Luettelo Suomen varhaisista Säästöpankeista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä luettelo kattaa Suomessa vuosina 1822–1922 perustetut säästöpankit. Pankit on lueteltu ikäjärjestyksessä toiminnan alkamispäivän mukaan. Pankki on saatettu perustaa jo hiukan ennen toiminnan aloittamista.

Pankeista useat ovat vaihtaneet nimeä, lopettaneet toimintansa tai yhdistyneet toisen pankin kanssa. Näitä muutoksia on seurattu vuoteen 1963 asti. Tähtimerkki (*) nimessä tarkoittaa, että kyseinen sana on myöhemmin poistettu pankin nimestä. Esimerkiksi Oulun Kaupungin* Säästöpankki on myöhemmin toiminut nimellä Oulun Säästöpankki.

Pankin paikkakunta on erikseen mainittu vain, jos se ei muuten selviä pankin nimestä. Milloin pankilla on ollut sekä suomen- että ruotsinkielinen nimi, luetteloon on valittu vain suomenkielinen nimi.

Vuosina 1822–1922 perustetut Säästöpankit[1]
Ikäjärj. Alkuperäinen nimi Muutokset ja nimi 1960-luvun alussa Toiminta alkoi
1. Sparbanken i Åbo Turun Säästöpankki 1823
2. Sparbanken i Helsingfors Helsingin Säästöpankki (nyk. Aktia) 1826
3. Jyväskylän Säästöpankki 1842
4. Borgå stads Sparbanks-Inrättning Porvoon Säästöpankki 1842
5. Oulun Kaupungin* Säästöpankki 1845
6. Sparbanken i Wiborg (Viipuri) Säästöpankki Torkkeli 1846
7. Tavstehus Stads Sparbanks Inrättning Hämeenlinnan Vanha Säästöpankki 1846
8. Vasa stads Sparbanks Inrättning Vaasan Säästöpankki 1847
9. Björneborgs Stads Sparbanks-Inrättning (Pori) Lopettanut 1874, seuraaja Säästöpankki Porin kaupungissa 1847
10. Tenala Sparbank (Tenhola) Ensimmäinen säästöpankki maaseudulla 1847
11. Mikkelin läänin Säästörahasto Mikkelin Säästöpankki 1847
12. Ylä-Hollolan Kihlakunnan Säästökassa Hollolan Säästöpankki 1849
13. Kuopion Säästökassa Lopettanut 1868, seuraaja Kuopion kaupungin Säästöpankki 1849
14. Braahen Kaupungin Säästö-Pankki (Raahe) Raahentienoon Säästöpankki 1851
15. Sparbanken i Lovisa (Loviisa) Itä-Uudenmaan Säästöpankki 1851
16. Fredrikshamns Sparbank Haminan Säästöpankki 1852
17. Christinestad Sparbanksinrättning (Kristiinankaupunki) Kristiinankaupungin-Tiukan Säästöpankki 1852
18. Joensuun kaupungin Säästö-Kassa Joensuun Säästöpankki 1852
19. Rauman Säästöpankki 1855
20. Jakobstads Sparbank Pietarsaaren Säästöpankki 1856
21. Sparbanken för Åland (Maarianhamina) Yhtyi Finströms Sparbankiin 1959 1856
22. Tampereen Kaupungin Säästökassan-Laitos Tampereen Säästöpankki 1857
23. Sparbanken i Närpes kommun (Närpiö) Lopettanut 1868, seuraaja Närpes Sparbank 1857
24. Savonlinnan Säästöpankki 1858
25. Nurmeksen, Pielisjärven, Juuan ja Rautavaaran säästörahasto (Nurmes) Nurmeksen Säästöpankki 1859
26. Ekenäs Stads Sparbanks-inrättning Tammisaaren Säästöpankki 1859
27. Kangasniemen Säästöpankki 1859
28. Lieksan Säästörahasto Pielisjärven Säästöpankki 1859
29. Juuan Säästörahasto 1859
30. Paltamon pitäjän Säästöpankki (Kajaani) Kajaanin Säästöpankki 1861
31. Sparbanken i Nystad Uudenkaupungin Säästöpankki 1862
32. Urjalan Säästöpankki 1864
33. Janakkalan Säästöpankki 1865
34. Loimaan ja Pöytyän Säästöpankki (Oripää) Oripään Säästöpankki 1866
35. Sparbanken i Helsinge socken (Helsingin pitäjä) Lopettanut 1923 1866
36. Alavuden Säästöpankki 1867
37. Ingå kommuns* Sparbank (Inkoo) 1867
