Luettelo Formula 1 -sarjaa johtaneista kuljettajista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo kuljettajista, jotka ovat johtaneet (keränneet eniten pisteitä yhdellä kaudella) vähintään yhden kilpailun ajan Formula 1:sten MM-sarjaa. Jos johtajia on ollut samassa kilpailussa useampia, kuljettajien järjestykseen vaikuttavat voittojen määrä, muut kisasijoitukset tai kuljettajista nopeimmin pisteitä keränneen rooli.

Tähän on listattu ne kuljettajat, jotka ovat nousseet MM-sarjan johtoon kilpailun jälkeen, esim. Giuseppe Farina johti MM-sarjaa Britannian GP:stä aina Belgian GP:seen asti, kunnes Juan Manuel Fangio nousi MM-sarjan johtoon seuraavan kilpailun loputtua. Pisteet-kohta tarkoittaa kuinka paljon pisteitä oli kerättynä ennen kuin kuljettaja menetti MM-sarjan johtajan tittelin. Kaudella 2016 ajavat kuljettajat ja heidän nykyiset tallinsa on merkitty lihavoinnilla Johtajat-taulukossa.

Luettelo on päivitetty Abu Dhabin GP 2015 jälkeen.

Johtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alleviivatuilla kohdilla tarkoitetaan johdettujen kilpailujen kokonaismäärää, jonka kuljettaja on kerännyt ajouransa aikana.

Johtaja Talli Pisteet MM-sarjan johtoon - MM-sarjan johdosta Kilpailut Kilpailut yht.
Italian lippu Giuseppe Farina Alfa Romeo 22 Britannian GP 1950 - Belgian GP 1950 5[1] 5
Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 26 Ranskan GP 1950 - Ranskan GP 1950 1[1] 1
Italian lippu Giuseppe Farina Alfa Romeo 30 Italian GP 1950 - Italian GP 1950 1[1] 6
Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 9 Sveitsin GP 1951 - Indianapolis 500 1951 2[2] 3
Italian lippu Giuseppe Farina Alfa Romeo 12 Belgian GP 1951 - Belgian GP 1951 1[2] 7
Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 31 Ranskan GP 1951 - Espanjan GP 1951 5[3] 8
Italian lippu Piero Taruffi Ferrari 9 Sveitsin GP 1952 - Belgian GP 1952 3[3] 3
Italian lippu Alberto Ascari Ferrari 70,5[4] Ranskan GP 1952 - Italian GP 1953 14[3][5] 14
Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio Maserati / Mercedes 51[6] Argentiinan GP 1954 - Argentiinan GP 1955 10[7][8] 18
Ranskan lippu Maurice Trintignant Ferrari 11,33 Monacon GP 1955 - Indianapolis 500 1955 2[8] 2
Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio Mercedes 40 Belgian GP 1955 - Italian GP 1955 4[8] 22
Ranskan lippu Jean Behra Maserati 10 Argentiinan GP 1956 - Indianapolis 500 1956 3[9] 3
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Peter Collins Ferrari 22 Belgian GP 1956 - Britannian GP 1956 3[9] 3
Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio Ferrari / Maserati 70[10] Saksan GP 1956 - Italian GP 1957 10[9][11] 32
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stirling Moss Cooper 8 Argentiinan GP 1958 - Argentiinan GP 1958 1[12] 1
Italian lippu Luigi Musso Ferrari 12 Monacon GP 1958 - Monacon GP 1958 1[12] 1
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stirling Moss Vanwall 23 Hollannin GP 1958 - Ranskan GP 1958 4[12] 5
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Mike Hawthorn Ferrari 42 Britannian GP 1958 - Marokon GP 1958 5[12] 5
Australian lippu Jack Brabham Cooper 31 Monacon GP 1959 - Yhdysvaltain GP 1959 9[13] 9
Uuden-Seelannin lippu Bruce McLaren Cooper 20 Argentiinan GP 1960 - Belgian GP 1960 5[14] 5
Australian lippu Jack Brabham Cooper 43 Ranskan GP 1960 - Yhdysvaltain GP 1960 5[14] 14
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stirling Moss Lotus 12 Monacon GP 1961 - Hollannin GP 1961 2[15] 7
