Luettelo televisiosarjan Greyn anatomia henkilöistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Greyn anatomia on amerikkalainen Shonda Rhimesin luoma sairaalamaailmaan sijoittuva draamasarja, jota esittää Yhdysvalloissa ABC ja Suomessa Nelonen.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraava on luettelo kaikista nykyisistä ja edellisistä päähenkilöistä aakkosjärjestyksessä.

Nimi Näyttelijä Päähenkilönä Sivuhenkilönä
Teddy Altman Kim Raver 6,[1] 7, 8, 15, 16, 17, 18 14
Tri Altman on Seattle Gracen sairaalan kardiologian osaston toinen johtava erikoislääkäri. Hän palveli aikaisemmin armeijan kirurgina Irakissa Owen Huntin kanssa. He ystävystyivät palvellessaan yhdessä. Kun Owen johti sairaalaa, hän palkkasi Altmanin johtamaan kardiologian kirurgian osastoa. Vaikka hän onkin hyvä kirurgi, hänen opetusmetodinsa voivat olla välillä kyseenalaisia. Altmanin saapuminen Seattle Graceen aiheutti säröjä Owen Huntin ja Cristina Yangin suhteeseen, sillä Altmanilla oli tunteita Owenia kohtaan. Owen ei kuitenkaan vastannut tunteisiin. Altman muuttaa 8. tuotantokauden lopussa Saksaan, mutta palaa myöhemmin Seattleen raskaana Owenille.
Jackson Avery Jesse Williams 7[2], 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 6
Avery aloitti kirurgian harjoittelijana Mercy Westin sairaalasta, joka myöhemmin yhdistyy Seattle Gracen sairaalan kanssa, jonka seurauksena Avery jatkaa kirurgin opintojaan Seattle Grey Mercy Westin sairaalassa. Hänen isoisänsä on kuuluisa kirurgi tri Harper Avery, jonka hän kokee taakaksi, eikä halua kertoa muille, että he ovat sukua. Kuudennen kauden viimeisessä jaksossa tri Shepherd kertoo Jacksonille, että sairaala on lukitustilassa, eikä hän saisi kertoa muille ennen leikkauksen loppua, Avery jää Huntin ja Altmanin kanssa leikkaussaliin kahden hoitajan ja nukutuslääkärin kanssa. Hän myös rohkaisi ja auttoi Yangia pelastamaan Shepherdin sydänleikkauksella Clarkin ammuttua Shepherdia rintaan. Kun herra Clark (ampuja) ottaa leikkaussalissa olijat panttivangeikseen ja osoittaa Yangin ohimolle asetta, Jackson irrottaa Shepherdin sydänkoneesta, jotta kaikki uskoisivat tämän kuolleen, että Clark lähtisi pois. Kun Clark poistuu, onnistuvat Yang ja Avery pelastamaan Shepherdin hengen.
Miranda Bailey Chandra Wilson 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 -
Miranda Bailey on Grey Sloan Memorialin kirurgian päällikkö. Sarjan alussa Bailey on kirurgian apulaislääkäri. Hän saattaa vaikuttaa kylmältä ja etäiseltä, jonka vuoksi hän sai harjoittelijoilta lempinimen "Natsi". Baileyn asenne kuitenkin pehmenee ja hänelle on muodostunut äidillinen suhde joihinkin sairaalan apulaislääkäreihin. Bailey kärsii pakko-oireisesta persoonallisuushäiriöstä. Baileyllä ja hänen ex-miehellään on yhdessä lapsi, Tuck. Bailey menee myöhemmin naimisiin uudestaan Ben Warrenin kanssa.
Preston Burke Isaiah Washington 1, 2, 3 -
Preston Burke oli Seattle Gracen kardiologian kirurgisen osaston johtava erikoislääkäri. Hänellä ja Cristina Yangilla oli suhde, joka päättyi Burken jätettyä Cristina alttarille ja lähtien Seattlesta. Burke päätyi myöhemmin voittamaan Harper Avery-palkinnon ja muuttamaan Sveitsiin johtamaan sydäntutkimusinstituuttia. Hän meni sarjan ulkopuolella naimisiin ja sai vaimonsa kanssa lapsia. Burke kertoo seuranneensa lähdettyään Yangin uraa ja haluaa hänet tilalleen sydäninstituutin johtajaksi, kun hän haluaa jättää työnsä viettääkseen aikaa perheensä kanssa.
Alexandra 'Lexie' Grey Chyler Leigh 4, 5, 6, 7, 8 3
Lexie Grey oli kirurgian harjoittelija ja Meredith Greyn sisarpuoli, jolla oli pitkäaikainen suhde Mark Sloaniin. Lexie tunnetaan valokuvamuististaan, jonka vuoksi häntä kutsutaan nimellä "Lexipedia". Hän haluaa tutustua siskopuoleensa, johon Meredith ei ollut aluksi halukas. Sisarukset kuitenkin lähentyvät myöhemmin ja Meredith alkaa kutsua Lexietä siskokseen. Seattle Gracen lääkärit kutsuvat häntä usein nimellä "Pikku Grey". Grey työskentelee paljon Derek Shepherdin kanssa neurokirurgian osastolla, jossa hän osoittautuu lupaavaksi harjoittelevaksi neurokirurgiksi. Grey kuolee lento-onnettomuudessa, kun hän jää lentokoneen osan alle, jonne hän kuolee nopeasti onnettomuuden jälkeen. Ennen kuolemaansa hän tunnusti rakkautensa Sloanille ja he ehtivät hyvästellä toisensa ennen Lexien kuolemaa.
Meredith Grey Ellen Pompeo 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 -
Meredith Grey on Seattle Gracen apulaislääkäri, jota toimii useimpien sarjan jaksojen kertojana. Hän aloitti sarjassa harjoittelijana ja läpäistyään kokeen, eteni apulaislääkäriksi. Meredith on naimisissa neurokirurgi Derek Shepherdin kanssa ja hänen paras ystävänsä on Cristina Yang.
Erica Hahn Brooke Smith 4, 5 2, 3
Preston Burken lähdettyä, Erica Hahn otti tämän paikan kardiologian kirurgisen osaston johtajana. Hahnin ja Callie Torresin välille syntyi suhde, joka kuitenkin päättyi Hahnin lähdettyä Seattlesta. Suhteen johdosta Hanh tajuaa olevansa lesbo.
Owen Hunt Kevin McKidd 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 5
Owen Hunt on Grey Sloan Memorialin johtava traumakirurgi. Hunt kärsii Irakissa kokemiensa kauheuksien aiheuttamasta post-traumaattisesta stressistä, johon hän sai kuitenkin paljon apua ja oireet vähenivät. Hunt kutsui entisen kollegansa, kardiologian kirurgin Teddy Altmanin työskentelemään Seattle Gracessa. Hunt piti suhdettaan Altmaniin platonisena, kunnes Altman tunnusti rakastavansa tätä. Hunt ei vastannut tunteisiin, joka hiersi heidän välejään. Hunt ja Yang menevät naimisiin 7. tuotantokauden alussa. Hunt haluaa perheen ja lapsia, toisin kuin Yang. Tämä hankaloittaa heidän suhdettaan ja pari päätyy avioeroon. Hunt pitää kuitenkin Yangia elämänsä rakkautena.
