Formula One 05

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Formula One 05
Formula one 05.jpg
Kehittäjä Sony Studio Liverpool
Julkaisija SCEE
Julkaisuaika Euroopan unionin lippu 1. heinäkuuta 2005
Japanin lippu 22. syyskuuta 2005
Australian lippu 2005
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 3+
Alusta PlayStation 2
Tallennusväline DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Formula One 05 on Formula One -sarjan vuoden 2005 -kauteen perustuva versio. Se julkaistiin vain PlayStation 2:lle, aluksi Euroopassa 1. heinäkuuta 2005 ja Australiassa myöhemmin samana vuonna. Peli sisältää F1 04 -pelistä tutun uramoodin, jossa pelaaja ohjaa omaa kuljettajaansa viiden vuoden ajan (jotka kaikki ovat samanlaisia kuin oikea F1 -kausi 2005). Peli tukee myös EyeToy -kameraa, jonka ansiosta voi laittaa oman naamansa kuljettajan naaman tilalle. Mutta toisin kuin F1 04:ssä, kuljettajan kypärää ei voi valita.

Pelaaja aloittaa testaamalla heikompien tallien kuten Minardin, Jordanin tai Red Bull Racingin ratissa. Hyvät esitykset kilpailuissa ja testeissä edesauttavat pelaajan nousua parempiin talleihin, kun heikot esitykset taas tietävät todennäköisimmin potkuja. Pelissä on myös kaksinkamppailuita tallin kakkoskuljettajaa (tai kolmoskuljettajaa, riippuen pelaajan tilanteesta), joissa molemmat kuljettajat ajavat viisi kierrosta, ja kummalla on nopeampi yhteisaika (yksi kierros tulee, kun ensimmäisen, toisen ja kolmannen sektorin nopeimmat ajat lasketaan yhteen) saa kilpakuljettajan paikan. Pelaajat voivat ensimmäistä kertaa katsoa uramoodissa voittamia palkintoja.

Kuten F1 04:ssä, historiallisia autoja saa saavuttamalla erilaisia tavoitteita, kuten voittamalla maailmanmestaruuden. Uramoodissa voi myös avata uusia kypäriä. Pelissä on piilotettuna myös erikoisrata (Detroitin katurata, mitä on käytetty Yhdysvaltojen itäisessä GP:ssä) jonka voi saada Time Attack -muodossa. Peli kehitettiin ennen uuden aika-ajojärjestelmän tuloa, joten siinä on vielä kauden alussa käytössä olleet aika-ajot. Pelissä oli myös verkkopelimahdollisuus. Formula One 05 ei toimi Pohjois-Amerikkalaisissa NTSC -konsoleissa. Pelin suomenkielisinä selostajina toimivat Oskari Saari ja Erkki Mustakari.

Ensimmäistä kertaa vuosiin suuri määrä faneja myönsi parannuksen edellisiin peleihin olleen suuri. Peli oli piristysruiske jota F1 -pelisarja oli kipeästi tarvinnut.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.