Luettelo suurimmista kaupunkialueista väkiluvun mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tälle sivulle on listattu suurimmat kaupunkialueet väkiluvun mukaan, suurkaupunkialueen rajaus on kuitenkin ongelmallista, joten saman metropolialueen väkimäärä voi vaihdella suurestikin laskutavan mukaan.

Luettelo maailman suurimmista metropolialueista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

metropolialue valtio sija metropolialueen väkiluku vuosi
Ahmedabad Intia 37 &&&&&&&&06352254.&&&&006 352 254[1] 2011
Atlanta Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 36 &&&&&&&&05359205.&&&&005 359 205[2] 2011
Bangalore Intia 26 &&&&&&&&08728906.&&&&008 728 906[1] 2011
Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa 40 &&&&&&&&05674843.&&&&005 674 843[3] 2011
Barcelona Espanjan lippu Espanja 44 &&&&&&&&05375774.&&&&005 375 774[4] 2011
Belo Horizonte Brasilian lippu Brasilia 43 &&&&&&&&05504635.&&&&005 504 635[5] 2012
Beijing Kiina 19 12 500 000[6] 2003
Berliini Saksan lippu Saksa 46 &&&&&&&&05055116.&&&&005 055 116[4] 2011
Bogotá Kolumbia 29 &&&&&&&&07881156.&&&&007 881 156[7] 2005
Boston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 49 &&&&&&&&04552402.&&&&004 552 402 2010
Buenos Aires Argentiinan lippu Argentiina 17 &&&&&&&012801364.&&&&0012 801 364[8] 2010
Kairo Egyptin lippu Egypti 10 17,816,000 2010
Chennai Intia 25 &&&&&&&&08917749.&&&&008 917 749[1] 2011
Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 23 &&&&&&&&09504753.&&&&009 504 753[2] 2011
Dallas-Fort Worth Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 34 &&&&&&&&06526548.&&&&006 526 548[2] 2011
Delhi Intia 4 &&&&&&&021753486.&&&&0021 753 486[1] 2011
Dhaka Bangladeshin lippu Bangladesh 18 &&&&&&&012797394.&&&&0012 797 394[9] 2008
Guadalajara Meksikon lippu Meksiko 50 &&&&&&&&04434252.&&&&004 434 252 2012
Houston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 37 &&&&&&&&06086538.&&&&006 086 538[2] 2011
Hongkong Hongkongin lippu Hongkong 32 7 184 000[10] 2011
Hyderabad Intia 31 &&&&&&&&07749334.&&&&007 749 334[1] 2011
Jakarta Indonesia 3 &&&&&&&023308500.&&&&0023 308 500[11] 2000
Karachi Pakistanin lippu Pakistan 15 14,500,000[12] 2007
Kolkata Intia 14 &&&&&&&014617882.&&&&0014 617 882[1] 2011
Lima Perun lippu Peru 27 &&&&&&&&08482619.&&&&008 482 619[13] 2007
Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta 12 &&&&&&&015010295.&&&&0015 010 295[4] 2010
Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 16 &&&&&&&012944801.&&&&0012 944 801[2] 2011
Madrid Espanjan lippu Espanja 35 &&&&&&&&06369162.&&&&006 369 162[4] 2011
Metro Manila Filippiinit 21 &&&&&&&011855975.&&&&0011 855 975[14] 2010
Mexico City Meksikon lippu Meksiko 7 &&&&&&&020137152.&&&&0020 137 152[15] 2010
Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 41 &&&&&&&&05670125.&&&&005 670 125[2] 2011
Milano Italia 28 &&&&&&&&08071274.&&&&008 071 274[4] 2011
Moskova Venäjän lippu Venäjä 13 15 000 000[16] 2010
Mumbai Intia 5 &&&&&&&020748395.&&&&0020 748 395[1] 2011
Nagoya Japani 24 &&&&&&&&09046000.&&&&009 046 000[17] 2005
New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 9 &&&&&&&019015900.&&&&0019 015 900[2] 2011
Osaka-Kobe-Kioto Japani 11 &&&&&&&016663000.&&&&0016 663 000[17] 2005
Pariisi Ranskan lippu Ranska 20 &&&&&&&012161542.&&&&0012 161 542[18] 2009
Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 38 &&&&&&&&05992414.&&&&005 992 414[2] 2011
Pune Intia 47 &&&&&&&&05049968.&&&&005 049 968[1] 2011
Ruhr Saksan lippu Saksa 30 &&&&&&&&07790763.&&&&007 790 763[4] 2011
Rio de Janeiro Brasilian lippu Brasilia 22 &&&&&&&011846530.&&&&0011 846 530[5] 2012
São Paulo Brasilian lippu Brasilia 8 &&&&&&&019956590.&&&&0019 956 590[5] 2012
Santiago Chilen lippu Chile 33 &&&&&&&&06683852.&&&&006 683 852[19] 2012
Shanghai Kiina 6 20 600 000[20] 2010
Soul Etelä-Korea 2 &&&&&&&025620000.&&&&0025 620 000[21] 2011
Singapore Singaporen lippu Singapore 45 &&&&&&&&05312000.&&&&005 312 000[22] 2012
Sydney Australian lippu Australia 48 &&&&&&&&04667283.&&&&004 667 283 2012
Tokio Japani 1 &&&&&&&031714000.&&&&0031 714 000[17] 2005
Toronto Kanada 42 &&&&&&&&05583064.&&&&005 583 064[23] 2011
Washington D.C. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 39 &&&&&&&&05703948.&&&&005 703 948[2] 2011