38. Limingan Säästöpankki Yhtyi Säästöpankki Sampoon 1955 1867
39. Jämsän kunnan* Säästöpankki 1868
40. Vähänkyrön Säästö-Rahasto Vähänkyrön Säästöpankki 1868
41. Perniön Säästöpankki 1869
42. Lohjan Säästöpankki 1870
43. Saarijärven seurakunnan* Säästöpankki 1870
44. Hämeenkyrön Säästöpankki 1871
45. Sääksmäen kunnan Säästöpankki Lopettanut 1894, perustettu myöhemmin uudelleen 1871
46. Paimion Säästöpankki 1872
47. Mäntsälän Säästöpankki 1872
48. Bromarf Sparbank (Bromarv) 1872
49. Ilmajoen kunnan* Säästöpankki 1873
50. Nurmijärven kunnan* Säästöpankki 1873
51. Pohjan pitäjän Säästöpankki Lopettanut 1889, perustettu myöhemmin uudelleen 1873
52. Säästöpankki Porin kaupungissa (perustettu uudelleen) Porin Säästöpankki 1874
53. Salon Säästöpankki 1874
54. Nykarleby stads* Sparbank (Uusikaarlepyy) 1874
55. Siikaisten pitäjän* Säästöpankki 1874
56. Joroisten Säästöpankki 1874
57. Kyrkslätt Sparbank (Kirkkonummi) Yhtyi Helsingin Säästöpankkiin 1959 1874
58. Sparbanken i Gamlakarleby Moderförsamling (Kokkola) Kaarlelan Säästöpankki 1875
59. Lapin pitäjän* Säästöpankki (Lappi Tl) 1875
60. Lappeenrannan Säästöpankki 1875
61. Iitin Maakansan-osan* Säästöpankki 1875
62. Ruoveden Seurakunnan* Säästöpankki 1875
63. Kokemäen Emäkirkon* Säästöpankki 1875
64. Vehmaan Säästöpankki 1875
65. Euran-Kiukaisten Säästöpankki Euran Säästöpankki ja Kiukaisten Säästöpankki 1875
66. Rantasalmen pitäjän* Säästöpankki 1875
67. Lempäälän Säästöpankki 1875
68. Nummen Säästöpankki 1875
69. Marttilan Säästöpankki 1875
70. Esbo sockens Sparbank (Espoo) 1875
71. Tuusulan Säästöpankki 1875
72. Pieksämäen pitäjän* Säästöpankki (Pieksämäki) 1875
73. Hirvensalmen Säästöpankki 1875
74. Sortavalan kaupungin Säästöpankki Yhtyi Helsingin Suomalaiseen Säästöpankkiin 1948 1875
75. Somerniemen Säästöpankki Lopettanut 1886, perustettu myöhemmin uudelleen 1875
76. Kankaanpään Säästöpankki 1876
77. Ylitornion Säästöpankki 1876
78. Sjundeå Sparbank (Siuntio) 1876
79. Taivassalon kunnan* Säästöpankki 1876
80. Hausjärven pitäjän* Säästöpankki 1876
81. Tohmajärven Säästöpankki Yhtyi Kiteen Säästpankkiin 1959 1876
82. Kuopion Kaupungin* Säästöpankki (perustettu uudelleen) 1876
83. Piikkiön Säästöpankki 1876
84. Ikaalisten Säästöpankki 1876
85. Finby Sparbank (Särkisalo) Finbyn Säästöpankki 1876
86. Pyhäjärven pitäjän säästökassa (Pyhäjärvi Ol) Pyhäjärven Ol. Säästöpankki 1876
87. Virolahden kunnan* Säästöpankki 1876
88. Heinäveden Pitäjän* Säästöpankki 1876
89. Kauhavan Säästöpankki 1876
90. Orimattilan pitäjän* Säästöpankki 1876
91. Frantsilan Rahankasvu ja Säästölaitos (Rantsila) Rantsilan Säästöpankki 1876
92. Tyrvään Säästöpankki 1876
93. Vihdin Säästöpankki 1876
94. Akaan-Kylmäkosken Säästöpankki (Toijala) Toijalan Säästöpankki 1877
95. Kiuruveden kunnan* Säästöpankki 1877
96. Sparbanken i Gamlakarleby (Kokkola) Kokkolan Säästöpankki 1877
97. Huittisten Säästöpankki (Lauttakylä) 1877
98. Uuraisten kunnan* Säästöpankki 1877
99. Lammin kunnan* Säästöpankki 1877
100. Karkun Säästöpankki Lopettanut 1898, perustettu myöhemmin uudelleen 1877
101. Leppävirran kunnan* Säästöpankki 1877
102. Kemin kunnan Säästöpankki (Kemin mlk) Keminmaan Säästöpankki 1878
103. Kimito Sparbank (Kemiö) 1878
104. Västanfjärd Sparbank 1878
105. Lopen pitäjän* Säästöpankki 1879
