Messe, algerialainen mies, jonka väitetään kuolleen 140-vuotiaana 11. tammikuuta 2014[98].
  • Ali bin Abdullah bin Ezab, arabiemiirikuntalainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 140-vuotiaana 14. joulukuuta 2006[99][100].
  • John Smith, chippewa-intiaanipäällikkö, jonka väitetään kuolleen 137-vuotiaana 6. helmikuuta 1922[101]. Hänen todellisen iän on arvioitu olleen noin sata vuotta.
  • Halime Olcay, turkkilainen nainen (syntynyt 1. heinäkuuta 1874), jonka väitetään olleen 135-vuotias 25. marraskuuta 2009[102][103]. Oli viimeksi elossa 137-vuotiaana 18. tammikuuta 2011[104].
  • Khanum Hasno, afganistanilainen nainen, jonka väitettiin kuolleen 136 vuoden iässä 12. tammikuuta 2013[105].
  • Anton Pilya, georgialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 135-vuotiaana vuonna 1965[106].
  • Puna Konwar, intialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 135-vuotiaana 27. maaliskuuta 2013[107].
  • Ahmad Sufi, iranilainen mies, jonka väitetään syntyneen 28. helmikuuta 1882[108].
  • Ali Mohammed Hussein, libanonilainen mies, jonka kerrottiin olevan 135-vuotias 6. huhtikuuta 1997[109].
  • Maritina Vangatala, salomonsaarelainen nainen, jonka kerrottiin olevan 135-vuotias marraskuussa 2014[110].
  • Moloko Temo, eteläafrikkalainen nainen, jonka on väitetty kuolleen 134 vuoden ja 334 päivän iässä 3. kesäkuuta 2009[111].
  • Johanna Rametsi, eteläafrikkalainen nainen, jonka väitetään kuolleen 134 vuoden ja 149 päivän iässä 31. toukokuuta 2017[112].
  • Mzee Barnabas Kiptanui Arap Rop, kenialainen ensimmäisen maailmansodan sotaveteraani, joka kuoli väitetysti 133-vuotiaana 8. maaliskuuta 2012[113].
  • Abbas Manaei, iranilainen mies (syntynyt 27. toukokuuta 1884), jonka väitetään kuolleen 132 vuoden ja 180 päivän iässä 25. marraskuuta 2016[114].
  • Antisa Khvichava, georgialainen, joka väitti syntyneensä 8. heinäkuuta 1880. Hän kuoli väitetysti 132 vuoden ja 82 päivän iässä 30. syyskuuta 2012[115].
  • Tuti Jusupova, uzbekistanilainen, joka väitti syntyneensä 1. heinäkuuta 1880[116]. Hän kuoli väitetysti 134 vuoden ja 274 päivän iässä 28. maaliskuuta 2015[117].
  • Veronica Uloko, nigerialainen nainen, jonka kerrottiin olevan 132-vuotias marraskuussa 2016[118].
  • Noah Raby, yhdysvaltalainen mies (syntynyt 1. huhtikuuta 1772), jonka väitetään kuolleen 131 vuoden ja 335 päivän iässä 1. maaliskuuta 1904[119].
  • José Coelho de Souza, brasilialainen mies (syntynyt 10. maaliskuuta 1884), jonka kerrottiin olevan 131-vuotias tammikuussa 2016[120]. Hän kuoli 24. elokuuta 2017 väitetysti 133 vuoden ja 173 päivän iässä[121].
  • Sarhat Rashidova, venäläinen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 131-vuotiaana 16. tammikuuta 2007[122].
  • Kied Dhepaibul, thaimaalainen mies, jonka väitetään kuolleen 131-vuotiaana tammikuussa 1972[123]. Lisäksi Waebido Ayohayi nimisen naisen kerrottiin olevan 131-vuotias toukokuussa 2017[124][125].
  • Yohana Ahuruma, ugandalainen mies, jonka kerrottiin olevan 131-vuotias syyskuussa 2016[126]. Oli elossa vielä maaliskuussa 2017[127].
  • Habib Miyan, intialainen mies, jonka on väitetty syntyneen 20. toukokuuta 1878. Hän kuoli väitetysti 130 vuoden ja 274 päivän iässä 19. elokuuta 2008[128].
  • Sylvester Magee, yhdysvaltalainen mies (syntynyt 29. toukokuuta 1841), jonka väitetään kuolleen 130 vuoden ja 142 päivän iässä 15. lokakuuta 1971[129].
  • Maria Olivia da Silva, brasilialainen nainen, jonka väitetään viettäneen helmikuussa 2006 126-vuotispäiviään. Hän kuoli 8. heinäkuuta 2010 ja olisi näin ollen elänyt 130 vuoden ja 131 päivän ikäiseksi[130].
  • Sahan Dosova, kazakhstanilainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 130 vuoden ja 43 päivän iässä 9. toukokuuta 2009[131].
  • Felix Bocobo, filippiiniläinen mies, jonka kerrotaan kuolleen 130 vuoden ja 13 päivän iässä 16. lokakuuta 1963[132].
  • Ntame Zambezi, botswanalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 130-vuotiaana 13. heinäkuuta 2011[133].
  • Cécilé Tshibola, zairelainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 130-vuotiaana 18. joulukuuta 2010[134].
