Jax (Mortal Kombat)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jackson ”Jax” Briggs on fiktiivinen hahmo Mortal Kombat -videopeleissä. Hänen ääninäyttelijänään toimii Marz Timms.

Jax on Yhdysvaltain erikoisjoukkojen majuri ja Sonya Bladen esimies. Hän on lihaksikas ja syntyperältään afrikkalais-amerikkalainen. Jaxilla on vihreät armeijahousut, saappaat, rintapanssari ja hansikkaat.

Mortal Kombat: Special Forces -pelissä Jax saa kuulla Kanon vapauttaneen Black Dragonin jäseniä vankilasta. Jax saapuu varastolle, jossa hän huomaa kuolleen partion ryhmänsä jäseniä ja Jax vannoo kostavansa Kanolle. Jax laittaa käsiinsä kokeelliset bioniset implantit vahvistaakseen voimiaan. Etsiessään Kanoa, Jax kohtaa No Facen, Kanon vapauttaman räjähdespesialistin ja tappoi hänet taistelussa. Myöhemmin Jax kohtasi viemärissä Tasian ja tappoi hänet taistelussa. Myöhemmin Jax kohtasi tornirakennuksessa Jarekin ja kukisti tämän taistelussa. Myöhemmin Sinkiangin kadonneessa kaupungissa Jax kohtasi Tremorin ja tappoi hänet taistelussa. Jax löysi portaalin Outworldiin ja kuljettuaan portaalin läpi hän kohtasi Kanon, joka oli löytänyt voimia antavan artifaktin. Jax kukisti Kanon taistelussa ja siirsi heidät artifaktin avulla takaisin Earthrealmiin vieden Kanon vangittavaksi.

Mortal Kombat 4 -pelissä Jax avusti Raidenia taistelussa Shinnokia vastaan ja hän yhdessä Sonyan kanssa löysivät Cyraxin aavikolta ja toivat hänet tukikohtaansa ja uudelleenohjelmoivat hänet hyväksi. Jax myöhemmin sai Jarekin kiinni ja heitti hänet alas kalliolta. Mortal Kombat: Deadly Alliance -pelissä Jax tappoi Hsu Haon repimällä irti tämän bionisen sydämen. Jax myöhemmin sai surmansa taistelussa Shang Tsungia ja Quan Chitä vastaan. Onaga myöhemmin herätti Jaxin henkiin ja teki hänestä palvelijansa, kunnes hän vapautui Onagan vallasta Liu Kangin hengen avulla. Mortal Kombat: Armageddon -pelissä Jax osallistui Armageddonin taisteluun, jossa hän katkaisi Quan Chin jalan ennen kuin Shao Kahn hyökkäsi hänen kimppuunsa. Myöhemmin Jax sai taistelussa surmansa jouduttuaan keihään lävistämäksi tuntemattoman taistelijan toimesta. Jaxin vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja muuttui kokonaan kyborgiksi ja Jax kukisti Sektorin ja otti tämän Tekunin-klaanin hallintaansa.

Mortal Kombat vs. DC Universe -pelissä Jax ottaa yhteyttä Sonyaan kysyen tältä omituisesta naisesta, joka ilmestyi erikoisjoukkojen tukikohtaan. Jax kohtaa myöhemmin Sonyan Raidenin temppelillä, kun Sonya yllättäen väittää Jaxin olevan Kano ja taistelee Jaxia vastaan, mutta Jax kukistaa hänet. Raiden ja Liu Kang myöhemmin saapuivat paikalle lopettaen tappelun. Raiden kertoo heille mystisistä ilmestymisistä ja Earthrealmin yhdistymisestä toisen maailman kanssa ja heidän maailmaan ilmestyneestä satelliitista. Jax palaa Sonyan kanssa erikoisjoukkojen tukikohtaan ja valmistelevat portaalia satelliitin luo. Jaxin valmistellessa portaalia, Lex Luthor yrittää hiipiä hänen luokseen ihaillen tämän portaaliteknologiaa, mutta Jax huomaa hänet ja taistelee Luthoria vastaan voitokkaasti vangiten tämän ja Kissanaisen. Jax ja Sonya käyttävät portaalia päästäkseen satelliitin luo, mutta joutuvat erilleen. Jax tainnuttaa vartijan, joka saattoi Kapteeni Marvelia selliin ja kukistaa Kapteeni Marvelin taistelussa. Jax kohtaa Ihmenaisen, joka piti Sub-Zeroa vankina ja torjui rannekorujensa avulla Jaxin aseen luodit. Jax kukistaa Ihmenaisen taistelussa ja vapauttaa Sub-Zeron. Jax kohtaa Green Lanternin, joka kukistaa hänet taistelussa tainnuttaen hänet. Jaxin toivuttua hän palasi erikoisjoukkojen tukikohtaan ja huomasi Lex Luthorin valmistelevan portaalia toiseen maailmaan. Luthor kukistaa Jaxin taistelussa ja Jax toivuttuaan ilmoittaa muille vihollisen suuntaavan Outworldiin. Jax kohtaa Luthorin uudelleen Outworldissa ja taistelee häntä vastaan menettäen tajuntansa. Jax myöhemmin todisti, kuinka Raiden ja Teräsmies kukistivat Dark Kahnin ja palauttivat maailmat ennalleen.