106. Mäntyharjun Säästöpankki 1879
107. Kullaan Säästöpankki Lopettanut 1882, perustettu myöhemmin uudelleen 1879
108. Kurun kunnan* Säästöpankki 1880
109. Karjalohjan Säästöpankki 1880
110. Sysmän kunnan* Säästöpankki 1880
111. Someron pitäjän* Säästöpankki 1880
112. Kiihtelysvaaran Säästöpankki Lopettanut 1886 1880
113. Uudenkirkon Vpl. Säästöpankki (Uusikirkko Vpl) Lopettanut 1895, perustettu myöhemmin uudelleen 1880
114. Pusulan pitäjän* Säästöpankki 1881
115. Hangö Sparbank Hangon Säästöpankki 1881
116. Rengon Säästöpankki 1882
117. Rovaniemen Säästöpankki 1882
118. Sparbanken i Kotka Yhtyi Kotkan Säästöpankkiin 1949 1882
119. Korpilahden pitäjän Säästörahasto Korpilahden Säästöpankki 1883
120. Haukiputaan Säästöpankki Yhtyi Säästöpankki Sampoon 1955 1883
121. Tammelan pitäjän Säästöpankki Forssan-Tammelan Säästöpankki 1883
122. Nastolan Säästöpankki Yhtyi Hollolan Säästöpankkiin 1952 1883
123. Iisalmen Säästöpankki 1883
124. Säästöpankki Heinolan kaupungissa Heinolan Säästöpankki 1883
125. Teiskon Säästöpankki Lopettanut 1898, perustettu myöhemmin uudelleen 1884
126. Vampulan Säästöpankki 1885
127. Hauhon Säästöpankki 1885
128. Liperin Säästöpankki 1886
129. Nivalan kunnan* Säästöpankki 1886
130. Noormarkun Säästöpankki Lopettanut 1888, perustettu myöhemmin uudelleen 1886
131. Parkanon kunnan* Säästöpankki 1887
132. Kerimäen kunnan* Säästöpankki 1887
133. Virtain kunnan* Säästöpankki 1887
134. Kalajoen Säästöpankki 1887
135. Nilsiän kunnan Säästöpankki Yhtyi Kuopion Säästöpankkiin 1959 1888
136. Muhoksen kunnan* Säästöpankki 1888
137. Kiikalan kunnan* Säästöpankki 1888
138. Köyliön Säästöpankki 1889
139. Pälkäneen pitäjän* Säästöpankki 1889
140. Tyrnävän kunnan* Säästöpankki 1889
141. Kiskon Säästöpankki 1889
142. Iin kunnan* Säästöpankki 1890
143. Paavolan kunnan* Säästöpankki 1890
144. Konginkankaan Säästöpankki 1890
145. Haapajärven kunnan* Säästöpankki 1890
146. Luvian Säästöpankki 1890
147. Viitasaaren kunnan* Säästöpankki 1891
148. Lapinlahden kunnan* Säästöpankki 1891
149. Oulun kaupungin ja maalaiskunnan Säästöpankki Sampo (Oulu) Säästöpankki Sampo 1891
150. Haapaveden kunnan* Säästöpankki 1891
151. Pihtiputaan Säästöpankki 1891
152. Enon kunnan* 1891
153. Sotkamon Säästöpankki 1891
154. Teerijärvi Sparbank Terjärv Sparbank 1891
155. Tervolan Säästöpankki Yhtyi Kemin Säästöpankkiin 1954 1891
156. Ylikiimingin Säästöpankki Yhtyi Säästöpankki Sampoon 1959 1891
157. Karstulan Säästöpankki 1892
158. Rautalammin kunnan* Säästöpankki 1892
159. Kestilän kunnan* Säästöpankki 1892
160. Eurajoen Säästöpankki 1893
161. Kiteen Säästörahasto Keski-Karjalan Säästöpankki 1894
162. Maaningan Säästöpankki Yhtiö Kuopion Ympäristön Säästöpankkiin 1959 1894
163. Mynämäen kunnan* Säästöpankki 1895
164. Hartolan kunnan* Säästöpankki 1895
165. Isonkyrön Osakesäästöpankki Isonkyron Säästöpankki 1895
166. Kuusamon kunnan* Säästöpankki 1895
167. Laukaan Säästöpankki 1895
168. Sibbo sockens* Sparbank (Sipoo) 1895
169. Jousan Säästöpankki (Joutsa) Nimi ilman t-kirjainta 1895
170. Liedon Säästöpankki Liedon Säästöpankki 1895
171. Vesannon Säästöpankki Lopettanut 1898, perustettu myöhemmin uudelleen 1895
172. Laitilan pitäjän* Säästöpankki 1896
173. Kittilän Säästöpankki Yhtyi Rovaniemen Säästöpankkiin 1955 1896