  • Ali Ben Mohamed El Amri, tunisialainen mies, jonka kerrotaan täyttäneen 130 vuotta 5. lokakuuta 2010[135].
  • Yaupa, vanuatulainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 130-vuotiaana lokakuussa 1899[136].
  • Mohammed al Wasimy, egyptiläinen mies, jonka kerrottiin olevan 130-vuotias 11. elokuuta 2005[137].
  • Aisha Heddou, marokkolainen nainen, jonka kerrottiin olevan 130-vuotias 18. elokuuta 2015[138].
  • Maria do Carmo Gerônimo, brasilialainen nainen, jonka kerrotaan olleen 129 vuoden ja 101 päivän ikäinen, kun hän kuoli 14. kesäkuuta 2000[139].
  • Katrina Cuaresma Sapal, filippiiniläinen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 129-vuotiaana 10. kesäkuuta 2004[140].
  • Mary Ewen, jamaikalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 128 vuoden ja 340 päivän iässä 10. huhtikuuta 2007[141].
  • Cruz Hernández, elsalvadorilainen, jonka kerrotaan olleen 128 vuoden ja 309 päivän ikäinen, kun hän kuoli 8. maaliskuuta 2007[142]. Vuonna 2015 tehty tutkimus paljasti että Hernández oli todellisuudessa syntynyt 3. toukokuuta 1893, jolloin hän olisi kuollessaan ollut 113 vuoden ja 309 päivän ikäinen[143].
  • Elizabeth Israel, dominikaaninen nainen, jonka väitetään kuolleen 128 vuoden ja 260 päivän iässä 14. lokakuuta 2003[144].
  • José del Rosario Serrano, kolumbialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 128 vuoden ja 50 päivän iässä 24. huhtikuuta 2009[145].
  • Fatima Mohammed Al-Hamdani, jemeniläinen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 128-vuotiaana 15. marraskuuta 2011[146].
  • Zewde Nesibu, etiopialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 128-vuotiaana 8. elokuuta 2010[147].
  • Alimihan Seyiti, kiinalainen nainen (syntynyt 25. kesäkuuta 1886), jonka väitettiin olevan 128-vuotias kesäkuussa 2014[148]. Oli elossa vielä 131-vuotiaana kesäkuussa 2017[149].
  • Adam Ayo, ugandalainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 128-vuotiaana joulukuussa 2007[150].
  • William Johnson, yhdysvaltalainen mies, jonka väitetään kuolleen 128 vuoden ja 7 päivän iässä 15. toukokuuta 2009[151].
  • Étienne Nkasi, zairelainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 128-vuotiaana huhtikuussa 2010[152][153].
  • Luo Meizhen, kiinalainen nainen, jonka kerrottiin kuolleen 127 vuoden ja 335 päivän iässä 9. kesäkuuta 2013[154].
  • Leandra Becerra Lumbreras, meksikolainen nainen, jonka väitetään täyttäneen 127 vuotta 31. elokuuta 2014[155]. Hän kuoli 19. maaliskuuta 2015 väitetysti 127 vuoden ja 200 päivän iässä[156]. Myöhemmin paljastui että Lumbreras oli todellisuudessa syntynyt 13. maaliskuuta 1904, jolloin hän olisi kuollessaan ollut 111 vuoden ja 6 päivän ikäinen[157].
  • Juana Bautista de la Candelaria Rodríguez, kuubalainen nainen, joka väitti olevansa 127-vuotias vuonna 2012[158]. Hän kuoli 24. joulukuuta 2012 127 vuoden ja 325 päivän iässä[159].
  • Jonathan Baisoni, malawilainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 127-vuotiaana 4. marraskuuta 2010[160].
  • James Forthon, grenadalainen mies (syntynyt Bordeauxissa), jonka kerrotaan kuolleen 127-vuotiaana 10. helmikuuta 1773[161][162].
  • Nicolas Savin, ranskalainen mies, jonka kerrotaan kuolleen venäjällä 126 vuoden ja 226 päivän iässä 29. marraskuuta 1894[163]. Venäjän lähteiden mukaan hän oli syntynyt vuonna 1787, jolloin hän olisi kuollessaan ollut vain 107 vuoden ja 226 päivän ikäinen[164].
  • Benito Martínez Abrogán, kuubalainen mies (syntynyt Haitilla), jonka kerrotaan kuolleen 126 vuoden ja 114 päivän iässä 11. lokakuuta 2006[165].
  • Jose Aguinelo dos Santos, brasilialainen mies, jonka kerrottiin olevan 126-vuotias heinäkuussa 2014[166].
  • Rajab Al Toum, palestiinalainen mies (syntynyt helmikuussa 1888, asui Gazassa), jonka kerrottiin olevan 126-vuotias toukokuussa 2015[167]. Hän kuoli 19. tammikuuta 2016 väitetysti 128 vuoden iässä[168].
  • Margarita Lacsi, argentiinalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 126-vuotiaana 27. toukokuuta 2004[169].
  • Abbas Fallahzadeh, iranilainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 126 vuoden iässä 18. heinäkuuta 2013[170].
  • Mate Vinac, bosniahertsegovinalainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 126-vuotiaana vuonna 1891[171].
  • Bahtijar Košuta, montenegrolainen mies, jonka väitetään eläneen 126-vuotiaaksi[172].
