Luettelo Ultimate Fighting Championship -mestareista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Ultimate Fighting Championship -mestareista painoluokittain.

Kun UFC perustettiin vuonna 1993, ei painoluokkia ollut. Sittemmin laji kiellettiin useimmissa Yhdysvaltain osavaltioissa, minkä johdosta se ryhtyi yhteistyöhön muiden kamppailulajijärjestöjen kanssa ja loi painoluokkasysteemin. Ensiksi painoluokkia oli kaksi: raskassarja (yli 91 kg) ja kevytsarja. Myöhemmin kevytsarja muutettiin keskisarjaksi ja luotiin uusi välisarja (77 kg) sekä kevytsarja (70 kg). Sittemmin käyttöön on otettu myös alempi raskassarja, höyhensarja ja kääpiösarja. UFC järjestää parhaillaan turnausta, jossa selvitetään uuden kärpässarjan mestaria.

Mestarit painoluokittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raskassarja (265 paunaa, 120 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Yhdysvallat Mark Coleman
(v. Dan Severn)
7. helmikuuta 1997
(UFC 12)
Dothan, Alabama, Yhdysvallat
Yhdysvallat Maurice Smith 27. heinäkuuta 1997
(UFC 14)
Birmingham, Alabama, Yhdysvallat
Yhdysvallat Randy Couture 21. joulukuuta 1997
(UFC Japan)
Jokohama, Japani
Couture joutui luopumaan mestaruudestaan sopimuserimielisyyksien takia joulukuussa 1998.
Alankomaat Bas Rutten
(v. Kevin Randleman)
7. toukokuuta 1999
(UFC 20)
Birmingham, Alabama, Yhdysvallat
Mestaruustitteli jäi avoimeksi kesäkuussa 1999 kun Rutten joutui lopettamaan loukkaantumisten takia .[1]
Yhdysvallat Kevin Randleman
(v. Pete Williams)
19. marraskuuta 1999
(UFC 23)
Tokio, Japani
Yhdysvallat Randy Couture (2) 17. marraskuuta 2000
(UFC 28)
Tokio, Japani
Yhdysvallat Josh Barnett 22. maaliskuuta 2002
(UFC 36)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Barnett joutui luopumaan mestaruudestaan maaliskuussa 2002 jäätyään doping-testissä kiinni anabolisista steroideista.[2]
Yhdysvallat Ricco Rodriguez
(v. Randy Couture)
27. syyskuuta 2002
(UFC 39)
Uncasville, Connecticut, Yhdysvallat
Yhdysvallat Tim Sylvia 28. helmikuuta 2003
(UFC 41)
Atlantic City, New Jersey, Yhdysvallat
.[3]
Yhdysvallat Frank Mir
(v. Tim Sylvia)
19. kesäkuuta 2004
(UFC 48)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Valko-Venäjä Andrei Arlovski
(v. Tim Sylvia, tilapäinen mestaruus)
5. helmikuuta 2005
(UFC 51)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Mir joutui luopumaan mestaruudestaan elokuussa 2005, koska ei pystynyt puolustamaan sitä loukkaantumisen takia.[4]
Valko-Venäjä Andrei Arlovski
(julistettiin kiistattomaksi mestariksi)
12. elokuuta 2005
Yhdysvallat Tim Sylvia (2) 15. huhtikuuta 2006
(UFC 59)
Anaheim, Kalifornia, Yhdysvallat
Yhdysvallat Randy Couture (3) 3. maaliskuuta 2007
(UFC 68)
Columbus, Ohio, Yhdysvallat
Brasilia Antônio Rodrigo Nogueira
(v. Tim Sylvia, tilap. mestaruus)
2. helmikuuta 2008
(UFC 81)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat  
Yhdysvallat Brock Lesnar
(v. Randy Couture)
15. marraskuuta 2008
(UFC 91)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat  
Yhdysvallat Cain Velasquez 23. lokakuuta 2010
(UFC 121)
Salinas, Kalifornia,