174. Uudenkirkon Tl. Säästöpankki (Kalanti) Kalannin Säästöpankki 1896
175. Karttulan Säästöpankki Yhtyi Kuopion Säästöpankkiin 1954 1897
176. Kuastavin Säästöpankki 1897
177. Vesilahden kunnan* Säästöpankki 1898
178. Ylivieskan Säästöpankki 1898
179. Leivonmäen Sampo Säästöpankki Yhtyi Jousan Säästöpankkiin 1961 1898
180. Maskun ynnä muiden kuntain Säästöpankki (Masku) Maskun Säästöpankki 1898
181. Kivijärven kunnan* Säästöpankki 1898
182. Kärkölän Säästöpankki 1898
183. Jaalan Säästöpankki 1898
184. Pulkkilan Säästöpankki Yhtyi Säästöpankki Sampoon 1955 1898
185. Hämeen Kosken Säästöpankki (Hämeenkoski) Kosken Hl. Säästöpankki 1898
186. Loimaan Työväen Säästöpankki Loimaan Säästöpankki 1898
187. Karkun Säästöpankki (perustettu uudelleen) 1899
188. Hinnerjoen kunnan* Säästöpankki 1899
189. Kuusjärven Säästöpankki 1899
190. Hankasalmen Säästöpankki 1899
191. Lokalahden Säästöpankki 1899
192. Säkkijärven Säästöpankki Yhtyi Vehkalahden Säästöpankkiin 1948 1899
193. Ristiinan Säästöpankki 1899
194. Keuruun kunnan* Säästöpankki 1899
195. Punkalaitumen Säästöpankki 1899
196. Snappertuna Sparbank Yhtyi Tammisaaren Säästöpankkiin 1951 1899
197. Rääkkylän kunnan* Säästöpankki 1899
198. Juvan Säästöpankki 1899
199. Parikkalan Säästöpankki 1899
200. Rymättylän Säästöpankki (Rymättylä) Rymättylän-Merkimaskun Säästöpankki 1899
201. Polvijärven kunnan* Säästöpankki 1900
202. Jääsken Säästöpankki Vuoksen Säästöpankki 1900
203. Luhangan kunnan* Säästöpankki 1900
204. Honkilahden Säästöpankki 1900
205. Jaakkiman Säästöpankki Yhtyi Kurikan Säästöpankkiin 1948 1900
206. Ylihärmän kunnan* Säästöpankki 1900
207. Heinolan kunnan Säästöpankki (Heinola) Yhtyi Heinolan Säästöpankkiin 1947 1901
208. Pyhämaan mantereen kunnan Säästöpankki (Pyhäranta) Pyhärannan Säästöpankki 1901
209. Tornion Säästöpankki 1901
210. Lapuan Säästöpankki 1901
211. Anttolan Säästöpankki Yhtyi Mikkelin Säästöpankkiin 1959 1901
212. Pyhämaan Luodon Säästöpankki (Pyhämaa) Pyhämaan Säästöpankki 1901
213. Kontiolahden Säästöpankki Yhtyi Joensuun Säästöpankkiin 1956 1901
214. Kuortaneen kunnan* Säästöpankki 1901
215. Suomalainen Säästöpankki Helsingissä Helsingin Suomalainen Säästöpankki 1901
216. Suonenjoen kunnan* Säästöpankki 1901
217. Lappträsk Sparbank (Lapinjärvi) Yhtyi Loviisan Säästöpankkiin 1958 1901
218. Vihannin kunnan* Säästöpankki 1901
219. Salon Kauppalan Säästöpankki Salon Kaupungin Säästöpankki 1901
220. Ahlaisten Säästöpankki Yhtyi Porin Säästöpankkiin 1955 1901
221. Pudasjärven Säästöpankki Yhtyi Säästöpankki Sampoon 1958 1901
222. Pörtom Sparbank (Pirttikylä) 1901
223. Asiakkalan kunnan* Säästöpankki 1901
224. Kangasalan Säästöpankki 1901
225. Kauvatsan kunnan* Säästöpankki 1901
226. Prunkkalan Säästöpankki (Aura) Auran Säästöpankki 1901
227. Kauhajoen Säästöpankki 1902
228. Kuhmoisten kunnan* Säästöpankki 1902
229. Lappajärven kunnan* Säästöpankki 1902
230. Oulaisten kunnan* Säästöpankki 1902
231. Multian Säästöpankki 1902
232. Korpiselän Säästöpankki Yhtyi Joensuun Säästöpankkiin 1948 1902
233. Naantalin Säästöpankki 1902
234. Tuuloksen Säästöpankki 1902
235. Kiimingin kunnan* Säästöpankki 1902
236. Kortesjärven kunnan* Säästöpankki 1902
237. Alatornion kunnan Säästöpankki (Alatornio) Alatornion–Karungin Säästöpankki 1902