  • Kishmir Muharremov, azerbaidžanilainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 126-vuotiaana 7. helmikuuta 2011[173].
  • Haji Mirza Jan, pakistanilainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 126-vuotiaana 1. elokuuta 2016[174].
  • Pa Ekhator Onabor, nigerialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 126-vuotiaana 5. lokakuuta 2015[175].
  • Bibi, tansanialainen nainen, jonka kerrottiin olevan 126-vuotias 30. elokuuta 2015[176].
  • Hamida Musulmani, libanonilainen nainen, jonka väitettiin olleen 126-vuotias 16. kesäkuuta 2004[177].
  • Rikaya Bolokbaeva, kirgisialainen nainen, jonka väitettiin olevan 125-vuotias 8. huhtikuuta 2013[178].
  • Hawa Sacko, malilainen nainen, jonka väitettiin olevan 125-vuotias 5. joulukuuta 2002[179].
  • Aberewa Grace, ghanalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 125 vuoden ja 155 päivän iässä 18. tammikuuta 2004[180].
  • Khliwi Kholkhal, irakilainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 125 vuoden iässä 10. toukokuuta 2012[181].
  • Othman Ibrahim Ahmad, syyrialainen mies, jonka väitettiin kuolleen 125 vuoden iässä 30. elokuuta 2010[182].
  • Anna Visser, namibialainen nainen, jonka väitetään kuolleen 125 vuoden ja 14 päivän iässä 8. tammikuuta 2004[183].
  • Faheni Mebarka, algerialainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 125-vuotiaana 8. huhtikuuta 2010[184].
  • Ali Bin Jamaan Al Harthi, saudiarabialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 125-vuotiaana 9. elokuuta 2014[185].
  • Dakeba Tufa, etiopialainen mies, jonka kerrottiin olevan 125-vuotias vuonna 2009[186].
  • Hajja Maimouna, libanonilainen nainen, jonka kerrottiin olevan 125-vuotias 26. maaliskuuta 2015[187].
  • Hu Yeh-mei, taiwanilainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 124 vuoden ja 195 päivän iässä 24. elokuuta 2009[188].
  • Mariam Amash, israelilainen nainen (syntynyt 1. heinäkuuta 1888), jonka kerrotaan kuolleen 124 vuoden ja 171 päivän iässä 22. joulukuuta 2012[189].
  • Yousef Otoum, jordanialainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 124-vuotiaana lokakuussa 2013[190].
  • Maria Vasilyevna Sharaya, valkovenäläinen nainen, jonka väitetään kuolleen 124-vuotiaana 3. maaliskuuta 2001[191].
  • Yohani Kinyala Lauwo, tansanialainen mies, jonka väitetään kuolleen 124-vuotiaana 10. toukokuuta 1996[192].
  • Rosario Cevallos Torres, ecuadorilainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 124-vuotiaana syyskuussa 2010[193].
  • Pabla Colpihueque Navarrete, chileläinen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 124-vuotiaana lokakuussa 2009[194][195].
  • Nakubugo Manjeri, ugandalainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 124-vuotiaana tammikuussa 2013[196].
  • Maria Lucimar Pereira, brasilialainen nainen, joka vietti 123-vuotispäiviään 3. syyskuuta 2013[197]. Oli elossa vielä tammikuussa 2017[198].
  • Carmelo Flores Laura, bolivialainen intiaani, jonka väitetään syntyneen 16. heinäkuuta 1890. Hän kuoli 9. kesäkuuta 2014 väitetysti 123 vuoden ja 328 päivän iässä[199]. Myöhemmin selvitettiin Floresin todellisuudessa syntyneen 16. heinäkuuta 1906 jolloin hän olisi kuollessaan ollut 107 vuoden ja 328 päivän ikäinen[200].
  • Juana Chox Yac, guatemalalainen nainen, jonka kerrotaan syntyneen 29. marraskuuta 1893[201]. Hän kuoli 27. syyskuuta 2017 123 vuoden ja 303 päivän iässä[202].
  • Hava Rexha, albanialainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 123 vuoden ja 86 päivän iässä 31. lokakuuta 2003[203].
  • Nguyễn Thị Trù, vietnamilainen nainen, jonka väitetään syntyneen 4. toukokuuta 1893[204][205]. Hän kuoli 12. heinäkuuta 2016 väitetysti 123 vuoden ja 69 päivän iässä[206].
  • Daw Mya Kyi, myanmarilainen nainen (syntynyt 9. lokakuuta 1892), jonka kerrottiin olevan 123-vuotias lokakuussa 2015[207][208]. Oli elossa vielä toukokuussa 2016[209].
  • Turupu Aimaiti, kiinalainen mies (syntynyt 5. helmikuuta 1892), jonka väitettiin olevan 123-vuotias 26. helmikuuta 2015[210].
  • Wahiba Motawea Gad el Rab, egyptiläinen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 123-vuotiaana 15. syyskuuta 2016[211].
  • Michał Szurmiński, puolalainen mies, jonka väitetään kuolleen 123-vuotiaana heinäkuussa 1929[212][213]. Joidenkin lähteiden mukaan hän olisi syntynyt 26. syyskuuta 1833, jolloin hän olisi ollut kuollessaan vain 96-vuotias[214][215].
