Luettelo Iron Maiden -tribuuttialbumeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Iron Maidenille myönnetyistä tribuuttialbumeista. Ensimmäinen Iron Maidenille julkaistu tribuuttialbumi oli Transilvania 666, joka julkaistiin 16. lokakuuta 1999.

Tribuutit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transilvania 666[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transilvania 666
Eri esittäjiä
Tribuuttialbumin Transilvania 666 kansikuva
Tribuuttialbumin tiedot
 Julkaistu 16. lokakuuta 1999
 Tyylilaji heavy metal
 Levy-yhtiö Locomotive Music

Transilvania 666 ilmestyi vuonna 1999. Coverit tekivät espanjalaiset artistit.

Ensimmäinen levy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raita Kappale Esittäjä
1. "Run to the Hills" Avalanch
2. "Flight of Icarus" Tierra Santa
3. "Charlotte the Harlot" Lujuria
4. "The Evil That Men Do" Azrael
5. "Wasted Years" Skunk D.F
6. "Wrathchild" Grass
7. "Fear of the Dark" Demonios
8. "Revelations" Twilight

Toinen levy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raita Kappale Esittäjä
1. "Strange World" Mägo de Oz
2. "The Trooper" Easy Rider
3. "Phantom of the Opera" Ankhara
4. "Powerslave" Piramid
5. "Running Free" Tea
6. "Holy Smoke" Aerobitch
7. "Moonchild" Sentinel
8. "Children of the Damned" Dracon

Numbers from the Beast[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numbers from the Beast
Eri esittäjiä
Tribuuttialbumin Numbers from the Beast kansikuva
Tribuuttialbumin tiedot
 Julkaistu 11. lokakuuta 2005
 Tuottaja(t) Bob Kulick
Brett Chassen
 Tyylilaji heavy metal
 Levy-yhtiö Rykodisc

Numbers from the Beast on tribuuttialbumi Iron Maidenille vuodelta 2005. Se juhlisti yhtyeen 25-vuotispäivää yhtyeen samannimisestä debyyttialbumista. Albumilla on tunnettuja heavy metal -nimiä. Albumin tuotti Bob Kulick ja Brett Chassen. Kansikuvan piirsi Eddie the Headin keksijä Derek Riggs. Kolmannella levyllä esiintyy Iron Maidenin entinen laulaja Paul Di'Anno, joka lauloi kappaleen alkuperäisen version.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raita Kappale Esittäjät
1. "Run to the Hills"
2. "Wasted Years"
3. "Wratchild"
4. "Flight of Icarus"
5. "Fear of the Dark"
6. "The Trooper"
7. "Aces High"
8. "2 Minutes to Midnight"
9. "Can I Play with Madness"
10. "The Evil That Men Do"
11. "The Wicker Man"

Slave to the Power[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slave to the Power
Eri esittäjiä
Tribuuttialbumin Slave to the Power kansikuva
Tribuuttialbumin tiedot
 Nauhoitettu  22. toukokuuta 19982. syyskuuta 1999
 Julkaistu 7. maaliskuuta 2000
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 130.11
 Levy-yhtiö MeteorCity

Slave to the Power julkaistiin 7. maaliskuuta 2000 ja se nauhoitettiin 22. toukokuuta 19982. syyskuuta 1999.

Ensimmäinen levy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raita Kappale Esittäjä Kesto
1. "Another Life" Solace 4:34
2. "Children of the Damned" Sebastian Bach 4:36
3. "Remember Tomorrow" Crowbar 7:00
4. "Wrathchild" Archie Bunker, John Perez 3:28
5. "Powerslave" Dofka 7:22
6. "Moonchild" Shallow 4:38
7. "Total Eclipse" Warhorse 6:08
8. "Flight of Icarus" Ian Perry, Kamelot 4:10
9. "The Trooper" Holy Mother 4:13
10. "Aces High" Electric Frankenstein 4:43
11. "Purgatory" Wardog 3:21
12. The Evil That Men Do Conquest 6:07
13. "Alexander the Great" Eleventh Hour 8:21

Toinen levy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raita Kappale Esittäjä Kesto
1. "Running Free" Iron Savior 3:12
2. "The Number of the Beast" Tchort 5:33
3. "Stranger in a Strange Land Error Seven 5:31
4. "Invaders" Rotors To Rust 3:47
5. "Murders in the Rue Morgue" Cosmosquad & Ray Alder 4:32
6. "The Trooper" Höyry-kone 3:55
7. "Wasted Years" Fates Prophecy 5:04
8. "Innocent Exile" Eternal Elysium 4:49
9. "Revelations" Pharaoh 6:50
10. "The Prisoner" Las Cruces 6:13
11. "Where Eagles Dare" The Quill 6:21
12. "The Prophecy" Solstice 5:34
13. "Run to the Hills" John West & Chris Caffery 3:56

A Tribute To The Beast[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A Tribute To The Beast
Eri esittäjiä
Tribuuttialbumin A Tribute To The Beast kansikuva
Tribuuttialbumin tiedot
 Nauhoitettu  2002
 Julkaistu 2002
 Tyylilaji heavy metal
thrash metal
death metal
power metal
black metal
 Levy-yhtiö Nuclear Blast