Yhdysvaltain lippu Phil Hill Ferrari 19 Belgian GP 1961 - Ranskan GP 1961 2[15] 2
Saksan lippu Wolfgang von Trips Ferrari 33 Britannian GP 1961 - Saksan GP 1961 2[15] 2
Yhdysvaltain lippu Phil Hill Ferrari 34 Italian GP 1961 - Yhdysvaltain GP 1961 2[15] 4
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Graham Hill BRM 51[16] Hollannin GP 1962 - Monacon GP 1963 10[17][18] 10
Uuden-Seelannin lippu Bruce McLaren Cooper 10 Belgian GP 1963 - Belgian GP 1963 1[18] 6
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark Lotus 54 Hollannin GP 1963 - Etelä-Afrikan GP 1963 8[18] 8
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Graham Hill BRM 12 Monacon GP 1964 - Hollannin GP 1964 2[19] 12
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark Lotus 30 Belgian GP 1964 - Britannian GP 1964 3[19] 11
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Graham Hill BRM 39 Saksan GP 1964 - Yhdysvaltain GP 1964 4[19] 16
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu John Surtees Ferrari 40 Meksikon GP 1964 - Meskikon GP 1964 1[19] 1
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark Lotus 9 Etelä-Afrikan GP 1965 - Etelä-Afrikan GP 1965 1[20] 12
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Graham Hill BRM 13 Monacon GP 1965 - Monacon GP 1965 1[20] 17
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark Lotus 54 Belgian GP 1965 - Meksikon GP 1965 8[20] 20
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart BRM 9 Monacon GP 1966 - Monacon GP 1966 1[21] 1
Italian lippu Lorenzo Bandini Ferrari 10 Belgian GP 1966 - Belgian GP 1966 1[21] 1
Australian lippu Jack Brabham Brabham 42 Ranskan GP 1966 - Meksikon GP 1966 7[21] 21
Flag of Mexico.svg Pedro Rodríguez Cooper 9 Etelä-Afrikan GP 1967 - Etelä-Afrikan GP 1967 1[22] 1
Uuden-Seelannin lippu Denny Hulme Brabham 51 Monacon GP 1967 - Meksikon GP 1967 10[22] 10
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark Lotus 9 Etelä-Afrikan GP 1968 - Etelä-Afrikan GP 1968 1[23] 21
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Graham Hill Lotus 48 Espanjan GP 1968 - Meksikon GP 1968 11[23] 28
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart Matra 63 Etelä-Afrikan GP 1969 - Meksikon GP 1969 11[24] 12
Australian lippu Jack Brabham Brabham 9 Etelä-Afrikan GP 1970 - Etelä-Afrikan GP 1970 1[25] 22
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart Matra 13 Espanjan GP 1970 - Espanjan GP 1970 1[25] 13
Australian lippu Jack Brabham Brabham 15 Monacon GP 1970 - Belgian GP 1970 2[25] 24
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart Matra 19 Hollannin GP 1970 - Hollannin GP 1970 1[25] 14
Itävallan lippu Jochen Rindt Lotus 45 Ranskan GP 1970 - Meksikon GP 1970 8[25] 8
Yhdysvaltain lippu Mario Andretti Ferrari 9 Etelä-Afrikan GP 1971 - Etelä-Afrikan GP 1971 1[26] 1
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart Tyrrell 71[27] Espanjan GP 1971 - Argentiinan GP 1972 11[26][28] 25
Uuden-Seelannin lippu Denny Hulme McLaren 15 Etelä-Afrikan GP 1972 - Espanjan GP 1972 2[28] 12
Brasilian lippu Emerson Fittipaldi Lotus 102[29] Monacon GP 1972 - Ruotsin GP 1973 16[28][30] 16
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart Tyrrell 71 Ranskan GP 1973 - Yhdysvaltain GP 1973 8[30] 33
Uuden-Seelannin lippu Denny Hulme McLaren 9 Argentiinan GP 1974 - Argentiinan GP 1974 1[31] 13
Sveitsin lippu Clay Regazzoni Ferrari 16 Brasilian GP 1974 - Espanjan GP 1974 3[31] 3
