Luettelo suurimmista kaupunkialueista väkiluvun mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tälle sivulle on listattu suurimmat kaupunkialueet väkiluvun mukaan, suurkaupunkialueen rajaus on kuitenkin ongelmallista, joten saman metropolialueen väkimäärä voi vaihdella suurestikin laskutavan mukaan.

Luettelo maailman suurimmista metropolialueista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

metropolialue valtio sija urbaanialueen väkiluku
2003 est.[1]
virallinen väkiluku vuosi
Ahmedabad Intia &&&&&&&&06352254.&&&&006 352 254[2] 2011
Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&05359205.&&&&005 359 205[3] 2011
Bangalore Intia &&&&&&&&08728906.&&&&008 728 906[2] 2011
Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa &&&&&&&&05674843.&&&&005 674 843[4] 2011
Barcelona Espanjan lippu Espanja &&&&&&&&05375774.&&&&005 375 774[5] 2011
Belo Horizonte Brasilian lippu Brasilia &&&&&&&&05504635.&&&&005 504 635[6] 2012
Beijing Kiina 19 &&&&&&&012500000.&&&&0012 500 000
Berliini Saksan lippu Saksa &&&&&&&&05055116.&&&&005 055 116[5] 2011
Bogotá Kolumbia &&&&&&&&07881156.&&&&007 881 156[7] 2005
Buenos Aires Argentiinan lippu Argentiina 17 &&&&&&&013170000.&&&&0013 170 000 &&&&&&&012801364.&&&&0012 801 364[8] 2010
Kairo Egyptin lippu Egypti 16 &&&&&&&014450000.&&&&0014 450 000
Chennai Intia &&&&&&&&08917749.&&&&008 917 749[2] 2011
Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&09175000.&&&&009 175 000 &&&&&&&&09504753.&&&&009 504 753[3] 2011
Dallas-Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&06526548.&&&&006 526 548[3] 2011
Delhi Intia 8 &&&&&&&018600000.&&&&0018 600 000 &&&&&&&021753486.&&&&0021 753 486[2] 2011
Dhaka Bangladeshin lippu Bangladesh &&&&&&&012797394.&&&&0012 797 394[9] 2008
Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&06086538.&&&&006 086 538[3] 2011
Hongkong-Shenzhen Hongkongin lippu Hongkong/ Kiina 12 &&&&&&&015800000.&&&&0015 800 000
Hyderabad Intia &&&&&&&&07749334.&&&&007 749 334[2] 2011
Jakarta Indonesia 6 &&&&&&&018900000.&&&&0018 900 000 &&&&&&&023308500.&&&&0023 308 500[10] 2000
Karachi Pakistanin lippu Pakistan 20 &&&&&&&011800000.&&&&0011 800 000
Kolkata Intia 14 &&&&&&&015100000.&&&&0015 100 000 &&&&&&&014617882.&&&&0014 617 882[2] 2011
Lima Perun lippu Peru &&&&&&&&08482619.&&&&008 482 619[11] 2007
Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta 18 &&&&&&&012875000.&&&&0012 875 000 &&&&&&&015010295.&&&&0015 010 295[5] 2010
Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 13 &&&&&&&015250000.&&&&0015 250 000 &&&&&&&012944801.&&&&0012 944 801[3] 2011
Madrid Espanjan lippu Espanja &&&&&&&&06369162.&&&&006 369 162[5] 2011
Metro Manila Filippiinit 11 &&&&&&&016300000.&&&&0016 300 000 &&&&&&&011855975.&&&&0011 855 975[12] 2010
Mexico City Meksikon lippu Meksiko 3 &&&&&&&020450000.&&&&0020 450 000 &&&&&&&020137152.&&&&0020 137 152[13] 2010
Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&05670125.&&&&005 670 125[3] 2011
Milano Italia &&&&&&&&08071274.&&&&008 071 274[5] 2011
Moskova Venäjän lippu Venäjä 15 &&&&&&&015000000.&&&&0015 000 000
Mumbai Intia 5 &&&&&&&019200000.&&&&0019 200 000 &&&&&&&020748395.&&&&0020 748 395[2] 2011
Nagoya Japani &&&&&&&&09046000.&&&&009 046 000[14] 2005