  • Kaddouri Maksouri, marokkolainen mies, jonka väitettiin olevan 123-vuotias syyskuussa 2013[216].
  • Yazjemal Dayza, turkmenistanilainen nainen, jonka kerrottiin olevan 123-vuotias 7. maaliskuuta 2015[217].
  • Live Larsdatter, tanskalainen nainen, jonka väitetään kuolleen 122 vuoden ja 337 päivän iässä 9. heinäkuuta 1698[218].
  • Nehemiah Ndur, nigerialainen mies, jonka väitetään kuolleen 122 vuoden ja 289 päivän iässä 10. joulukuuta 2012[219]. Hän olisi näin ollut niukasti vanhempi kuin Jeanne Calment.
  • Zhang Daoling, kiinalainen mies, jonka kerrotaan kuolleen 122 vuoden ja 238 päivän iässä 9. syyskuuta 156[220].
  • Zeyneb Mammadova, azerbaidžanilainen nainen, jonka kerrotaan kuolleen 122-vuotiaana 19. syyskuuta 2008[221].
  • Sek Yi, kambodžalainen mies, jonka väitetään kuolleen 122 vuoden iässä 19. lokakuuta 2003[222].

Vanhimmat elossa olevat henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.nytimes.com/1997/08/05/world/jeanne-calment-world-s-elder-dies-at-122.html
  2. http://genforum.genealogy.com/knauss/messages/8.html
  3. http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=58077207
  4. http://www.nytimes.com/1998/04/18/us/marie-louise-meilleur-117-and-felicie-cormier-118.html
  5. http://jamaica-star.com/article/news/20170915/worlds-oldest-woman-dead
  6. http://gds.it/2017/04/15/e-morta-emma-morano-era-la-donna-piu-anziana-del-mondo_654265/
  7. http://www.dailymail.co.uk/wires/afp/article-3020817/Worlds-oldest-person-dies-117-Japan.html
  8. http://usatoday30.usatoday.com/news/world/2006-08-28-oldest-person_x.htm
  9. http://www.cbsnews.com/news/worlds-oldest-person-susannah-mushatt-jones-dies-at-116/
  10. https://www.theguardian.com/us-news/2015/apr/07/gertrude-weaver-dies-aged-116-days-after-becoming-worlds-oldest-person
  11. http://articles.philly.com/1995-07-13/news/25676421_1_oldest-person-jeanne-calment-tane-ikai
  12. http://articles.latimes.com/2006/dec/12/local/me-bolden12
  13. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2243188/Worlds-oldest-woman-Besse-Cooper-dies-aged-116-Georgia.html
  14. http://www.bloomberg.com/news/2013-06-11/jiroemon-kimura-oldest-man-in-recorded-history-dies-at-age-116.html
  15. http://www.freep.com/story/news/local/michigan/2015/06/18/jeralean-talley-dead-oldest-woman/28923509/
  16. http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=14960457
  17. http://www.usatoday.com/story/life/people/2012/12/17/manfredini-oldest-person/1775025/
  18. http://www.nytimes.com/1998/05/03/us/christian-mortensen-115-among-oldest.html
  19. http://articles.orlandosentinel.com/1993-03-18/news/9303171629_1_charlotte-hughes-jeanne-louise-calment-guinness-book
  20. http://www.latimes.com/local/obituaries/la-me-parker28-2008nov28-story.html
  21. http://gerontology.wikia.com/wiki/Mary_Ann_Rhodes
  22. http://gerontology.wikia.com/wiki/Harumi_Nakamura
  23. http://www.mhlw.go.jp/stf/houdou/0000098561.html
  24. http://articles.latimes.com/1994-05-11/news/mn-56253_1_oldest-american
  25. http://www.iberkshires.com/story/48218/Bernice-Madigan-State-s-Oldest-Citizen-Dies-at-115.html
  26. http://www.nytimes.com/2009/09/12/us/12baines.html
  27. http://www.foxnews.com/story/2007/01/24/emiliano-mercado-del-toro-world-oldest-person-dies-at-115/
  28. http://articles.latimes.com/2006/feb/16/local/me-wilson16
  29. http://articles.latimes.com/2007/jan/20/local/me-bertrand20
  30. http://www.latimes.com/local/obituaries/la-me-dejesus3-2009jan03-story.html
  31. http://www.newhampshire.com/Nun-from-Manchester-passes-at-115-years-old
  32. http://articles.latimes.com/2007/jan/20/local/me-bertrand20
  33. http://news.google.com/newspapers?nid=1893&dat=19861022&id=acUfAAAAIBAJ&sjid=hNgEAAAAIBAJ&pg=3991,6562203
  34. http://articles.latimes.com/2005/aug/31/local/me-oldest31
  35. http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=58089523
  36. http://articles.latimes.com/2001/jun/08/local/me-8038
  37. http://www.japantimes.co.jp/news/2013/01/13/news/worlds-oldest-woman-koto-okubo-dies-at-age-115-in-japan/#.WDGsbCS9GUk
  38. http://obits.dignitymemorial.com/dignity-memorial/obituary.aspx?n=ANTONIA-GERENA+RIVERA&lc=0491&pid=175001818&mid=6469205
  39. http://www.legacy.com/ns/chiyono-hasegawa-obituary/154851953
  40. http://oldestinbritain.nfshost.com/supercent.php