Alex Karev Justin Chambers 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 -
Kovapäinen ja usein riidanhaluinen Alex Karev on kokenut useita epäonnistuneita ihmissuhteita. Jo hyvin nuorena hänen täytyi puolustaa skitsofreniasta kärsivää äitiään pahoinpitelevältä isältään ja myöhemmin pitää huolta masentuneesta äidistään. Karev aloitti harjoittelijana samaan aikaan kuin Meredith Grey, Yang, Stevens ja O'Malley. Plastiikkakirurgian osastolla työskennellessään Karev hoitaa pahasti palanutta potilasta, Avaa, jonka hän pelasti pahasta onnettomuudesta. Ava oli onnettomuuden aikana raskaana, muttei muistinmenetyksen vuoksi tiennyt kuka hän on. Ava ja Karev aloittavat suhteen Avan parannuttua, mutta Ava paljastui vakavasti henkisesti sairaaksi, jolloin Karev joutui lopulta viemään hänet psykiatriselle osastolle. Karev ja Izzie Stevens olivat on-off-suhteessa pitkään, mutta pari päättää mennä naimisiin Stevensin sairastuessa pahaan ihosyöpään. Stevens sai potkut pian palattuaan töihin, josta hän syytti Karevia. Stevens katoaa Seattlesta ja lähettää avioeropaperit Kareville postissa.
April Kepner Sarah Drew 7[3], 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 6
Mercy Westin kirurgian apulaislääkäri, joka sai potkut, mutta jonka tri Shepherd kuitenkin myöhemmin palkkasi takaisin. Myöhemmin paljastuu, että April on ihastunut tri Shepherdiin.
Addison Montgomery Kate Walsh 2, 3 1, 2, 4, 5, 6
Entinen Seattle Gracen gynekolgian ja naistentautien kirurgisen osaston johtaja ja Derek Shepherdin ex-vaimo. Addison seurasi Derekiä Seattle Graceen, mutta tajuttuaan tämän rakastavan Meredithiä, hän halusi avioeron. Montgomery lähti Los Angelesiin töihin ystäviensä kliniikalle, toivoen uutta alkua. Addison on nykyään Greyn anatomian sisarsarjan Rakkauden anatomia kertoja.
George O'Malley T.R. Knight 1, 2, 3, 4, 5 -
George O'Malley oli Seattle Gracen apulaislääkäri, jolla oli yhdenyönjuttu Meredith Greyn kanssa, syvä ystävyyssuhde Izzieen ja myöhemmin Lexieen. O'Malley meni isänsä kuoleman jälkeen naimisiin Callie Torresin kanssa, mutta avioliitto päättyi nopeasti Georgen ihastuessa Izzieen ja pettäessä Callieta tämän kanssa. Pari aloitti avioeron jälkeen suhteen, mutta päätti sen pian kemian puutteen vuoksi. George kuoli traagisesti pelastettuaan tytön jäämästä bussin alle uhraamalla itsensä.
Arizona Robbins Jessica Capshaw 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 5
USS Arizonan mukaan nimetty Arizona Robbins on Seattle Gracen lastenkirurgian johtaja ja Callie Torresin ex-vaimo. Arizonan veli kuoli armeijassa.
Derek Shepherd Patrick Dempsey 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 -
Derek Shepherd oli neurokirurgian osaston johtaja, jota naishenkilökunta kutsuu nimellä "McDreamy". Derek tunnetaan rakkasuelämästään; hän muutti Seattleen yllättäessään vaimonsa Addisonin parhaan ystävänsä Mark Sloanin kanssa. Derekin ja Meredithin yhdenyönjutusta kehkeytyy avioliitto. Parilla on 3 lasta, Zola, Bailey ja Ellis. Shepherd kuolee auto-onnettomuudessa kaudella 12.
Mark Sloan Eric Dane 3, 4, 5, 6, 7, 8 2, 3, 9
Mark Sloan oli Seattle Grace Mercy Westin plastiikkakirurgian osaston johtaja, jolla on playboyn luonne, joka lähes tuhosi hänen ystävyytensä Derekin kanssa. Ystävykset kuitenkin selvittivät lopulta välinsä korjatatkseen ystävyytensä. Naishenkilökunnan kesken Mark tunnetaan nimellä "McSteamy" joka viittaa vahvasti tämän seksikkääseen ja flirttailevaan luonteeseen. Markilla ja Lexiella oli on-off-suhde, jonka aikana heillä molemmilla oli uusia kumppaneita huolimatta tunteistaan toisiaan kohtaan. Mark kuolee 9. tuotantokaudella lentokone-onnettomuudesta johtuneiden vammojen vuoksi.
Isobel 'Izzie' Stevens Katherine Heigl 1, 2, 3, 4, 5, 6 -
Vartuttuaan asuntovaunussa äitinsä kanssa asuen, annettuaan 16-vuotiaana saamansa tyttären adoptioon, Izzie selvityi lääketieteelliseen maksaen opintonsa mallintöitä tehden. Izzie uhrasi uransa lääkärinä yrittäessään pelastaa rakastettuaan Denny Duquettea katkaisemalla tämän sydänmonitorin johdot jotta tämä saisi uuden sydämen nopeammin. Denny kuoli veritulppaan, mutta Izzie sai pitää työnsä. Izzie alkoi seurustella Alexin kanssa, ja Izzien saatua syöpädiagnoosin, he menivät naimisiin. Izzie kuitenkin selviytyi syövästä. Stevens saa potkut sairaalasta, josta hän syyttää Alexia. Hän muuttaa pois Seattlesta ja ottaa avioeron Alexista.
Calliope 'Callie' Torres Sara Ramirez 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 2
Callie on johtava ortopedian kirurgi, George O'Malleyn ex-vaimo, Erica Hahnin ex-tyttöystävä ja Arizonan ex-vaimo. Torres oli nuorena rauhanturvaaja, joka innosti tätä kirurgin uraan. Torres on rikkaasta, uskonnollisesta perheestä, jonka hän kuitenkin salaa muilta.
Richard Webber James Pickens, Jr. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 -
Richard Webber on Grey Sloanin yleiskirurgi ja entinen kirurgian päällikkö. Webber on alkoholisti ja sortuu useasti sarjan aikana. Webber ja Ellis Grey, Meredithin äiti olivat samaan aikaan harjoittelijoita ja heillä oli suhde. Suhteesta syntyi Maggie Pierce, jonka Ellis antoi adoptioon kertomatta kellekkään.
Cristina Yang Sandra Oh 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 -
Cristina Yang on lahjakas apulaislääkäri, jolla on suuri intohimo kardiologiaan ja joka tekee mitä tahansa panostaakseen erikoisalaansa. Cristinan paras ystävä on Meredith ja hän seurustelee Owen Huntin kanssa. Aikaisemmin Cristinalla oli suhde kardiologi Preston Burkeen, joka kuitenkin päättyi Burken jätettyä Cristina alttarille.