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita listoja suurkaupunkialueista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita tietoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h INDIA STATS : Million plus cities in India as per Census 2011 31 October 2011. Press Information Bureau, Government of India. Viitattu 22 December 2012.
  2. a b c d e f g h i Table 1. Annual Estimates of the Population of Metropolitan and Micropolitan Statistical Areas: April 1, 2010 to July 1, 2011 United states Census Bureau. Viitattu 22 December 2012.
  3. ประกาศสานักทะเบียนกลาง กรมการปกครอง เรื่อง จำนวนราษฎรทั่วราชอาณาจักร แยกเป็นกรุงเทพมหานครและจังหวัดต่าง ๆ ตามหลักฐานการทะเบียนราษฎร ณ วันที่ 31 ธันวาคม 2554กรมการปกครอง กระทรวงมหาดไทย
  4. a b c d e f Eurostat: Metropolitan regions Eurostat. Viitattu 23 December 2012.
  5. a b c IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2012 Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (IBGE). Viitattu 22 December 2012. Portuguese
  6. http://web.archive.org/web/20130114203922/http://www.uic.edu/cuppa/cityfutures/papers/webpapers/cityfuturespapers/session3_4/3_4whicharethe.pdf
  7. Agropecuarias27,496CENSO GENERAL 2005 - RESULTADOSÁREA METROPOLITANA DE BOGOTÁ Departamento Administrativo Nacional de Estadistica (DANE). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  8. Censo 2010. Resultados provisionales: cuadros y gráficos Instituto Nacional de Estadística y Censos (INDEC). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  9. Population of Statistical Metropolitan Areas (SMA): Dhaka Bangladesh Bureau of Statistics (BBS). Viitattu 23 December 2012.
  10. https://en.wikipedia.org/wiki/Hong+Kong
  11. Perkembangan Penduduk 19 April 2007. Portal Nasional Indonesia. Viitattu 23 December 2012. Indonesian
  12. https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Karachi
  13. CUADRO Nº 3.1. PERÚ: POBLACIÓN CENSADA, SEGÚN DEPARTAMENTO, 1940 2007 Instituto Nacional de Estadistica e Informatica (INEI). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  14. National Capital Region. Total Population by Province, City, Municipality and Barangay: as of May 1, 2010 National Statistics Office of the Philippines. Viitattu 22 December 2012.
  15. Población total según sexo, viviendas habitadas e indicadores seleccionados por zona metropolitana Instituto Nacional de Estadística y Geografía (INEGI). Viitattu 22 December 2012. Spanish
  16. https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Moscow
  17. a b c Table 2.10 Population of Three Major Metropolitan Areas Statistics Bureau, MIC. Viitattu 22 December 2012.
  18. Unité urbaine 2010 : Paris (00851) Institut National de la Statistique et des Études Économiques (INSEE). Viitattu 22 December 2012.
  19. Región Metropolitana de Santiago Instituto Nacional de Estadísticas. Arkistoitu 6 September 2012. Viitattu 22 December 2012. Spanish
  20. https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Shanghai
  21. 통계표명 : 수도권 권역 Statistics Korea. Viitattu 22 December 2012. Korean
  22. Population (Mid-Year Estimates) Statistics Singapore. Viitattu 23 December 2012.
  23. Toronto (Census metropolitan area) Statistics Canada. Viitattu 22 December 2012.