Day of Defeat: Source

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Day of Defeat: Source
Day of Defeat Source.jpg
Kehittäjä Valve Corporation
Julkaisija Valve Corporation
Jakelija Electronic Arts
Steam
Säveltäjä(t) Mike Morasky
Pelisarja Day of Defeat
Kuvasuhde 4:3, 16:9, 16:10
Pelimoottori Source
Julkaisupäivä 26. syyskuuta 2005
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 16+
Alusta Windows, OS X, Linux
Jakelualusta DVD, Steam-lataus
Resoluutio 1920x1080
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Day of Defeat: Source (lyh. DoD: Source) on Valve Corporationin kehittämä viimeisin versio suositusta Day of Defeat -nimisestä Half-Life -modista. Peli on nopeatempoinen toiseen maailmansotaan sijoittuva ensimmäisen persoonan ammuntapeli ja se hyödyntää Source-pelimoottoria joka mahdollistaa realistista fysiikkaa.

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Day of Defeat: Source julkaistiin Valve Corporationin Steam-verkkopalvelun kautta 26. syyskuuta 2005, ja kauppojen hyllyille se päätyi Yhdysvalloissa 28. syyskuuta Counter-Strike: Source -paketin mukana. Nykyään sitä myydään useassa maassa itsenäisenä julkaisuna.

Pelin julkaisua julistettiin laajoilla IRC-juhlilla ja nettiradiolähetyksillä. Julkaisun yhteydessä useammat peliserverit täyttyivät pelaajista ja vapaita pelipaikkoja löytyi vain heikomman pelaajatason omaavilta pelipalvelimilta.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä pelaaja asettuu joko Yhdysvaltain maavoimien tai Wehrmachtin jalkaväen puolelle, ja valitsee sen jälkeen itsellensä hahmoluokan. Valittavia hahmoluokkia ovat: Rifleman, Assault Infantry, Support Infantry, Sniper, Machine Gunner ja Rocket Infantry. Valinnan jälkeen pelaajat syntyvät kummankin puolen omalle syntymäaluelle ja aloittavat pelaamisen. Kuollut pelaaja syntyy tavallisesti kymmenen sekunnin kuluttua takaisin joukkueen syntymäalueelle.

Erän voittajaksi selviää se puoli, joka saa vallattua kaikki viisi lipulla merkittyä aluetta pelikentältä. Usein alue vaatii yhden pelaajan valtaukseen, mutta monessa pelikentässä on myös vähintään yksi alue, jonka valtaamiseen vaaditaan kaksi pelaajaa. Aluetta valtaavien pelaajien on pysyttävä hengissä tai pysyttävä alueella lyhyen ajan, jotta valtaus onnistuisi. Vastustajan tuleminen samalle alueelle tai valtaajan tappaminen pysäyttää valtauksen. Valtauksen onnistuttua valtaajat saavat valtauksesta pisteen ja alueen lippu muuttuu sen vallanneen puolen lipuksi.

Kartta kentästä Avalanche.

Pelissä on kahdeksan virallista pelikenttää, joista kuusi ovat käännöksiä alkuperäisestä Day of Defeatista. Argentan ja Colmar eivät olleet alkuperäisessä Day of Defeatissa. Kaikki kentät ovat pelimuodoltaan valtauskenttiä, paitsi uusimmat kentät Colmar ja Jagd, jotka ovat detonation-pelimuotoisia, joissa tehtävä on tuhota kohde räjähdepaketeilla. Pelin kentät eivät ole kuviteltuja, mutta niissä on osittain kuviteltuja piirteitä.

Uusittu hahmovalikko.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]