Luettelo Suomen vanhimmista ihmisistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on epätäydellinen luettelo Suomen vanhimmista ihmisistä. Luettelo sisältää vähintään 107-vuotiaiksi eläneet henkilöt.

Suomessa sata vuotta täyttäneiden määrä kasvaa joka vuosi noin viidellä prosentilla. Tilastokeskuksen arvion mukaan vuonna 2065 heitä olisi jo noin 8 000.[1] Yli satavuotiaista naisia on selvästi enemmän kuin miehiä. Vuonna 1960 yli satavuotiaiden määrä oli 71. Vuoden 2008 lopussa yli satavuotiaita oli 514, joista naisia 437 ja miehiä 77.[2] 19.5.2017 yli satavuotiaita oli 830 ja heistä 31 oli yli 105-vuotiaita.[3]

Sija Henkilö Suku-
puoli
S. K. Ikä kuollessa
1. Lempi Rothovius N 1887 2000 112 v 259 vrk
2. Hilda Häkkinen N 1894 2005 111 v 316 vrk
3. Selma Tuominen N 1903 2015 111 v 267 vrk
4. Aarne Arvonen M 1897 2009 111 v 150 vrk
5. Fanny Nyström N 1878 1989 110 v 335 vrk
6. Anna Hagman N 1895 2006 110 v 112 vrk
7. Isä Akaki M 1873 1984 110 v 106 vrk
8. Elsa Tilkanen N 1896 2006 110 v 70 vrk
9. Helvi Kärki N 1906 2017 110 v 47 vrk[4]
10. Helfrid Eriksson N 1908 109 v 355 vrk[5]
11. Aino Läspä (o.s. Keski-Turja) N 1897 2007 109 v 326 vrk
12. Amanda Moksi N 1885 1994 109 v 245 vrk[6]
13. Tyyne Hinkkala N 1908 109 v 225 vrk[7]
14. Ester Valtonen N 1905 2014 109 v 161 vrk
15. Väinö Hanhijoki M 1896 2005 109 v 71 vrk
16. Ida Virenius N 1881 1990 109 v 21 vrk[6]
17. Jussi Leskinen M 1901 2010 108 v 304 vrk[8]
18. Anna Mäkinen (o.s. Joutsen) N 1909 2018 108 v 296 vrk [9]
19. Mathilda Honka N 1877 1985 108 v 206 vrk
20. Viljo Kekola M 1901 2009 108 v 193 vrk
21. Lovisa Rosenlund N 1792 1900 108 v 167 vrk
22. Suoma Toikko N 1910 2018 107 v 358 vrk [10]
23. Amanda Riihelä (o.s. Eskola) N 1875 1983 107 v 321 vrk[11]
24. Toivo Rantala M 1908 2016 107 v 314 vrk[12][13]
26. Amalia Wallenius N 1867 1975 107 v 230 vrk
26. Esteri Koivuniemi N 1910 2017 107 v 154 vrk
27. Harry Holtti M 1909 2016 107 v 136 vrk[14]
28. Sanna Laine N 1891 1998 107 v 43 vrk
29. Aleksandra Lindroos N 1861 1968 107 v 38 vrk
  Henkilö elossa

Epävarmat tapaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen vanhimmat 109-vuotiaita – satavuotiaita enemmän kuin koskaan MTV.fi. 2.2.2016. Viitattu 3.8.2016.
  2. Tapio Mainio: Yhä useampi satavuotias suomalainen on edelleen hyvässä kunnossa. Helsingin Sanomat, 23.6.2009, s. A7. suppea verkkoversio Viitattu 23.6.2009.
  3. Pälkäneen vanhin täytti 107 vuotta. Sydän-Hämeen Lehti, 24.5.2017, s. 17.
  4. http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005059341.html
  5. http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/63707
  6. a b Vanhimmat
  7. https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/vanhin_sotaveteraani_asuu-57236
  8. Teräsvaari täyttää 107 vuotta. Savon sanomat
  9. Anna Mäkisen kuolinilmoitus, Aamulehti 1.6.2018, s. B5
  10. Juusela, Kauko: Muistolle: Suoma Toikko. Lauttakylä, 18.4.2018, s. 9.
  11. Kuolleita – Rouva Amanda Riihelä. Helsingin Sanomat, 6.2.1983, s. 12. Lehti HS Aikakoneessa (tilaajille) Viitattu 27.3.2018.
  12. http://www.kouvolanseurakunnat.fi/filebank/8951-22_04_2016.pdf
  13. http://sotaveteraani.fi/lehdet/SV%203_2016.pdf#5
  14. https://svenska.yle.fi/artikel/2016/09/10/vbl-harry-holtti-har-gatt-bort