238. Hiitolan Säästöpankki Yhtyi Porin Säästöpankkiin 1948 1902
239. Pyhäjärven Vpl. Säästöpankki (Pyhäjärvi Vpl) Yhtyi Keuruun Säästöpankkiin 1948 1902
240. Kurikan Säästöpankki 1902
241. Evijärven Säästöpankki 1902
242. Padasjoen kunnan* Säästöpankki 1902
243. Vintalan kunnan Säästöpankki (Vimpeli) Vimpelin Säästöpankki 1902
244. Soinin Säästöpankki 1902
245. Oriveden Säästöpankki 1902
246. Ähtärin kunnan* Säästöpankki 1902
247. Säräisniemen kunnan Säästöpankki Yhtyi Kajaanin Säästöpankiin 1951 1902
248. Alahärmän kunnan Säästöpankki 1902
249. Jyväskylän Kunnan Säästöpankki (Jyväskylä) 1902
250. Lumijoen kunnan* Säästöpankki 1902
251. Utajärven kunnan* Säästöpankki 1902
252. Karijoen kunnan* Säästöpankki 1902
253. Närpes Sparbank (perustettu uudelleen) Närpiön Säästöpankki 1902
254. Viipurin Suomalainen Säästöpankki Yhtyi Kotkan Säästöpankkiin 1948 1902
255. Pomarkun kunnan* Säästöpankki 1902
256. Soanlahden kunnan Säästöpankki Yhtyi Sortavalan Säästöpankkiin 1942 1902
257. Houtskär Sparbank (Houtskari) 1903
258. Luumäen Säästöpankki 1903
259. Sakkolan kunnan Säästöpankki Kannaksen Yhtyneet Säästöpankit 1942 1903
260. Ilomantsin Säästöpankki 1903
261. Kiikan Säästöpankki 1903
262. Luopioisten kunnan* Säästöpankki 1903
263. Nedervetil kommuns* Sparbank (Alaveteli) 1903
264. Mouhijärven Säästöpankki 1903
265. Siikajoen kunnan Säästöpankki Yhtyi Raahen Säästöpankkiin 1960 1903
266. Korsnäs Sparbank 1903
267. Antrean kunnan Säästöpankki Yhtyi Hämeenlinnan Suomalaiseen Säästöpankkiin 1948 1903
268. Säkylän kunnan* Säästöpankki 1903
269. Seinäjoen kunnan* Säästöpankki 1903
270. Solf Sparbank (Sulva) 1903
271. Sideby Sparbank (Siipyy) 1903
272. Peräseinäjoen Säästöpankki 1903
273. Karis Sparbank Karjaan Säästöpankki 1903
274. Suomusjärven Säästöpankki 1903
275. Turtolan kunnan* Säästöpankki 1903
276. Malax Sparbank (Maalahti) 1903
277. Äänekosken Säästöpankki Äänekosken–Suolahden Säästöpankki 1903
278. Puumalan Säästöpankki 1903
279. Korpo kommuns* Sparbank (Korppoo) 1903
280. Sahalahden kunnan* Säästöpankki 1903
281. Jalasjärven kunnan* Säästöpankki 1903
282. Pornaisten Säästöpankki 1903
283. Humppilan Säästöpankki 1903
284. Alajärven Säästöpankki 1904
285. Isojoen kunnan* Säästöpankki 1904
286. Artjärven kunnan* Säästöpankki 1904
287. Somerniemen Säästöpankki (perustettu uudelleen) Yhtyi Someron Säästöpankkiin 1951 1904
288. Räisälän Säästöpankki Yhtyi Kiukaisten Säästöpankkiin 1948 1904
289. Sääksmäen Säästöpankki (perustettu uudelleen) Sääksmäen–Valkeakosken Säästöpankki 1904
290. Sievin Säästöpankki 1904
291. Vetelin Säästöpankki 1904
292. Vehkalahden kunnan* Säästöpankki 1904
293. Merimaskun kunnan Säästöpankki Yhtyi Rymättylän Säästöpankkiin 1956 1904
294. Degerby Sparbank Yhtyi Ingå Sparbankiin 1948 1904
295. Koiviston Säästöpankki Yhtyi Kotkan Säästöpankkiin 1948 1904
296. Juuan kunnan* Säästöpankki 1904
297. Sumiaisten kunnan* Säästöpankki 1904
298. Sodankylän kunnan Säästöpankki Yhtyi Rovaniemen Säästöpankkiin 1955 1904
299. Vanajan kunnan* Säästöpankki 1904
300. Ylistaron kunnan* Säästöpankki 1904
301. Turun Suomalainen Säästöpankki 1904
302. Virtasalmen Säästöpankki 1904
303. Puolangan kunna* Säästöpankki 1904
304. Pyhäjärven Ul. Säästöpankki (Karkkila) 1904
305. Kaavin Säästöpankki 1905