Brasilian lippu Emerson Fittipaldi McLaren 31 Belgian GP 1974 - Hollannin GP 1974 4[31] 20
Itävallan lippu Niki Lauda Ferrari 38 Ranskan GP 1974 - Britannian GP 1974 2[31] 2
Sveitsin lippu Clay Regazzoni Ferrari 46 Saksan GP 1974 - Italian GP 1974 3[31] 6
Brasilian lippu Emerson Fittipaldi McLaren 76[32] Kanadan GP 1974 - Monacon GP 1975 7[31][33] 27
Itävallan lippu Niki Lauda Ferrari 132,5[34] Belgian GP 1975 - Itä-Yhdysvaltain GP 1976 24[33][35] 26
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu James Hunt McLaren 69 Japanin GP 1976 - Japanin GP 1976 1[35] 1
Flag of South Africa (1928-1994).svg Jody Scheckter Wolf 9 Argentiinan GP 1977 - Argentiinan GP 1977 1[36] 1
Argentiinan lippu Carlos Reutemann Ferrari 13 Brasilian GP 1977 - Brasilian GP 1977 1[36] 1
Flag of South Africa (1928-1994).svg Jody Scheckter Wolf 32 Etelä-Afrikan GP 1977 - Ruotsin GP 1977 6[36] 7
Itävallan lippu Niki Lauda Ferrari 72 Ranskan GP 1977 - Japanin GP 1977 9[36] 35
Yhdysvaltain lippu Mario Andretti Lotus 12 Argentiinan GP 1978 - Etelä-Afrikan GP 1978 3[37] 4
Argentiinan lippu Carlos Reutemann Ferrari 18 Länsi-Yhdysvaltain GP 1978 - Länsi-Yhdysvaltain GP 1978 1[37] 2
Ranskan lippu Patrick Depailler Tyrrell 23 Monacon GP 1978 - Monacon GP 1978 1[37] 1
Yhdysvaltain lippu Mario Andretti Lotus 64 Belgian GP 1978 - Kanadan GP 1978 11[37] 15
Ranskan lippu Jacques Laffite Ligier 18 Argentiinan GP 1979 - Etelä-Afrikan GP 1979 3[38] 3
Kanadan lippu Gilles Villeneuve Ferrari 20 Länsi-Yhdysvaltain GP 1979 - Espanjan GP 1979 2[38] 2
Ranskan lippu Jacques Laffite Ligier 24 Belgian GP 1979 - Belgian GP 1979 1[38] 4
Flag of South Africa (1928-1994).svg Jody Scheckter Ferrari 51 Monacon GP 1979 - Itä-Yhdysvaltain GP 1979 9[38] 16
Australian lippu Alan Jones Williams 13 Argentiinan GP 1980 - Brasilian GP 1980 2[39] 2
Ranskan lippu René Arnoux Renault 21 Etelä-Afrikan GP 1980 - Belgian GP 1980 3[39] 3
Brasilian lippu Nelson Piquet Brabham 22 Monacon GP 1980 - Monacon GP 1980 1[39] 1
Australian lippu Alan Jones Williams 47 Ranskan GP 1980 - Hollannin GP 1980 4[39] 7
Brasilian lippu Nelson Piquet Brabham 54 Italian GP 1980 - Italian GP 1980 1[39] 2
Australian lippu Alan Jones Williams 82[40] Kanadan GP 1980 - Brasilian GP 1981 4[39][41] 11
Argentiinan lippu Carlos Reutemann Williams 45 Argentiinan GP 1981 - Itävallan GP 1981 9[41] 11
Brasilian lippu Nelson Piquet Brabham 45 Hollannin GP 1981 - Hollannin GP 1981 1[41] 3
Argentiinan lippu Carlos Reutemann Williams 49 Italian GP 1981 - Kanadan GP 1981 2[41] 13
Brasilian lippu Nelson Piquet Brabham 50 Las Vegasin GP 1981 - Las Vegasin GP 1981 1[41] 4
Ranskan lippu Alain Prost Renault 18 Etelä-Afrikan GP 1982 - Monacon GP 1982 6[42] 6
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu John Watson McLaren 30 Itä-Yhdysvaltain GP 1982 - Hollannin GP 1982 3[42] 3
Ranskan lippu Didier Pironi Ferrari 39 Britannian GP 1982 - Itävallan GP 1982 4[42] 4
Suomen lippu Keke Rosberg Williams 44 Sveitsin GP 1982 - Las Vegasin GP 1982 3[42] 3
Brasilian lippu Nelson Piquet Brabham 9 Brasilian GP 1983 - Brasilian GP 1983 1[43] 5
Itävallan lippu Niki Lauda McLaren 10 Länsi-Yhdysvaltain GP 1983 - Länsi-Yhdysvaltain GP 1983 1[43] 36
Brasilian lippu Nelson Piquet Brabham 15 Ranskan GP 1983 - Ranskan GP 1983 1[43] 6
Ranskan lippu Alain Prost Renault 15 San Marinon GP 1983 - San Marinon GP 1983 1[43] 7
Brasilian lippu Nelson Piquet Brabham 21 Monacon GP 1983 - Monacon GP 1983 1[43] 7
