Luettelo Viron kaloista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Virossa esiintyvistä kalalajeista. Sarakkeessa "lähde" on lähde sille että lajia tavataan Virossa.

Nahkiaiskalat (Petromyzontiformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nahkiaiset Petromyzontidae[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Petromyzon marinus Merinahkiainen Merisutt [1]
Lampetra fluviatilis Nahkiainen Jõesilm, Silmus [2]
Lampetra planeri Pikkunahkiainen Ojasilm [3]

Sampikalat (Acipenseriformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sammet (Acipenseridae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Acipenser sturio Sampi Atlandi tuur [4]

Sillikalat (Clupeiformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sillit (Clupeidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Clupea harengus Silli Atlandi heeringas [5]
Clupea harengus membras Silakka Räim [6]
Sprattus sprattus Kilohaili Läänemere kilu [7]
Alosa fallax Täpläsilli Vintaloosa [8]

Sardellit (Engraulidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Engraulis encrasicolus Sardelli Anšoovis [9]

Lohikalat (Salmoniformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lohet (Salmonidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Salmo salar Lohi Lõhe [10]
Salmo trutta Taimen Meriforell [11]
Salmo trutta fario Purotaimen Jõeforell [12]
Oncorhynchus mykiss Kirjolohi Vikerforell [13]
Coregonus albula Muikku Rääbis [14]
Coregonus peled Peledsiika Peled [15]
Coregonus lavaretus Siika Merisiig [16]
Thymallus thymallus Harjus Harjus [17]

Kuorekalat (Osmeriformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuoreet (Osmeridae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Osmerus eperlanus Kuore Meritint [18]

Haukikalat (Esociformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hauet Esocidae[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Esox lucius Hauki Haug [19]

Ankeriaskalat (Anguilliformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ankeriaat (Anguillidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Anguilla anguilla Ankerias Angerjas [20]

Karppikalat (Cypriniformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Särjet (Cyprinidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Rutilus rutilus Särki Särg [21]
Leuciscus leuciscus Seipi Teib [22]
Squalius cephalus Turpa Turb [23]
Leuciscus idus Säyne Säinas [24]
Phoxinus phoxinus Mutu Lepamaim [25]
Scardinius erythrophthalmus Sorva Roosärg [26]
Leuciscus aspius Toutain Tõugjas [27]
Leucaspius delineatus Allikkosalakka Mudamaim [28]
Tinca tinca Suutari Linask [29]
Gobio gobio Törö Rünt [30]
Alburnus alburnus Salakka Viidikas [31]
Alburnoides bipunctatus Punasalakka Tippviidikas [32]
Blicca bjoerkna Pasuri Nurg [33]
Abramis brama Lahna Latikas [34]
Vimba vimba Vimpa Vimb [35]
Pelecus cultratus Miekkasärki Nugakala [36]
Carassius carassius Ruutana Koger [37]
Carassius gibelio Hopearuutana Hõbekoger [38]
Cyprinus carpio Karppi Karpkala [39]
Hypophthalmichthys nobilis Marmoripaksuotsa Jämepea [40]

Piikkinuoliaiset (Cobitidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Cobitis taenia Rantanuoliainen Harilik hink [41]
Misgurnus fossilis Mutakala Vingerjas [42]

Imunuoliaiset (Balitoridae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Barbatula barbatula Kivennuoliainen Trulling [43]

Monnikalat (Siluriformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monnit (Siluridae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Silurus glanis Monni Säga [44]

Nokkakalat (Beloniformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nokkakalat (Belonidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Belone belone Nokkakala Harilik tuulehaug [45]

Turskakalat (Gadiformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turskat (Gadidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Lota lota Made Luts [46]
Pollachius pollachius Lyyraturska Pollak [47]
Gadus morhua Turska Tursk [48]

Luikeroturskat (Phycidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Enchelyopus cimbrius Neliviiksimade Nelipoiseluts [49]

Piikkikalat (Gasterosteiformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piikkikalat (Gasterosteidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Gasterosteus aculeatus Kolmipiikki Ogalik [50]
Pungitius pungitius Kymmenpiikki Luukarits [51]
Spinachia spinachia Vaskikala Raudkiisk [52]

Putkisuukalat (Syngnathiformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merineulat Syngnathidae[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Nerophis ophidion Siloneula Madunõel [53]
Syngnathus typhle Särmäneula Merinõel [54]

Ahvenkalat (Perciformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ahvenet (Percidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Sander lucioperca Kuha Koha [55]
Perca fluviatilis Ahven Ahven [56]
Gymnocephalus cernua Kiiski Kiisk [57]

Elaskat (Stichaeidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Lumpenus lampretaeformis Elaska Suttlimusk [58]

Teistit Pholidae[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Pholis gunnellus Teisti Võikala [59]

Kivinilkat (Zoarcidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Zoarces viviparus Kivinilkka Võikala [60]

Tuulenkalat (Ammodytidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Ammodytes tobianus Pikkutuulenkala Väike tobias [61]
Hyperoplus lanceolatus Isotuulenkala Suurtobias [62]

Tokot (Gobiidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Gobius niger Mustatokko Must mudil [63]
Pomatoschistus minutus Hietatokko Väike mudil [64]
Pomatoschistus microps Liejutokko Pisimudil [65]
Gobiusculus flavescens Seitsenruototokko Kirju mudil [66]
Neogobius melanostomus Mustatäplätokko Ümarmudil [67]