Yhdysvallat

 
Brasilia Junior dos Santos 12. marraskuuta 2011
(UFC on Fox: Velasquez vs. Dos Santos)
Anaheim, Kalifornia, Yhdysvallat
Yhdysvallat Cain Velasquez (2) 29. joulukuuta 2012
(UFC 155)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat  
Brasilia Fabrício Werdum
(v. Mark Hunt, tilapäinen mestaruus)
15. marraskuuta 2014
(UFC 180)
México, Meksiko
Brasilia Fabrício Werdum 13. kesäkuuta 2015
(UFC 188)
México, Meksiko
Yhdysvallat Stipe Miocic 14. toukokuuta 2016
(UFC 198)
Curitiba, Brasilia
Yhdysvallat Daniel Cormier 7. heinäkuuta 2018
(UFC 226)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Stipe Miocic 17. elokuuta 2019
(UFC 241)
Anaheim, Kalifornia, Yhdysvallat
Kamerun Francis Ngannou 27. maaliskuuta 2021
(UFC 260)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat

Alempi raskassarja (205 paunaa, 93 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alempi raskassarja oli nimeltään keskisarja ennen UFC 31:tä (4. toukokuuta 2001). UFC 75:ssä Quinton Jackson voitti Dan Hendersonin. Ottelun seurauksena yhdistyivät UFC:n alemman raskaansarjan sekä PRIDEn keskisarjan mestaruustittelit.
Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Yhdysvallat Frank Shamrock
(v. Kevin Jackson)
21. joulukuuta 1997
(UFC Japan)
Jokohama, Japani
Mestaruus jäi avoimeksi marraskuussa 1999 kun Shamrock lopetti uransa.
Yhdysvallat Tito Ortiz
(v. Wanderlei Silva)
14. huhtikuuta 2000
(UFC 25)
Tokio, Japani
Yhdysvallat Randy Couture
(v. Chuck Liddell, tilapäinen mestaruus)
6. kesäkuuta 2003
(UFC 43)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Randy Couture
(v. Tito Ortiz, kiistaton mestaruus)
26. syyskuuta 2003
(UFC 44)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Brasilia Vitor Belfort 31. tammikuuta 2004
(UFC 46)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Randy Couture (2) 21. elokuuta 2004
(UFC 49)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Chuck Liddell 16. huhtikuuta 2005
(UFC 52)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Quinton Jackson 26. toukokuuta 2007
(UFC 71)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Forrest Griffin 5. heinäkuuta 2008
(UFC 86)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Rashad Evans 27. joulukuuta 2008
(UFC 92)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Brasilia Lyoto Machida 27. toukokuuta 2009
(UFC 98)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Brasilia Mauricio "Shogun" Rua 8. toukokuuta 2010
(UFC 113)
Montreal, Quebec, Kanada
Yhdysvallat Jon Jones 19. maaliskuuta 2011
(UFC 128)
Newark, New Jersey, Yhdysvallat
Jon Jones menetti mestaruuden 28. huhtikuuta 2015, kun Jones pakeni onnettomuuspaikalta.[5]
Yhdysvallat Daniel Cormier
(v. Anthony Johnson)
23. toukokuuta 2015
(UFC 187)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Jon Jones
(v. Ovince Saint Preux, tilapäinen mestaruus)
23. huhtikuuta 2016
(UFC 197)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Jon Jones menetti väliaikaisen mestaruuden 9. marraskuuta 2016 kärähdettyään dopingtestissä.[6]
Jon Jones voitti mestaruuden 29. heinäkuuta 2017 (UFC 214), mutta ottelu tuomittiin ratkaisemattomaksi, kun Jones kärähti dopingista.[7]
Cormier luopui mestaruudesta 28. joulukuuta 2018 voitettuaan raskaansarjan mestaruuden.[8]
Yhdysvallat Jon Jones 29. joulukuuta 2018
(UFC 232)
Inglewood, Kalifornia, Yhdysvallat
Jones luopui mestaruudesta 17. elokuuta 2020 johtuen kiistasta koskien ottelupalkkiota.[9]
Puola Jan Błachowicz
(v. Dominick Reyes)
27. syyskuuta 2020
(UFC 253)
Abu Dhabi, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Keskisarja (185 paunaa, 84 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

