The Reincarnation of Benjamin Breeg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”The Reincarnation of Benjamin Breeg”
Iron Maiden
Singlen ”The Reincarnation of Benjamin Breeg” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta A Matter of Life and Death
 Julkaistu 16. elokuuta 2006
 Tuottaja(t) Kevin Shirley
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 07.21
 Levy-yhtiö Columbia Records, EMI
Iron Maidenin muut singlet
The Trooper (live)
2005
”The Reincarnation of Benjamin Breeg”
2006
Different World
2006

The Reincarnation of Benjamin Breeg on Iron Maidenin vuonna 2006 julkaistun albumin A Matter of Life and Death raita numero 7 ja ensimmäinen albumilta irrotettu single. Kappale julkaistiin Suomessa 16. elokuuta [1] ja se meni viikolla 34 Suomen virallisella singlelistalla heti sijalle 1. Single meni myös ainakin Ruotsissa ja Espanjassa suoraan listakärkeen.

The Reincarnation of Benjamin Breeg on kitaristi Dave Murrayn säveltämä ja Steve Harrisin sanoittama, 7:22 pitkä ja sellaisenaan poikkeuksellisen pitkä single-julkaisuksi. Yhtyeen basisti ja keulahahmo Steve Harris selostaa tätä päätöstä yhtyeen kotisivuilla näin: "Levy on monella tapaa erittäin tiivistunnelmainen, joten halusimme ensimmäisen singlen kuvastavan sitä parhaalla mahdollisella tavalla sen sijaan, että olisimme tyytyneet julkaisemaan jonkun lyhyemmän raidan vain tyydyttääksemme single-listojen toiveet. Benjamin Breeg on mainio esimerkki tämän levyn tunnelmista todella raskaine riffeineen ja synkkine, tunnelmallisine ja voimakkaine sanoituksineen, jotka saavat sen edustamaan sitä, mitä levy meille merkitsee. Niinpä se oli meille luonnollinen valinta." [2]

Singlestä julkaistiin kaksi eri versiota, jotka koostumuksensa puolesta eivät sovellu Britannian single-listalle. Iron Maidenin manageri Rod Smallwood kommentoi asiaa seuraavasti: "Listalla on erinäisiä sääntöjä, jotka säätelevät kappaleiden lukumäärää, enimmäispituutta, hintarakennetta ja kaikkea muuta mahdollista. Uutena Maiden-singlenä me yksinkertaisesti julkaisemme kahden kappaleen CD:n, The Reincarnation of Benjamin Breeg ja Hallowed Be Thy Name (Legends Sessions -versio) ja jos se on liian pitkä tullakseen hyväksytyksi listoille, niin sittenhän on. Meille ei ole ongelma, jos meitä ei hyväksytä listoille."

Levy-yhtiö EMI julkaisi lisäksi erityisen 10-tuumaisen vinyylin. Sen mukana tulee keräilykuva 'Crossed Guns' -logo, joka on sama, kuin A Matter of Life and Death -levyn kansikuvassa näkyvän panssarivaunun katolla hulmuavassa lipussa. Kummankin painoksen B-puolena olevat kappaleet ovat peräisin vuoden 2005 "Radio 1 legends" -nauhoituksista, jotka tehtiin varta vasten Zane Lowen show'ta varten.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CD[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Reincarnation of Benjamin Breeg (Murray, Harris) – 7:21
  2. Hallowed Be Thy Name (Radio 1 'Legends' nauhoitus) (Harris) – 7:13

Promo edition[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Reincarnation of Benjamin Breeg (Murray, Harris) – 7:21
  2. The Reincarnation of Benjamin Breeg (Rock club versio) (Murray, Harris) – 5:25

10" vinyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Reincarnation of Benjamin Breeg (Murray, Harris) – 7:21
  2. Run To The Hills (Radio 1 'Legends' nauhoitus) (Harris) – 3:59
  3. The Trooper (Radio 1 'Legends' nauhoitus) (Harris) – 3:56

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]