New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 4 &&&&&&&019750000.&&&&0019 750 000 &&&&&&&019015900.&&&&0019 015 900[3] 2011
Osaka-Kobe-Kioto Japani 9 &&&&&&&017375000.&&&&0017 375 000 &&&&&&&016663000.&&&&0016 663 000[14] 2005
Pariisi Ranskan lippu Ranska &&&&&&&010413386.&&&&0010 413 386[15] 2009
Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&05992414.&&&&005 992 414[3] 2011
Pune Intia &&&&&&&&05049968.&&&&005 049 968[2] 2011
Ruhr Saksan lippu Saksa &&&&&&&&07790763.&&&&007 790 763[5] 2011
Rio de Janeiro Brasilian lippu Brasilia &&&&&&&011846530.&&&&0011 846 530[6] 2012
São Paulo Brasilian lippu Brasilia 7 &&&&&&&018850000.&&&&0018 850 000 &&&&&&&019956590.&&&&0019 956 590[6] 2012
Santiago Chilen lippu Chile &&&&&&&&06683852.&&&&006 683 852[16] 2012
Shanghai Kiina 10 &&&&&&&016650000.&&&&0016 650 000
Seoul Etelä-Korea 2 &&&&&&&020550000.&&&&0020 550 000 &&&&&&&025620000.&&&&0025 620 000[17] 2011
Singapore Singaporen lippu Singapore &&&&&&&&05312000.&&&&005 312 000[18] 2012
Tokio Japani 1 &&&&&&&032450000.&&&&0032 450 000 &&&&&&&031714000.&&&&0031 714 000[14] 2005
Toronto Kanada &&&&&&&&05583064.&&&&005 583 064[19] 2011
Washington D.C. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&05703948.&&&&005 703 948[3] 2011

Maailman sataan suurimpaan kaupunkialueeseen kuuluvien kaupunkialueiden määrä maittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Kaupunkialueiden määrä Kaupunkialueiden yhteinen väkiluku
Flag of the People's Republic of China.svg Kiina 15 96 209 000
Flag of the United States.svg Yhdysvallat 13 90 511 840
Flag of India.svg Intia 9 80 100 000
Flag of Brazil.svg Brasilia 8 52 337 000
Flag of Japan.svg Japani 2 46 465 000
Flag of Mexico.svg Meksiko 3 26 975 000
Flag of South Korea.svg Korean tasavalta 2 26 324 000
Flag of Russia.svg Venäjä 2 19 062 000
Flag of Pakistan.svg Pakistan 2 17 897 000
Flag of Indonesia.svg Indonesia 2 17 341 000
Flag of Bangladesh.svg Bangladesh 2 16 544 000
Flag of Italy.svg Italia 3 15 612 424
Flag of Germany.svg Saksa 3 15 169 202
Flag of Turkey.svg Turkki 2 14 905 000
Flag of Egypt.svg Egypti 2 14 898 000
Flag of Argentina.svg Argentiina 1 12 550 000
Flag of the United Kingdom.svg Yhdistynyt kuningaskunta 1 11 624 807
Flag of France.svg Ranska 1 11 362 000
Flag of Spain.svg Espanja 2 11 190 497
Flag of Nigeria.svg Nigeria 1 10 886 000
Flag of the Philippines.svg Filippiinit 1 10 686 000
Flag of Vietnam.svg Vietnam 2 9 229 000
Flag of Canada.svg Kanada 2 8 952 000
Flag of Peru.svg Peru 1 8 187 398
Flag of Australia.svg Australia 2 7 957 000
Flag of Colombia.svg Kolumbia 1 7 881 556
Flag of the Netherlands.svg Alankomaat 1 7 320 000
Flag of Iran.svg Iran 1 7 314 000
Flag of the Republic of China.svg Taiwan 1 6 646 503
Flag of Thailand.svg Thaimaa 1 6 593 000
Flag of South Africa.svg Etelä-Afrikka 1 6 239 745
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Kongon demokraattinen tasavalta 1 6 049 000
Flag of Iraq.svg Irak 1 5 904 000
Flag of Chile.svg Chile 1 5 880 205
Flag of Sudan.svg Sudan 1 4 518 000
Flag of Singapore.svg Singapore 1 4 326 000
Flag of Malaysia.svg Malesia 1 4 300 000
Flag of Saudi Arabia.svg Saudi-Arabia 1 4 193 000
Flag of Myanmar.svg Myanmar (Burma) 1 4 107 000