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muuta sairaalan henkilökuntaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sairaanhoitajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Näyttelijä Kaudet Jaksoja
Sairaanhoitaja Olivia Harper Sarah Utterback 1, 2, 3, 4, 6, 14 19
Seattle Gracen sairaanhoitaja, jolla oli suhde sekä Georgen että Alexin kanssa. Alex tartutti syfiliksen Oliviaan ja tämä Georgeen. Tämän jälkeen Alex aloitti suhteen Izzien kanssa, joka sai Alexin kiinni seksistä Olivian kanssa. Naispuoliset harjoittelijat kutsuvat Oliviaa usein nimellä "Syphilis hoitsu". Olivia saa potkut fuusion aikana ja muuttaa pois Seattlesta. Hänellä paljastetaan myöhemmin olevan poika.
Sairaanhoitaja Tyler Christian Moe Irvin 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10 26
Tyler on yksi Seattle Gracen sairaanhoitajista. Osallistui hoitajien lakkoon toisella tuotantokaudella.
Patricia Robin Pearson Rose 1, 2, 3, 5, 16 12
Patricia oli Richard Webberin assistentti/sihteeri, joka työskenteli aikaisemmin sairaanhoitajana.
Sairaanhoitaja Rose Lauren Stamile 4, 5 10
Seattle Gracen sairaanhoitaja, joka työskenteli usein tri Derek Shepherdin kanssa. Derek ja Rose suutelivat ja alkoivat seurustella. Parin suhde kuitenkin päättyi Meredithin ja Derekin palattua yhteen, jonka jälkeen Rose siirtyi pois Shepherdin osastolta.

Kirurgian harjoittelijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Näyttelijä Kaudet Jaksoja
tri Steve Mostow Mark Saul 4, 5, 6 27
Tri Cristina Yangin harjoittelija, lempinimeltään "2". Steve auttoi tri Shepherdia kraniotomiassa ja selvisi siitä melko hyvin. Myöhemmin Steve harrasti seksiä Piercen tyttöystävän, Meganin kanssa, jonka jälkeen Megan tuli raskaaksi eikä tiennyt lapsen isää. Kuudennella kaudella paljastuu, että Steve ja Megan ovat naimisissa.
tri Graciella Guzman Gloria Garayua 4, 5, 6 17
Tri Izzie Stevensin harjoittelija, joka on herkästi hermostunut ja syö hermostuneena paljon suklaata.
tri Pierce Joseph Williamson 4, 5, 6 23
Tri Alex Karevin harjoittelija.
Tri Ryan Spalding Brandon Scott 5, 6 15
Tri Cristina Yangin harjoittelija, lempinimeltään "4.2".
Tri Megan Mostov Molly Kidder 4, 5, 6 25
o.s. Nowland. Megan on apulaislääkäri ja Meredith Greyn entinen harjoittelija. Hän sai potkut fuusion aikana sähköpostin välityksellä, mutta myöhemmin Derek Shepherd palkkasi hänet takaisin.
Tri Sadie Harris Melissa George 5 8
Harjoittelija ja Meredith Greyn entinen paras ystävä. Harris irtisanoutuu, kun hänen lääketieteen tietämystään ja osaamistaan kyseenalaistetaan. Selviää, ettei Harris ollut pätevä ja oli huijaannut itsensä opintojen läpi.
Harjoittelija Laura Candice Afia 4, 5, 6 25
Entinen tri Alex karevin harjoittelija. Sai haukut Izzie Stevensiltä haukuttuaan potilasta, jolla oli epämuodostuneet kasvot.
Tri Norman Shales Edward Herrmann 4 3
Varttuneempi kirurgian harjoittelija ja entinen farmaseutti, jota ikänsä vuoksi potilaat luulevat kokeneeksi tohtoriksi. Shales siirtyi psykiatrian opintoihin, kokien kirurgian liian raskaaksi.
Tri Heather Brooks Tina Majorino 9, 10 22
Kirurgian harjoittelija. Hänen nopeat refleksinsä saavat Derek Shepherdin huomion, jonka jälkeen hän alkoi kiinnittää tähän erityisesti huomiota. Brooks kuolee sähköiskun seurauksena.
Tri Sam Bello Jeanine Mason 14 12
Kirurgian harjoittelija ja Andrew DeLucan ex-tyttöystävä. Bello muuttaa Sveitsiin työskentelemään Christina Yangin johdolla, kun hänet uhataan karkottaa maasta.
Tri Casey Parker Alex Blue Davis 14, 15, 16 13
Kirurgian harjoittelija. Parker on erittäin taitava hakkeri. Hän oli ennen harjoitteluaan armeijassa. Parker lähtee sarjasta saatuaan iskun päähänsä, joka pahensi tämän traumaperäistä stressihäiriötä. Parker siirtyy sairaalasta kuntoutukseen, eikä häntä enää nähdä.
Tri Vikram Roy Rushi Kota 14, 15 14
Kirurgian harjoittelija, joka saa sairaalasta potkut useaan otteeseen. Roy on erittäin ylimielinen ja pitää itseään muita parempana. Royn ensimmäisten potkujen jälkeen hän uhkaa haastaa sairaalan oikeuteen, jolloin Bailey palkkaa hänet takaisin. Roy saa potkut uudestaan, kun hänen välinpitämättömyytensä aiheuttaa potilaan kuoleman.
Tri Taryn Helm Jaicy Elliot 14, 15, 16, 18 17
Kirurgian harjoittelija, joka jumaloi Meredith Greytä.
Tri Dahlia Qadri Sophia Taylor Ali 14, 15, 16 12
Kirurgian harjoittelija, joka saa potkut kaudella 16 huudettuaan Baileylle.