306. Nurmon Säästöpankki 1905
307. Muolaan Säästöpankki Yhtyi Someron Säästöpankkiin 1948 1905
308. Sulkavan kunnan* Säästöpankki 1905
309. Pielaveden kunnan Säästöpankki Pielaveden–Keiteleen Säästöpankki 1905
310. Sparbanken i Övermark (Ylimarkku) Övermark Sparbank 1905
311. Elimäen Säästöpankki 1905
312. Kuolajärven kunnan Säästöpankki (Salla) Yhtyi Kemijärven Säästöpankiin 1956 1905
313. Sammatin Säästöpankki 1905
314. Sippolan kunnan* Säästöpankki 1905
315. Kemijärven Säästöpankki Koillis-Lapin Säästöpankki 1905
316. Kyrkstad Sparbank (Virkkala) Virkkalan Säästöpankki 1905
317. Lavian Säästöpankki 1905
318. Raudun kunnan Säästöpankki Kannaksen Yhtyneet Säästöpankit 1942 1905
319. Töysän kunnan* Säästöpankki 1905
320. Suoniemen Säästöpankki 1905
321. Kärsämäen kunnan* Säästöpankki 1905
322. Längelmäen Säästöpankki 1905
323. Alavieskan kunnan* Säästöpankki 1905
324. Kirvun Säästöpankki Yhtyi Orimattilan Sästöpankkiin 1948 1906
325. Ristijärven kunnan Säästöpankki Yhtyi Kajaanin Säästöpankkiin 1952 1906
326. Kuhmalahden pitäjän* Säästöpankki 1906
327. Sauvon ja Karunan Säästöpankki 1906
328. Raution kunnan* Säästöpankki 1906
329. Mustasaari Sparbank Korsholms Sparbank 1906
330. Haukivuoren pitäjän Säästöpankki Yhtyi Mikkelin Säästöpankkiin 1950 1906
331. Kangaslammin kunnan Säästöpankki Yhtyi Varkauden Säästöpankkiin 1959 1906
332. Metsäpirtin kunnan Säästöpankki Kannaksen Yhtyneet Säästöpankit 1942 1906
333. Nagu kommuns* Sparbank (Nauvo) 1907
334. Raunistulan Yhdyskunnan Säästöpankki (Maaria) Lopettanut 1912 1907
335. Kemin kaupungin* Säästöpankki 1907
336. Käkisalmen Säästöpankki Yhtyi Kotkan Säästöpankkiin 1948 1907
337. Kivennavan Säästöpankki Kannaksen Yhtyneet Säästöpankit 1942 1907
338. Vaasan Suomalainen Säästöpankki 1907
339. Askolan Säästöpankki 1907
340. Kiikoisten kunnan* Säästöpankki 1907
341. Säästöpankki Jurvalaisten Turva Jurvan Säästöpankki 1907
342. Hyrynsalmen kunnan Säästöpankki Yhtyi Kajaanin Säästöpankkiin 1952 1907
343. Kälviän kunnan* Säästöpankki 1908
344. Jokoioisten Säästöpankki 1908
345. Ruotsinpyhtään Säästöpankki Yhtyi Loviisan Säästöpankkiin 1953 1908
346. Kuoreveden Säästöpankki 1908
347. Miehikkälän Säästöpankki 1908
348. Taivalkosken Säästöpankki Yhtyi Säästöpankki Sampoon 1954 1908
349. Pargas Sparbank Paraisten Säästöpankki 1908
350. Valkealan kunnan* Säästöpankki 1908
351. Pyhäjoen kunnan* Säästöpankki 1908
352. Hongonjoen Säästöpankki Honkajoen Säästöpankki 1908
353. Enonkosken kunnan* Säästöpankki 1908
354. Toholammin kunnan* Säästöpankki 1908
355. Messukylän Säästöpankki 1908
356. Ruskealan kunnan* Säästöpankki Yhtyi Sortavalan Säästöpankkiin 1942 1908
357. Kuhmoniemen Säästöpankki Kuhmon Säästöpankki 1909
358. Kannuksen kunnan* Säästöpankki 1909
359. Kaustisen Säästöpankki 1909
360. Laihian kunnan* Säästöpankki 1909
361. Lehtimäen Säästöpankki 1909
362. Savonrannan Säästöpankki Yhtyi Savonlinnan Säästöpankkiin 1942 1909
363. Johanneksen kunnan Säästöpankki Yhtyi Paimion Säästöpankkiin 1948 1909
364. Ypäjän kunnan* Säästöpankki 1909
365. Työväen Säästöpankki Helsingissä Helsingin Työväen Säästöpankki 1909
366. Teuvan Säästöpankki 1909
367. Vesannon Säästöpankki (perustettu uudelleen) 1909
368. Noormarkun Säästöpankki (perustettu uudelleen) Yhtyi Porin Säästöpankkiin 1953 1909
