Owen Hunt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Owen Hunt
Luoja(t) Shonda Rhimes
Näyttelijä(t) Kevin McKidd
Ensiesiintyminen Greyn anatomian jaksossa 5.01 "Dream a Little Dream of Me"
Henkilötiedot
Ammatti traumakirurgi
ylilääkäri (Seattle Gracen sairaala)
USA:n armeijan traumakirurgi
upseeri
Sukupuoli mies
Ikä 42
Suhteet
Vanhemmat äiti
Puoliso(t) Cristina Yang (ex-vaimo)
Tutut
Beth Whitman (ex-kihlattu)
George O'Malley
Meredith Grey
Derek Shepherd
Teddy Altman

Tri. Owen Hunt on fiktiivinen hahmo ABC:n sairaalamaailmaan sijoittuvasta draamasarjasta Greyn anatomia, jossa häntä esittää Kevin McKidd. Owen esiintyi sarjassa ensimmäisen kerran viidennellä tuotantokaudella. Hän on ammatiltaan traumakirurgi, ja palveli aiemmin Irakissa Yhdysvaltain armeijan kirurgina. Palattuaan Yhdysvaltoihin hän otti vastaan ylilääkärin viran Seattle Gracen sairaalassa. Hän on rakastunut Cristina Yangiin.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Persoonallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan luoja, Shonda Rhimes sanoo, että Hunt on "vanhanajan piinattu sankari" ja vertaa häntä Heathcliffiin. Mark Wilding sanoo Huntin olevan hahmo joka "taistelee omia demonejaan vastaan". Bill Harper sanoo Huntista, että; "Jos joku haluaa määrätä tai paeta ihmisyydestä, se on Owen." Joan Rater kuvaa Huntia "Monimutkaiseksi. Ja piinatuksi." Kevin McKidd itse kuvaa hahmoaan "erittäin vaistonvaraiseksi, impulsiiviseksi ja välittömäksi. Hän tajuaa tilanteen välittömästi. Ja hän on erittäin rehellinen, joskus jopa liiankin itsensä ja muiden kanssa. Hän haluaa tehdä itsestänsä paremman ihmisen. Hän on kunnollinen tyyppi, mies jonka kanssa haluaisin mennä ulos kaljalle."

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Owen Hunt ihastui lähes välittömästi Cristina Yangiin. Matt Roush TV Guidesta sanoo heidän ensitapaamisestaan; "välitön kipinä heidän välillään oli sähköinen." Myöhemmissä jaksoissa Hunt ja Yang suutelevat toisenkin kerran. Stacy McKee, yksi sarjan käsikirjoittajista, kuvaa suudelmaa "hieman epätoivoiseksi" ja kuvaa Huntin halua olla suutelematta; "hän menetti kykynsä kommunikoida ihmisten kanssa." Hän sanoo Huntin olevan myös "haavoittunut. Hänellä on sotavammoja", mutta Yang tietää "että haavat voi parantaa." Kevin McKidd sanoo, että hänen hahmonsa ja Cristina Yang ovat "sielunystäviä."

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

5. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Owen Hunt on armeijan kirurgi, joka on erikoistunut traumakirurgiaan. Hän on ollut mukana Irakin sodassa, jossa hän on saanut henkisiä traumoja. Hunt tekee dramaattisen ensiesiintymisensä sarjassa tehden henkitorven avauksen kynällä. Saatuaan itsekin haavan hän paikkaa oman haavansa itse ilman puudutusta. Kirurgian johtaja Richard Webber tarjoaa hänelle traumakirurgian ylilääkärin virkaa Seattle Gracen sairaalassa, mutta hän kieltäytyy. Ennen poistumistaan sairaalasta hän suutelee Cristinaa intohimoisesti.

Myöhemmin Hunt ottaa vastaan ylilääkärin viran ja alkaa työskennellä vakituisesti Seattle Gracen sairaalassa. Hän onnistuu ärsyttämään Tri. Shepherdiä ja Tri. Sloania, jotka kokevat hänen hoitonsa julmina.

Hunt tutustuu paremmin Cristinaan, ja paljastaa hänelle yksityiskohtia kipeästä menneisyydestään kertoen mm. koko yksikkönsä kuolemasta viimeisellä matkallaan Irakissa. Nämä tapahtumat näyttävät vaikuttavan paljon Huntin käyttäytymiseen. Hän mm. väittelee jatkuvasti muiden kirurgien kanssa ja puhuu potilaille ja harjoittelijoille ilman hyviä tapoja ja kunnioitusta. Myöhemmin hän suutelee Cristinaa uudelleen kerrottuaan ensin tälle ettei hän tarvitse häntä.