A Tribute To The Beast julkaistiin vuonna 2002 Nuclear Blastin toimesta.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raita Kappale Esittäjä
1. "The Ides of March / Purgatory" Steel Prophet
2. "Aces High" Children of Bodom
3. "The Trooper" Rage
4. "Hallowed Be Thy Name" Cradle of Filth
5. "Running Free" Grave Digger
6. "Prowler" Burden of Grief
7. "Die With Your Boots On" Sonata Arctica
8. "Transylvania" Iced Earth
9. "Remember Tomorrow" Opeth
10. "The Number of the Beast" Sinergy
11. "Stranger In a Strange Land" Disbelief
12. "Flight of Icarus" Tierra Santa
13. "22 Acacia Avenue" Dark Tranquillity
14. "Wratchild" Six Feet Under
15. "Powerslave" Darkane

A Tribute To The Beast Vol.2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A Tribute To The Beast Vol.2
Eri esittäjiä
Tribuuttialbumin A Tribute To The Beast Vol.2 kansikuva
Tribuuttialbumin tiedot
 Nauhoitettu  2003
 Julkaistu 2003
 Tyylilaji heavy metal
thrash metal
death metal
power metal
black metal
 Levy-yhtiö Nuclear Blast

A Tribute To The Beast Vol.2 julkaistiin vuonna 2003 Nuclear Blastin toimesta.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raita Kappale Esittäjä
1. "Killers" Destruction
2. "The Trooper" Sentenced
3. "The Trooper" Rage
4. "2 Minutes to Midnight" Primal Fear
5. "Wasted Years" Thunderstone
6. "Wratchild" Stuck Mojo & Devin Townsend
7. "Remember Tomorrow" Anthrax
8. "Invaders" Sadus
9. "Iron Maiden" Tankard
10. "Moonchild" Necrophobic
11. "Strange World" Mago De Oz
12. "Fear of the Dark" Graveworm
13. "Revelation" (live) Therion
14. "Children of the Damned" Sebastian Bach
15. "Run to the Hills" John West & Chris Caffery
16. "Murders in the Rue Morgue" Cosmosquad & Ray Alder
17. "Flight of Icarus" Ian Perry & Kamelot
18. "Another Life" Solace
19. "Alexander The Great" Eleventh Hour
20. "Purgatory" Wardog
21. "Running Free" Iron Savior

Maiden Heaven[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maiden Heaven: A Tribute to Iron Maiden
Eri esittäjiä
Tribuuttialbumin Maiden Heaven: A Tribute to Iron Maiden kansikuva
Tribuuttialbumin tiedot
 Nauhoitettu  2008
 Julkaistu 16. heinäkuuta 2008
 Tuottaja(t) Kerrang!
 Tyylilaji heavy metal
thrash metal
groove metal
alternative rock
punk rock
 Kesto 74.03

Maiden Heaven julkaistiin 16. heinäkuuta 2008[1] ilmaiseksi Kerrang!:in 1219. numeron kanssa. Sitä on kuvailtu "meidän tribuutiksi Iron Maidenille"[2] ja sisältää covereita yhtyeiltä Metallica, Avenged Sevenfold, Coheed & Cambria, Trivium, Machine Head ja Dream Theater.[3]

Kerrang! järjesti kilpailun 14. toukokuuta26. toukokuuta päättääkseen miltä albumin kansi näyttää. Kilpailussa osallistujan joutui lähettämään lehdelle oman kantensa, joista yksi valittiin tribuutin kanneksi.[4]

18. kesäkuuta paljastui tieto, että Bogotasta kotoisin oleva Felipe Franco voitti kilpailun ja hänen teoksensa (Eddie palavana enkelinä) pääsisi lehden nettisivuille ja tribuutin kanteen.[2]

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raita Kappale Esittäjä Kesto
1. "Prowler" Black Tide 3:53
2. "Remember Tomorrow" Metallica 5:46
3. "Flash of the Blade" Avenged Sevenfold 4:00
4. "2 Minutes to Midnight" Glamour of the Kill 5:38
5. "The Trooper" Coheed and Cambria 4:22
6. "Wasted Years" DevilDriver 5:00
7. "Run to the Hills" Sign 5:07
8. "To Tame a Land" Dream Theater 7:16
9. "Caught Somewhere in Time" Madina Lake 4:02
10. "Wrathchild" Gallows 2:40
11. "Fear of the Dark" Fightstar 7:13
12. "Hallowed Be Thy Name" Machine Head 7:26
13. "Iron Maiden" Trivium 3:42
14. "Running Free" Year Long Disaster 3:14
15. "Brave New World" Ghostlines 4:35

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hear Maiden Heaven first! Kerrang!. 8.7.2008. Viitattu 25.1.2009.
  2. a b Maiden Heaven artwork unveiled Kerrang!. 18.6.2008. Viitattu 25.1.2009.
  3. Dan: Maiden Heaven track listing revealed! Kerrang!. 25.6.2008. Viitattu 25.1.2008. (englanniksi)
  4. Design K!'s Iron Maiden CD artwork! Kerrang!. 14.5.2008. Viitattu 25.1.2008.