Flag of Greece.svg Kreikka 1 3 894 573
Flag of Côte d'Ivoire.svg Norsunluurannikko 1 3 577 000
Flag of North Korea.svg Korean demokraattinen kansantasavalta 1 3 351 000

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita listoja suurkaupunkialueista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita tietoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. R.L. Forstall, R.P. Greene, and J.B. Pick, "Which are the largest? Why published populations for major world urban areas vary so greatly", City Futures Conference, (University of Illinois at Chicago, July 2004) – Table 5 (p.34)
  2. a b c d e f g h INDIA STATS : Million plus cities in India as per Census 2011 31 October 2011. Press Information Bureau, Government of India. Viitattu 22 December 2012.
  3. a b c d e f g h i Table 1. Annual Estimates of the Population of Metropolitan and Micropolitan Statistical Areas: April 1, 2010 to July 1, 2011 United states Census Bureau. Viitattu 22 December 2012.
  4. ประกาศสานักทะเบียนกลาง กรมการปกครอง เรื่อง จำนวนราษฎรทั่วราชอาณาจักร แยกเป็นกรุงเทพมหานครและจังหวัดต่าง ๆ ตามหลักฐานการทะเบียนราษฎร ณ วันที่ 31 ธันวาคม 2554กรมการปกครอง กระทรวงมหาดไทย
  5. a b c d e f Eurostat: Metropolitan regions Eurostat. Viitattu 23 December 2012.
  6. a b c IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2012 Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (IBGE). Viitattu 22 December 2012. Portuguese
  7. Agropecuarias27,496CENSO GENERAL 2005 - RESULTADOSÁREA METROPOLITANA DE BOGOTÁ Departamento Administrativo Nacional de Estadistica (DANE). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  8. Censo 2010. Resultados provisionales: cuadros y gráficos Instituto Nacional de Estadística y Censos (INDEC). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  9. Population of Statistical Metropolitan Areas (SMA): Dhaka Bangladesh Bureau of Statistics (BBS). Viitattu 23 December 2012.
  10. Perkembangan Penduduk 19 April 2007. Portal Nasional Indonesia. Viitattu 23 December 2012. Indonesian
  11. CUADRO Nº 3.1. PERÚ: POBLACIÓN CENSADA, SEGÚN DEPARTAMENTO, 1940 2007 Instituto Nacional de Estadistica e Informatica (INEI). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  12. National Capital Region. Total Population by Province, City, Municipality and Barangay: as of May 1, 2010 National Statistics Office of the Philippines. Viitattu 22 December 2012.
  13. Población total según sexo, viviendas habitadas e indicadores seleccionados por zona metropolitana Instituto Nacional de Estadística y Geografía (INEGI). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  14. a b c Table 2.10 Population of Three Major Metropolitan Areas Statistics Bureau, MIC. Viitattu 22 December 2012.
  15. Unité urbaine 2010 : Paris (00851) Institut National de la Statistique et des Études Économiques (INSEE). Viitattu 22 December 2012.
  16. Región Metropolitana de Santiago Instituto Nacional de Estadísticas. Viitattu 22 December 2012. Spanish
  17. 통계표명 : 수도권 권역 Statistics Korea. Viitattu 22 December 2012. Korean
  18. Population (Mid-Year Estimates) Statistics Singapore. Viitattu 23 December 2012.
  19. Toronto (Census metropolitan area) Statistics Canada. Viitattu 22 December 2012.