Sairaalan muut lääkärit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Näyttelijä Kaudet Jaksoja
Tri Katharine Wyatt Amy Madigan 4, 5, 6 18
Sairaalan henkilökunnan psykiatri, jonka potilaita ovat olleet muun muassa tri Meredith Grey, tri Erica Hahn ja tri Owen Hunt.
Tri Raj Sen Anjul Nigam 1, 2, 4, 13 8
Seattle Gracen psykiatrian apulaislääkäri, joka konsultoi satunnaisesti kirurgisen osaston potilaita.

Kirurgian apulaislääkärit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Näyttelijä Kaudet Jaksoja
Tri Sydney Heron Kali Rocha 2, 3, 4 8
Seattle Gracen apulaislääkäri, joka tunnetaan ärsyttävän pirteästä luonteestaan. Heron toimi Baileyn sijaisena tämän ollessa äitiyslomalla. Sydney tavoitteli johtavan apulaislääkärin paikkaa, mutta hävisi Callielle, jonka paikan Bailey myöhemmin sai. Sydney tapaili tri Shepherdin kanssa, mutta Heron päätti suhteen, koska halusi vakavampaa suhdetta.
Tri Reed Adamson Nora Zehetner 6 10
Mercy Westin sairaalasta siirtynyt apulaislääkäri. Adamson kuolee Gary Clarkin ammuttua häntä otsaan.
Tri Charles Percy Robert Baker 6, 8, 12 13
Mercy Westin sairaalasta siirtynyt apulaislääkäri. Gary Clark ampuu häntä ja vaikka Bailey yrittää pelastaa hänet, Percy vuotaa kuiviin Baileyn sylissä.

Muut Kirurgit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Näyttelijä Kaudet Jaksoja
Tri Virginia Dixon Mary McDonnell 5 3
Poikkeuksellisen lahjakas kardiologi, jolla on aspergerin syndrooma. Webber yrittää saada Dixonin töihin Seattle Graceen, mutta hän ei halunnut lopulta työpaikkaa.
Tri Rebecca Swender Kimberly Elise 5 3
Onkologi, joka toimi Izzie Stevensin lääkärinä. Swender sanoi kerran olevansa paras onkologi koko Washingtonissa.[4]
Tri Margaret Campbell Faye Dunaway 5 1
Yleiskirurgi ja Seattle Gracen ensimmäinen naiskirurgi. 40 vuoden kirurgin kokemuksellaan häntä pidetään naiskirurgien tienraivaajana ja yhtenä sairaalan arvostetuimpana kirurgina.
Tri Colin Marlow Roger Rees 3 3
Stanfordin yliopiston prefessori ja loistava kardiologi. Marlow seurusteli Cristina Yangin kanssa kolme vuotta ennen tämän valmistumista ja harjoittelusopimusta Seattle Gracessa.
Tri Finn Dandridge Chris O'Donnell 2, 3 9
Meredithin, Derekin ja Addisonin koiran entinen eläinlääkäri, sekä Meredithin kiinnostuksen kohde. Finnin vaimo, Liz kuoli auto-onnettomuudessa. Harjoittelijat kutsuvat tätä nimellä "McVet", Derekin ja Sloanin lempinimien inspiroimana. Hän tapaili Meredithia toisen ja kolmannen tuotantokauden aikana. Meredithin valitessa Derekin eikä Finniä jolloin tämä sanoi "Hän särkee sydämesi uudelleen enkä ole silloin täällä".
Tri Benjamin "Ben" Warren Jason George 6, 7, 8, 9, 10, 11, 15, 16, 17, 18
Benjamin Warren on Mercy Westistä siirtynyt nukutuslääkäri. Hän ja Miranda Bailey menevät naimisiin kaudella 9. Ennen häitä Warren kertoo aloittavansa kirurgian harjoittelijana Californiassa. Warren saa lopulta siirron Seattleen, jossa hän jatkaa harjoitteluaan. Warren päättää myöhemmin haluavansa palomieheksi, joka hiertää hänen ja Baileyn välejä.