Ranskan lippu Alain Prost Renault 57 Belgian GP 1983 - Euroopan GP 1983 9[43] 16
Brasilian lippu Nelson Piquet Brabham 59 Etelä-Afrikan GP 1983 - Etelä-Afrikan GP 1983 1[43] 8
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 43,5 Brasilian GP 1984 - Saksan GP 1984 11[44] 27
Itävallan lippu Niki Lauda McLaren 72 Itävallan GP 1984 - Portugalin GP 1984 5[44] 41
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 9 Brasilian GP 1985 - Brasilian GP 1985 1[45] 28
Italian lippu Michele Alboreto Ferrari 12 Portugalin GP 1985 - Portugalin GP 1985 1[45] 1
Italian lippu Elio de Angelis Lotus 20 San Marinon GP 1985 - Monacon GP 1985 2[45] 2
Italian lippu Michele Alboreto Ferrari 46 Kanadan GP 1985 - Saksan GP 1985 5[45] 6
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 73 Itävallan GP 1985 - Australian GP 1985 7[45] 35
Brasilian lippu Nelson Piquet Williams 9 Brasilian GP 1986 - Brasilian GP 1986 1[46] 9
Brasilian lippu Ayrton Senna Lotus 15 Espanjan GP 1986 - San Marinon GP 1986 2[46] 2
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 22 Monacon GP 1986 - Monacon GP 1986 1[46] 36
Brasilian lippu Ayrton Senna Lotus 25 Belgian GP 1986 - Belgian GP 1986 1[46] 3
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 29 Kanadan GP 1986 - Kanadan GP 1986 1[46] 37
Brasilian lippu Ayrton Senna Lotus 36 Itä-Yhdysvaltain GP 1986 - Itä-Yhdysvaltain GP 1986 1[46] 4
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 39 Ranskan GP 1986 - Ranskan GP 1986 1[46] 38
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell Williams 70 Britannian GP 1986 - Meksikon GP 1986 7[46] 7
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 81[47] Australian GP 1986 - Brasilian GP 1987 2[46][48] 40
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell Williams 10 San Marinon GP 1987 - San Marinon GP 1987 1[48] 8
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 18 Belgian GP 1987 - Monacon GP 1987 2[48] 42
Brasilian lippu Ayrton Senna Lotus 31 Yhdysvaltain GP 1987 - Britannian GP 1987 3[48] 7
Brasilian lippu Nelson Piquet Williams 73 Saksan GP 1987 - Australian GP 1987 9[48] 18
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 60 Brasilian GP 1988 - Saksan GP 1988 9[49] 51
Brasilian lippu Ayrton Senna McLaren 75 Unkarin GP 1988 - Italian GP 1988 3[49] 10
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 84 Portugalin GP 1988 - Espanjan GP 1988 2[49] 53
Brasilian lippu Ayrton Senna McLaren 90 Japanin GP 1988 - Australian GP 1988 2[49] 12
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell Williams 9 Brasilian GP 1989 - Brasilian GP 1989 1[50] 9
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 12 San Marinon GP 1989 - San Marinon GP 1989 1[50] 54
Brasilian lippu Ayrton Senna McLaren 27 Monacon GP 1989 - Meksikon GP 1989 2[50] 14
Ranskan lippu Alain Prost McLaren 76 Yhdysvaltain GP 1989 - Australian GP 1989 12[50] 66
Brasilian lippu Ayrton Senna McLaren 35 Yhdysvaltain GP 1990 - Ranskan GP 1990 7[51] 21
Ranskan lippu Alain Prost Ferrari 41 Britannian GP 1990 - Britannian GP 1990 1[51] 67
Brasilian lippu Ayrton Senna McLaren 174[52] Saksan GP 1990 - Australian GP 1991 24[51][53] 45
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell Williams 108 Etelä-Afrikan GP 1992 - Australian GP 1992 16[54] 25
Ranskan lippu Alain Prost Williams 10 Etelä-Afrikan GP 1993 - Etelä-Afrikan GP 1993 1[55] 68
Brasilian lippu Ayrton Senna McLaren 26 Brasilian GP 1993 - San Marinon GP 1993 3[55] 48