  41. http://www.deseretnews.com/article/791233/Worlds-oldest-woman-dies-at-114.html?pg=all
  42. http://www.nydailynews.com/life-style/health/world-oldest-person-kama-chinen-japan-dies-age-114-article-1.444354
  43. http://www.nydailynews.com/news/world/world-oldest-person-maria-gomes-valentim-dies-brazil-shy-115th-birthday-article-1.128056
  44. http://www.spokesman.com/stories/1996/apr/27/oldest-american-dies-at-114-garfield-was/
  45. https://www.thestar.com/news/obituaries/2010/03/09/mary_ray_114_oldest_citizen_of_both_canada_and_us.html
  46. http://www.chabad.org/news/article_cdo/aid/3035891/jewish/Goldie-Steinberg-Worlds-Oldest-Jewish-Person-Passes-Away-at-114.htm
  47. http://personal-longevity.com/2013/09/24/special-report-a-living-man-who-is-1105-years-old/#sthash.ff3Tgzkc.HQaEV8Yt.dpbs
  48. http://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/102007252
  49. http://www.magiedubouddha.com/p_thai-suwang1.php
  50. https://en.wikipedia.org/wiki/Trailanga#CITEREFVarishthananda2007
  51. http://en.wikisource.org/wiki/Autobiography_of_a_Yogi/Chapter_31
  52. http://www.virsmai.com/blog/256-year-old-chinese-herbalist-li-ching-yuen-holistic-medicine-and-15-character-traits-that-cause-diseases
  53. http://www.indianexpress.com/news/baba-in-the-report-who-makes-congress-squirm/551370/0
  54. http://www.thewhistleng.com/at-191-years-old-mama-esifiho-may-be-nigerias-oldest-woman-alive/
  55. http://www.demogr.mpg.de/books/odense/6/03.htm
  56. http://worldnewsdailyreport.com/indian-man-claims-hes-179-years-old//
  57. http://www.bas-haber.com/tr/news/14348/insanlik-tarihinin-en-uzun-yasayan-insani
  58. https://wikr.com/lb-this-man-says-he-s-182-years-old-and-claims-to-be-immortal/
  59. http://www.alarabiya.net/articles/2004/08/21/5838.html
  60. http://www.vcrisis.com/?content=letters/200604300835
  61. http://freepages.history.rootsweb.ancestry.com/~enzedders/jenkins.htm
  62. http://oldestpeople.wikia.com/wiki/Shirali_Muslimov
  63. http://www.grg.org/CalmentFraud.html
  64. http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/588324.stm
  65. http://www.demogr.mpg.de/books/odense/6/03.htm
  66. http://allafrica.com/stories/201309060269.html
  67. http://www.ayyaantuu.net/oromia-dhaqqaboo-eebaa-the-oldest-ever-lived-person-died-at-the-age-of-163/
  68. http://www.nairaland.com/214681/strange-death-nigerias-oldest-man
  69. http://trove.nla.gov.au/newspaper/article/35117181
  70. http://www.modernghana.com/news/325141/1/ghanaian159-could-be-worlds-oldest-man.html
  71. http://www.news.com.au/breaking-news/indonesian-census-discovers-157-year-old-woman/story-e6frfku0-1225876664378
  72. http://marcianosmx.com/turinah-la-persona-mas-anciana-del-mundo/
  73. http://www.emirates247.com/news/region/oldest-man-on-earth-dies-at-a-ripe-154-years-of-age-2013-03-11-1.498115
  74. http://www.liberianobserver.com/news-obituaries/liberia%E2%80%99s-oldest-citizen-dies-153
  75. http://main.omanobserver.om/?p=60261
  76. http://www.nndb.com/people/609/000096321/
  77. http://africanspotlight.com/2015/05/05/worlds-oldest-man-chief-enemuo-dies-at-151-in-nigeria-photo/
  78. http://tech.firstpost.com/watch-videos/the-worlds-oldest-man-150-years-old-man-in-bangladesh_3L2abTk9ySs.html
  79. http://www.egyptiancastle.com/community/express_it/believe/oldest_people.htm
  80. http://www.realitatea.net/cine-este-clujeanul-care-a-trait-148-de-ani-actele-care-dovedesc-ca-nu-e-vorba-de-un-mit_1106494.html
  81. http://www.demogr.mpg.de/papers/books/monograph2/record.htm
  82. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3761367/Indonesian-man-claims-world-s-oldest-age-145-says-ready-die-gravestone-ready-1992.html
  83. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4078092/Mbah-Gotho-Oldest-human-history-party-celebrate-turning-146.html
  84. http://www.bbc.co.uk/news/amp/39768321
  85. http://www.mirror.co.uk/news/world-news/worlds-oldest-human-who-outlived-10333892
  86. http://www.geschichte-skandinavien.de/drakenberg.html
  87. http://www.snl.no/.nbl_biografi/Christian_Jacobsen_Drakenberg/utdypning
  88. http://thenationonlineng.net/ikwerre-buries-world-oldest-woman/
  89. Un anciano yemení muere a los 140 años 20 Minutos.es. (espanjaksi)
  90. http://articles.latimes.com/1998/apr/24/news/mn-42638
  91. http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/feroz-ud-din-mir-father-10-claims-2070283/
