Alistair Overeem

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Alistair Cees Overeem
Tiedot
Lempinimi Reem,
The Demolition Man,
Ubereem
Pituus 193 cm
Paino 116 kg
Kansalaisuus Alankomaat, Englanti
Syntymäaika 17. toukokuuta 1980 (ikä 36)
Syntymäpaikka Hounslow, Englanti
Kätisyys oikea
Taistelutyyli potkunyrkkeily, thainyrkkeily, lukkopaini[1]
Tilastot
Ottelut 48
Voitot 36
– tyrmäyksellä 15
– luovutuksella 19
Tappiot 11

Alistair Cees Overeem (s. 17. toukokuuta 1980 Hounslow, Englanti) on hollantilainen vapaaottelija ja potkunyrkkeilijä. Hän piti hallussaan Strikeforcen raskaansarjan titteliä vuodesta 2007 vuoteen 2011 saakka. Lisäksi Overeem oli vuoden 2010 DREAMin raskaansarjan mestari. Hän otteli ensimmäisen kerran UFC:ssä Brock Lesnaria vastaan UFC 141 -tapahtumassa 30. joulukuuta 2011. Overeem voitti ottelun teknisellä tyrmäyksellä.

Varhaiset vuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alistair Overeem syntyi Hounslowissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa jamaikalaiselle isälle ja hollantilaiselle äidille vuonna 1980. Hänellä on myös itseään neljä vuotta vanhempi isoveli, Valentijn, joka nykyään asuu Turkissa. Alistair sai heti syntyessään sekä Alankomaiden että Britannian kansalaisuuden. Overeemin vanhemmat erosivat tämän ollessa kuusivuotias, minkä jälkeen hän eikä Valentijn ole isäänsä nähneet. Heidän äitinsä, Clair muutti parin kuukauden päästä poikien kanssa Hollantiin, jossa pieni Alistair alkoi kilpailla monissa eri urheilulajeissa. Aivan pienenä hän oli innokas pikajuoksussa, yleisurheilussa ja pesäpallossa. Ensikosketuksen Overeem sai kahdeksanvuotiaana, kun tuolloin hänen äitinsä kiinnostui ajatuksesta viedä poikansa harjoittelemaan judoa ja samana vuonna hän alkoi myös kilpailla lajissa. Harrastus ei kestänyt kovin kauan kun nuori Overeem kilpaili viimeiset ottelunsa noin yhdentoista vanhana ja pian luopui harrastuksesta. Myöhemmin kun Overeem oli viisitoistavuotias nuorukainen, hänen veljensä, Valentijn oli päättänyt ottaa hänet mukaansa paikalliselle salille, joka opetti kehälajeja kuten potkunyrkkeilyä, thainyrkkeilyä, nyrkkeilyä ja lukkopainia, jossa Valentijn oli itse harjoitellut jo kolme vuotta. Aluksi nuori Alistair ei ymmärtänyt tämänkaltaisia lajeja ja näki niiden harjoitteet hyvin väkivaltaisina ja vaarallisina, mutta kun hän huomasi kuinka hänen veljensä pystyi nauttimaan siitä ja kun hän pääsi harjoittelemaan maailmanluokan ottelijoiden kuten Bas Ruttenin ja Joop Kasteelin kanssa hän alkoi pikkuhiljaa nauttimaan siitä itsekin.

Vuosi 2012[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Overeemilla oli mahdollisuus otella UFC:n raskaansarjan mestaruudesta hallitsevaa mestaria Júnior dos Santosia vastaan, mutta Overeem epäonnistui ottelua edeltävässä testissä. Hänen testosteronitasonsa epitestosteronitasoonsa nähden oli yli kaksi kertaa sallittua suurempi, joten hän menetti paikan Frank Mirille epäiltynä anabolisten steroidien käytöstä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Alistair "The Reem" Overeem MMA-Core Viitattu 4.3.2012 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]