Ranskan lippu Alain Prost Williams 34 Espanjan GP 1993 - Espanjan GP 1993 1[55] 69
Brasilian lippu Ayrton Senna McLaren 42 Monacon GP 1993 - Monacon GP 1993 1[55] 49
Ranskan lippu Alain Prost Williams 99 Kanadan GP 1993 - Australian GP 1993 10[55] 79
Saksan lippu Michael Schumacher Benetton 106[56] Brasilian GP 1994 - Argentiinan GP 1995 18[57][58] 18
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Damon Hill Williams 20 San Marinon GP 1995 - San Marinon GP 1995 1[58] 1
Saksan lippu Michael Schumacher Benetton 102 Espanjan GP 1995 - Australian GP 1995 14[58] 32
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Damon Hill Williams 97 Australian GP 1996 - Japanin GP 1996 16[59] 17
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu David Coulthard McLaren 10 Australian GP 1997 - Brasilian GP 1997 2[60] 2
Kanadan lippu Jacques Villeneuve Williams 20 Argentiinan GP 1997 - San Marinon GP 1997 2[60] 2
Saksan lippu Michael Schumacher Ferrari 24 Monacon GP 1997 - Monacon GP 1997 1[60] 33
Kanadan lippu Jacques Villeneuve Williams 30 Espanjan GP 1997 - Espanjan GP 1997 1[60] 3
Saksan lippu Michael Schumacher Ferrari 68 Kanadan GP 1997 - Itävallan GP 1997 8[60] 41
Kanadan lippu Jacques Villeneuve Williams 77 Luxemburgin GP 1997 - Luxemburgin GP 1997 1[60] 4
Saksan lippu Michael Schumacher Ferrari 78 Japanin GP 1997 - Japanin GP 1997 1[60] 42
Kanadan lippu Jacques Villeneuve Williams 81 Euroopan GP 1997 - Euroopan GP 1997 1[60] 5
Suomen lippu Mika Häkkinen McLaren 100 Australian GP 1998 - Japanin GP 1998 16[61] 16
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Eddie Irvine Ferrari 12 Australian GP 1999 - Brasilian GP 1999 2[62] 2
Saksan lippu Michael Schumacher Ferrari 30 San Marinon GP 1999 - Espanjan GP 1999 3[62] 45
Suomen lippu Mika Häkkinen McLaren 44 Kanadan GP 1999 - Itävallan GP 1999 4[62] 20
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Eddie Irvine Ferrari 56 Saksan GP 1999 - Unkarin GP 1999 2[62] 4
Suomen lippu Mika Häkkinen McLaren 62 Belgian GP 1999 - Euroopan GP 1999 3[62] 23
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Eddie Irvine Ferrari 70 Malesian GP 1999 - Malesian GP 1999 1[62] 5
Suomen lippu Mika Häkkinen Mclaren 76 Japanin GP 1999 - Japanin GP 1999 1[62] 24
Saksan lippu Michael Schumacher Ferrari 56 Australian GP 2000 - Saksan GP 2000 11[63] 56
Suomen lippu Mika Häkkinen McLaren 80 Unkarin GP 2000 - Italian GP 2000 3[63] 27
Saksan lippu Michael Schumacher Ferrari 375[64] Yhdysvaltain GP 2000 - Japanin GP 2002 37[63][65][66] 93
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu David Coulthard McLaren 10 Australian GP 2003 - Australian GP 2003 1[67] 3
Suomen lippu Kimi Räikkönen McLaren 48 Malesian GP 2003 - Monacon GP 2003 6[67] 6
Saksan lippu Michael Schumacher Ferrari 241[68] Kanadan GP 2003 - Brasilian GP 2004 27[67][69] 120
Italian lippu Giancarlo Fisichella Renault 10 Australian GP 2005 - Australian GP 2005 1[70] 1
Espanjan lippu Fernando Alonso Renault 241[71] Malesian GP 2005 - Italian GP 2006 33[70][72] 33
Saksan lippu Michael Schumacher Ferrari 116 Kiinan GP 2006 - Kiinan GP 2006 1[72] 121
Espanjan lippu Fernando Alonso Renault 134 Japanin GP 2006 - Brasilian GP 2006 2[72] 35
Suomen lippu Kimi Räikkönen Ferrari 10 Australian GP 2007 - Australian GP 2007 1[73] 7
Espanjan lippu Fernando Alonso McLaren 22 Malesian GP 2007 - Bahrainin GP 2007 2[73] 37
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton McLaren 30 Espanjan GP 2007 - Espanjan GP 2007 1[73] 1
