Luettelo suurimmista kaupunkialueista väkiluvun mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tälle sivulle on listattu suurimmat kaupunkialueet väkiluvun mukaan, suurkaupunkialueen rajaus on kuitenkin ongelmallista, joten saman metropolialueen väkimäärä voi vaihdella suurestikin laskutavan mukaan.

Luettelo maailman suurimmista metropolialueista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

metropolialue valtio sija metropolialueen väkiluku vuosi
Ahmedabad Intia 37 &&&&&&&&06352254.&&&&006 352 254[1] 2011
Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 36 &&&&&&&&05359205.&&&&005 359 205[2] 2011
Bangalore Intia 26 &&&&&&&&08728906.&&&&008 728 906[1] 2011
Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa 40 &&&&&&&&05674843.&&&&005 674 843[3] 2011
Barcelona Espanjan lippu Espanja 44 &&&&&&&&05375774.&&&&005 375 774[4] 2011
Belo Horizonte Brasilian lippu Brasilia 43 &&&&&&&&05504635.&&&&005 504 635[5] 2012
Beijing Kiina 19 12 500 000[6] 2003
Berliini Saksan lippu Saksa 46 &&&&&&&&05055116.&&&&005 055 116[4] 2011
Bogotá Kolumbia 29 &&&&&&&&07881156.&&&&007 881 156[7] 2005
Boston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 49 &&&&&&&&04552402.&&&&004 552 402 2010
Buenos Aires Argentiinan lippu Argentiina 17 &&&&&&&012801364.&&&&0012 801 364[8] 2010
Kairo Egyptin lippu Egypti 10 17,816,000 2010
Chennai Intia 25 &&&&&&&&08917749.&&&&008 917 749[1] 2011
Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 23 &&&&&&&&09504753.&&&&009 504 753[2] 2011
Dallas-Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 34 &&&&&&&&06526548.&&&&006 526 548[2] 2011
Delhi Intia 4 &&&&&&&021753486.&&&&0021 753 486[1] 2011
Dhaka Bangladeshin lippu Bangladesh 18 &&&&&&&012797394.&&&&0012 797 394[9] 2008
Guadalajara Meksikon lippu Meksiko 50 &&&&&&&&04434252.&&&&004 434 252 2012
Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 37 &&&&&&&&06086538.&&&&006 086 538[2] 2011
Hongkong Hongkongin lippu Hongkong 32 7 184 000[10] 2011
Hyderabad Intia 31 &&&&&&&&07749334.&&&&007 749 334[1] 2011
Jakarta Indonesia 3 &&&&&&&023308500.&&&&0023 308 500[11] 2000
Karachi Pakistanin lippu Pakistan 15 14,500,000[12] 2007
Kolkata Intia 14 &&&&&&&014617882.&&&&0014 617 882[1] 2011
Lima Perun lippu Peru 27 &&&&&&&&08482619.&&&&008 482 619[13] 2007
Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta 12 &&&&&&&015010295.&&&&0015 010 295[4] 2010
Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 16 &&&&&&&012944801.&&&&0012 944 801[2] 2011
Madrid Espanjan lippu Espanja 35 &&&&&&&&06369162.&&&&006 369 162[4] 2011
Metro Manila Filippiinit 21 &&&&&&&011855975.&&&&0011 855 975[14] 2010
Mexico City Meksikon lippu Meksiko 7 &&&&&&&020137152.&&&&0020 137 152[15] 2010
Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 41 &&&&&&&&05670125.&&&&005 670 125[2] 2011
Milano Italia 28 &&&&&&&&08071274.&&&&008 071 274[4] 2011
Moskova Venäjän lippu Venäjä 13 15 000 000[16] 2010
Mumbai Intia 5 &&&&&&&020748395.&&&&0020 748 395[1] 2011
Nagoya Japani 24 &&&&&&&&09046000.&&&&009 046 000[17] 2005
New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 9 &&&&&&&019015900.&&&&0019 015 900[2] 2011
Osaka-Kobe-Kioto Japani 11 &&&&&&&016663000.&&&&0016 663 000[17] 2005
Pariisi Ranskan lippu Ranska 20 &&&&&&&012161542.&&&&0012 161 542[18] 2009
Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 38 &&&&&&&&05992414.&&&&005 992 414[2] 2011
Pune Intia 47 &&&&&&&&05049968.&&&&005 049 968[1] 2011
Ruhr Saksan lippu Saksa 30 &&&&&&&&07790763.&&&&007 790 763[4] 2011
Rio de Janeiro Brasilian lippu Brasilia 22 &&&&&&&011846530.&&&&0011 846 530[5] 2012
São Paulo Brasilian lippu Brasilia 8 &&&&&&&019956590.&&&&0019 956 590[5] 2012
Santiago Chilen lippu Chile 33 &&&&&&&&06683852.&&&&006 683 852[19] 2012
Shanghai Kiina 6 20 600 000[20] 2010
Soul Etelä-Korea 2 &&&&&&&025620000.&&&&0025 620 000[21] 2011
Singapore Singaporen lippu Singapore 45 &&&&&&&&05312000.&&&&005 312 000[22] 2012
Sydney Australian lippu Australia 48 &&&&&&&&04667283.&&&&004 667 283 2012
Tokio Japani 1 &&&&&&&031714000.&&&&0031 714 000[17] 2005
Toronto Kanada 42 &&&&&&&&05583064.&&&&005 583 064[23] 2011
Washington D.C. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 39 &&&&&&&&05703948.&&&&005 703 948[2] 2011

