Wikipedia:Luettelo tekijänoikeuksista, joiden suoja-aika päättyi vuoden 2016 alussa

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo taiteilijoista, joiden teokset vapautuvat tekijänoikeuksista vuonna 2016.

Tekijänoikeuksien voimassaolo päättyy sen jälkeen kun teoksen suoja-aika on kulunut kokonaisina kalenterivuosina laskettuna. Muualla maailmassa käytetään myös käsitettä, että teos tulee Public Domainin piiriin.

Suoja-aika vaihtelee hallinnollisen alueen mukaan. Wikimedia Commonsiin voi ladata ainoastaan aineistoa, joka on tekijänoikeuksista vapaata sekä sen syntymaassa että Wikimedia-säätiön kotimaassa USA:ssa.

Pääasiallinen taiteellisen teoksen suoja-aika Euroopan Unionissa on 70 vuotta tekijän kuolemasta. Tällä sivulla on listattu taiteellisen tuotannon tekijöitä, jotka ovat kuolleet vuoden 1944 aikana. Luettelo on haettu Wikidatasta ja sitä tarkennetaan koko ajan. Voit itsekin osallistua työhön!.

  • Kaikista luettelossa mainituista henkilöistä on tehty vähintään englanninkielinen artikkeli. Sininen linkki johtaa suomenkieliseen artikkeliin. Punainen linkki kertoo, että artikkelia ei ole suomeksi, mutta linkin vieressä olevaan Reasonator-haku-linkkiä klikkaamalla pääsen selaamaan kaikkia muilla kielillä tehtyjä artikkeleita samasta henkilöstä oman uuden artikkelin pohjaksi.
  • Voit lisätä listalle puuttuvia henkilöitä. Katso lähdekoodista mallia.
  • Voit poistaa listalle kuulumattomia taiteilijoita. Tuotanto on voinut vapautua tekijänoikeuksista tekijän tuotannon luonteesta ja sen kotimaasta riippuen jo kauan sitten.
  • Voit lisätä sivulle lyhyen kuvailun tekijästä.
  • Voit kuvittaa artikkelia vapautuneilla kuvilla. Käytä tilaa säästeliäästi!
  • Muokkaa rohkeasti Wikidataa! Klikkaa itsesi taiteilijan Reasonator-sivulle, jossa voit helposti muuttaa olemassaolevia ominaisuuksia. Jos haluat lisätä uusia ominaisuuksia, tee se Wikidata-sivulla, jonka linkki löytyy jokaisesta Wikipedia-artikkelista sekä Reasonator-sivulta. Muista lähteet!

Tammikuun 1. päivänä 2016 seuraavien taiteilijoiden teokset vapautuvat tekijänoikeuksista Suomessa:

Taiteilijoita[muokkaa wikitekstiä]