  92. http://www.dailykashmirimages.com/news-worlds-%E2%80%98oldest-man-feroz-din-dies-in-uri-65759.aspx
  93. https://news.google.com/newspapers?nid=1370&dat=19990616&id=S5QVAAAAIBAJ&sjid=NAsEAAAAIBAJ&pg=3203,1785760&hl=fi
  94. http://rusnewsjournal.com/1/227920/
  95. http://www.island.lk/2003/08/02/pdfpages/retu.pdf
  96. https://www.modernghana.com/news/270702/a-centenarian-is-dead.html
  97. http://celtic2realms-medievalnews.blogspot.fi/2015/01/catherine-fitzgerald-as-old-countess-of.html
  98. https://www.middleeastmonitor.com/news/africa/9184-worlds-oldest-man-dies-in-algeria-at-the-age-of-140
  99. http://secretdubai.blogspot.fi/2006/12/worlds-oldest-man-dies-in-uae.html
  100. http://www.khaleejtimes.com/article/20061215/ARTICLE/312159925/1002
  101. http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=95577002
  102. http://news.ebru.tv/en/Turkiye/13903
  103. http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2009/11/091126_fooc_kulp.shtml
  104. http://www.youtube.com/watch?v=2mS8NEFsy_c
  105. http://www.pajhwok.com/en/2013/01/12/afghanistans-oldest-woman-dies
  106. http://www.custance.org/Library/SOTW/APPENDIXES/App_I.html
  107. http://zeenews.india.com/news/assam/assams-oldest-man-dies-at-135-years_838193.html
  108. http://www.tehrantimes.com/news/408565/Census-reveals-oldest-Iranian-aging-135
  109. http://www.hurriyetdailynews.com/lebanese-man-could-be-worlds-oldest-at-135.aspx?pageID=438&n=lebanese-man-could-be-worlds-oldest-at-135-1997-04-06
  110. http://www.solomonstarnews.com/news/national/4877-in-the-news-last-week-in-brief
  111. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/southafrica/5451473/Worlds-oldest-woman-dies.html
  112. http://www.sabc.co.za/news/a/1b9d708041767f768bf88b2c6b8b577e/134-years-old-Johanna-Rametsi-laid-to-rest-in-Stinkwater-20170610
  113. http://blog.jaluo.com/?p=26171
  114. http://www.tehrantimes.com/news/408633/One-of-Iran-s-oldest-men-dies-at-133
  115. http://metro.co.uk/2012/10/07/132-year-old-farm-worker-dies-without-world-record-594779/
  116. http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7857591.stm
  117. http://www.gazeta.uz/2015/04/01/tuti-yusupova/
  118. http://www.vanguardngr.com/2016/11/132-yr-old-woman-reveals-oshiomholes-secret/
  119. http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=pv&GRid=10515516&PIpi=1693178
  120. http://www.mirror.co.uk/news/world-news/worlds-oldest-man-aged-131-7173272
  121. https://g1.globo.com/ac/acre/noticia/homem-com-133-anos-morre-em-casa-no-interior-do-acre-ele-podia-ser-o-mais-velho-do-mundo.ghtml
  122. http://www.rg.ru/2007/01/17/babulya.html
  123. https://books.google.fi/books?id=O0R3uO1d9u4C&pg=PA182&lpg=PA182&dq=131:+the+unconfirmed+age+of+Kied+Dhepaibul,+Thailand%27s+oldest+person+who+passed+away+in+January&source=bl&ots=Oi4WycztIf&sig=Df75y_1RerG3WQnyB5J6SPRrNCo&hl=fi&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=131%3A%20the%20unconfirmed%20age%20of%20Kied%20Dhepaibul%2C%20Thailand%27s%20oldest%20person%20who%20passed%20away%20in%20January&f=false
  124. http://www.paaktai.com/news/detail/629/data.html
  125. https://www.matichon.co.th/news/567856
  126. http://www.newvision.co.ug/new_vision/news/1435655/131-ahuruma-person-world
  127. http://hopemafaranga.blogspot.fi/2017/03/i-am-celebrate-yohana.html
  128. http://ibnlive.in.com/news/worlds-oldest-pensioner-habib-miyan-dies/71557-19.html
  129. https://books.google.fi/books?id=bLEDAAAAMBAJ&pg=PA10&lpg=PA10&dq=America%E2%80%99s+Oldest+Citizen+Dies+in+Mississippi+at+130%22&source=bl&ots=zlXMj251-Y&sig=XtOficb0uElNmj4wRfZT86U_Ju4&hl=en&sa=X&ei=daHSVMfrBIqqggTzlILgCw&redir_esc=y#v=onepage&q=America%E2%80%99s%20Oldest%20Citizen%20Dies%20in%20Mississippi%20at%20130%22&f=false
  130. http://www.gazetadopovo.com.br/vidaecidadania/maringa/conteudo.phtml?id=1023014&tit=Aos-130-anos-morre-em-Astorga-a-mulher-mais-velha-do-Brasil
  131. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1180580/Worlds-oldest-woman-dies-130--slipping-bathroom-new-flat-given-celebrate-age.html
  132. https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:33S7-9RYZ-9SZX?wc=M5YR-YWL%3A168633201%2C167167602%2C167200901%2C169529201&cc=1852584
  133. http://www.thevoicebw.com/2011/07/15/oldest-woman-in-botswana-dies-at-130-years/
  134. http://www.digitalcongo.net/article/72624