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita listoja suurkaupunkialueista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita tietoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h INDIA STATS : Million plus cities in India as per Census 2011 31 October 2011. Press Information Bureau, Government of India. Viitattu 22 December 2012.
  2. a b c d e f g h i Table 1. Annual Estimates of the Population of Metropolitan and Micropolitan Statistical Areas: April 1, 2010 to July 1, 2011 United states Census Bureau. Viitattu 22 December 2012.
  3. ประกาศสานักทะเบียนกลาง กรมการปกครอง เรื่อง จำนวนราษฎรทั่วราชอาณาจักร แยกเป็นกรุงเทพมหานครและจังหวัดต่าง ๆ ตามหลักฐานการทะเบียนราษฎร ณ วันที่ 31 ธันวาคม 2554กรมการปกครอง กระทรวงมหาดไทย
  4. a b c d e f Eurostat: Metropolitan regions Eurostat. Viitattu 23 December 2012.
  5. a b c IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2012 Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (IBGE). Viitattu 22 December 2012. Portuguese
  6. http://web.archive.org/web/20130114203922/http://www.uic.edu/cuppa/cityfutures/papers/webpapers/cityfuturespapers/session3_4/3_4whicharethe.pdf
  7. Agropecuarias27,496CENSO GENERAL 2005 - RESULTADOSÁREA METROPOLITANA DE BOGOTÁ Departamento Administrativo Nacional de Estadistica (DANE). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  8. Censo 2010. Resultados provisionales: cuadros y gráficos Instituto Nacional de Estadística y Censos (INDEC). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  9. Population of Statistical Metropolitan Areas (SMA): Dhaka Bangladesh Bureau of Statistics (BBS). Viitattu 23 December 2012.
  10. https://en.wikipedia.org/wiki/Hong+Kong
  11. Perkembangan Penduduk 19 April 2007. Portal Nasional Indonesia. Viitattu 23 December 2012. Indonesian
  12. https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Karachi
  13. CUADRO Nº 3.1. PERÚ: POBLACIÓN CENSADA, SEGÚN DEPARTAMENTO, 1940 2007 Instituto Nacional de Estadistica e Informatica (INEI). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  14. National Capital Region. Total Population by Province, City, Municipality and Barangay: as of May 1, 2010 National Statistics Office of the Philippines. Viitattu 22 December 2012.
  15. Población total según sexo, viviendas habitadas e indicadores seleccionados por zona metropolitana Instituto Nacional de Estadística y Geografía (INEGI). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  16. https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Moscow
  17. a b c Table 2.10 Population of Three Major Metropolitan Areas Statistics Bureau, MIC. Viitattu 22 December 2012.
  18. Unité urbaine 2010 : Paris (00851) Institut National de la Statistique et des Études Économiques (INSEE). Viitattu 22 December 2012.
  19. Región Metropolitana de Santiago Instituto Nacional de Estadísticas. Viitattu 22 December 2012. Spanish
  20. https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Shanghai
  21. 통계표명 : 수도권 권역 Statistics Korea. Viitattu 22 December 2012. Korean
  22. Population (Mid-Year Estimates) Statistics Singapore. Viitattu 23 December 2012.
  23. Toronto (Census metropolitan area) Statistics Canada. Viitattu 22 December 2012.