Elisabeth Andrae

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elisabeth Andrae, kuva 1930-luvulta
Elisabeth Andrae: Taloja lumessa

Louise Elisabeth Andrae (3. elokuuta 1876 Leipzig1945 Dresden) oli saksalainen taidemaalari, jonka tyylisuunta oli postimpressionismi. Hän teki myös paljon vesiväritöitä.

Elämänvaiheita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andrae opiskeli maalaustaidetta ensiksi Dresdenissä Gustav Adolf Thammin ja myöhemmin Karlsruhessa Hans von Volkmannin oppilaana. Hän asettui asumaan Dresdeniin, mutta vietti paljon aikaa Hiddenseen saarella.

Hiddenseelle muodostui naistaiteilijoiden ryhmä, joka sai nimen Hiddensee Künstlerinnenbund. Siihen kuuluivat myös Clara Arnheim, Käthe Loewenthal , Elisabeth Büchsel ja Katharina Bamberg. Ryhmä piti säännöllisesti näyttelyitä Henni Lehmannin vuonna 1920 perustamassa Blaue Scheune- tapahtumassa.

Andraella oli myös omia näyttelyitä Ahrenshoopissa toimineen Kunstkaten- ryhmän kanssa.

Vorderasiatisches Museumin johtaja ja kuraattori Walter Andrae, oli Elisabeth Andraen veli. Elisabeth Andrae avusti veljeään tekemällä kaivauspaikkoja, kuten Assuria, Urukia, Babylonia ja Yazılıkayaa esittäviä seinämaalasuksia. Niistä kaksi on yhä nähtävillä museossa.

Andraen työt saivat hyväksynnän myös Saksaa 1933–1945 hallinneilta kansallissosialisteilta. Hänen kuolinpäiväänsä ei tiedetä, se lienee ollut joko Dresdenin suurpommitusten aikaan tai välittömästi niiden jälkeen.

Lisää aiheesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.