Vuoden 2011 Mortal Kombat -pelissä Sonya pelastaa Jaxin Shang Tsungin vankilasta. Myöhemmin Jax kukistaa taistelussa Barakan, Jaden ja Sheevan. Jax joutui myös taistelemaan Johnny Cagea vastaan tämän kyseenalaistettua Jaxin suhteen Sonyaan. Jax pelastaa Raidenin ja Johnny Cagen avulla Sonyan vankilasta maksaen tälle velkansa. Jax menettää kätensä taistelussa Ermacia vastaan, mutta saa myöhemmin tilalle kyberneettiset robottikädet. Jax myöhemmin auttoi Cyber Sub-Zeron uudelleenohjelmoimisessa hyväksi. Jax saa surmansa taistelussa Sindeliä vastaan tämän potkaistua Jaxia kaulaan korkokengällään lävistäen tämän kurkun. Myöhemmin Quan Chi herättää Jaxin henkiin ja myöhemmin langennut Jax taistelee Raidenia vastaan Netherrealmissa häviten taistelun.

Mortal Kombat X -pelissä langennut Jax on yhä Quan Chin orjana taistellen entisiä ystäviään vastaan. Langennut Jax melkein tappaa Sonyan, mutta Johnny Cage estää sen. Raiden onnistuu palauttamaan Jaxin takaisin hyväksi Quan Chin loitsun avulla. Tämän jälkeen Jax vetäytyy erikoisjoukoista ja ryhtyy maanviljelijäksi. Hän saa tyttären Jacquin Vera-nimisen naisen kanssa. Jax vastusti Jacquin liittymistä erikoisjoukkoihin, mutta joutui antamaan periksi. Mortal Kombat X -sarjakuvassa selviää, että Raiden antoi Jaxille tehtäväksi vartioida yhtä kirotuista Kamidogu-tikareista. Jax joutui taistelemaan Reikoa vastaan tämän yritettyä varastaa tikarin itselleen ja joutui lopulta antamaan tikarin Reikolle tämän uhattua Veran ja Jacquin henkeä. Myöhemmin Jax kohtasi Jacquin ja opetti tämän käyttämään käsiasetta. Jacqui sanoi Jaxille oppineensa aiemmista virheistään ja ettei hän luovuta koskaan, minkä jälkeen Jax halasi tytärtään. Jax myöhemmin Sonyan pyynnöstä avusti Sareenaa ja Kenshiä Quan Chin vangitsemisessa ja toi lopulta itse Quan Chin Earthrealmiin kukistaen tämän palvelijat langenneen Kung Laon, Sindelin, Kitanan ja Liu Kangin. Jaxin kohtalo jäi tämän jälkeen tuntemattomaksi.

Mortal Kombat 11 -pelissä paljastetaan, että Veran kuolemasta masentunut Jax alkoholisoitui ja vetäytyi asuntoonsa katkaisten yhteyden Jacquihin. Myöhemmin Kronika ilmestyi Jaxille ja tarjoutui luomaan tälle uuden aikakauden, jossa Jacqui ei liity erikoisjoukkoihin ja hän itse saa lapsenlapsia ja paremman elämän vastineeksi Kronikan auttamisesta. Jax avusti Cetrionia Shang Tsungin saarella hankkimaan Sielujen kruunun ja taisteli Kronikan toisesta aikajanasta tuomaa nuorempaa itseään vastaan. Myöhemmin Jax taisteli Raidenia vastaan Netherealmissa ja hävittyään taistelun Jax tajusi virheensä pyytäen anteeksi Jacquilta ja liittyi Raidenin joukkoihin Kronikaa vastaan. Pelin Aftermath-lisäosassa Jax taisteli Fujinia ja Shang Tsungia vastaan Shang Tsungin saarella. Shang Tsung yritti imeä Jaxin sielun itseensä, mutta Fujin esti sen. Fujin kukisti Jaxin taistelussa ja sai tämän vakuuttumaan Kronikan valehdelleen hänelle alusta asti. Jax tajusi virheensä ja kohdattuaan Jacquin pyysi tältä anteeksi. Myöhemmin Netherealmissa Jax taisteli Shao Kahnia vastaan, mutta Shao Kahn kukisti Jaxin.

Jax esiintyi lyhyesti vuoden 1995 Mortal Kombat -elokuvassa Sonya Bladen parina ja esimiehenä. Elokuvassa Mortal Kombat: Annihilation Jax auttoi Sonyaa kukistamaan taistelussa kyborgiksi muutetun Cyraxin ja Mileenan. Myöhemmin Jax onnistuu kukistamaan taistelussa Motaron. Animaatioelokuvassa Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge Jax kohtasi taistelussa Goron, joka kukisti Jaxin ja repi brutaalilla tavalla tämän kädet irti. Raiden onnistui kuitenkin estämään Goroa tappamasta Jaxia. Jax sai tämän jälkeen uudet kyberneettiset robottikädet. Myöhemmin Jax joutui Kanon vangiksi, mutta Sonya ja Johnny pelastivat hänet ja Jax tappoi Kanon kostoksi vangitsemisestaan. Vuoden 2021 Mortal Kombat -elokuvassa Jax pelasti Cole Youngin ja tämän perheen ja ohjasi heidät turvaan Sonyan luo. Jax yritti taistella Sub-Zeroa vastan, joka jäädytti ja hajotti Jaxin kädet. Raiden myöhemmin pelasti Jaxin ja antoi tälle uudet mekaaniset robottikädet. Myöhemmin Sonya rohkaisi Jaxia jatkamaan taistelua tämän nykyisestä olotilasta huolimatta. Myöhemmin taistelun aikana Jax onnistuu saamaan erikoiskyvyn voimistaa käsiään. Myöhemmin Jax onnistuu Liu Kangin avulla tappamaan Kabalin taistelussa. Myöhemmin Shang Tsungin ja Sub-Zeron kukistuttua Raiden määräsi Jaxin avustamaan muita uusien taistelijoiden etsimisessä ja värväämisessä.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.