Varma

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee vakuutusyhtiötä. Sanan muita merkityksiä on lueteltu täsmennyssivulla.
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma

Varma-logo-png.png

Tunnuslause Suomen suurin työeläkevakuutusyhtiö
Perustettu 1998
Toimitusjohtaja Risto Murto
Puheenjohtaja Berndt Brunow
Avainhenkilöt Reima Rytsölä, Jukka Kivekäs
Kotipaikka Suomen lippu Helsinki, Suomi
Henkilökuntaa 561 (2014)[1]
Omistaja vakuutuksenottajat (n. 78 %), vakuutetut (n. 20 %) ja takuupääoman omistaja Sampo-konserni (n. 2 %)
Kotisivu www.varma.fi
Kuva Salmisaaresta ilmakuvana, etualalla näkyy Varman pääkonttori.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen suurin työeläkevakuutusyhtiö ja yksityinen sijoittaja.[2][3] Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 862 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2014 Varman maksutulo oli 4,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,0 miljardia euroa.[4]

Lakisääteisten TyEL- ja YEL-vakuutusten hoidon lisäksi Varma tarjoaa asiakkailleen työeläkekuntoutus- ja työhyvinvointipalveluita, jotka tukevat työkykyä ja auttavat jaksamaan pidempään työelämässä.

Varma on yhtiömuodoltaan keskinäinen yhtiö. Varman pääkonttori sijaitsee Helsingin Salmisaaressa. Vuoden 2014 alussa uudeksi toimitusjohtajaksi nousi Risto Murto. Murto oli aiemmin toiminut Varman varatoimitusjohtajana.[5]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varma aloitti toimintansa vuonna 1998, kun Eläke-Sampo ja noin kaksi kolmasosaa Eläke-Varmasta yhdistyivät. Fuusiossa syntyi Suomen suurin työeläkeyhtiö Varma-Sampo. Varma-Sampo muutti nimensä Varmaksi 31.12.2003. Yhtiö halusi painottaa rooliaan itsenäisenä työeläkevakuuttajana ja korostaa suomalaisia juuriaan.

Sijoitustoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varma on Suomen suurin yksityinen sijoittaja. Yhtiön sijoitusten arvo oli vuoden 2014 lopussa 40,0 miljardia euroa.[2] Näistä korkosijoituksia oli 30 %, osakesijoituksia 41 %, kiinteistösijoituksia 10 % ja muita sijoituksia 20 %.[1] Sijoitusten keskimääräinen nimellistuotto 10 vuodelta (12/2005-12/2014) on ollut noin 5,5 %.[1] Sijoitettavat varat käytetään nykyisten ja tulevien eläkkeiden turvaamiseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]