Fennia-ryhmä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fennian konttori Vaasassa.

Suomalainen Fennia-konserni, muodostuu vahinkovakuuttamiseen erikoistuneesta Fenniasta, vapaaehtoisia henki-, eläke- ja säästövakuutuksia tarjoavasta Henki-Fenniasta, varainhoitopalveluja tarjoavasta Fennia Varainhoito Oy:stä, palveluyhtiö Fennia-palvelu Oy:stä sekä Fennia Kiinteistökehitys Oy:stä.

Fennia-konsernin yhtiöistä Fennia on keskinäinen vakuutusyhtiö, jonka omistavat sen asiakkaat. Henki-Fennia ja Fennia Varainhoito Oy ovat kokonaan Fennian omistamia tytäryhtiöitä. Fennia Kiinteistökehitys Oy on osa Fennia-konsernia ja Fennia Varainhoito Oy:n tytäryritys. Fennia Kiinteistökehitys Oy:n omistavat Fennia Varainhoito Oy (70%) sekä Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy (30 %).[1]

Fennian juuret ulottuvat vuoteen 1882, jolloin perustettiin Palovakuutusosakeyhtiö Fennia. Fennia-ryhmä syntyi useiden yritysjärjestelyjen tuloksena vuonna 1998. Vuonna 2001 silloisen Yrittäjäin Fennia -nimi muutettiin Fenniaksi. Aiemmin Fennia-ryhmään kuuluva työeläkeyhtiö Eläke-Fennia fuusioitui LähiTapiola Eläkeyhtiön kanssa, ja sulautumisen seurauksena uusi Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo aloitti toimintansa vuoden 2014 alussa.[2]

Fennia-konsernin tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat Danske Bank, Pihlajalinna, Suomen Yrittäjät, Nuori Yrittäjyys, Perheyritysten liitto ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo sekä Veritas Eläkevakuutus. Fennia-konserni on myös pitkäaikainen HelsinkiMission yhteistyökumppani.

Fennia on järjestänyt vuodesta 1990 alkaen yhdessä Design Forum Finlandin kanssa yrityksille suunnatun muotoilukilpailun (Fennia Prize), jonka tavoitteena on tukea korkeatasoisten tuotteiden ja palveluiden tuottamista ja edistää teollisuuden kilpailukykyä ja kansainvälistymistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fennia-konserni: Tietoa Fennia-konsernista fennia.fi. Viitattu 31.12.2014.
  2. Fennia-konserni: Historia pähkinänkuoressa fennia.fi. Viitattu 31.12.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.