Jerome Kern

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kern vuonna 1934.

Jerome David Kern (27. tammikuuta 1885 New York11. marraskuuta 1945 New York) oli yhdysvaltalainen populaarimusiikin säveltäjä. Hän kirjoitti noin 700 laulua, joista tunnetuimmat ovat ”Ol’ Man River”, ”They Didn't Believe Me”, ”Can't Help Lovin' Dat Man”, ”A Fine Romance”, ”Smoke Gets in Your Eyes”, ”All the Things You Are”, ”The Way You Look Tonight” ja ”Who?”.

Kern opiskeli musiikkia New Yorkissa ja Heidelbergissä, Saksassa. Palattuaan kotikaupunkiinsa hän toimi pianistina ja alkoi pian kirjoittaa lauluja musiikkinäytöksiin. Menestyksen myötä Kern siirtyi tuottamaan musikaaleja Princess Theatrelle. Vuonna 1927 Kern ja Oscar Hammerstein II alkoivat tehdä yhteistyötä ja he sovittivat Edna Ferberin romaanista Teatterilaiva-musikaalin.[1]

Kern oli uransa aikana kahdeksan kertaa ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi, ja hän voitti kahdesti parhaasta laulusta. Ensimmäisen hän voitti Dorothy Fieldsin kanssa elokuvasta Hääkarkuri laululla ”The Way You Look Tonight” ja toisen Oscar Hammerstein II:sen kanssa elokuvasta Erotaan siis! laululla ”The Last Time I Saw Paris”.

Kern kuoli aivoverenvuotoon 60-vuotiaana.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Songwriters Hall of Fame – Jerome Kern songwritershalloffame.org. Viitattu 2.7.2012.
  2. Jerome Kern Dies; Noted Composer, 60 nytimes.com. Viitattu 2.7.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä säveltäjään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.