Espanjan lippu Fernando Alonso McLaren 38 Monacon GP 2007 - Monacon GP 2007 1[73] 38
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton McLaren 107 Kanadan GP 2007 - Kiinan GP 2007 11[73] 12
Suomen lippu Kimi Räikkönen Ferrari 110 Brasilian GP 2007 - Brasilian GP 2007 1[73] 8
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton McLaren 14 Australian GP 2008 - Malesian GP 2008 2[74] 14
Suomen lippu Kimi Räikkönen Ferrari 35 Bahrainin GP 2008 - Turkin GP 2008 3[74] 11
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton McLaren 38 Monacon GP 2008 - Monacon GP 2008 1[74] 15
Puolan lippu Robert Kubica BMW Sauber 42 Kanadan GP 2008 - Kanadan GP 2008 1[74] 1
Brasilian lippu Felipe Massa Ferrari 48 Ranskan GP 2008 - Ranskan GP 2008 1[74] 1
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton McLaren 98 Britannian GP 2008 - Brasilian GP 2008 10[74] 25
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jenson Button Brawn GP 95 Australian GP 2009 - Abu Dhabin GP 2009 17[75] 17
Espanjan lippu Fernando Alonso Ferrari 37 Bahrainin GP 2010 - Australian GP 2010 2[76] 40
Brasilian lippu Felipe Massa Ferrari 39 Malesian GP 2010 - Malesian GP 2010 1[76] 2
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jenson Button McLaren 70 Kiinan GP 2010 - Espanjan GP 2010 2[76] 19
Australian lippu Mark Webber Red Bull 93 Monacon GP 2010 - Turkin GP 2010 2[76] 2
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton McLaren 157 Kanadan GP 2010 - Saksan GP 2010 4[76] 29
Australian lippu Mark Webber Red Bull 161 Unkarin GP 2010 - Unkarin GP 2010 1[76] 3
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton McLaren 182 Belgian GP 2010 - Belgian GP 2010 1[76] 30
Australian lippu Mark Webber Red Bull 220 Italian GP 2010 - Japanin GP 2010 3[76] 6
Espanjan lippu Fernando Alonso Ferrari 246 Korean GP 2010 - Brasilian GP 2010 2[76] 42
Saksan lippu Sebastian Vettel Red Bull 648[77] Abu Dhabin GP 2010 - Brasilian GP 2011 20[76][78] 20
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jenson Button McLaren 25 Australian GP 2012 - Australian GP 2012 1[79] 20
Espanjan lippu Fernando Alonso Ferrari 35 Malesian GP 2012 - Malesian GP 2012 1[79] 43
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton McLaren 45 Kiinan GP 2012 - Kiinan GP 2012 1[79] 31
Saksan lippu Sebastian Vettel Red Bull 61 Bahrainin GP 2012 - Espanjan GP 2012 2[79] 22
Espanjan lippu Fernando Alonso Ferrari 76 Monacon GP 2012 - Monacon GP 2012 1[79] 44
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton McLaren 88 Kanadan GP 2012 - Kanadan GP 2012 1[79] 32
Espanjan lippu Fernando Alonso Ferrari 194 Euroopan GP 2012 - Japanin GP 2012 8[79] 52
Saksan lippu Sebastian Vettel Red Bull 281 Korean GP 2012 - Brasilian GP 2012 5[79] 27
Suomen lippu Kimi Räikkönen Lotus 25 Australian GP 2013 - Australian GP 2013 1[80] 12
Saksan lippu Sebastian Vettel Red Bull 397 Malesian GP 2013 - Brasilian GP 2013 18[80] 45
Saksan lippu Nico Rosberg Mercedes 79 Australian GP 2014 - Kiinan GP 2014 4[81] 4
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton Mercedes 100 Espanjan GP 2014 - Espanjan GP 2014 1[81] 33
Saksan lippu Nico Rosberg Mercedes 238 Monacon GP 2014 - Italian GP 2014 8[81] 12
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton Mercedes 765[82] Singaporen GP 2014 - Abu Dhabin GP 2015 25[81][83] 58

Eniten johdossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taulukko päivitetty Abu Dhabin GP:n 2015 jälkeen.

