Half-Life 2: Lost Coast

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Half-Life 2: Lost Coast
Kehittäjä Valve Corporation
Julkaisija Valve Corporation
Jakelija Valve Corporation
Pelisarja Half-Life
Pelimoottori Source
Julkaistu
  • 27. lokakuuta 2005
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus Windows, OS X, Linux
Alusta Linux, Microsoft Windows ja macOS
Jakelumuoto Steam
Vaatimukset
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Half-Life 2: Lost Coast on Valve Corporationin kehittämä ja julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka julkaistiin Steam-palvelussa vuonna 2005.

Peli on kehitetty Half-Life 2 -pelin lisäkarttana sekä teknologiademona. Lost Coast julkaistiin alun perin maksullisena myyntiversiona, mutta peli oli saatavilla ilmaisena Half-Life 2:n omistaville pelaajille. 30. maaliskuuta 2007 Valve kuitenkin ilmoitti, että Lost Coastin lataaminen on ilmaista myös Radeon-näytönohjaimella varustetuilla tietokoneilla.

Half-Life 2: Lost Coast kehitettiin pelattavaksi teknologiademoksi, jonka tarkoituksena oli esitellä Valven kehittämän Source-pelimoottorin HDR-valaistustehosteita. HDR-tehoste mahdollisti tietokonepeleissä aikaisempaa realistisemman ja huomattavasti yksityiskohtaisemman valaistuksen, minkä takia pelin suorituskykyvaatimukset ovat myös raskaammat kuin alkuperäisessä Half-Life 2:ssa.

Lost Coast sisältää myös kommenttiraidan, jossa Valven työntekijät kertovat muiden muassa Lost Coastin ohjelmoinnista ja HDR-tehosteen ominaisuuksista. Sekä HDR-tehoste että kommenttiraita ovat myöhemmin olleet mukana esimerkiksi Half-Life 2: Episode One -jatko-osassa.

Lost Coast oli alun perin taso Half-Life 2:n "Highway 17" - ja "Sandtraps"-jaksojen välille, mutta se poistettiin lopullisesta pelistä. Pelin nimi tulee Black Mesa East -kappaleesta, jossa Eli Vance sanoo Alyxille "Head for the coast, do not go to Rav..", jolloin radiolähetys katkeaa.

Pääartikkeli: Half-Life 2
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Lost Coastia ennen Gordon Freeman on saapunut Black Mesa Eastin "tutkimuskeskukseen" joka toimi samalla myös Combine-imperiumia vastustavan vastarinnan tukikohtana. Gordon oli jo aikeissa luopua HEV-puvustaan ja vaihtaa tavalliseen, valkoiseen laboratoriotakkiin mutta ennen sitä keskus joutuu Combinen hyökkäyksen kohteeksi johtaen siihen että Gordon ja Alyx Vance pakenevat mutta samalla Alyxin isä Eli Vance vangitaan ja toimitetaan Nova Prospektin vankilaan jossa on myös muita vastarinnan jäseniä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Demon alussa pelaaja kuulee mätkähdyksen kuin hän olisi pudonnut korkealta, minkä jälkeen pelaajahahmo Gordon Freeman herää St. Olga -nimisen pienen satamakaupungin edustalla. Nimetön vanha kalastaja tunnistaa Freemanin ja kertoo, että Freemanin tehtävänä olisi kukistaa Combinen joukot St. Olgassa. Freemanin tehtävän ensisijaisena tarkoituksena olisi päästä korkean, vuorimaisen kukkulan laella sijaitsevaan suureen kirkkoon.

Kalastaja johdattaa Freemanin ruostuneen metalliportin luokse ja avaa sen, minkä jälkeen Freeman pääsee etenemään kirkkoa kohti. Matkan varrella Freeman kuitenkin kohtaa Combinen sotilaita, jotka tuhoavat kirkolle johtavat puiset portaat. Ilman portaita Freeman joutuu liikkumaan korkealla kallionjyrkänteillä, ja samoihin aikoihin kirkossa sijaitseva laukaisin aktivoituu ja tulittaa St. Olgan kaupunkia Half-Life 2:ssa nähdyillä päärapuammuksilla (engl. headcrab shells). Kun Freeman on kallionjyrkänteitä pitkin noussut huipulle, hän saapuu pienelle pihalle. Pihasta Freeman etenee kirkkoon, mutta rakennuksen sisätiloihin johtava puinen ovi sulkeutuu hänen selkänsä takana.

Kirkossa ei ole vihollisia, joten Freemanin ainoa tehtävä on tuhota laukaisin. Laukaisimen voi tuhota poistamalla sitä peittävät metallilevyt ja asettamalla laitteiston väliin suurikokoisen esineen, minkä jälkeen laukaisin vaurioituu toimintakyvyttömäksi. Laukaisimen tuhoutuminen kuitenkin käynnistää hälytyksen, jolloin muutamista ammuksista ilmestyy vihamielisiä myrkkypäärapuja (engl. poison headcrabs), ja Combinen sotilaat tunkeutuvat kirkkoon. Kun Freeman poistuu kirkosta takaisin piha-alueelle, hän saa vastaansa lisää sotilaita ja paikalle ilmestyneen Combinen taisteluhelikopterin (engl. gunship).

Kun Freeman on tappanut kaikki pihalla olevat sotilaat, hän pääsee tasanteelle, minne on asetettu laser-tähtäimellä varustettu raketinheitin ja loputtomasti raketteja sisältävä ammuslaatikko. Freeman onnistuu tuhoamaan taisteluhelikopterin, hänen on laskeuduttava tasanteen alapuolella sijaitseville laudoille ja liikuttava eräänlaisen hissin luokse. Freeman astuu hissiin, joka laskeutuu alas tason aloituspisteelle. Vanha kalastaja onnittelee Freemania St. Olgan asukkaiden pelastamisesta ja pyytää hänet "illalliselle", minkä jälkeen taso päättyy. Se, miten tästä jatkettaisiin jaksoon "Sandtraps", ei ole koskaan käynyt ilmi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
  • Lost Coast

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]