Makrillit (Scombridae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Scomber scombrus Makrilli Makrell [68]

Miekkakalat (Xiphiidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Xiphias gladius Miekkakala Mõõkkala [69]

Simppukalat (Scorpaeniformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simput (Cottidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Myoxocephalus quadricornis Härkäsimppu Merihärg [70]
Myoxocephalus scorpius Isosimppu Nolgus [71]
Taurulus bubalis Piikkisimppu Meripühvel [72]
Cottus gobio Kivisimppu Võldas [73]
Cottus koshewnikowi Kare võldas, Vene võldas [74]

Rasvakalat (Cyclopteridae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Cyclopterus lumpus Rasvakala Merivarblane [75]

Imukalat (Liparidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Liparis liparis Imukala Pullukala [76]

Kampelakalat (Pleuronectiformes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piikkikampelat (Scophthalmidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Scophthalmus maximus Piikkikampela Harilik kammeljas [77]

Oikeasilmäkampelat (Pleuronectidae)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Vironkielinen nimi Lähde
Limanda limanda Hietakampela Soomuslest [78]
Pleuronectes platessa Punakampela Atlandi merilest [79]
Platichthys flesus Kampela Lest [80]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Country List - Petromyzon marinus www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  2. Country List - Lampetra fluviatilis www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  3. Country List - Lampetra planeri www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  4. Country List - Acipenser sturio www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  5. Country List - Clupea harengus www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  6. Country List - Clupea harengus www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  7. Country List - Sprattus sprattus www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  8. Country List - Alosa fallax www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  9. Country List - Engraulis encrasicolus www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  10. Country List - Salmo salar www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  11. Country List - Salmo trutta www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  12. Salmo trutta fario (brown trout) www.cabi.org. Viitattu 19.8.2019.
  13. Country List - Oncorhynchus mykiss www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  14. Country List - Coregonus albula www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  15. Country List - Coregonus peled www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  16. Country List - Coregonus lavaretus www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  17. Country List - Thymallus thymallus www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  18. Country List - Osmerus eperlanus www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  19. Country List - Esox lucius www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  20. Country List - Anguilla anguilla www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  21. Country List - Rutilus rutilus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  22. Country List - Leuciscus leuciscus www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  23. Country List - Squalius cephalus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  24. Country List - Leuciscus idus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  25. Country List - Phoxinus phoxinus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  26. Country List - Scardinius erythrophthalmus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  27. Country List - Leuciscus aspius www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  28. Country List - Leucaspius delineatus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  29. Country List - Tinca tinca www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  30. Country List - Gobio gobio www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  31. Country List - Alburnus alburnus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  32. Country List - Alburnoides bipunctatus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  33. Country List - Blicca bjoerkna www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  34. Country List - Abramis brama www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  35. Country List - Vimba vimba www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  36. Country List - Pelecus cultratus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  37. Country List - Carassius carassius www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  38. Country List - Carassius gibelio www.fishbase.se. Viitattu 19.8.2019.
  39. Country List - Cyprinus carpio www.fishbase.cn. Viitattu 19.8.2019.
  40. Country List - Hypophthalmichthys nobilis www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  41. Country List - Cobitis taenia www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  42. Country List - Misgurnus fossilis www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  43. Country List - Barbatula barbatula www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  44. Country List - Silurus glanis www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  45. Country List - Belone belone www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  46. Country List - Lota lota www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  47. Country List - Pollachius pollachius www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  48. Country List - Gadus morhua www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  49. Country List - Enchelyopus cimbrius www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  50. Country List - Gasterosteus aculeatus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  51. Country List - Pungitius pungitius www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  52. Country List - Spinachia spinachia www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  53. Country List - Nerophis ophidion www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  54. Country List - Syngnathus typhle www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  55. Country List - Sander lucioperca www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  56. Country List - Perca fluviatilis www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  57. Country List - Gymnocephalus cernua www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  58. Country List - Lumpenus lampretaeformis www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  59. Country List - Pholis gunnellus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  60. Country List - Zoarces viviparus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  61. Country List - Ammodytes tobianus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  62. Country List - Hyperoplus lanceolatus www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  63. Country List - Gobius niger www.fishbase.in. Viitattu 19.8.2019.
  64. Country List - Pomatoschistus minutus www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  65. Country List - Pomatoschistus microps www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  66. Country List - Gobiusculus flavescens www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  67. Country List - Neogobius melanostomus www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  68. Country List - Scomber scombrus www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  69. Country List - Xiphias gladius www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  70. Country List - Myoxocephalus quadricornis www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  71. Country List - Myoxocephalus scorpius www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  72. Country List - Taurulus bubalis www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  73. Country List - Cottus gobio www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  74. Country List - Cottus koshewnikowi www.fishbase.de. Viitattu 2.9.2019.
  75. Country List - Cyclopterus lumpus www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  76. Country List - Liparis liparis www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  77. Country List - Scophthalmus maximus www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  78. Country List - Limanda limanda www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  79. Country List - Pleuronectes platessa www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.
  80. Country List - Platichthys flesus www.fishbase.de. Viitattu 20.8.2019.