  135. http://media.daum.net/breakingnews/view.html?cateid=100000&newsid=20100910041808106&fid=20100910041813013&lid=20100910041808106
  136. Gunn, Bill; Gunn, William (1914). The gospel in Futuna: with chapters on the islands of the new Hebrides, the people, their customs, religious beliefs, etc. London: Hodder & Stoughton. p. 148
  137. http://news.sky.com/story/365459/egyptian-claims-to-be-worlds-oldest-man
  138. http://www.moroccoworldnews.com/2015/08/165775/moroccan-woman-allegedly-the-oldest-living-person-in-the-world/
  139. http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/793515.stm
  140. http://www.sunstar.com.ph/static/gen/2004/06/17/feat/cuaresma.showing.events.to.the.world.html
  141. http://jamaica-gleaner.com/gleaner/20070501/lead/lead10.html
  142. http://uk.reuters.com/article/2007/03/10/uk-salvador-oldest-idUKN0930262820070310
  143. https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:939V-359J-6D
  144. http://www.da-academy.org/pampo.html
  145. http://www.eltiempo.com/archivo/documento/CMS-5060992
  146. http://random1881.wordpress.com/2011/11/15/old-people/
  147. http://www.diretube.com/ethiopian-news/128-years-old-minilik-body-guard-zewde-nesibu-died-video_643cc1265.html
  148. http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-28035775
  149. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4643960/Muslim-woman-celebrates-131st-birthday.html
  150. http://ugandaradionetwork.com/a/story.php?s=14804
  151. http://archives.arkansasnews.com/2009/05/15/nlr-man-celebrates-his-128th-birthday/
  152. http://www.nytimes.com/2014/05/04/books/review/david-van-reybroucks-congo.html?_r=0
  153. http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1594260/2010/05/11/Congo-genas-mijn-schaamte.dhtml
  154. http://www.ibtimes.com/worlds-oldest-person-127-year-old-luo-meizhen-dies-china-photo-1300831
  155. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014083118620282_ul.shtml
  156. http://yucatan.com.mx/mexico/breves-de-la-republica/fallece-mujer-de-127-anos-de-edad-en-zapopan-jalisco
  157. http://www.noventagrados.com.mx/salud/28138-fallece-mujer-mas-longeva-de-mexico-a-los-127-anos.html
  158. http://latino.foxnews.com/latino/lifestyle/2012/02/02/127-year-old-cuban-claims-to-worlds-oldest-living-person/
  159. https://mariacelys.wordpress.com/2013/01/10/juana-candelaria-la-mujer-mas-longeva-de-cuba-tenia-al-morir-127-anos/
  160. http://zachimalawi.blogspot.fi/2010/11/127-year-old-man-dies-in-salima.html
  161. https://books.google.fi/books?id=9plgAAAAcAAJ&pg=PA192&lpg=PA192&dq=James+Forthton,+.+died+at+Grenada,+1773&source=bl&ots=3zFuozsWLl&sig=THFOaAURlGN9LmSkt7aF6RCcESs&hl=fi&sa=X&ved=0CCAQ6AEwAGoVChMIqaCRkNOWyQIVoo1yCh0aPwaT#v=onepage&q=James%20Forthton%2C%20.%20died%20at%20Grenada%2C%201773&f=false
  162. https://books.google.fi/books?id=HN4cAQAAIAAJ&pg=PA232&lpg=PA232&dq=James+Forthton+127&source=bl&ots=PXyv-7m8xD&sig=jhRerYCiECeCB9Ed19uV521Ehco&hl=fi&sa=X&ved=0CCAQ6AEwAGoVChMImvmnq9SWyQIVJItyCh23ZgLB#v=onepage&q=James%20Forthton%20127&f=false
  163. Mathieu, Frédéric (2008). Napoléon, les derniers témoins (in French). Éditions Sébirot
  164. Novoe o legendarnom Savene”, in Epokha 1812 vol. III, (Moscow: Istoriografia, 2004), pp. 233-236
  165. http://www.nbcnews.com/id/15228783/ns/world_news-americas/t/oldest-cuban-said-be-dies/
  166. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/southamerica/brazil/10968734/Brazilian-who-turned-126-years-old-last-week-could-be-oldest-living-person.html
  167. http://www.aa.com.tr/en/news/507069--126-year-old-palestinian-recalls-agonies-of-1948-nakba
  168. http://news.xinhuanet.com/english/2016-01/21/c_135029254.htm
  169. http://www.diarioc.com.ar/inf_general/Fallecio_una_mujer_de_126_anos_en_Jujuy/74769
  170. http://www.tehrantimes.com/component/content/article/66-iran-social/109416-irans-oldest-man-dies-at-126
  171. http://www.flash.ba/fokus/najstariji-hrvat-u-regiji-zivio-126-godina/
  172. http://www.svedok.rs/index.asp?show=67914
  173. http://deyerler.org/ru/67132-rrrsrrrrrrrsryerr-rrrrirrryosrrsrryosr-ryosryirrrryorrss-126-rrs.html
  174. http://tribune.com.pk/story/1153820/long-life-126-year-old-man-dies-parachinar/
  175. http://kemisontan.blogspot.fi/2015/10/125-years-old-pa-ekhator-onabor-passed.html
