Luettelo tunnetuista amerikanjuutalaisista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo tunnetuista amerikanjuutalaisista.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muu viihde[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Politiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muoti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c The summer that Judd Apatow, Seth Rogen and Jonah Hill took over mainstream comedy The Times of Israel. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  2. Alan Arkin www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  3. a b c d e https://www.thejc.com/interview-darren-aronofsky-1.20504 www.thejc.com. Viitattu 31.7.2017. (englanniksi)
  4. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  5. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  6. a b c d e f g h Jews in the News: Dave Franco, Judd Hirsch and Jake Gyllenhaal | Tampa Jewish Federation www.jewishtampa.com. Viitattu 28.6.2017. (englanniksi)
  7. a b c d e f g h Bloom, Nate: Jewish Stars Cleveland Jewish News. Viitattu 17.1.2018. (englanniksi)
  8. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  9. a b 7 Jews Who Made It Big In Porn The Forward. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  10. a b c d e Top 10 Greatest Jewish Male Film Actors (Living) Algemeiner.com. Viitattu 28.6.2017. (englanniksi)
  11. Lawrence Solomon: The Jewish press and Israel Financial Post. Viitattu 26.2.2020. (englanniksi)
  12. Robert Evans, iconic producer of ‘Chinatown,’ dies at 89 The Times of Israel. Viitattu 29.10.2019. (englanniksi)
  13. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  14. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  15. Hollywood Screen Legend Paulette Goddard’s Midtown Manhattan Apartment Up for $2.4 Million www.http://jewishbusinessnews.com. Viitattu 24.4.2018. (englanniksi)
  16. Samuel Goldwyn www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  17. Jewish actor Joel Grey comes out at 82 www.timesofisrael.com. Viitattu 27.6.2018. (englanniksi)
  18. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews http://www.forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  19. Bob Iger Talks Live Streaming for Disney’s Channels http://jewishbusinessnews.com. Viitattu 26.2.2020. (englanniksi)
  20. Naming names Jewish Standard. Viitattu 7.3.2018. (englanniksi)
  21. Famed Jewish Hollywood Director, Irvin Kershner, Dies at 87 Haaretz. Viitattu 26.10.2019. (englanniksi)
  22. The tribe at the Oscars, 2016 Jewish Standard. Viitattu 16.4.2018. (englanniksi)
  23. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  24. The Secret Jewish History of Stanley Kubrick The Forward. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  25. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  26. Jews Get Geek on at Comic-Con Jewish Journal. Viitattu 25.8.2018. (englanniksi)
  27. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  28. Marcus Loew (1870-1927) Immigrant Entrepreneurship: German-American Business Biographies, 1720 to the Present. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  29. [https://www.britannica.com/biography/Ernst-Lubitsch Ernst Lubitsch American director] Encyclopædia Britannica. Viitattu 7.11.2019. (englanniksi)
  30. Louis B. Mayer (1882 - 1957) Jewish Virtua Llibrary. Viitattu 31.10.2019. (englanniksi)
  31. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  32. 28 Musicians You Didn’t Know Are Jewish Fuse. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  33. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  34. Elmer Rice, Noted American-jewish Playwright, Dies in London; Was 74 jewish telegraphic agency. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  35. Conversations with the Producer, the Screenwriter and the Star o - InterfaithFamily www.interfaithfamily.com. Viitattu 19.6.201. (englanniksi)
  36. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  37. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  38. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  39. This Day in Jewish History 1936: Hollywood’s 'Boy Wonder’ Producer, Irving Thalberg, Dies Haaretz. Viitattu 31.10.2019. (englanniksi)
  40. Jewish American comedian Sarah Silverman almost died last week The Jerusalem Post | JPost.com. Viitattu 4.3.2018. (englanniksi)
  41. Sam Spiegel Film & Television School, Jerusalem | Sam Spiegel – The Producer www.jsfs.co.il. Viitattu 6.7.2017. (englanniksi)
  42. JTA: Steven Spielberg Tells Harvard Grads: I Was Wrong to Think anti-Semitism Was Fading Haaretz. 29.5.2016. Viitattu 26.10.2017. (englanniksi)
  43. Riedel, Michael: The spectacular rise and tragic fall of the real-life ‘Last Tycoon’ New York Post. 27.7.2017. Viitattu 31.10.2019. (englanniksi)
  44. https://www.haaretz.com/us-news/1.818581