UFC 82:ssa Anderson Silva voitti Dan Hendersonin. Ottelun seurauksena yhdistyivät UFC:n keskisarjan sekä PRIDEn välisarjan mestaruustittelit.
Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Yhdysvallat Dave Menne
(v. Gil Castillo)
28. syyskuuta 2001
(UFC 33)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Brasilia Murilo Bustamante 11. tammikuuta 2002
(UFC 35)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Bustamante joutui luopumaan mestaruudestaan 5. lokakuuta 2002 siirryttyään ottelemaan PRIDE-järjestön alaisuuteen.
Yhdysvallat Evan Tanner
(v. David Terrell)
5. helmikuuta 2005
(UFC 51)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Rich Franklin
4. kesäkuuta 2005
(UFC 53)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Brasilia Anderson Silva 14. lokakuuta 2006
(UFC 64)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Chris Weidman 6. heinäkuuta 2013
(UFC 162)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Luke Rockhold 12. joulukuuta 2015
(UFC 194)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Englanti Michael Bisping 4. kesäkuuta 2016
(UFC 199)
Inglewood, Kalifornia, Yhdysvallat
Australia Robert Whittaker
(v. Yoel Romero, tilapäinen mestaruus)
8. heinäkuuta 2017
(UFC 213)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Kanada Georges St-Pierre 4. marraskuuta 2017
(UFC 2017)
New York, New York, Yhdysvallat
St-Pierre luopui mestaruudesta haavaisen paksusuolen tulehduksen takia.[10]
Australia Robert Whittaker
(Annettiin St-Pierren luovutettua mestaruuden[10])
7. joulukuuta 2017
Nigeria Israel Adesanya
(v. Kelvin Gastelum, tilapäinen mestaruus)
13. huhtikuuta 2019
(UFC 236)
Atlanta, Georgia, Yhdysvallat
Nigeria Israel Adesanya 6. lokakuuta 2019
(UFC 243)
Melbourne, Australia

Välisarja (170 paunaa, 77 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Välisarjan nimi oli kevytsarja ennen UFC 31:tä (4. toukokuuta 2001)
Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Yhdysvallat Pat Miletich
(v. Mikey Burnett)
16. lokakuuta 1998
(UFC Brazil)
São Paulo, Brasilia
Kanada Carlos Newton 4. toukokuuta 2001
(UFC 31)
Atlantic City, New Jersey, Yhdysvallat
Yhdysvallat Matt Hughes 2. marraskuuta 2001
(UFC 34)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat B.J. Penn 31. tammikuuta 2004
(UFC 46)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Penn joutui luopumaan mestaruudestaan 17. toukokuuta 2004 tehtyään sopimuksen K-1-järjestön kanssa.[11]
Yhdysvallat Matt Hughes (2)
(v. Georges St. Pierre)
22. lokakuuta 2004
(UFC 50)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Kanada Georges St. Pierre 18. marraskuuta 2006
(UFC 65)
Sacramento, Kalifornia, Yhdysvallat
Yhdysvallat Matt Serra 7. huhtikuuta 2007
(UFC 69)
Houston, Texas, Yhdysvallat
Kanada Georges St. Pierre
(v. Matt Hughes, tilapäinen mestaruus)
29. joulukuuta 2007
(UFC 79)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat  
Kanada Georges St. Pierre
(v. Matt Serra, kiistaton mestaruus)
19. huhtikuuta 2008
(UFC 83)
Montreal, Quebec, Kanada  
Yhdysvallat Carlos Condit
(v. Nick Diaz, tilapäinen mestaruus)
4. helmikuuta 2012
(UFC 143)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
St. Pierre luopui mestaruudesta 13. joulukuuta 2013.[12]
Yhdysvallat Johny Hendricks
(v. Robbie Lawler)
4. helmikuuta 2012
(UFC 171)
Dallas, Teksas, Yhdysvallat
Yhdysvallat Robbie Lawler 6. joulukuuta 2014
(UFC 181)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Tyron Woodley 9. kesäkuuta 2018
(UFC 201)
Chicago, Illinois, Yhdysvallat
Yhdysvallat Colby Covington
(v. Rafael dos Anjos, tilapäinen mestaruus)
9. kesäkuuta 2018
(UFC 225)
Chicago, Illinois, Yhdysvallat
Nigeria Kamaru Usman 2. maaliskuuta 2019
(UFC 235)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat

Kevytsarja (155 paunaa, 70 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kevytsarja oli nimeltään kääpiösarja ennen UFC 31:tä (4. toukokuuta 2001).
Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Yhdysvallat Jens Pulver
(v. Caol Uno)
23. helmikuuta 2001
(UFC 30)
Atlantic City, New Jersey, Yhdysvallat
Maaliskuussa 2002 Pulver luopui mestaruudestaan ja lähti UFC:stä sopimuserimielisyyksien takia.
28. helmikuuta 2003 (UFC 41) B.J. Pennin ja Caol Unon välinen ottelu avoimena olleesta kevytsarjan mestaruudesta päättyi ratkaisemattomaan.
Yhdysvallat Sean Sherk
(v. Kenny Florian)
14. lokakuuta 2006
(UFC 64)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Sherk joutui luopumaan mestaruudestaan 8. joulukuuta 2007 jäätyään kiinni steroideista Francaa vastaan käydyn ottelun jälkeisessä testissä.[13]
Yhdysvallat B. J. Penn
(v. Joe Stevenson)
19. tammikuuta 2008
(UFC 80)
Newcastle upon Tyne, Englanti
Yhdysvallat Frankie Edgar 10. huhtikuuta 2010
(UFC 112)
Abu Dhabi, Yhdistyneet arabiemiirikunnat
Yhdysvallat Benson Henderson 26. helmikuuta 2012
(UFC 144)
Saitama, Japani
Yhdysvallat Anthony Pettis 31. elokuuta 2013
(UFC 164)
Milwaukee, Wisconsin, Yhdysvallat
Brasilia Rafael dos Anjos 14. maaliskuuta 2015
(UFC 185)
Dallas, Teksas, Yhdysvallat
Yhdysvallat Eddie Alvarez 7. heinäkuuta 2016
(UFC Fight Night: dos Anjos vs. Alvarez)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Irlanti Conor McGregor 12. marraskuuta 2016
(UFC 205)
New York, New York, Yhdysvallat
Yhdysvallat Tony Ferguson
(v. Kevin Lee, tilapäinen mestaruus)
7. lokakuuta 2017
(UFC 216)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Huhtikuussa 2018 sekä McGregorilta että Fergusonilta otettiin mestaruudet pois loukkaantumisten takia.[14]
Venäjä Habib Nurmagomedov
(v. Al Iaquinta)
7. huhtikuuta 2018
(UFC 223)
Brooklyn, New York, Yhdysvallat
Yhdysvallat Dustin Poirier
(v. Max Holloway, tilapäinen mestaruus)
13. huhtikuuta 2019
(UFC 236)
Atlanta, Georgia, Yhdysvallat
Yhdysvallat Justin Gaethje
(v. Tony Ferguson, tilapäinen mestaruus)
9. toukokuuta 2020
(UFC 249)
Jacksonville, Florida, Yhdysvallat
Nurmagomedov ilmoitti lopettavansa kilpauransa 24. lokakuuta 2020.[15] Mestaruus julistettiin avoimeksi maaliskuussa 2021.[16]
Brasilia Charles Oliveira
(v. Michael Chandler)
15. toukokuuta 2021
(UFC 162)
Houston, Texas, Yhdysvallat

Höyhensarja (145 paunaa, 66 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Brasilia Jose Aldo 20. marraskuuta 2010
(UFC 123)
Auburn Hills, Michigan, Yhdysvallat
Irlanti Conor McGregor
(v. Chad Mendes, tilapäinen mestaruus)
11. heinäkuuta 2015
(UFC 189)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Irlanti Conor McGregor 12. joulukuuta 2015
(UFC 194)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Brasilia José Aldo
(v. Frankie Edgar, tilapäinen mestaruus)
9. heinäkuuta 2016
(UFC 200)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
McGregor luopui mestaruudesta 26. marraskuuta 2016, jolloin Aldosta tuli kiistaton mestari.[17]
Brasilia José Aldo 26. marraskuuta 2016
Yhdysvallat Max Holloway
(v. Anthony Pettis, tilapäinen mestaruus)
10. joulukuuta 2016
(UFC 206)
Toronto, Ontario, Kanada
Yhdysvallat Max Holloway 3. kesäkuuta 2017
(UFC 212)
Rio de Janeiro, Brasilia
Australia Alexander Volkanovski 14. joulukuuta 2019
(UFC 245)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat

Kääpiösarja (135 paunaa, 62 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Yhdysvallat Dominick Cruz
(v. Scott Jorgensen)
20. joulukuuta 2010
(WEC 53)
Glendale, Arizona, Yhdysvallat
Brasilia Renan Barão
(v. Urijah Faber, tilapäinen mestaruus)
21. heinäkuuta 2012
(UFC 149)
Calgary, Alberta, Kanada
Cruz luopui mestaruudesta 6. tammikuuta 2014 loukkaantumisista johtuen.[18]
Brasilia Renan Barão 6. tammikuuta 2014
Yhdysvallat T. J. Dillashaw 24. toukokuuta 2014
(UFC 173)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat Dominick Cruz 17. tammikuuta 2016
(UFC Fight Night: Dillashaw vs. Cruz)
Boston, Massachusetts, Yhdysvallat
Yhdysvallat Cody Garbrandt 30. joulukuuta 2016
(UFC 207)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Yhdysvallat T. J. Dillashaw 4. marraskuuta 2017
(UFC 217)
New York, New York, Yhdysvallat
Maaliskuussa 2019 Dillashaw luovutti mestaruuden käryttyään dopingtestissä.[19]
Yhdysvallat Henry Cejudo
(v. Marlon Moraes)
8. kesäkuuta 2019
(UFC 238)
Chicago, Illinois, Yhdysvallat
Cejudo lopetti lopettavansa kilpauransa toukokuussa 2020.[20] Mestaruus julistettiin avoimeksi 24. toukokuuta 2020.[21]
Venäjä Pjotr Jan
(v. José Aldo)
12. heinäkuuta 2020
(UFC 251)
Abu Dhabi, Yhdistyneet arabiemiirikunnat
Yhdysvallat Aljamain Sterling 6. maaliskuuta 2021
(UFC 259)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat

Kärpässarja (125 paunaa, 57 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Yhdysvallat Demetrious Johnson
(v. Joseph Benavidez)
22. syyskuuta 2012
(UFC 152)
Toronto, Ontario, Kanada
Yhdysvallat Henry Cejudo 4. elokuuta 2018
(UFC 227)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Joulukuussa 2019 Cejudo luopui mestaruudesta keskittyäkseen puolustamaan kääpiösarjan mestaruutta.[22]
Brasilia Deiveson Figueiredo
(v. Joseph Benavidez)
19. heinäkuuta 2020
(UFC Fight Night: Figueiredo vs. Benavidez 2)
Abu Dhabi, Yhdistyneet arabiemiirikunnat
Meksiko Brandon Moreno 12. kesäkuuta 2021
(UFC 263)
Glendale, Arizona, Yhdysvallat

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Höyhensarja (145 paunaa, 66 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Yhdysvallat Germaine de Randamie
(v. Holly Holm)
11. helmikuuta 2017
(UFC 208)
Brooklyn, New York, Yhdysvallat
19. kesäkuuta 2017 de Randamie menetti mestaruuden, kun hän kieltäytyi ottelemasta Cyborgia vastaan.[23]
Brasilia Cris Cyborg
(v. Tonya Evinger)
29. heinäkuuta 2017
(UFC 214)
Anaheim, Kalifornia, Yhdysvallat
Brasilia Amanda Nunes 29. joulukuuta 2018
(UFC 232)
Inglewood, Kalifornia, Yhdysvallat

Kääpiösarja (135 paunaa, 62 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Strikeforcen kääpiösarjan mestari Ronda Rousey sai suoraan mestaruuden 6. joulukuuta 2012.[24]
Yhdysvallat Ronda Rousey 6. joulukuuta 2012
Yhdysvallat Holly Holm 15. marraskuuta 2015
(UFC 193)
Melbourne, Australia
Yhdysvallat Miesha Tate 5. maaliskuuta 2016
(UFC 196)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Brasilia Amanda Nunes 9. heinäkuuta 2016
(UFC 200)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat

Kärpässarja (125 paunaa, 57 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Yhdysvallat Nicco Montaño
(v. Roxanne Modafferi)
1. joulukuuta 2017
(Ultimate Fighter 26)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Montaño menetti mestaruuden 7. syyskuuta 2018, kun hän joutui sairaalaan painonpudotuksen takia.[25]
Kirgisia Valentina Ševtšenko 8. joulukuuta 2018
(UFC 231)
Toronto, Ontario, Kanada

Korsisarja (115 paunaa, 52 kg)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Yhdysvallat Carla Esparza
(v. Rose Namajunas)
12. joulukuuta 2014
(The Ultimate Fighter: A Champion Will Be Crowned Finale)
Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat
Puola Joanna Jędrzejczyk 14. maaliskuuta 2015
(UFC 185)
Dallas, Teksas, Yhdysvallat
Yhdysvallat Rose Namajunas 4. marraskuuta 2017
(UFC 217)
New York, New York, Yhdysvallat
Brasilia Jéssica Andrade 11. toukokuuta 2019
(UFC 237)
Rio de Janeiro, Brasilia
Kiina Zhang Weili 31. elokuuta 2019
(UFC Fight Night: Andrade vs. Zhang)
Shenzhen, Kiina
Yhdysvallat Rose Namajunas 24. huhtikuuta 2021
(UFC 261)
Jacksonville, Florida, Yhdysvallat

Superfight-mestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avoin painoluokka, joka oli käytössä UFC:n alkuaikoina.
Nimi Päivämäärä Paikka Puolustukset
Yhdysvallat Ken Shamrock
(v. Dan Severn)
14. heinäkuuta 1995
(UFC 6)
Casper, Wyoming, Yhdysvallat
Yhdysvallat Dan Severn 17. maaliskuuta 1996
(UFC 9)
Detroit, Michigan, Yhdysvallat
Superfight-mestaruus yhdistettiin Mark Colemanin raskaansarjan mestaruuteen 7. helmikuuta 1997 (UFC 12), kun Coleman voitti Severnin.

UFC-turnaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtuma Painoluokka Nimi Toiseksi tullut Päivämäärä Paikka
UFC 1 Ei painoluokkaa Brasilia Royce Gracie Alankomaat Gerard Gordeau 12. marraskuuta 1993 Denver, Colorado, Yhdysvallat
UFC 2 Ei painoluokkaa Brasilia Royce Gracie Yhdysvallat Patrick Smith 11. maaliskuuta 1994 Denver, Colorado, Yhdysvallat
UFC 3 Ei painoluokkaa Yhdysvallat Steve Jennum Kanada Harold Howard 9. syyskuuta 1994 Charlotte, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat
UFC 4 Ei painoluokkaa Brasilia Royce Gracie Yhdysvallat Dan Severn 16. joulukuuta 1994 Tulsa, Oklahoma, Yhdysvallat
UFC 5 Ei painoluokkaa Yhdysvallat Dan Severn Kanada Dave Beneteau 16. helmikuuta 1995 Charlotte, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat
UFC 6 Ei painoluokkaa Venäjä Oleg Taktarov Yhdysvallat Tank Abbott 14. heinäkuuta 1995 Casper, Wyoming, Yhdysvallat
UFC 7 Ei painoluokkaa Brasilia Marco Ruas Yhdysvallat Paul Varelans 8. syyskuuta 1995 Buffalo, New York, Yhdysvallat
The Ultimate Ultimate Ei painoluokkaa Yhdysvallat Dan Severn Venäjä Oleg Taktarov 16. joulukuuta 1995 Denver, Colorado, Yhdysvallat
UFC 8 Ei painoluokkaa Yhdysvallat Don Frye Kanada Gary Goodridge 16. helmikuuta 1996 San Juan, Puerto Rico, Yhdysvallat
UFC 10 Ei painoluokkaa Yhdysvallat Mark Coleman Yhdysvallat Don Frye 12. heinäkuuta 1996 Birmingham, Alabama, Yhdysvallat
UFC 11 Ei painoluokkaa Yhdysvallat Mark Coleman Yhdysvallat Scott Ferrozzo 20. syyskuuta 1996 Augusta, Georgia, Yhdysvallat
The Ultimate Ultimate 2 Ei painoluokkaa Yhdysvallat Don Frye Yhdysvallat Tank Abbott 7. joulukuuta 1996 Birmingham, Alabama, Yhdysvallat