  176. https://danielnovocin.wordpress.com/2015/08/30/the-oldest-woman-in-africa-at-126-tanga-region-tanzania/
  177. http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1153969/posts
  178. http://www.itnsource.com/shotlist/RTV/2013/04/08/RTV010195448/RTV010195448-119?v=1
  179. http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/2543879.stm
  180. http://www.ghanaweb.com/GhanaHomePage/NewsArchive/artikel.php?ID=52811
  181. http://gulfnews.com/news/region/iraq/iraq-s-oldest-person-has-died-at-age-125-1.1021324
  182. http://www.habibtoumi.com/2010/08/30/syrian-man-dies-at-the-age-of-125-leaving-187-sons-grand-sons-great-grand-sons-and-great-great-grand-sons/
  183. http://www.namibian.com.na/indexx.php?archive_id=5060&page_type=archive_story_detail&page=5703
  184. http://www.vitaminedz.com/personnalites-decedees-en-2010_Articles_1_265699_1.html
  185. http://www.emirates247.com/news/125-year-old-saudi-dies-2014-08-10-1.558964
  186. http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=379533
  187. http://blogbaladi.com/lebanons-oldest-woman-hajja-maimouna-was-born-in-1890-and-could-be-the-worlds-oldest-woman/
  188. http://www.etaiwannews.com/etn/news_content.php?id=1040051&lang=eng_news
  189. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4323052,00.html
  190. http://jordantimes.com/oldest-jordanian-dies-at-age-of-124
  191. http://english.pravda.ru/news/russia/03-03-2001/39633-0/
  192. http://www.ntz.info/gen/n02213.html
  193. http://www.diariopinion.com/primeraPlana/verArticulo.php?id=66711
  194. http://www.pucononline.cl/articulo.php?p_id=156
  195. http://www.australtemuco.cl/prontus4_noticias/site/artic/20091013/pags/20091013013301.html
  196. http://ugandaradionetwork.com/a/story.php?s=48648
  197. http://girofeijo.blogspot.fi/2013/09/aos-123-anos-india-de-feijo-pode-se.html
  198. http://www.ac24horas.com/2017/01/09/india-acreana-de-126-anos-pode-ser-a-pessoa-mais-velha-do-mundo-ela-vive-em-aldeia-na-cidade-de-feijo/
  199. http://noticias.uol.com.br/ultimas-noticias/efe/2014/06/10/morre-homem-considerado-na-bolivia-o-mais-velho-do-mundo.htm
  200. https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/FJVL-F2K
  201. http://www.prensalibre.com/guatemala/departamental/juana-chox-es-la-mujer-mas-longeva-de-solola
  202. http://www.prensalibre.com/ciudades/solola/fallece-a-los-123-aos-doa-juana-chox-yac
  203. http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=8082326
  204. http://www.n24.de/n24/Nachrichten/Panorama/d/6529916/122-jaehrige-vietnamesin-ist-aeltester-mensch.html
  205. http://ngoisao.net/tin-tuc/thoi-cuoc/24h/cu-ba-gia-nhat-hanh-tinh-don-tet-thu-123-3354476.html
  206. http://us.24h.com.vn/tin-tuc-trong-ngay/cu-ba-vn-cao-tuoi-nhat-the-gioi-qua-doi-o-tuoi-123-c46a804147.html
  207. http://www.mmtimes.com/index.php/national-news/mandalay-upper-myanmar/15355-oldest-woman-recovers-from-hen-pecking.html
  208. http://www.mmtimes.com/index.php/national-news/nay-pyi-taw/16773-nation-s-oldest-citizens-to-receive-cash-offerings.html
  209. http://www.pressreader.com/myanmar/the-myanmar-times/20160517/281870117663470
  210. http://malay.cri.cn/681/2015/02/27/42s154762.htm
  211. http://expatcairo.com/oldest-centenarian-in-egypts-suez-canal-region-dies-at-the-age-of-123/
  212. http://www.sbc.org.pl/dlibra/plain-content?id=44218
  213. http://www.wbc.poznan.pl/dlibra/editions-content?id=295269
  214. http://www.moremaiorum.pl/michal-szurminski-falszywy-powstaniec-listopadowy-pelna-dokumentacja/
  215. http://metryki.genealodzy.pl/metryka.php?ar=3&zs=1617d&sy=1833&kt=1&plik=112-118.jpg#zoom=1.5&x=2051&y=2041
  216. http://www.moroccoworldnews.com/2013/09/104730/123-year-old-moroccan-one-of-the-oldest-living-men/
  217. http://www.turkmenistan.gov.tm/_eng/?id=4556
  218. Christianson, John (2002). On Tycho's island: Tycho Brahe, science, and culture in the sixteenth century. Cambridge: Cambridge University Press. p. 281
  219. http://news2.onlinenigeria.com/latest-addition/229735-evangelist-nehemiah-shawon-ndur-oldest-man-in-benue-state-dies-at-122.html
  220. Olles, Volker (1998). Spuren des Himmelsmeisters: zur Rolle von Zhang Daoling in der frühen daoistischen Religion (in German) 2.
  221. http://www.apa.news/news/88952
  222. http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/122-vuotiaaksi-vaitetty-tiikerinmetsastaja-kuoli/540872/