Counter-Strike: Condition Zero

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Counter-Strike: Condition Zero
Pelin eurooppalainen kansikuva.
Pelin eurooppalainen kansikuva.
Kehittäjä Valve Corporation
Gearbox Software
Ritual Entertainment
Turtle Rock Studios
Julkaisija Sierra Entertainment
Jakelija Sierra Enterntainment
Steam
Säveltäjä(t) Zak Belica
Pelimoottori GoldSrc
Julkaisupäivä 21. maaliskuuta 2004
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: 17+
PEGI: 16+
Alusta Windows, OS X, Linux
Jakelualusta CD, Steam-lataus
Laitevaatimukset Minimi: 500 Mhz. prosessori, 96 Mt. muistia, 16. Mt näytönohjain, Windows XP, hiiri, näppäimistö, Internet-yhteys
Suositus: 800 Mhz. prosessori, 128 Mt. muistia, 32 Mt. näytönohjain, Windows XP, hiiri, näppäimistö, Internet-yhteys
Resoluutio 1920x1080
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Counter-Strike: Condition Zero (CS:CZ, CZ) on uudistettu versio suositusta Counter-Strike -verkkopelistä. Aseiden ulkonäköä ja ääniä paranneltu ja kenttiä muokaattu mutta muuten peli on lähes identtinen Counter-Striken kanssa. CS:CZ ei kuitenkaan menestynyt kaupallisesti sillä uutta sisältöä oli vähän ja moottori oli erittäin vanha. Graafisestikin peli oli aikaansa jäljessä.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CZ:n moninpeli on samantapainen kuin alkuperäinen CS:n. Terroristit pyrkivät tuhoamaan kemikaalisia asevarastoja sekä eliminoimaan VIP-henkilöitä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liityttyään palvelimelle ja valittuaan tiimin pelaaja vaitsee hahmon jolla pelaa. Hahmoilla on vain kosmeettista merkitystä, joten ne eivät juuri pelillisesti eroa toisistaan.

Erikoisjoukot (CT)

Terroristit (T)

 • Phoenix Connection
 • Elite Crew
 • Arctic Avengers
 • Guerilla Warfare
 • Midwest Militia

Erikoisjoukkojen mallit perustuvat oikeisiin poliisivoimiin. Muista peleistä poiketen CZ sisältää kaksi uutta hahmoa joita ei kuitenkaan nähdä muissa peleissä.

Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävän tyyppi riippuu pelattavasta kentästä. Peliä pelataan tietyn mittaisissa erissä, missä ajassa toisen osapuolen on onnistuttava päämäärässään. Mikäli tavoitetta ei suoriteta annetussa ajassa, voittaa oletusvoittajat.

 • Defuse (DE)
  Terroristit yrittävät virittää C4-pommin joko pommipaikka A:lle tai B:lle. Mikäli pommi on viritetty, Erikoisjoukkojen tulee purkaa se ennen räjähtämistä. Oletusvoittajat ovat Erikoisjoukot.
 • Hostage Rescue (CS)
  Terroristien tavoite on pitää panttivangit itsellään ja estää heidän pelastus. Erikoisjoukot taas yrittävät pelastaa panttivangit kuljettamalla heidät Erikoisjoukkojen aloitusalueelle. CS kartoissa oletusvoittajat ovat Terroristit.
 • Assasination (AS)
  Pelimuodossa Terroristit yrittävät eliminoida VIP-henkilön joka on "vuosisadan rikostodistaja". Erikoisjoukkojen tulee saattaa ja suojella VIP-henkilöä hinnalla millä hyvänsä. VIP-henkilöllä on käytössää 100 Hp:n Kevlar-liivin sijaan 200 Hp:n liivi. Lisäksi VIP:llä on yhden lippaan (12) USP-S-pistooli.

Deleted Scenes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alunperin Condition Zeron lisäosaksi tarkoitettu Deleted Scenes sijoittuu eri puolille maapalloa. Deleted Scenesin saa pelin Steam-version mukana. Condition Zero: Deleted Scenes eroaa ulkonäöltään myös CZ:stä sekä alkuperäisestä CS:stä. Aseet ovat täysin samat kuin pelin verkkoversiossa, mutta joissakin saattaa olla eroavaisuuksia, kuten USP-pistoolissa. Äänet ovat joissakin aseissa hieman erilaiset.

Yhteisö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CZn yhteisö on erittäin pieni mutta se on luonut hieman sisältöä esim. karttoja. Myös CS 1.6:sta tuttu Gun Game ja Deathmatch on siirretty Condition Zeroon. Peliin yritettiin luoda kilpaillullista yhteisöä mutta se epäonnistui.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CS:CZ ei menestynyt kaupallisesti ja se kuopattiin Counter-Strike: Sourcen tieltä. Peli sai Metacritic-palvelussa Metascore-pistemäärän 65/100 ja IGN arvosteli sen 7/10. Pelin tekoälyä kuitenkin kehuttiin.