  45. a b c d Ferber, Alona: 1978: Hardnose Hollywood Movie Mogul Jack Warner Dies Haaretz. 9.9.2015. Viitattu 28.6.2017. (englanniksi)
  46. Bayefsky, Anne: Harvey Weinstein is an embarrassment – for Jews, for men, for Democrats, for Hollywood, for humankind Fox News. 12.10.2017. Viitattu 26.10.2017. (englanniksi)
  47. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews www.http://forward.com. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  48. 9 Jewish Things About Star Wars The Forward. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  49. ‘Seinfeld’ Star Jason Alexander Talks Judaism, Show Biz jewishtimes.com. Viitattu 10.11.2017. (englanniksi)
  50. Roseanne Shares Secrets and Jibes Jewish Journal. Viitattu 29.5.2018. (englanniksi)
  51. Hollywood Now: Adam Brody’s New Series, Jane Levy’s Thriller and – InterfaithFamily www.interfaithfamily.com. Viitattu 28.6.2017. (englanniksi)
  52. James L. Brooks (1940 - ) www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 8.3.2018. (englanniksi)
  53. Nice Jewish Boy Turns Bad, Gets Role Forward. Viitattu 25.8.2018. (englanniksi)
  54. Scott, Vernon: The weird thing about actress Julie Kavner is her... United Press International. 4.3.1992. Viitattu 8.3.2018. (englanniksi)
  55. Torregrosa, Luisita Lopez: ’L Word’ Star Basks In an Erotic Mystery The New York Times. 5.4.2004. Viitattu 14.12.2017. (englanniksi)
  56. Brescher, Shannon: An Evening With Mike Reiss The Cornell Daily Sun. 2004-2-18. Viitattu 8.3.2018. (englanniksi)
  57. Weiner, Jonah: Jerry Seinfeld Intends to Die Standing Up The New York Times. 20.12.2012. Viitattu 10.11.2017. (englanniksi)
  58. Diamond, Jason: Why Garry Shandling Was One of the Greatest Jewish Comedians Ever Forward. 2016-3-25. Viitattu 5.4.2018. (englanniksi)
  59. a b c d e f g h Jews That Rock | My Jewish Learning My Jewish Learning. 8.12.2008. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  60. Pulling no punches, down to The Wire The Jerusalem Post. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  61. Milliken, Mary: 'The Simpsons' Jewish Co-Creator Sam Simon Dies at 59 Forward. 2015-3-9. Viitattu 8.3.2018. (englanniksi)
  62. A walking soap opera The Guardian. Viitattu 30.10.2019. (englanniksi)
  63. The 8 most memorable Jewish moments on South Park Jewish Telegraphic Agency. Viitattu 17.7.2017. (englanniksi)
  64. http://www.billboard.com/articles/news/5778134/paula-abdul-talks-jewish-roots-twerking
  65. 28 Musicians You Didn’t Know Are Jewish Fuse. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  66. 28 Musicians You Didn’t Know Are Jewish Fuse. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  67. a b c d e Kuinka juutalaiset sävelsivät joulun yle.fi. Viitattu 19.12.2017. (englanniksi)
  68. 28 Musicians You Didn’t Know Are Jewish Fuse. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  69. Leonard Bernstein: Reaching For The Note Public Broadcasting Service (PBS). Viitattu 25.8.2018. (englanniksi)
  70. 28 Musicians You Didn’t Know Are Jewish Fuse. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  71. 28 Musicians You Didn’t Know Are Jewish Fuse. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  72. Jews of the Week: Berlin, Marks & Cahn Christmas Music Legends Jew of the Week. Viitattu 25.8.2018. (englanniksi)
  73. a b Beastie Boys to lead anti-hate rally in Brooklyn | Jewish Telegraphic Agency www.jta.org. Viitattu 4.3.2018. (englanniksi)
  74. a b The Noisey Guide to Jewish Rap Noisey. 15.7.2013. Viitattu 4.3.2018. (englanniksi)
  75. Anthrax’s Scott Ian Talks About Jews and Heavy Metal Tablet Magazine. Viitattu 6.7.2017. (englanniksi)
  76. How I Negotiated My First Deal Inc.com. 13.10.2014. Viitattu 6.7.2017. (englanniksi)
  77. Dave Mustaine Thinks Jews Aren’t Metal; Wanted Marty Friedman To Change His Name – Metal Injection Metal Injection. 29.3.2012. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  78. O’Mahony, John: When less means more The Guardian. 23.11.2001. Viitattu 28.6.2017. (englanniksi)
  79. Journal Report: Our Favorite Jerry Goldsmith Story — Jewish Journal Jewish Journal. 29.7.2004. Viitattu 6.7.2017. (englanniksi)
  80. Roche, Jason: Why the Hell Did Bad Religion Make a Christmas Album? L.A. Weekly. 4.12.2013. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  81. Anthrax’s Scott Ian Talks About Jews and Heavy Metal tabletmag.com. (englanniksi)
  82. a b c d e Top 10 Jewish Rock Stars Ultimate Classic Rock. Viitattu 30.9.2016. (englanniksi)
  83. 28 Musicians You Didn’t Know Are Jewish Fuse. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  84. Levine, Adam: Sadly, Santa put me on his naughty list because I’m Jewish and I should be celebrating Hanukkah. St. Nick keeps it real. I respect that. @adamlevine. 25.12.2013. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  85. James Levine – Biography — JewAge www.jewage.org. Viitattu 4.3.2018. (englanniksi)