Päähenkilöiden perheenjäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meredith Greyn perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Thatcher Grey (Jeff Perry): Meredithin, Mollyn ja Lexien isä, Ellis Greyn ex-mies sekä Susan Greyn leski. Thatcher on alkoholisti, jonka vuoksi hän tarvitsee myöhemmin sarjassa uuden maksan. Meredith päätyy luovuttamaan maksansa, valmiina tutustumaan isäänsä. Tämä ei johda kuitenkaan mihinkään. Thatcher kuoli syöpään 2018. Meredith käy vierailemassa Thatcheriä saattohoitossa ja he puhuivat pitkään. Meredith on paikalla kun Thatcher menehtyi.
  • Ellis Grey (Kate Burton, Sarah Paulson; 1982 takauma, Sally Pressman; 1983 takauma): Meredithin ja Maggien äiti ja Thatcherin ex-vaimo. Ellis oli kuuluisa yleiskirurgi ja hän voitti useita palkintoja uransa aikana. Ellis sairastui Alzheimerin tautiin, jonka vuoksi hän asui hoitokodissa. Ellis kuoli sydämenpysähdykseen 2007.
  • Lexie Grey (Chyler Leigh): Meredithin siskopuoli.
  • Molly Grey-Thompson (Mandy Siegfried): Meredithin siskopuoli.
  • Margaret "Maggie" Pierce (Kelly McCreary): Meredithin siskopuoli, Ellisin ja Richardin tytär. Ellis antoi Maggien adoptioon eikä kertonut kellekkään lapsesta. Maggie hakee paikkaa Grey Sloanin Kardiologian kirurgisen osaston johtajaksi kuultuaan biologisesta äidistään. Meredith ja Maggie eivät aluksi tule toimeen, mutta he lähentyvät nopeasti.
  • Derek Shepherd (Patrick Dempsey): Meredithin kuollut aviomies ja Zolan, Baileyn ja Ellisin isä.
  • Zola Grey Shepherd: Meredithin ja Derekin tytär. He adoptoivat Zolan, joka oli yksi potilaista, jotka Alex Karev toi Afrikasta ilmaiseen leikkaukseen. Derek leikkaa Zolan, jolla on spina bifida ja Arnold–Chiarin epämuodostuma.
  • Derek Bailey Shephard: Meredithin ja Derekin poika. Baileyn synnytyksessä on komplikaatioita, jonka johdosta Bailey joutuu poistamaan Meredithin pernan, joka pelastaa tämän hengen. Derek ja Meredith nimeävät lapsen Baileyn mukaan.
  • Ellis Shepherd: Meredithin ja Derekin tytär. Ellis syntyy San Diegossa, jonne Meredith pakenee lapsiensa kanssa Derekin kuoleman jälkeen.

Derek Shephardin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Meredith Grey (Ellen Pompeo): Derekin toinen vaimo ja hänen lastensa äiti.
  • Addison Montgomery (Kate Walsh): Derekin ex-vaimo.
  • Amelia Shepherd (Caterina Scorsone): Derekin nuorin ja läheisin sisko. Derek ja Amelia olivat paikalla, kun heidän isänsä kuoli aseellisessa ryöstössä.
  • Zola Grey Shepherd: Derekin ja Meredithin tytär. He adoptoivat Zolan, joka oli yksi potilaista, jotka Alex Karev toi Afrikasta ilmaiseen leikkaukseen. Derek leikkaa Zolan, jolla on spina bifida ja Arnold–Chiarin epämuodostuma.
  • Derek Bailey Shepherd: Derekin ja Meredithin poika. Baileyn synnytyksessä on komplikaatioita, jonka johdosta Bailey poistaa Meredithin pernan, joka pelastaa tämän hengen. Derek ja Meredith nimeävät lapsen Baileyn mukaan.
  • Ellis Shepherd: Derekin ja Meredithin tytär, joka syntyy yhdeksän kuukautta Derekin kuoleman jälkeen.
  • Carolyn Maloney-Shepherd (Tyne Daly): Derekin äiti, joka huolehti perheen viidestä lapsesta yksin miehensä kuoleman jälkeen.
  • Kathleen "Kate" Shepherd (Amy Acker): Derekin sisko. Kate on naimisissa diplomaatin kanssa ja heillä on lapsia. Hän on ammatiltaan joko terapeutti tai psykiatri.
  • Liz Shepherd (Neve Cambell): Derekin sisko. Hän luovuttaa Derekille hermostoaan, jotta hänen lentokone-onnettomuudessa vahingoittunut kätensä voitaisiin korjata. Liz on lääkäri ja hänellä on lapsia.
  • Nancy Shepherd (Embeth Davidtz): Derekin sisko. Hän on ammatiltaan obstetriikan ja gynekologian lääkäri, eikä pidä Meredithistä.

Lexie Greyn perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Thatcher Grey (Jeff Perry): Lexien, Mollyn ja Meredithin isä.
  • Susan Grey (Mare Winningham): Thatcher Greyn toinen vaimo sekä Lexie ja Molly Greyn äiti. Kuoli yllättäen tavallisen toimenpiteen komplikaatioihin. Thatcher murtui tämän kuolemasta ja alkoi juoda huomattavasti.
  • Molly Grey-Thompson (Mandy Siegfried): Thatcher ja Susan Greyn tytär, Lexien pikkusisko ja Meredithin siskopuoli. Kosi miestään Ericiä tämän saadessa siirron Irakiin. Alun perin Mercy Westin potilas, mutta hänet kuitenkin siirrettiin Seattle Graceen ollessaan 32. viikolla raskaana. Addison leikkasi Mollyn vauvalta tyrän ja vauvan synnyttyä Molly antoi tälle nimeksi Laura.
  • Laura Thompson: Eric Thompsonin ja Molly Grey-Thompsonin tytär.

Cristina Yangin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Helen Yang Rubenstein (Tsai Chin): Cristinan äiti. Helen ja Cristinan isä erosivat, jonka jälkeen Helen meni naimisiin tri Saul Rubenstein nimisen lääkärin kanssa. Hänen mielestään Cristinan pitäisi keskittyä enemmän naimisiin menoon kuin uraansa.
  • Herra Yang: Cristinan isä, joka kuoli auto-onnettomuudessa Cristinan ollessa 9-vuotias.
  • Saul Rubestein: Christinan isäpuoli, joka on ammatiltaan Suu- ja leukakirurgi. Saul on juutalainen, jonka vuoksi Helen kääntyi juutalaisuuteen ja Christina kasvatettiin juutalaiseksi, vaikkei hän ole juurikaan uskonnollinen.

