Carlos Reutemann

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Carlos Reutemann
Carlos Reutemann vuonna 1981.
Carlos Reutemann vuonna 1981.
Ura Formula 1:n MM-sarjassa
Kansalaisuus Argentiinan lippu Argentiina
Aktiivivuodet 19721982
Talli(t) Brabham, Ferrari, Lotus, Williams
Kilpailuja 146
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 12
Palkintosijoja 45
Paalupaikkoja 6
Nopeimpia kierroksia 6
MM-pisteitä 298 (310)
Ensimmäinen kilpailu Argentiinan Grand Prix 1972
Ensimmäinen voitto Etelä-Afrikan Grand Prix 1974
Viimeinen voitto Belgian Grand Prix 1981
Viimeinen kilpailu Brasilian Grand Prix 1982

Carlos Alberto ”Lole” Reutemann (s. 12. huhtikuuta 1942 Santa Fe, Argentiina) on argentiinalainen Formula 1 -kuljettaja ja poliitikko. Hän ajoi F1-sarjassa vuosina 1972–1982. Nykyään hän istuu Argentiinan senaatissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reutemann lähti vuonna 1970 kotimaastaan Eurooppaan ajamaan Formula 2 -sarjaa. Näytettyään kykynsä pääsi hän ajamaan Brabhamilla F1-debyyttinsä Argentiinan GP:ssä 1972 ajamalla heti paalupaikalle. Siinä vaiheessa hänestä odotettiin uutta Argentiinalaista tähtikuljettajaa ja Juan Manuel Fangion manttelinperijää, mutta toisin kävi. Vaikka Reutemann pääsi myöhemmin ajamaan sekä Ferrarin, Lotuksen että myös Williamsin F1-talleissa, ei hän koskaan onnistunut voittamaan mestaruutta vaikka se oli monta kertaa lähellä. Lähimpänä maailmanmestaruutta Reutemann kävi kaudella 1981 jolloin hän starttasi Williams-Fordilla kauden viimeiseen, Las Vegasin osakilpailuun pistejohdossa. Reutemann toi autonsa maaliin kuitenkin vasta kahdeksantena ja hävisi mestaruuden Nelson Piquetille yhdellä pisteellä. Kisan jälkeen Reutemann sanoi katkerana lopettavansa uransa, mutta kun Frank Williams ei ennen kauden 1982 avausta saanut tallikaveria Keke Rosbergille, tuli Reutemann vielä kerran takaisin ja ajoi kaksi ensimmäistä kilpailua ja lopetti uransa niiden jälkeen.

Myöhemmin Reutemann lähti mukaan politiikkaan ja hänet valittiin Santa Fen -maakunnan kuvernööriksi ja jatkoi sieltä Argentiinan senaattiin.

Reutemann osallistui kerran myös MM-ralliin. Argentiinan rallissa 1980 hän sijoittui Fiat Abarthillaan kolmanneksi 46 minuuttia kärjestä jääneenä. Vasta vuonna 2010 onnistui seuraava Formula 1 -sarjassa pisteille sijoittunut kuljettaja saamaan pisteitä myös rallin MM-sarjasta, kun Kimi Räikkönen ajoi kahdeksanneksi Jordanian MM-rallissa.[1]

Reutemann vuonna 1974 Brands Hatchissa ajetussa F1:n MM-sarjan ulkopuolisessa Race of Championsissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]