  86. a b Marcus, Jacob Rader: The Jew in the American World. A Source Book, s. 414. Wayne State University Press. (englanniksi)
  87. http://www.beliefnet.com/celebrity-faith-database/m/idina-menzel.aspx
  88. 28 Musicians You Didn’t Know Are Jewish Fuse. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  89. Necro’s ‘Yinglesh’ Verbal Torrent Heeb. 20.7.2012. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  90. 28 Musicians You Didn’t Know Are Jewish Fuse. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  91. 28 Musicians You Didn’t Know Are Jewish Fuse. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  92. 28 Musicians You Didn’t Know Are Jewish Fuse. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  93. Brown, Mick: The rise and fall of Phil Spector Telegraph.co.uk. Viitattu 6.7.2017. (englanniksi)
  94. Music: Moscow Marvel content.time.com. Viitattu 12.11.2019. (englanniksi)
  95. Mighty Max Weinberg Jewish Standard. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)
  96. DailyJews – Beastie’s only UK gig www.dailyjews.com. Viitattu 4.3.2018. (englanniksi)
  97. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews Forward. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  98. The Jewish Comic-book Revolutionary Behind Mad Magazine Haaretz.com. Viitattu 8.2.2020. (englanniksi)
  99. Hollywood: Where Jews Don’t Get To Play Jews Forward. Viitattu 21.12.2019. (englanniksi)
  100. Howard Stern: What is it with Roger Waters and the Jews? Ynetnews. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  101. Washington Bartlett: California’s Pioneer Jewish Governor | JMAW – Jewish Museum of the American West www.jmaw.org. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)
  102. Saul Steinberg in Italy: Brush with Fascism The New Yorker. Viitattu 30.7.2017. (englanniksi)
  103. Washington Bartlett: California's Pioneer Jewish Governor | JMAW – Jewish Museum of the American West www.jmaw.org. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)
  104. Michael Bennet (1964 - ) www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 9.11.2019. (englanniksi)
  105. ‘Focus’ on Bloomberg’s Jewishness ewish telegraphic agency. Viitattu 9.11.2019. (englanniksi)
  106. The Jewish Letter– 20 Years Later TC Jewfolk. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  107. Barbara Boxer | Jewish Women's Archive jwa.org. Viitattu 20.6.2017. (englanniksi)
  108. Did Eric Cantor Lose Because He’s Jewish? You Betcha. The Forward. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  109. Former Secretary of Defense Puts Up Mezuza After D.C. Rabbi Reaches Out The Forward. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  110. Norm Coleman www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  111. Rahm Emanuel’s Chicago Is Burning — Can He Put Out the Flames? The Forward. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  112. Russell ”Russ” Feingold www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  113. Dianne Feinstein | Jewish Women’s Archive jwa.org. Viitattu 6.7.2017. (englanniksi)
  114. Lee Fisher – Mitz-Vote The Forward. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)
  115. Barney Frank: ’As A Jew’ I’m ’Ashamed’ Over Treatment Of Some Palestinians [UPDATED] Huffington Post. 2.6.2010. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  116. Can Al Franken Be The First Jewish President? The Forward. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  117. Stone, Kurt F.: The Jews of Capitol Hill. A Compendium of Jewish Congressional Members, s. 360. Scarecrow Press, 2010. (englanniksi)
  118. JTA: Leading Jewish Senator Ben Cardin Says He Will Oppose Iran Deal Haaretz. 4.9.2015. Viitattu 6.7.2017. (englanniksi)
  119. Gabrielle Giffords | Jewish Women’s Archive jwa.org. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  120. Oregon Jewish History www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)
  121. Bill Gradison, Jr. www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  122. a b Meet the top Jewish officials in the Trump Administration The Jerusalem Post | JPost.com. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)
  123. Steve Israel: Florida Jews more worried about Trump than Tehran The Times of Israel. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  124. JTA: Ed Koch, Pugnacious New Yorker and Passionate Jew Till His Dying Day Haaretz. 1.2.2013. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  125. Herb Kohl’s politics were Wisconsin, above all Jewish Telegraphic Agency. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  126. Tällainen mies on Trumpin ”stalinistisista puhdistuksista” syytelty vävy: nousi toimitusjohtajaksi 26-vuotiaana, kun isä joutui vankilaan Ilta-Sanomat. 17.11.2016. Viitattu 19.6.2017.