369. Reisjärven kunnan Säästöpankki Yhtyi Haapajärven Säästöpankkiin 1956 1909
370. Halsuan kunnan* Säästöpankki 1909
371. Kolarin kunnan* Säästöpankki 1909
372. Kurkijoen kunnan Säästöpankki Yhtyi Loimaan Säästöpankkiin 1948 1909
373. Porin Suomalainen Säästöpankki 1909
374. Kyminlaakson Työväen Säästöpankki (Kotka) Kymenlaakson Työväen Säästöpankki 1909
375. Liljendal kommuns Säästöpankki Yhtyi Loviisan Säästöpankkiin 1958 1909
376. Jämijärven Säästöpankki 1910
377. Rauman maaseurakunnan Säästöpankki (Rauma) Yhtyi Rauman Säästöpankkiin 1954 1910
378. Savitaipaleen Säästöpankki 1910
379. Kymin kunnan Säästöpankki (Karhula) Karhulan-Kymin Säästöpankki 1910
380. Oulunsalon Säästöpankki Yhtyi Säästöpankki Sampoon 1935 1910
381. Tyrvännön kunnan Säästöpankki Yhtyi Hämeenlinnan Kaupungin Säästöpankkiin 1947 1910
382. Eräjärven kunnan* Säästöpankki 1910
383. Merikarvian Säästöpankki 1910
384. Suomenniemen Säästöpankki 1910
385. Petäjäveden kunnan* Säästöpankki 1910
386. Viipurin Työväen Säästöpankki Yhtyi Kotkan Työväen Säästöpankkiin 1948 1910
387. Temmeksen Säästöpankki 1910
388. Suomalainen Säästöpankki Hämeenlinnassa Hämeenlinnan Suomalainen Säästöpankki 1910
389. Anjalan kunnan* Säästöpankki 1910
390. Perhon pitäjän* Säästöpankki 1910
391. Ruokolahden Säästöpankki Yhtyi Imatran Säästöpankkiin 1962 1911
392. Lahden Säästöpankki 1911
393. Pirkkalan Säästöpankki (Nokia) Nokian Säästöpankki 1911
394. Taipaleen Säästöpankki (Viinijärvi) Yhtyi Liperin Säästöpankkiin 1958 1911
395. Keiteleen kunnan Säästöpankki Yhtyi Pielaveden Säästöpankkiin 1955 1911
396. Lahden Työväen Säästöpankki Lopettanut 1914 1911
397. Myrskylän kunnan* Säästöpankki 1912
398. Karvian kunnan* Säästöpankki 1912
399. Dragsfjärds Sparbank 1912
400. Karinaisten Säästöpankki 1912
401. Merijärven kunnan* Säästöpankki 1912
402. Saloisten kunnan Säästöpankki Yhtyi Raahen Säästöpankkiin 1960 1912
403. Impilahden kunnan Säästöpankki Kannaksen Yhtyneet Säästöpankit 1942 1912
404. Yttermark Sparbank 1912
405. Etelä-Saimaan Työläisten Säästöpankki (Lappeenranta) Lappeenrannan Työväen Säästöpankki 1912
406. Harjavallan Säästöpankki 1912
407. Hyvinkään Säästöpankki 1913
408. Muuruveden kunnan Säästöpankki Yhtyi Kuopion Säästöpankkiin 1957 1913
409. Savon Työväen Säästöpankki (Mikkeli) Lopettanut 1931 1913
410. Säämingin kunnan Yhteinen Säästöpankki (Savonlinna) Säämingin Säästöpankki 1913
411. Pukkilan kunnan* Säästöpankki 1913
412. Pyhännän kunnan* Säästöpankki 1913
413. Rautavaaran kunnan Säästöpankki Yhtyi Iisalmen Säästöpankkiin 1956 1913
414. Pylkönmäen Säästöpankki 1913
415. Piippolan Säästöpankki 1913
416. Revonlahden kunnan Säästöpankki Yhtyi Säästöpankki Sampoon 1960 1913
417. Karungin kunnan Säästöpankki Yhtyi Alatornion Säästöpankkiin 1954 1913
418. Valkjärven kunnan Säästöpankki Kannaksen Yhtyneet Säästöpankit 1942 1913
419. Keski-Pohjanmaan Säästöpankki (Kokkola) Lopettanut 1924 1913
420. Pattijoen kunnan Säästöpankki Yhtyi Raahen Säästöpankkiin 1960 1913
421. Työväen Säästöpankki Turussa Turun Työväen Säästöpankki 1914
422. Vilppulan Säästöpankki 1914
423. Kempeleen Säästöpankki Yhtyi Säästöpankki Sampoon 1958 1914
424. Himangan kunnan* Säästöpankki 1914
425. Lemin Säästöpankki 1914
