Luettelo POP Pankeista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen kaikista POP Pankki -ryhmän (ent. Paikallisosuuspankki) osuuspankeista alkaen vuodesta 1997.

Luettelo sisältää POP-ryhmässä edelleen toimivat pankit ja ne pankit, jotka ovat vuoden 1997 jälkeen vaihtaneet pankkiryhmää tai yhdistyneet toiseen pankkiin. Tällä hetkellä toiminnassa olevat POP Pankit on lueteltu artikkelissa POP Pankki.

Paikallisosuuspankki-ryhmä syntyi, kun 44 osuuspankkia erosi Osuuspankkiryhmästä 1997. Luettelossa ovat kaikki 1997 eronneet POP Pankit ja sen jälkeen fuusioitumalla syntyneet POP Pankit.

Luettelon Kotipaikka-sarakkeessa on pankin viimeisin juridinen kotipaikka (lakkautettujen pankkien osalta lakkautushetkellä). Vuoden 1997 jälkeen fuusioissa syntyneet POP Pankit on korostettu vihreällä.

Luettelon Ryhmä-sarakkeessa on tieto, mihin pankkiin tai pankkiryhmään pankin liiketoiminta nykyisin kuuluu: OmaSp=yhdistynyt Oma Säästöpankkiin, OP=siirtynyt OP-ryhmään, tyhjä=pysynyt POP-ryhmässä

Paikallisosuuspankki / POP Pankki Kotipaikka Ryhmä (2018) Huomautus
Alahärmän Osuuspankki Kauhava Kotipaikka Alahärmä vuoteen 2008. Yhdistynyt Pohjanmaan Osuuspankkiin 2010.[1]
Hannulan Osuuspankki Hankasalmi
Hellanmaan Osuuspankki Lapua Yhdistynyt Lapuan Osuuspankkiin 2013.[2]
Honkajoen Osuuspankki Honkajoki
Isojoen Osuuspankki Isojoki
Joroisten Osuuspankki Joroinen OmaSp Yhdistynyt Oma Säästöpankkiin 2015, jolloin yhtiön nimeksi Joroisten Oma Osuuskunta.
Jämijärven Osuuspankki Jämijärvi
Kannonkosken Osuuspankki Kannonkoski
Kauhavan Osuuspankki Kauhava Yhdistynyt Pohjanmaan Osuuspankkiin 2010.[1]
Keiteleen Osuuspankki Keitele OP Siirtynyt OP-ryhmään 2015 ja yhdistynyt Pielaveden Osuuspankkiin 2016, nimeksi Nilakan Seudun Osuuspankki.[3][4]
Keuruun Osuuspankki Keuruu
Kiuruveden Osuuspankki Kiuruvesi OP Yhdistynyt Osuuspankki Poppiaan 2011.[5]
Konneveden Osuuspankki Konnevesi
Kortesjärven Osuuspankki Kauhava Kotipaikka Kortesjärvi vuoteen 2008. Yhdistynyt Pohjanmaan Osuuspankkiin 2010.[1]
Kosken Osuuspankki Koski Tl Entinen nimi Kosken Tl Osuuspankki vuoteen 1998.[6]
Kovelahden Osuuspankki Ikaalinen Yhdistynyt Jämijärven Osuuspankkiin 2010.[7]
Kurikan Osuuspankki Kurikka
Kyrön Seudun Osuuspankki Pöytyä Kotipaikka Karinainen vuoteen 2004.
Kyrönmaan Osuuspankki Isokyrö
Kyyjärven Osuuspankki Kyyjärvi
Laihian Osuuspankki Laihia OP Siirtynyt OP-ryhmään 2015[8]
Lammin Osuuspankki Hämeenlinna Kotipaikka Lammi vuoteen 2008.
Lanneveden Osuuspankki Saarijärvi
Lapinlahden Osuuspankki Lapinlahti OP Yhdistynyt Osuuspankki Poppiaan 2011.[5]
Lappajärven Osuuspankki Lappajärvi
Lapuan Osuuspankki Lapua
Lavian Osuuspankki Pori Kotipaikka Lavia vuoteen 2014.
Lehtimäen Osuuspankki Lehtimäki OP Siirtynyt OP-ryhmään 2001.[9]
Liedon Osuuspankki Lieto
Multian Osuuspankki Multia OP Siirtynyt OP-ryhmään 2015.[8]
Nivalan Järvikylän Osuuspankki Nivala
Osuuspankki Poppia Kiuruvesi OP Perustettu 2011 Kiuruveden, Lapinlahden ja Vieremän Osuuspankkien yhdistyessä.[5]. Siirtynyt OP-ryhmään 2015[8] ja vaihtanut nimekseen Ylä-Savon Osuuspankki 2016[10].
Petäjäveden Osuuspankki Petäjävesi OP Siirtynyt OP-ryhmään 2015.[8]
Piikkiön Osuuspankki Kaarina Kotipaikka Piikkiö vuoteen 2008.
Pohjanmaan Osuuspankki Kauhava Perustettu 2010 Alahärmän, Kauhavan, Kortesjärven ja Ylihärmän Osuuspankkien yhdistyessä.[1]
Pyhäselän Paikallisosuuspankki Joensuu OmaSp Entinen nimi Pyhäselän Osuuspankki vuoteen 2003. Kotipaikka Pyhäselkä vuoteen 2008. Yhdistynyt Oma Säästöpankkiin 2015, jolloin yhtiön nimeksi Pyhäselän Oma Osuuskunta.[6]
Reisjärven Osuuspankki Reisjärvi
Sievin Osuuspankki Sievi
Siilinjärven Osuuspankki Siilinjärvi
Suupohjan Osuuspankki Kauhajoki
Tiistenjoen Osuuspankki Lapua
Tuusniemen Osuuspankki Tuusniemi OP Siirtynyt OP-ryhmään 2015.[8]
Vaskion Osuuspankki Salo Kotipaikka Halikko vuoteen 2008. Yhdistynyt Kosken Osuuspankkiin 2014.
Vieremän Osuuspankki Vieremä OP Yhdistynyt Osuuspankki Poppiaan 2011.[5]
Ylihärmän Osuuspankki Kauhava Kotipaikka Ylihärmä vuoteen 2008. Yhdistynyt Pohjanmaan Osuuspankkiin 2010.[1]
Ylä-Kintauden Osuuspankki Petäjävesi OP Siirtynyt OP-ryhmään 1998.[11]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]