Izzie Stevensin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Robbie Stevens (Sharon Lawrence): Izzien äiti, joka työskentelee tarjoilijana.
  • Denny Duquette Jr. (Jeffrey Dean Morgan): Izzien kihlattu, joka kuoli nopeasti kihlauksen jälkeen sairauskohtaukseen sydämensiirron jälkeen. Hän jätti Izzielle testamentissaan 8,7 miljoonaa dollaria, joilla Izzie avaa "Denny Duquette Memorial Clinic" kliniikan, jossa tarjotaan potilaille ilmaista hoitoa.
  • Hannah Klein (Liv Hutchings): Izzien biologinen tytär, joka syntyi Izzien ollessa vain 16-vuotias. Kolmannella kaudella Hannah joutuu Seattle Gracen sairaalaan sairastuttuaan leukemiaan ja Izzie lahjoittaa tälle luuydintään. Hannah ei kuitenkaan halua nähdä biologista äitiään.
  • Eli Stevens ja Alexis Stevens (Mark Nunez ja Kennedy Bryan): Izzien ja Alex Karevin kaksoset. Izzie käytti Alexin kanssa säilöttyjä jäädytettyjä hedelmöitettyjä alkioita tullakseen raskaaksi.

Richard Webberin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Adele Webber (Loretta Devine): Tri Richard Webberin ensimmäinen vaimo. Adele oli sairaanhoitaja ja toimi sairaanhoitajien ammattiliitossa. Adele sairastui Alzheimerin tautiin, joka paheni nopeasti. Webber päätyi Adelen tarvitsevan enemmän apua, mihin hän pystyi ja Adele muutti hoitokotiin. Adele kuoli leikkauksen jälkeiseen sydänkohtaukseen 2012.
  • Chris Webber (Matt Orduña): Richard Webberin veli.
  • Camille Travis (Tessa Thompson / Camille Winbush): Adelen siskon Arlenen tytär, jolle diagnosoitiin munasarjasyöpä 14-vuotiaana ja syöpä palasi tämän ollessa high school ikäinen. Tri bailey käski harjoittelijoiden järjestää sairaalaan tanssijaiset tämän kunniaksi.
  • Arlene Travis (Shelley Robertson): Adelen sisko ja Camillen äiti.
  • Catherine Fox (Debbie Allen): Richard Webberin toinen vaimo.
  • Margaret "Maggie" Pierce (Kelly McCreary): Richard Webberin ja Ellis Greyn tytär. Ellis antoi Maggien adoptioon kertomatta asiasta muille.

George O'Malleyn perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Louise O'Malley (Debra Monk): Georgen, Jerryn ja Ronnyn äiti, joka on ammatiltaan opettaja.
  • Harold O'Malley (George Dzundza): George O'Malleyn isä, joka oli ammatiltaan rekkakuski ja omasi suuren intohimo vintage-autoihin. Harold oli naimisissa vaimonsa Louisen kanssa yli 40 vuotta, jonka aikana he saivat kolme poikaa; Jerry, Ronny ja George. Joutui Seattle Gracen sairaalaan ruokatorven syövän vuoksi joka oli levinnyt vatsaan sekä aorttaan. Joutui leikkaukseen jossa hänen aorttansa korvattiin sekä toiseen leikkaukseen jossa muu osa syövästä piti poistaa. Leikkaus osoittautui liian rankaksi hänen keholleen ja useiden päivien jälkeen hänen elimistönsä petti, jolloin perhe päätti kytkeä hänet pois laitteista.
  • Jerry O'Malley (Greg Pitts): Georgen veli, joka työskentelee kuivapesulassa.
  • Ronny O'Malley (Tim Griffin): Georgen veli, joka on postinajakaja.

Alex Karevin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jo Karev (Camilla Luddington): Alexin toinen vaimo. Alex jättää vaimonsa, kun selviää, että hänellä on lapsia Izzie Stevensin kanssa.
  • Aaron Karev (Jake McLaughin): Alexin pikkuveli, joka on erittäin ystävällinen ja kohtelias, jonka vuoksi Cristina nimesi hänet "enkelin sikiöksi" kutsuessaan Alexia "paholaisen sikiöksi". Tulee Seattleen tapaamaan veljeään ja kysyy samalla napatyränsä vakavuudestaan. Tri Bailey leikkaa Aaronin ilmaiseksi. Kertoo lääkäreille kaiken lapsuudestaan.
  • Amber Karev: Alexin pikkusisko. Aaron yrittää hoitamattoman skitsofrenian vuoksi tappaa Amberin.
  • Helen Karev (Lindsay Wagner): Alexin äiti, joka kärsi pahasta skitsofreniasta Alexin ollessa nuori. Lääkkeet eivät auttaneet häntä vuosiin, mutta hänen tilansa paranee ilman selvää syytä ja hän jopa käy töissä kirjastonhoitajana. Hän pitää yllä tarkkaa rutiinia, joka auttaa häntä pitämään yllä vointiaan. Hän asuu Iowassa.
  • Jimmy Evans (James Remar): Alexin heroiiniaddikti isä, joka pahoinpiteli Alexia, Aaronia ja Heleniä. Evans hylkää perheensä, jolloin Alex joutuu huolehtimaan perheestään yksin. Hän joutuu Grey Sloan Memorialiin potilaaksi, jolloin Alex tunnistaa hänet. Evans kuolee lopulta samassa sairaalassa.
  • Nicky Evans: Alexin nuorempi velipuoli, Jimmy Evansin poika. Nicky asuu äitinsä kanssa Floridassa.
  • Eli Stevens (Mark Nunez): Alexin ja Izzien poika.
  • Alexis Stevens (Kennedy Bryan): Alexin ja Izzien tytär.

Miranda Baileyn perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tucker Jones (Cress Williams): Mirandan ex-mies. Tucker muutti avioeron jälkeen pois Seattlesta, meni uudelleen naimisiin, eikä juuri ikinä nää poikaansa.
  • William George Tucker "Tuck" Bailey Jones: Mirandan ja Tuckerin poika.
  • Benjamin "Ben" Warren (Jason George): Mirandan aviomies. He menevät naimisiin kaudella 9.
  • Joey Phillips (Noah Alexander Gerry): Mirandan ja Benin adoptoitu poika. Miranda päätti ottaa 17-vuotiaan kodittoman Joeyn kotiinsa, kun hän loukkaantuu ja joutuu Grey Sloaniin. Hän asuu perheen luona.
  • Pruitt Alrike Miller (Janai Kaylani): Dean Millerin ja JJ Laun tytär, jonka Miranda ja Ben adoptoivat Millerin kuoltua.