426. Kaukolan kunnan Säästöpankki Yhtyi Kotkan Säästöpankkiin 1948 1914
427. Kiukaisten Säästöpankki 1914
428. Rautjärven kunnan Säästöpankki Yhtyi Ruokolahden Säästöpankkiin 1954 1914
429. Hämeen Työväen Säästöpankki 1914
430. Viipurin pitäjän Säästöpankki (Viipuri) Yhtyi Kotkan Säästöpankkiin 1948 1915
431. Karjalan kunnan* Säästöpankki 1915
432. Lestijärven kunnan Säästöpankki Yhtyi Toholammin Säästöpankkiin 1962 1915
433. Suojärven Säästöpankki Yhtyi Kotkan Säästöpankkiin 1948 1915
434. Uudenkirkon Vpl. kunnan Säästöpankki (Uusikirkko Vpl) (perustettu uudelleen) Kannaksen Yhtyneet Säästöpankit 1942 1915
435. Pihlajaveden kunnan* Säästöpankki 1915
436. Lappeen Säästöpankki Yhtyi Lappeenrannan Säästöpankkiin 1948 1916
437. Kinnulan kunnan* Säästöpankki 1916
438. Ylöjärven Säästöpankki Lopettanut 1935 1916
439. Kullaan kunnan Säästöpankki (perustettu uudelleen) Yhtyi Porin Säästöpankkiin 1947 1916
440. Kotkan Suomalainen Säästöpankki Kotkan Säästöpankki 1916
441. Teiskon Säästöpankki (perustettu uudelleen) Yhtyi Tampereen Säästöpankkiin 1963 1916
442. Kuopion Maalaiskunnan Säästöpankki (Kuopio) Kuopion Ympäristön Säästöpankki 1916
443. Lappfjärd Sparbank (Lapväärtti) 1916
444. Pöytyän Säästöpankki 1916
445. Uukuniemen kunnan Säästöpankki Yhtyi Sortavalan Säästöpankkiin 1942 1916
446. Suodenniemen Säästöpankki 1916
447. Kesälahden Säästöpankki 1917
448. Nakkilan Säästöpankki 1917
449. Taipalsaaren Säästöpankki 1917
450. Toivakan kunnan* Säästöpankki 1917
451. Kuusjoen Säästöpankki 1917
452. Keikyän Säästöpankki 1917
453. Hitis Sparbank (Hiittinen) 1918
454. Inarin kunnan Säästöpankki Lopettanut 1930 1918
455. Jäppilän kunnan Säästöpankki Yhtyi Pieksämäen Säästöpankkiin 1953 1918
456. Kosken Tl. Säästöpankki (Koski Tl) 1918
457. Varpaisjärven kunnan Säästöpankki Yhtyi Iisalmen Säästöpankkiin 1959 1918
458. Finströms Sparbank Ålands Sparbank 1919
459. Juupajoen Säästöpankki 1919
460. Pyttis Sparbank Pyhtään Säästöpankki 1919
461. Joutsenon Säästöpankki Yhtyi Lappeenrannan Säästöpankkiin 1960 1919
462. Käkisalmen maalaiskunnan Säästöpankki (Käkisalmi) Yhtyi Käkisalmen Säästöpankkiin 1942 1919
463. Alastaron Säästöpankki 1919
464. Yläneen Säästöpankki 1919
465. Koskenpään Säästöpankki 1919
466. Hattulan Säästöpankki 1919
467. Lohtajan Säästöpankki 1919
468. Kvevlax Sparbank (Koivulahti) 1919
469. Viljakkalan Säästöpankki 1920
470. Mellilän Säästöpankki 1920
471. Heinjoen Säästöpankki Yhtyi Viipurin Suomalaiseen Säästöpankkiin 1942 1920
472. Tarvasjoen Säästöpankki 1920
473. Mietoisten Säästöpankki 1921
474. Suomussalmen Säästöpankki Yhtyi Kajaanin Säästöpankkiin 1953 1921
475. Suistamon Säästöpankki Yhtyi Sortavalan Säästöpankkiin 1942 1921
476. Askaisten Säästöpankki 1921
477. Ruskon ja Vahdon kuntain* Säästöpankki 1921
478. Raision Säästöpankki 1922
479. Kalvolan Säästöpankki 1922
480. Vuolijoen kunnan Säästöpankki Yhtyi Kajaanin Säästöpankkiin 1951 1922
481. Sparbanken Fortuna (Turku) Yhtyi Turun Säästöpankkiin 1944 1922

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Urbans, Runar: Suomen säästöpankkilaitos 1822–1922, s. 421. Suomentanut Tola, A. V.. Suomen Säästöpankkiliitto, 1963. vv. 1822–1922 maahamme perustetut säästöpankit niiden toiminnan alkamispäivän mukaisessa järjestyksessä.