Villähde

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lahden Autokori Oy:n entinen koritehdas Villähteellä. Nykyään tehtaassa sijaitsee yli 40 yritystä käsittävä Liike- ja Yrityskeskus Kori.
Villähteeläinen Valtteri Bottas.

Villähde on entisen Nastolan kunnan lounaisosaan sijoittuva kylä, joka kuuluu nykyään Lahteen. Salpausselän reunamuodostuma, rautatie ja maantiet halkovat kylää. Siellä sijaitsevat mm. K-Market Solina, Sale, kyläkirjasto ja -toimisto, ABC Nastola, Tokmanni Nastola, S-market Villähde, Lähde-grilli, Lähdekrouvi, Erstan ja Villähteen koulut, Villähteen Leipä sekä Villähteen Kukkasen ja Kymijärven uimarannat. Villähteellä toimi aikaisemmin myös Lahden Autokorin linja-autotehdas, jonka tuotanto siirrettiin uusiin tiloihin Lahteen. Nykyisin Autokorin tiloissa toimii Liike- ja yrityskeskus Kori yli 40 yrityksen voimin.lähde?

Villähteelle on myös joulukuussa 2010 avattu rautatieasema, jossa pysähtyvät Lahden ja Kouvolan välillä kulkevat taajamajunat. Asema oli henkilöliikenteen käytössä aiemmin vuosina 1888–1970.[1]

F1-kuljettaja Valtteri Bottas on kotoisin Villähteeltä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Iltanen, Jussi: ”20. Pietarin rata ja oikorata”, Radan varrella: Suomen rautatieliikennepaikat, s. 252. Karttakeskus, 2009. ISBN 978-951-593-214-3.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.