Mark Sloanin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sloan Riley (Leven Rambin): Markin biologinen tytär, joka ilmestyy tämän ovelle 18-vuotiaana raskaana. Mark haluaa kasvattaa Sloanin lapsen tai olla muuten lapsenlapsensa elämässä. Sloan päättää kuitenkin antaa hänet adoptioon.
  • Sofia Robbins Sloan Torres: Markin, Arizona Robbinsin ja Callie Torresin tytär. Sofia sai alkunsa Callien ja Markin yhden illan jutusta, Callien ollessa surullinen Arizonan lähdettyä Afrikkaan. Mark oli ennen kuolemaansa iso osa tyttärensä elämää.

Owen Huntin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Beth Whitman (Laura Allen): Owenin ex-kihlattu.
  • Christina Yang (Sandra Oh): Owenin ex-vaimo.
  • Amelia Shepherd (Caterina Scorsone): Owenin ex-vaimo.
  • Teddy Altman (Kim Raver): Owenin vaimo ja Allisonin ja Leon äiti.
  • Leo Hunt: Owenin ja Teddyn adoptoitu poika.
  • Allison Hunt: Teddyn ja Owen Huntin tytär. Allison on nimetty Teddyn syyskuun 11. päivän terroriteoissa kuolleen tyttöystävän mukaan.
  • Megan Hunt (Abigail Spencer): Owenin pikkusisko. Owen ja Megan palvelivat yhdessä armeijassa, kunnes Megan katoaa. Megan löydetään kymmenen vuoden jälkeen elossa ja hänet tuodaan läheiseen armeijan sairaalaan.
  • Evelyn Hunt (Debra Mooney): Owenin ja Meganin äiti.
  • Farouk Shami Hunt (Bardia Seiri): Meganin poika. Faroukin vanhemmat kuolivat hänen ollessa vain 4-vuotias. Megan kasvattaa Faroukin omanaan kun hän tulee pakolaisena Irakiin.

Teddy Altmanin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Henry Burton (Scott Foley): Teddyn aviomies. He tapaavat sairaalan hississä ja Teddy tarjoutuu menemään naimisiin Burtonin kanssa, jotta hän saisi hyvän vakuutuksen. Burton kärsi Von Hippel–Lindaun oireyhtymästä. Teddy ja Burton päätyvät rakastumaan avioliiton aikana. Burton kuolee leikkauksen aikana kaudella 8.
  • Allison Hunt: Teddyn ja Owen Huntin tytär. Allison on nimetty Teddyn syyskuun 11. päivän terroriteoissa kuolleen tyttöystävän mukaan.
  • Leo Hunt: Owenin ja Teddyn adoptoitu poika.

Callie Torresin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Setä Berto: Callien setä, jonka Callie uskoo olevan homoseksuaali.
  • George O'Malley (T. R. Knight): Callien ex-mies. He menivät naimisiin Las Vegasissa kaudella 3 ja erosivat kaudella 4, kun George rakastuu Izzieen. O'Malley kuolee kaudella 5 jäätyään bussin alle.
  • Arizona Robbins (Jessica Capshaw): Callien ex-vaimo. Kun Robbins poistuu sarjasta, vihjataan että hän ja Callie jatkavat suhdettaan New Yorkissa.
  • Aria Torres: Callien sisko tai siskopuoli. Häntä ei nähdä sarjassa.
  • Carlos Torres (Héctor Elizondo): Callien isä. Carlos ei aluksi hyväksy tyttärensä seksuaalista suuntautumista, mutta lopulta hän muuttaa mieltään ja jopa rohkaisee Callieta antamaan anteeksi Arizonan pettämisen.
  • Lucia Torres (Gina Gallego): Callien äiti. Hän matkustaa miehensä kanssa Callien ja Arizonan häihin, mutta päättää ettei osallistu niihin. Lucialla on hankaluuksia hyväksyä Callien seksuaalisuutta ja sitä, ettei Callie pidä perinteisiä katolisia häitä.
  • Sofia Robbins Sloan Torres: Callien, Arizonan ja Mark Sloanin tytär.

Arizona Robbinsin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Barbara Robbins (Judith Ivey): Arizonan äiti.
  • eversti Daniel Robbins Yhdysvaltain merijalkaväki (Denis Arndt): Arizonan isä.
  • Timothy Robbins: Arizonan veli, joka kuoli Irakin sodassa.
  • Callie Torres (Sara Ramírez): Arizonan ex-vaimo. Heidän vihjataan jatkavan suhdettaan Robbinsin lähdettyä sarjasta.
  • Sofia Robbins Sloan Torres: Arizonan, Callien ja Mark Sloanin tytär. Arizona saa kaudella 12 Sofian huoltajuuden, mutta hän lopulta Arizona päättää olevan Sofialle parempi, jos hän viettää osan ajastaan Callien luona New Yorkissa.

Jackson Avery perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • April Kepner (Sarah Drew): Jacksonin ex-vaimo ja Harrietin äiti. Kaudella 17 April ja Harriet muuttavat Jacksonin mukaan Bostoniin.
  • Samuel Norbert Avery: Jacksonin ja Aprilin poika, joka kuoli aikaisen synnytyksen jälkeen tyypin 2 osteogenesis imperfectan vuoksi. Hänet kastettiin ennen kuin hän kuoli vanhempiensa syliin.
  • Harriet Kepner-Avery: Jacksonin ja Aprilin tytär, joka syntyi parin avioeron jälkeen. Harriet syntyy Ben Warrenin tekemällä keisarileikkauksella Meredith Greyn keittiössä.
  • Catherine Fox (aikaisemmin Avery) (Debbie Allen): Jacksonin äiti ja kuuluisa urologian kirurgi. Catherine kasvatti Jacksonin yksin, sillä Jacksonin isä hylkäsi perheensä.
  • Richard Webber (James Pickens, Jr.): Catherinen aviomies ja Jacksonin isäpuoli.
  • Harper Avery (Chelcie Ross): Jacksonin isoisä ja kuuluisa kirurgi.
  • Robert Avery (Eric Roberts): Jaksonin isä, Catherinen ex-mies ja Harper Averyn poika. Hän hylkäsi perheensä isänsä asettamien paineiden vuoksi. Robert asuu nykyään Bozemanissa, Montanan osavaltiossa, jossa hän omistaa pienen ravintolan. Jackson menee tapaamaan häntä muutaman kerran, mutta ei pidä Robertia isänään. Catherine kertoo Richardille, että satuttaakseen Catherinea, Robert kaappasi nuoren Jacksonin ja vei hänet toiselle puolelle maata.

