Counter-Strike: Condition Zero

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Counter-Strike: Condition Zero
Pelin eurooppalainen kansikuva.
Pelin eurooppalainen kansikuva.
Kehittäjä Valve Corporation
Gearbox Software
Ritual Entertainment
Turtle Rock Studios
Julkaisija Sierra Entertainment
Jakelija Sierra Entertainment (jälleenmyynti)
Valve Corporation (verkkomyynti)
Säveltäjä(t) Zak Belica
Pelimoottori GoldSrc
Julkaisuaika 21. maaliskuuta 2004
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli, taktinen ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: 17+
PEGI: 16+
Alusta Windows, OS X, Linux
Jakelualusta CD, Steam-lataus
Laitevaatimukset
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Counter-Strike: Condition Zero (CS:CZ) on uudistettu versio suositusta Counter-Strike -videopelistä. Aseiden ulkonäköä sekä ääniä on paranneltu ja kenttiä muokattu hieman mutta muuten peli on lähes identtinen Counter-Striken kanssa. CS:CZ ei kuitenkaan menestynyt kaupallisesti sillä uutta sisältöä oli vähän ja moottori oli erittäin vanha. Graafisestikin peli oli aikaansa jäljessä. Useille pelin sisällä ollut Half-Life 2-betalipuke oli syy ostaa peli.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliä pelataan ensimmäisestä persoonasta eli pelihahmon silmistä. Yksinpelissä pelaaja voi käskyttää erilaisia tekoälypelaajia erilaisilla radiokomennoilla ja ne psytyvät mm. suojautumaan sekä ampumaan niiden edessä olevia esteitä.

Tehtävän tyyppi riippuu pelattavasta kentästä. Peliä pelataan tietyn mittaisissa erissä, missä ajassa toisen osapuolen on onnistuttava päämäärässään. Mikäli tavoitetta ei suoriteta annetussa ajassa, voittaa oletusvoittajat.

Pommikartoissa terroristit pyrkivät virittää C4-pommin jollekin kahdelle ennaltamäärätystä kohteesta. Mikäli pommi on viritetty, erikoisjoukkojen tulee purkaa se ennen räjähtämistä.

Lisäksi panttivankikartoissa terroristien tavoite on pitää panttivangit itsellään ja estää heidän pelastus. Erikoisjoukot taas yrittävät pelastaa panttivangit kuljettamalla heidät erikoisjoukkojen aloitusalueelle. Panttivankikartoissa oletusvoittajat ovat terroristit.

Salamurhakentissä terroristit yrittävät eliminoida VIP-henkilön joka on "vuosisadan rikostodistaja". Erikoisjoukkojen tulee saattaa VIP-henkilö pelastusalueelle. VIP-henkilöllä on käytössään tavallista suojaavampi Kevlar-liivi. Hän syntyy erikoisjoukkojen tapaan USP-S-pistoolin kanssa.

Tour of Duty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tour of Duty on CZ:n toinen yksinpelimuoto. Se sisältää 4 eri vaikeusastetta, helppo, normaali, vaikea ja ekspertti. Kampanja koostuu uudistetuista moninpelikartoista joita pelataan bottien kanssa. Jokaiseen tehtävään kuuluu tavoite esim. pelaajan täytyy tappaa tietty määrä vihollisia tietyssä ajassa tietyllä aseella. Kampanjaa ei tosin otettu vastaan kovin hyvin vastaan koska se sisälsi vain moninpelikarttoja boteilla.

Deleted Scenes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisen Condition Zeron kampanjaksi tarkoitettu Deleted Scenes sijoittuu eri puolille maapalloa. Deleted Scenesin saa pelin Steam-version mukana. Condition Zero: Deleted Scenes eroaa ulkonäöltään myös CZ:sta. Aseet ovat täysin samat kuin pelin verkkoversiossa, mutta joissakin saattaa olla eroavaisuuksia, kuten M4A1-S-kiväärissä. Äänet ovat joissakin aseissa hieman erilaiset.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Condition Zeron kehitys alkoi vuonna 2000 Rogue Entertaimentin toimesta. 2001 pelin tuottaja Jim Molinet siirtyi Sonylle jolloin Roguen osalta pelin kehitys kaatui ja työ jäi Valvelle. Kehitys annettiin Gearbox Softwarelle joka oli kehittänyt Half-Lifen lisäosat Opposing Force ja Blue Shift jolloin Valve pystyisi keskittymään Team Fortress 2:en ja sen uuden moottorin kehittämiseen. Gearbox uudisti Counter-Striken luomlla korkealaatuset hahmomallit ja tekstuurit, realistiset sääefektit ja uusia aseita kuten M72 LAW-raketinheittimen ja Molotovin koktailin. Muutamaa myöhästymistä myöhemmin peli jäi jälkeen vuoden 2002 julkaisupäivästä ja peli annettiin Ritual Entertainmentille joka loi pelin uudestaan yksinpeliksi joka sisälsi 20 tehtävää jotka eivät liittyneet juonellisesti toisiinsa. Tekoäly lainattiin Half-Lifesta. Peli aiottiin julkaista moninpelin kanssa vuonna 2003, samoihin aikoihin kun ensimmäisen pelin Xbox-versio ilmestyi. Peli ilmestyi 2004 saaden suhteellisen huonon arvostelun ja se pitää 65 prosentin keskiarvoa Metacritic-palvelussa. Yksinpeli julkaistiin Deleted Scenesin muodossa sisältäen 12 tehtävää Steam-palvelussa.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CS:CZ ei menestynyt kaupallisesti ja se kuopattiin Counter-Strike: Sourcen tieltä. Peli sai Metacritic-palvelussa Metascore-pistemäärän 65/100 prosenttia [1] ja IGN arvosteli sen 7/10. Kriitikot jakoivat saman mielipiteen jonka mukaan CZ oli vanhanaikainen eikä juurikaan sisltänyt uusia ideoita. [2] [3] [4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]