  127. Tom Lantos, Holocaust survivor and US Congressman, dies of cancer Ynetnews. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  128. JTA: Frank Lautenberg, New Jersey Senator Who Opened Gates to Soviet Jews, Dies at 89 Haaretz. 3.6.2013. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  129. Tananbaum, Duane: Life and Legacy of Herbert H. Lehman library.columbia.edu. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  130. US Navy to name destroyer for Jewish senator from Michigan The Times of Israel. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  131. What’s Behind the ’Embarassing’ Heckling of Jack Lew at Jerusalem Post Conference The Forward. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)
  132. Jewish former US senator finalist for FBI director The Jerusalem Post | JPost.com. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  133. Linda Lingle | Jewish Women's Archive jwa.org. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)
  134. Lone Jewish Governor Touting Obama to Swing State Jews The Forward. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)
  135. Howard Metzenbaum www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  136. Trump Names Jewish Financier, Fixer to Major Campaign Positions The Forward. Viitattu 19.6.2017.
  137. Ex-governor Rendell ponders reconnecting to Jewish roots J.. 11.2.2011. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)
  138. On Israel, Omar and Tlaib Do Not Speak for Party, Says Jewish Democrat Max Rose Haaretz. 18.8.2019. Viitattu 31.10.2019. (englanniksi)
  139. Luscombe, Richard & Jacobs, Ben: Bernie Sanders’ candidacy is a first for Jews. Why isn’t he talking about it? The Guardian. 14.3.2016. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  140. Haaretz, JTA: Chuck Schumer Chosen First Jewish U.S. Senate Minority Leader Haaretz. 17.11.2016. Viitattu 6.7.2017. (englanniksi)
  141. Legislator says three Jewish billionaires bought control of Congress The Times of Israel. Viitattu 9.11.2019. (englanniksi)
  142. Mozgovaya, Natasha: Prominent Jewish-American Politician Arlen Specter Dies at 82 Haaretz. 14.10.2012. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  143. Eliot Spitzer www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)
  144. Sam Steiger www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  145. How Debbie Wasserman Schultz, the ‘Jewish mother’ of Congress, rose and fell Jewish Telegraphic Agency. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  146. Huma Abedin separating from Anthony Weiner as his new lewd images emerge Jewish Telegraphic Agency. Viitattu 1.8.2017. (englanniksi)
  147. Ron Wyden www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 6.7.2017. (englanniksi)
  148. https://www.inquirer.com/philly/obituaries/20120904_Physics_professor_Ajzenberg-Selove__honored_by_U_S_.html
  149. https://www.jta.org/1980/10/16/archive/two-jewish-scientists-share-in-nobel-prize-for-chemistry
  150. https://www.jewishvirtuallibrary.org/baruch-blumberg
  151. http://www.jewornotjew.com/profile.jsp?ID=586
  152. https://www.nytimes.com/2017/02/23/science/mildred-dresselhaus-dead-queen-of-carbon.html
  153. https://www.nobelprize.org/womenwhochangedscience/stories/gertrude-elion
  154. https://www.mediatheque.lindau-nobel.org/research-profile/laureate-friedman
  155. http://www.jewornotjew.com/profile.jsp?ID=1503
  156. https://www.achievement.org/achiever/murray-gell-mann-ph-d/
  157. https://vosizneias.com/2015/12/24/dallas-gilman-1994-jewish-nobel-prize-winning-scientist-in-texas-dies/
  158. https://www.telegraph.co.uk/news/obituaries/9910888/Donald-Glaser.html
  159. https://www.jewishvirtuallibrary.org/roy-j-glauber
  160. https://www.haaretz.com/jewish/.premium-this-day-nobel-laureate-born-1.5322291
  161. https://www.nobelprize.org/prizes/chemistry/1981/hoffmann/facts/
  162. https://www.jewishvirtuallibrary.org/arthur-kornberg
  163. https://www.jewishvirtuallibrary.org/joshua-lederberg
  164. https://www.timesofisrael.com/new-york-jews-wont-stop-winning-nobel-prizes/
  165. https://jwa.org/blog/barbara-liskov
  166. https://www.encyclopedia.com/people/science-and-technology/physics-biographies/arno-allan-penzias
  167. https://washingtonjewishweek.com/20716/from-lit-to-lab/news/
  168. https://www.timesofisrael.com/new-york-jews-wont-stop-winning-nobel-prizes/
  169. https://www.jewishvirtuallibrary.org/rosalyn-s-yalow
  170. Levi Strauss www.jewishvirtuallibrary.org. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)