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://basrutten.tv/biography.html
  2. http://www.reviewjournal.com/lvrj_home/2004/Aug-14-Sat-2004/sports/24534514.html
  3. http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2006/11/26/SPG19MJT8O1.DTL
  4. http://www.sherdog.com/news/articles.asp?n_id=3249
  5. Marc Raimondi: Jon Jones stripped of title, Daniel Cormier vs. Anthony Johnson for belt headlines UFC 187 28. huhtikuuta 2015. MMA Fighting. Viitattu 11.6.2021. (englanniksi)
  6. UFC strips Jon Jones of interim light heavyweight title on heels of one-year suspension 9. marraskuuta 2016. MMA Junkie. Viitattu 11.6.2021. (englanniksi)
  7. Marc Raimondi: Daniel Cormier reinstated as UFC light heavyweight champion 13. syyskuuta 2017. MMA Fighting. Viitattu 11.6.2021. (englanniksi)
  8. Ariel Helwani: Jon Jones on Daniel Cormier: 'It wasn't ever really his belt' 28. joulukuuta 2018. ESPN. Viitattu 11.6.2021. (englanniksi)
  9. Mike Bohn: Jon Jones vacates UFC title: 'It's officially up for grabs' 17. elokuuta 2020. MMA Junkie. Viitattu 11.6.2021. (englanniksi)
  10. a b Brett Okamoto: Georges St-Pierre vacates middleweight title; Robert Whittaker takes spot 8. joulukuuta 2017. ESPN. Viitattu 16.7.2021. (englanniksi)
  11. http://www.mmaringreport.com/index.php?option=com_content&task=view&id=476&Itemid=37
  12. Dann Stupp: It's official: Georges St-Pierre vacating UFC welterweight title 13. joulukuuta 2013. MMAJunkie. Viitattu 16.7.2021. (englanniksi)
  13. http://sports.yahoo.com/mma/blog/mma_experts/post/Sherk-stripped-of-lightweight-title?urn=mma,56811
  14. Chris Taylor: Breaking! Dana White addresses the UFC’s complicated lightweight title picture 1. huhtikuuta 2018. BJPenn. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)
  15. Damon Martin: Khabib Nurmagomedov announces his retirement following emotional victory over Justin Gaethje in UFC 254 main event 24. lokakuuta 2020. MMA Fighting. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)
  16. Brett Okamoto: Dana White: Khabib Nurmagomedov officially retired; Michael Chandler-Charles Oliveira for title 19. maaliskuuta 2021. ESPN. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)
  17. MCGREGOR VACATES FEATHERWEIGHT TITLE; ALDO NEW UNDISPUTED CHAMPION 26. marraskuuta 2016. UFC. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)
  18. Matt Erickson: Dominick Cruz out, vacates title; Urijah Faber now meets Renan Barao at UFC 169 6. tammikuuta 2014. MMA Junkie. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)
  19. Nick Baldwin: T.J. Dillashaw suspended for failed drug test, relinquishes UFC bantamweight title 20. maaliskuuta 2019. Bloody Elbow. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)
  20. Danny Segura: Henry Cejudo explains decision to retire after UFC 249 win: 'I want to leave on top' 10. toukokuuta 2020. MMA Junkie. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)
  21. Damon Martin: UFC bantamweight title officially vacated following Henry Cejudo’s retirement 25. toukokuuta 2020. MMA Fighting. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)
  22. Jeff Wagenheim: Deiveson Figueiredo KO's Joseph Benavidez; flyweight title stays vacant 1. maaliskuuta 2020. ESPN. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)
  23. Mike Bohn: 'Cyborg' vs. Megan Anderson for title at UFC 214 after Germaine de Randamie stripped 19. kesäkuuta 2017. MMA Junkie. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)
  24. Yhomas Gerbasi: The UFC Crowns its First Queen 6. joulukuuta 2012. UFC. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)
  25. Marc Raimondi: Dana White says Nicco Montaño is no longer the UFC women’s flyweight champion 7. syyskuuta 2018. MMA Fighting. Viitattu 17.7.2021. (englanniksi)