Matt Lindland

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Matt Lindland

Matt James Lindland (s. 17. toukokuuta 1970 Oregon City) on yhdysvaltalainen kreikkalais-roomalaisen tyylin painija ja vapaaottelija.

Painiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lindland aloitti painin harrastamisen vuonna 1985. Ensimmäisissä kansainvälisissä arvokilpailuissaan, 1994 maanosansa mestaruuskisoissa, hän voitti kultamitalin vapaapainissa 74 kilogramman painoluokassa. Kreikkalais-roomalaisessa painissa hän voitti Pan-Amerikan mestaruuden 1998 ja saavutti hopeaa vuonna 1997. 2000 Sydneyn kesäolympialaisiin Lindland eteni maansa olympiakarsintoihin liittyneen pitkän oikeustaistelun päätteeksi, mistä hän sai nykyisen lempinimensä ”The Law” (laki)[1]. Sydneyssä Lindland sijoittui hopealle hävittyään loppuottelussa venäläiselle Murat Kardanoville. Seuraavana vuonna Patraksen MM-kisoissa hän saavutti hopeaa 85-kiloisten sarjassa.

Vapaaottelu-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vapaaottelussa Lindland harjoittelee Team Quest -salilla. UFC-debyyttinsä hän teki joulukuussa 2000 UFC 29 -tapahtumassa, ja eteni järjestön keskisarjan mestaruusotteluun, missä hän UFC 37 -tapahtumassa kärsi tappion Murilo Bustamantelle lokakuussa 2002. UFC 54:n jälkeen hänet erotettiin järjestön tapahtumista sponsorierimielisyyksien takia, minkä jälkeen hän on otellut IFL-, bodogFight- ja Affliction-tapahtumissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]