Half-Life: Blue Shift

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Half-Life: Blue Shift
Box sm.jpg
Kehittäjä Gearbox Software
Julkaisija Sierra Entertainment
Jakelija Sierra Entertainment
Steam
Pelimoottori GoldSrc
Julkaisuaika 12. kesäkuuta 2001
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: 17+
Alusta Windows, OS X, Linux, PlayStation 2
Jakelualusta CD, DVD, Steam-lataus
Laitevaatimukset Minimi: 500 Mhz. prosessori, 96 Mt. muistia, 16 Mt. näytönohjain, Windows XP, hiiri, näppäimistö, Internet-yhteys
Suositus: 800 Mhz. prosessori, 128 Mt. muistia, 32 Mt. näytönohjain, Windows XP, hiiri, näppäimistö, Internet-yhteys
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Half-Life: Blue Shift on Gearbox Softwaren kehittämä Half-Lifen toinen lisäosa. Vaikkei kyseessä olekaan itsenäinen peli, se on pelattavissa ilman alkuperäistä Half-Lifeä. Blue Shiftin lisäksi Gearbox Software on julkaissut Half-Life: Opposing Force -lisäosan.

Blue Shiftissä pelaaja pääsee pelaamaan Half-Lifestä tuttua tarinaa Black Mesan turvallisuusjoukoissa työskentelevällä Barney Calhounilla. Peli on huomattavasti lyhyempi kuin emopelinsä Half-Life, mutta se käyttää Half-Life High Definition Packia joka sisältää tarkempia hahmo ja -asemalleja, jotka ovat lisättävissä myös alkuperäiseen peliin, Opposing Forceen ja Team Fortress Classiciin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blue Shiftissä päästään pelaamaan tarina uuden päähenkilön silmistä, Barney Calhounin joka on yksi harvoista jotka selviyttivät Black Mesasta. Calhoun toimi Black Mesan Tutkimuslaitoksessa turvamiehenä. Peliä pelataan ensimmäisestä persoonasta eli päähenkilön silmistä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Blue Shiftin alussa Barney saapuu Black Mesaan ja saatuaan varusteensa hänet määrätään avustamaan kahta tiedemiestä, jotka ovat hississä. Barneyn avustettua heitä käynnistämään hissin, resonanssikaskadin aiheuttama pulssiaalto vaurioittaa tutkimuslaitoksen rakenteita ja hissikaapeli katkeaa, jolloin Barney putoaa hissikuilun pohjalle. Vaikka Barney menettää tajuntansa, hän selviytyy onnettomuudesta hengissä. Barney jatkaa eteenpäin ja saa selville, että resonanssikaskadin seurauksena Xenin muukalaisolennot kykenevät kaukosiirtymään tutkimuslaitokseen.

Kun Barney yrittää paeta raunioituneesta tutkimuslaitoksesta, hän kohtaa Yhdysvaltain asevoimien lähettämän Hazardous Environment Combat Unit -erikoisjoukon sotilaita, jotka on määrätty eliminoimaan kaikki Black Mesan työntekijät. Barney kohtaa pahasti haavoittuneen Tri Heroldin, joka ennen kuolemaansa käskee Barneyta etsimään Tri Rosenbergin, joka voi auttaa hänet ulos tutkimuslaitoksesta. Barney taistelee HECU:n sotilaita vastaan ja löytää Tri Rosenbergin jääden väliaikaisesti sotilaiden vangiksi. Rosenberg auttaa Barneyta yllättämään sotilaat ja Rosenberg käskee Barneyta viemään hänet samaan paikkaan, josta Heroldin ruumis löytyi. He löytävät salaisen hissin, joka vie heidät Tri Bennetin ja Simmonsin luo. Rosenberg käynnistää vanhan telesiirtolaitteen kertoen Barneylle sen toiminnasta ja kaukosiirtää Barneyn Xeniin sanoen hänelle tehtäväkseen käynnistää vanha majakka Xenissä.

Barneyn saavuttua Xeniin hän onnistuu löytämään ja käynnistämään majakan taisteltuaan Xenin olentoja vastaan. Barney ehtii juuri hypätä paluuportaaliin ennen virran loppumista. Rosenberg käskee Barneyta lataamaan laitteen akun ja lähettää hänet hissillä alas. Barney käynnistää energialaitteen ja HECU:N sotilaiden vastustuksesta huolimatta Barney onnistuu lataamaan akun ja lähettää sen Rosenbergille. Palattuaan ylös Barney avustaa Rosenbergia telesiirtolaitteen käytössä avaamalla portaaleja. Tri Bennet, Simmons ja Rosenberg pääsevät turvallisesti portaalien kautta Black Mesan ulkopuolelle, mutta Barneyn vuoron tullessa HECU:n sotilaat hyökkäävät paikalle. Barney onnistuu hyppäämään portaaliin viime hetkellä ja päätyy Black Mesan portille mutta telesiirtyy itsestään väliaikaisesti Xeniin ja tutkimuslaitokseen missä Barney näkee kahden HECU:n sotilaan raahaavan Freemania. Barney pääsee Rosenbergin ja muiden luo jonka jälkeen Rosenberg kiittää Barneyta ja nelikko onnistuu pakenemaan Black Mesasta kaupunkimaasturin kyydissä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Living Quarters Outbound
  • Insecurity
  • Duty Calls
  • Captive Freight
  • Focal Point
  • Power Stuggle
  • A Leap of Faith
  • Deliverance

Half-Life High Definition Pack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Half-Life High Definition Pack on päivityspaketti joka sisältää tarkempia hahmomalleja sekä tekstuureita Half-Life-sarjan peleihin. Lisäksi Team Fortress Classic käyttää näitä paranneltuja grafiikoita ja ne voidaan aktivoida pelin asetuksista tai antamalla konsolikäskyn tfc_newmodels 1.