Anthony Weiner

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Anthony Weiner.

Anthony David Weiner (s. 4. syyskuuta 1964 Brooklyn, New York) oli yhdysvaltalainen demokraattien kongressiedustaja New Yorkista vuosina 19992011.

Weiner opiskeli valtio-oppia State University of New Yorkissa, josta valmistui vuonna 1985. Hän oli aktiivinen opiskelijapolitiikassa ja aloitti heti valmistumisensa jälkeen työt silloiselle demokraattien kongressiedustaja Chuck Schumerille. Hänet valittiin edustajainhuoneeseen vuoden 1998 vaaleissa, jolloin hän täytti Schumerin paikan tämän päästyä New Yorkin senaattoriksi. Hänet valittiin uudelleen kuudelle kaudelle, josta viimeinen jäi kuitenkin kesken Weinerin jouduttua eroamaan virastaan.

Toukokuussa 2011 Weiner joutui kohu-uutisoinnin kohteeksi lähetettyään itsestään puolialastomia kuvia nuorelle naiselle Twitterissä.[1] Hän väitti aluksi joutuneensa hakkeroinnin tai kuvamanipulaation kohteeksi. Lehdistötilaisuudessa 6. kesäkuuta Weiner kuitenkin myönsi tapahtuneen ja sen, että on käynyt sopimattomia keskusteluja kuuden naisen kanssa. Hän ilmoitti ensin, ettei eroa tapahtuneen takia virastaan vaan hakeutuu hoitoon[2], mutta koska kohu kuitenkin vaikeutti demokraattisen puolueen toimintaa, puoluetoverit kehottivat häntä eroamaan, ja hän jätti eronpyynnön 16. kesäkuuta.[3] Weineria pidettiin vahvana New Yorkin pormestariehdokkaana tulevissa vuoden 2013 vaaleissa.[4]

Weiner on ollut naimisissa Hillary Clintonin erityisavustaja Huma Abedinin kanssa vuodesta 2010.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]