Huntin ja Cristinan suhteen alku on hankala, mutta pari alkaa lopulta seurustelemaan. Suhdetta vaikeuttavat Huntin sotatraumat ja hänen ex-morsiamensa Bethin käynti sairaalassa. Hunt satuttaa Cristinaa kahdesti unissaan, ensin sairaalassa ja myöhemmin Cristinan asunnossa. Myöhemmässä tapauksessa Cristina herää Huntin kuristaessa häntä. Pian tämän jälkeen Cristina lopettaa suhteen.

Jouduttuaan Cristinan jättämäksi Hunt aloittaa terapian sairaalan psykologin vastaanotolla, ja puhuu siellä mm. sotatraumoistaan. Terapia auttaa häntä pääsemään henkisesti parempaan kuntoon, minkä Cristinakin huomaa. Hunt pyytää Cristinaa palaamaan kanssaan yhteen, mihin tämä harkittuaan asiaa viimein suostuu.

Hunt huomaa Seattle Gracessa työskennellessään George O'Malleyn omaavan kykyjä traumakirurgiaan, ja alkaa opettaa tätä. Huntin ja sairaalassa potilaana olleen toisen Irakin sodan veteraanin inspiroimana George päättää liittyä itsekin armeijaan. George loukkaantuu kuitenkin vakavasti jäätyään linja-auton alle, ja joutuu potilaaksi Seattle Gracen sairaalaan. Viidennen kauden viimeisessä jaksossa hänen tilansa romahtaa, ja Hunt ja useat muut lääkärit yrittävät elvyttää häntä.

6. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritykset elvyttää Georgea epäonnistuvat ja tämä kuolee. Owen selviytyy Georgen kuolemasta paremmin kuin monet muut sairaalan lääkäreistä.

Owenin ja Cristinan suhde voi hyvin. Cristina on kuitenkin masentunut siitä, ettei hänellä ole sairaalassa hyvää vakituista sydänkirurgian opettajaa eikä hän pääse leikkauksiin yhtä usein kuin haluaisi. Owen päättää auttaa suostuttelemalla vanhan naispuolisen ystävänsä Teddy Altmanin ottamaan työn Seattle Gracestä. Teddy on sydänkirurgi, ja on työskennellyt Owenin tavoin armeijan palveluksessa. Cristina suhtautuu Teddyyn aluksi epäilevästi, mutta huomaa sitten tämän olevan loistava opettaja, ja alkaa viihtyä tämän seurassa.

Teddyn tulo vaikeuttaa kuitenkin Owenin ja Cristinan välejä Teddyn tunnustettua Owenille, että hän on ollut pitkään rakastunut tähän. Owen tunnustaa tunteneensa samoin Teddyä kohtaan, mutta rakastuneensa sittemmin Cristinaan. Tilanteen muuttuessa vaikeaksi Teddy päättää lähteä sairaalasta. Cristina haluaa pitää Teddyn opettajanaan, koska hänelle on tärkeintä kehittyä kirurgina. Epätoivoisena Cristina sanoo lopulta luopuvansa Owenista Teddyn hyväksi, jotta tämä jäisi. Teddy paljastaa humalassa Owenille Cristinan lupauksen. Owen on murtunut Cristinan käytöksestä, mutta yrittää vakuuttaa Cristinan siitä, että ihmissuhteet ovat uraa tärkeämpiä.

Owenin ja Teddyn välit paranevat, ja Owen tajuaa tuntevansa Teddyä kohtaan muutakin kuin ystävyyttä. Kun Teddy joutuu kilpailemaan vakituisesta työpaikasta toisen lääkärin kanssa, Cristina pyytää Owenia puhumaan Teddyn puolesta. Owen pettää kuitenkin molempien naisten luottamuksen ja pyytää Derekiä olemaan uusimatta Teddyn sopimusta. Cristina ja Teddy suuttuvat molemmat Owenille saatuaan tietää asiasta. Cristina päättää lopulta erota Owenista, koska tämä ei tiedä mitä tuntee Teddyä kohtaan. Teddy pyytää Owenia valitsemaan naisten välillä.

Kauden viimeisessä jaksossa sairaalaan julistetaan hätätila, kun edesmenneen potilaan leski Gary Clark alkaa ampua ihmisiä. Cristina joutuu vaaraan, ja Owen päättää lopulta valita Cristinan. Owen löytää Cristinan, mutta haavoittuu Clarkin ammuttua häntä. Meredith onnistuu kuitenkin pelastamaan Owenin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]