Team Fortress Classic

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Team Fortress Classic
Kehittäjä Valve Corporation
Julkaisija Sierra Entertainment
Jakelija Sierra On-Line
Steam
Pelisarja Team Fortress
Kuvasuhde 4:3, 16:9
Pelimoottori GoldSrc
Julkaisupäivä 1. huhtikuuta 1999
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto moninpeli
Alusta Windows, OS X, Linux
Jakelualusta CD, Steam-lataus
Laitevaatimukset Minimi:
500 Mhz. prosessori
96 Mt. muistia, 16 Mt. näytönohjain
Windows XP, hiiri, näppäimistö, internet-yhteys
Suositus:
800 Mhz. prosessori
128 Mt. muistia , 32 Mt. näytönohjain, Windows XP, hiiri, näppäimistö, internet-yhteys
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Team Fortress Classic (TFC tai TF 1.5) on Half-Lifen modifikaatio, jossa muun muassa yritetään ryöstää vastustajan tukikohdassa sijaitsevaa lippua. Pelin idea on peräisin Quake-pelin modista Team Fortress, jonka kehitti Team Fortress Software. Peli käyttää GoldSrc-pelimoottoria, joka muokattiin Quaken moottorista.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erän alussa pelaaja valitsee pelattavan hahmon. Hahmot jakautuvat useimmiten hyökkääviin, puolustaviin ja tiimiä tukeviin luokkiin. Jokaisella hahmolla on 100 osumapistettä sekä luokasta riippuen 100-300 osumapisteen Kevlar-liivi joka määrittää hahmon ottaman vahingon. Hahmot voivat kasvattaa suojaliivin kestoa keräämällä varusteita taistelukentältä.

Hahmoluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Scout
  Scout on kartan nopein mutta samalla eniten vahinkoa ottava hahmo. Scoutilla on naulapyssy, haulikko, kranaatteja sekä sorkkarauta.
 • Soldier
  Soldier on taistelun aggressiivisempia hahmoja. Soldier käyttää raketinheitintä, haulikkoa, naulapyssyä, kranaatteja sekä sorkkarautaa.
 • Pyro
  Pyro erikoistuu lähitaisteluun vahvalla asevalikoimallaan. Pyro käyttää liekinheitintä, raketinheitintä joka ampuu raketteja jotka sytyttävät lähellä olevat viholloset tuleen, naulapyssyä, haulikkoa, erilaisia kranaatteja sekä sorkkarautaa.
 • Demoman
  Demo erikoistuu puolustukseen virittämällä ansoja mutta kykenee myös tehokkaaseen hyökkäykseen. Demon aseet ovat kranaatinheitin, ase jolla voi ampua seiniin kiintyviä, räjähtäviä pommeja, lisäksi hänellä on toinen kranaatinheitin joka ampuu kimpoilevia projektiilejä sekä naulapyssy, haulikko, erilaiset kranaatit sekä sorkkarauta.
 • Heavy Weapons Guy
  Heavy on kentän eniten tuhoa tekevä hahmo ja kestää eniten kuritusta. Aseina ovat minigun, haulikko, naulapyssy, erilaiset kranaatit ja sorkkarauta.
 • Engineer
  Engineer rakentaa teleportteja jotka kuljettavat tiimiläisiä taisteluun sekä vihollisia ampuvia vartiotykkejä ja apulaitteita jotka jakavat ammuksia ja terveyttä. Aseina hän käyttää naulapyssyä, haulikkoa, erilaisia kranaatteja sekä jakoavainta.
 • Medic
  Medic parantaa tiimiläisiä lääkintäpakkauksilla. Aseina ovat naulapyssy, haulikko, lääkintäpakkaus ja sorkkarauta.
 • Sniper
  Sniper on vihollisia tarkkuuskiväärillä napsiva luokka. Aseet ovat tarkkuuskivääri, haulikko, naulapyssy, ja sorkkarauta.
 • Spy
  Spy kykenee naamioitumaan viholliseksi ja siten myös selkäänpuukottamalla tappamaan kerralla. Aseina toimii haulikko, pistooli, naulapyssy ja puukko.
 • Civilian
  Civilian on pulska "siviili" jota käytetään hunted-henkilönä hunted-kartoissa. Hahmoa käytetään myös useimissa funmapeissa. Aseena hänellä on sateenvarjo.

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moninpeli on vauhdikasta, 2-32 hengen räiskintää Quaken hengessä. Peli sisältää alkuperäisen Team Fortressin kentät kuten 2Fort. Pelaajan kuollessa hän pääse uudelleensyntymään lähes heti.

Modit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhyeisö on kehittänyt laajan valikoiman modeja sekä pelaajille että palvelinten ylläpitäjille. AMX MODin ja sen sukulaisten tarkoitus on auttaa ylläpitäjien antaa ilmoituksia ja potkia pelaajia palvelimilla. Surf-kartoissa tavoite on liukua erilaisten pintojen päällä. Deathrunissa tasohypellään ansoja varoen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]