Kuljettaja Kilpailut Vuodet
1. Michael Schumacher 121 1994–95, 1997, 1999, 2000–02, 2003–04, 2006
2. Alain Prost 79 1982, 1983, 1984, 1985, 1986–87, 1988, 1989, 1990, 1993
3. Lewis Hamilton 58 2007, 2008, 2010, 2012, 2014-
4. Fernando Alonso 52 2005-06, 2007 2010, 2012
5. Ayrton Senna 49 1986, 1987, 1988, 1989, 1990–91, 1993
6. Sebastian Vettel 45 2010-2011, 2012, 2013
7. Niki Lauda 41 1974, 1975–76, 1977, 1983, 1984
8. Jackie Stewart 33 1966, 1969, 1970, 1971–72, 1973
9. Juan Manuel Fangio 32 1950, 1951, 1954–55, 1956–57
10. Graham Hill 28 1962–63, 1964, 1965, 1968
11. Emerson Fittipaldi 27 1972–73, 1974–75
. Mika Häkkinen 27 1998, 1999, 2000
13. Nigel Mansell 25 1986, 1989, 1992
14. Jack Brabham 24 1959, 1960, 1966, 1970
15. Jim Clark 21 1963, 1964, 1965, 1968
16. Jenson Button 20 2009, 2010, 2012
17. Nelson Piquet 18 1980, 1981, 1983, 1986, 1987
18. Damon Hill 17 1995, 1996
19. Jody Scheckter 16 1977, 1979
20. Mario Andretti 15 1971, 1978
21. Alberto Ascari 14 1952–53
22. Denny Hulme 13 1967, 1972, 1974
. Carlos Reutemann 13 1977, 1978, 1981
24. Nico Rosberg 12 2014
. Kimi Räikkönen 12 2003, 2007–08, 2013
26. Alan Jones 11 1980–81
27. Jochen Rindt 8 1970
28. Giuseppe Farina 7 1950, 1951
. Stirling Moss 7 1958, 1961
30. Bruce McLaren 6 1960, 1963
. Michele Alboreto 6 1985
. Clay Regazzoni 6 1974
. Mark Webber 6 2010
34. Mike Hawthorn 5 1958
. Eddie Irvine 5 1999
. Jacques Villeneuve 5 1997
37. Didier Pironi 4 1982
. Jacques Laffite 4 1979
. Phil Hill 4 1961
40. Piero Taruffi 3 1952
. Jean Behra 3 1956
. Peter Collins 3 1956
. René Arnoux 3 1980
. John Watson 3 1982
. Keke Rosberg 3 1982
. David Coulthard 3 1997, 2003
47. Maurice Trintignant 2 1955
. Wolfgang von Trips 2 1961
. Gilles Villeneuve 2 1979
. Elio de Angelis 2 1985
. Felipe Massa 2 2008, 2010
52. Luigi Musso 1 1958
. John Surtees 1 1964
. Lorenzo Bandini 1 1966
. Pedro Rodriguez 1 1967
. James Hunt 1 1976
. Patrick Depailler 1 1978
. Giancarlo Fisichella 1 2005
. Robert Kubica 1 2008

Pisimpään yhteen menoon MM-sarjan johtajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luettelossa lihavoidut kohdat tarkoittavat kuljettajia, jotka ovat ilmoittautuneet kaudelle 2016.

Kuljettaja Talli Kilpailuputki Vuosi/Vuodet
1. Michael Schumacher Ferrari 37 2000–02[63][65][66]
2. Fernando Alonso Renault 33 2005–06[70][72]
3. Michael Schumacher Ferrari 27 2003–04[67][69]
4. Lewis Hamilton Mercedes 25 2014-15[81][83]
5. Niki Lauda Ferrari 24 1975–76[33][35]
Ayrton Senna McLaren 24 1990–91[51][53]
7. Sebastian Vettel Red Bull 20 2010-11[76][66]
8. Michael Schumacher Benetton 18 1994–95[57][58]
Sebastian Vettel Red Bull 18 2013[80]
10. Jenson Button Brawn GP 17 2009[75]
11. Emerson Fittipaldi Lotus 16 1972–73[28][30]
Nigel Mansell Williams 16 1992[54]
Damon Hill Williams 16 1996[59]
Mika Häkkinen McLaren 16 1998[61]
15. Alberto Ascari Ferrari 14 1952–53[3][5]
Michael Schumacher Benetton 14 1995[58]
17. Alain Prost McLaren 12 1989[50]
18. Graham Hill Lotus 11 1968[23]
Jackie Stewart Matra 11 1969[24]
Jackie Stewart Tyrrell 11 1971–72[26][28]
Mario Andretti Lotus 11 1978[37]
Alain Prost McLaren 11 1984[44]
Michael Schumacher Ferrari 11 2000[63]
Lewis Hamilton McLaren 11 2007[73]
25. Juan Manuel Fangio Maserati / Mercedes 10 1954–55[7][8]
Juan Manuel Fangio Ferrari / Maserati 10 1956–57[9][11]
Graham Hill BRM 10 1962-63[17][18]
Denny Hulme Brabham 10 1967[22]
Alain Prost Williams 10 1993[55]
Lewis Hamilton McLaren 10 2008[74]
31. Jack Brabham Cooper 9 1959[13]
Niki Lauda Ferrari 9 1977[36]
Jody Scheckter Ferrari 9 1979[38]
Carlos Reutemann Williams 9 1981[41]
Alain Prost Renault 9 1983[43]
Nelson Piquet Williams 9 1987[48]
Alain Prost McLaren 9 1988[49]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c 1950 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 25.11.2015. (englanniksi)
  2. a b 1951 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 25.11.2015. (englanniksi)
  3. a b c d 1952 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 25.11.2015. (englanniksi)
  4. 36 pistettä 1952 ja 34,5 pistettä 1953
  5. a b 1953 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 25.11.2015. (englanniksi)
  6. 42 pistettä 1954 ja 9 pistettä 1955
  7. a b 1954 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 25.11.2015. (englanniksi)
  8. a b c d 1955 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 25.11.2015. (englanniksi)
  9. a b c d 1956 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 25.11.2015. (englanniksi)
  10. 30 pistettä 1956 ja 40 pistettä 1957
  11. a b 1957 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 25.11.2015. (englanniksi)
  12. a b c d 1958 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 25.11.2015. (englanniksi)
  13. a b 1959 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 25.11.2015. (englanniksi)
  14. a b 1960 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 26.11.2015. (englanniksi)
  15. a b c d 1961 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 26.11.2015. (englanniksi)