Muita hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Joe (Steven W. Bailey): Sairaalaa vastapäätä sijaitsevan Emerald City Barin omistaja. Baarin sijainnin vuoksi se on lääkäreiden ja muiden sairaalan työntekijöiden suosiossa. Parilla on adoptoidut kaksoset.
  • Walter (Jack Yang): Joen poikaystävä. Walter omistaa musiikkikaupan. Parilla on adoptoidut kaksoset.
  • Amanda (Shannon Lucio): Nuori nainen, jonka George O'Malley pelasti työntämällä hänet pois bussin alta, samalla uhraten itsensä. Amanda oli erittäin huolestunut tämän tilasta ja pysyi tämän vierellä tutkimusten aikana. Amanda osallistui Georgen hautajaisiin ja itki enemmän kuin Georgen oma äiti. Amanda istui sairaalan edessä penkillä monta päivää hautajaisten jälkeen itkien.
  • Rebecca Pope / "Ava" (Elizabeth Reaser): Muistinmenetyksestä kärsinyt potilas, joka loukkaantui pahasti lauttaonnettomuudessa raskaana ollessaan. Alex Karev löysi tämän ja parin välille muodostui voimakas suhde. Seattle Gracessa ollessaan Rebecca synnyttää terveen tyttövauvan ja käy läpi kasvojen korjausleikkauksen. Lopulta hän sai muistinsa takaisin ja palasi kotiin miehensä Jeffin luo, vaikka ennen lähtöään hän aneli Alexilta "syytä jäädä". Ava palasi Seattle Graceen Alexin luo uskoen olevansa tälle raskaana. Ava ei ollut oikeasti raskaana, mutta mielenterveysongelmiensa vuoksi hän uskoi niin. Kun hänelle näytettiin ultraäänessä tyhjä kohtu, uskoi Ava saaneensa keskenmenon. Alex joutui lopulta viemään Avan psyykkiseen osastohoitoon.
  • Dennison "Denny" Duquette, Jr. (Jeffrey Dean Morgan): Sydänsiirtoa odottava potilas joka muodostaa läheisen suhteen Izzie Stevensin kanssa. Izzie riskeeraa lopulta uransa pelastaakseen Dennyn leikkaamalla tämän sydänmonitorin johdon, että hän saisi sydänsiirteen toisen potilaan ohi. Esiintyi kolmannella kaudella Meredithin hukuttua ja viidennellä kaudella Izzielle aivokasvaimen oireena.
  • Dylan Young (Kyle Chandler): Seattlen pommiryhmän upseeri, joka saapui Seattle Graceen pommiuhan vuoksi. Young auttoi pitämään Meredithin rauhallisena tämän pitäessä pommia potilaan sisällä. Meredith poisti pommin turvallisesti potilaasta, mutta pommi kuitenkin räjähti Dylanin kantaessa sitä ulos leikkaussalista. Dylan ilmestyi uudelleen Meredithin hukuttua.
  • Bonnie Crasnoff (Monica Keena): Seattle Graceen junaonnettomuuden jälkeen tuotu potilas, jonka rautatanko oli lävistänyt yhdessä toisen matkustajan kanssa. Koska tangon liikuttaminen tappaisi molemmat, lääkärit oäättävät liikuttaa toisen potilaan pois tangolta ja yrittää korjata toisen potilaan vammat tangon ympärillä. Koska Bonnien vammat ovat vakavammat, lääkärit päättävät liikuttaa hänet pois tangosta, jonka vuoksi hän kuoli. Bonnie esiintyi uudelleen kolmannella kaudella Meredithin hukuttua.
  • Mary Portman (Mandy Moore): Miranda Baileyn potilas, jonka huoneeseen Bailey ja Charles Percy piiloutuvat ammunnan alettua saman kerroksen aulassa. Kun Clark tulee huoneeseen, esittää Mary kuollutta, Percy piiloutuu vessaan ja Bailey piiloutuu Maryn vuoteen alle. Clark ampuu Percyä ja lähtee paikalta. Mary ja Bailey yrittävät pelastaa hänet, mutta lopulta hän kuolee Baileyn ja Maryn syliin. Mary oli tarkoitus leikata tällöin, mutta ammunnan vuoksi Mary ja hänen aviomiehensä siirtävät leikkausta matkustaakseen. Kun Mary vihdoin leikataan, ei hän enää herää. Mary irrotetaan hengityskoneesta kuukautta myöhemmin.
  • Gary Clark (Michael O’Neill): Seattle Gracessa kuolleen potilaan aviomies. Kuudennen kauden viimeisessä jaksossa hän palasi sairaalaan aikoen tappaa vaimoaan hoitaneet lääkärit; tri Webberin, tri Lexie Greyn ja tri Shepherdin. Ampui lopulta useaa ihmisiä, muun muassa Reed Adamsonia, Charles Percya ja Alex Karevia. Clark tappaa itsensä.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nellie Andreeva: Kim Raver Promoted on: "Grey's Anatomy" January 4, 2010. American Broadcasting Company. Viitattu January 4, 2010.
  2. "Grey's Anatomy" Exclusive: Jesse Williams Gets Full-Time Upgrade (Arkistoitu – Internet Archive), Entertainment Weekly, June 8, 2010
  3. Exclusive: 'Grey's Anatomy' promotes Sarah Drew Entertainment Weekly. June 9, 2010. Time Inc.. Arkistoitu lokakuu 27, 2012. Viitattu June 9, 2010.
  4. Grey's Anatomy: ”Stand By Me”.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]