Flight of Icarus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Flight of Icarus”
Iron Maiden
Singlen ”Flight of Icarus” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Piece of Mind
 Julkaistu 11. huhtikuuta 1983
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 03.49
 Levy-yhtiö EMI
Iron Maidenin muut singlet
The Number of the Beast
1982
”Flight of Icarus”
1983
The Trooper
1983

Flight of Icarus on Iron Maidenin kappale vuoden 1983 albumilta Piece of Mind. Se on yhtyeen kahdeksas single ja ensimmäinen Piece of Mind -albumilta. Single oli myös yhtyeen ensimmäinen single Yhdysvalloissa. Kappale oli myös yhtyeen ainoa paljon Yhdysvalloissa soitettu kappale sijoittumalla Rock Radio -listoille vuonna 1983. "Flight of Icarus" pääsi myös Britannian listoille. Laulua on versioitu Numbers from the Beast -albumilla. Coverissa on laulajana Tim "Ripper" Owens, kitarassa Doug Aldrich, bassossa Jimmy Bain ja rummuissa Simon Wright.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappale perustuu antiikin Kreikan myyttiin Ikarokseen. Myytissä Ikaros ja hänen isänsä Daidalos on laitettu vangiksi labyrinttiin. Yrittääkseen paeta vankilastaan Daidalos suunnitteli sekä itselleen ja pojalleen parin siipiä, jotka oli valmistettu vahasta ja sulista. Ikaros lensi yhä ylemmäs, kunnes jouduttuaan liian lähelle aurinkoa siivissä ollut vaha suli, ja Ikaros putosi mereen ja hukkui. Laulaja Bruce Dickinson tunnustaa muokanneensa alkuperäistä tarinaa. Singlen kannessa parodioidaan alkuperäistä myyttiä. Kannessa Eddie tappaa Icarusin liekinheittimellä.

Basisti Steve Harrisin mielestä studioversio oli liian hidas. Yhtye soitti kappaleen nopeammin livenä. Ensimmäisen soolon kappaleessa soittaa Dave Murray ja toisen Adrian Smith. Viimeisen soolon soittaa Dave Murray.

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Flight of Icaruksen" videon on ohjannut Jim Yukich. Video kuvattiin Bahamalla Compass Point Studiosilla, albumin nauhoitusten aikaan. Video kuvaa yhtyettä soittamassa kappaletta studiossa. Rumpali Nicko McBrain esiintyy sininaamaisena "armottomana" elonkorjaajana. Myös tuottaja Martin Birchillä on cameo videossa, jossa hänen naama vaihtaa muotoaan. Videolla on myös yhtyeen maskotti Eddie. Videon uusimmassa versiossa on Flash-animaatio.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Flight of Icarus – 3.49 (säv. Smith/Dickinson)
  2. Ive Got the Fire – 2.37 (säv. Montrose) (Montrose-cover)

[1]

Soittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Iron Maiden - Flight of Icarus at Discogs Discogs.com. Viitattu 15.7.2015. (englanniksi)