  16. 42 p kaudella 1962 ja 9 p kaudella 1963
  17. a b 1962 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 26.11.2015. (englanniksi)
  18. a b c d 1963 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 26.11.2015. (englanniksi)
  19. a b c d 1964 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 26.11.2015. (englanniksi)
  20. a b c 1965 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  21. a b c 1966 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  22. a b c 1967 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  23. a b c 1968 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  24. a b 1969 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  25. a b c d e 1970 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  26. a b c 1971 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  27. 62 p kaudella 1971 ja 9 p kaudella 1972
  28. a b c d e 1972 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  29. 61 p kaudella 1972 ja 41 kaudella 1973
  30. a b c 1973 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  31. a b c d e f 1974 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  32. 55 pistettä 1974 ja 21 pistettä 1975
  33. a b c 1975 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  34. 64,5 pistettä 1975 ja 68 pistettä 1976
  35. a b c 1976 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  36. a b c d e 1977 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  37. a b c d e 1978 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  38. a b c d e 1979 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  39. a b c d e f 1980 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  40. 67 pistettä 1980 ja 15 pistettä 1981
  41. a b c d e f 1981 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  42. a b c d 1982 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  43. a b c d e f g h 1983 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  44. a b c 1984 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  45. a b c d e 1985 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  46. a b c d e f g h i 1986 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  47. 72 p kaudella 1986 ja 9 p kaudella 1987
  48. a b c d e f 1987 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  49. a b c d e 1988 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  50. a b c d e 1989 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 27.11.2015. (englanniksi)
  51. a b c d 1990 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  52. 78 pistettä 1990 ja 96 pistettä 1991
  53. a b 1991 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  54. a b 1992 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  55. a b c d e f 1993 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  56. 92 kaudella 1994 ja 14 kaudella 1995
  57. a b 1994 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  58. a b c d e 1995 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  59. a b 1996 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  60. a b c d e f g h 1997 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  61. a b 1998 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  62. a b c d e f g 1999 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  63. a b c d e 2000 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  64. 108 pistettä 2000, 123 pistettä 2001 ja 144 pistettä 2002
  65. a b 2001 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  66. a b c 2002 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  67. a b c d 2003 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  68. 93 pistettä 2003 ja 148 pistettä 2004
  69. a b 2004 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  70. a b c 2005 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  71. 133 pistettä 2005 ja 108 pistettä 2006
  72. a b c d 2006 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 1.12.2015. (englanniksi)
  73. a b c d e f g 2007 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 2.12.2015. (englanniksi)
  74. a b c d e f g 2008 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 2.12.2015. (englanniksi)
  75. a b 2009 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 2.12.2015. (englanniksi)
  76. a b c d e f g h i j k 2010 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 2.12.2015. (englanniksi)
  77. 256 pistettä kaudella 2010 ja 392 pistettä kaudella 2011
  78. 2011 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 2.12.2015. (englanniksi)
  79. a b c d e f g h 2012 Formula One Drivers Championship ESPN. Viitattu 2.12.2015. (englanniksi)
  80. a b c 2013 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 2.12.2015. (englanniksi)
  81. a b c d e 2014 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 2.12.2015. (englanniksi)
  82. 384 p kaudella 2014 ja 381 p kaudella 2015
  83. a b 2015 Formula One Drivers' Championship ESPN. Viitattu 2.12.2015. (englanniksi)