Meredith Grey

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Meredith Grey
Ellen Pompeo esittää Meredith Greytä sarjassa Greyn anatomia
Ellen Pompeo esittää Meredith Greytä sarjassa Greyn anatomia
Luoja(t) Shonda Rhimes
Näyttelijä(t) Ellen Pompeo
Ensi-
esiintyminen
Greyn anatomian jaksossa "A Hard Day's Night" ("Kovan päivän ilta")
Henkilötiedot
Koko nimi Meredith Grey
Ammatti kirurgi, apulaislääkäri
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Seattle, Washington, Yhdysvallat
Asuinpaikka Seattle, Washington, Yhdysvallat
Suhteet
Vanhemmat Thatcher Grey (isä; kuollut)
Ellis Grey (äiti; kuollut)
Susan Grey (äitipuoli; kuollut)
Sisarukset Lexie Grey (sisarpuoli; kuollut)
Molly Grey Thompson (sisarpuoli)
Maggie Pierce (sisarpuoli)
Puoliso(t) Derek Shepherd (aviomies; kuollut)
Lapset Zola Grey Shepherd (adoptiotytär)
Derek Bailey Shepherd (poika)
Ellis Shepherd (tytär)
Sisarusten lapset Laura Grey Thompson (sisarpuolen tytär)
Muut sukulaiset Eric Thompson (sisarpuolen mies)
Tutut Cristina Yang (paras ystävä)
Izzie Stevens
Alex Karev
George O'Malley (kuollut)
Mark Sloan (kuollut)
Amelia Shepherd
Owen Hunt
Preston Burke
Richard Webber
Miranda Bailey
Arizona Robbins
Callie Torres
April Kepner
Jackson Avery
Maggie Pierce(sisarpuoli)

Meredith Grey on fiktiivinen hahmo ja kertoja ABC:n televisiosarjassa Greyn anatomia, jossa häntä esittää Ellen Pompeo. Hahmon loi Shonda Rhimes. Ellen Pompeo oli ehdolla Golden Globe -palkinnon saajaksi roolistaan Meredith Greynä.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Meredith Grey on Ellis ja Thatcher Greyn ainut yhteinen tytär. Hän vietti lapsuutensa Seattlessa, Washingtonissa, jossa hänen äitinsä oli kirurgina Seattle Grace Hospitalissa. Meredithin vanhempien avioliitto oli hankala ja hänen äidillään oli vuosia kestänyt suhde kollegansa Tri. Richard Webberin kanssa. Avioparin ongelmat osoittautuivat kuitenkin liian suuriksi, ja Thatcher jätti Ellisin Meredithin ollessa viisivuotias. Pian sen jälkeen Ellis otti vastaan työn Boston General Hospitalissa, ja niinpä Ellis ja Meredith muuttivat Massachusettsiin. Thatcher ei pitänyt tyttäreensä vuosiin minkäänlaista yhteyttä.

Meredith opiskeli Dartmouthissa, josta hän valmistui huolimatta rankasta bilettämisestään ja juomisestaan. Valmistuttuaan hänen oli vaikeaa pitää työpaikkaa, koska hän juhli niin paljon. Ellis kuitenkin kannusti Meredithiä löytämään elämälleen suunnan ja ehdotti häntä aloittamaan lääketieteellisessä koulussa, vaikka hän sanoikin Meredithille, ettei tällä ollut kirurgille sopivia ominaisuuksia. Riideltyään äitinsä kanssa Meredith vietti kaksi kuukautta matkustellen Euroopassa läheisen ystävänsä Sadie Harrisin kanssa, ja palasi kotiin vasta kuultuaan, että hänen äidilleen oli todettu Alzheimerin tauti. Hänen äitinsä diagnoosi sai Meredithin hakeutumaan lääketieteelliseen. Käytyään lääketieteellisen loppuun Meredith sai harjoittelijan paikan Seattle Gracen sairaalasta ja muutti Bostonista Queen Anne Hillin lapsuuden kotiinsa, joka kuului hänen äidilleen ja isoäidilleen. Ellis oli muuttanut hoitokotiin ja Meredith saikin pian tietää kaikista äitinsä suhteista.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meredith saa harjoittelijan paikan Seattle Gracesta. Iltaa ennen koulutuksensa alkamista hän tapaa Derek Shepherdin baarissa ja he viettävät yhden yhteisen illan. Seuraavana päivänä Meredith saa tietää, että Derek työskentelee neurokirurgina samassa sairaalassa jossa Meredith juuri aloitti. Meredith kieltäytyy Derekiltä saamistaan eduista ja haluaa pitää heidän suhteensa ammattimaisena. Meredith kuitenkin suostuu lopulta treffeille Derekin kanssa ja heidän välilleen syntyy seksuaalinen suhde. Heidän suhteensa on alusta asti monimutkainen, kun Meredithin valvova apulaislääkäri, Miranda Bailey näkee Derekin ja Meredithin puolialastomina Derekin autossa. Bailey käyttäytyy välinpitämättömästi asiaa kohtaan, mutta antaa kuitenkin salaa Derekille oppitunnin harjoittelijan tapailusta. Meredithin lähestyttyä Baileytä, tämä käskee Meredithiä päättämään suhteen, koska se vaikuttaa kaikkiin. Baileyn "syrjittyä" Meredithiä, Richard saa tietää Derekin ja Meredithin suhteesta ja hän kertoo Meredithille suhteen olevan suuri virhe ja, että hänen äitinsä sanoisi samaa. Siihen Meredith vastaa, että jos hänen äitinsä sanoisi hänelle niin, Meredith kertoisi hänen olevan väärässä (ollen tietämätön siitä, että Richard tarkoitti Derekin vaimoa).

Ensimmäisenä päivänään vain Richard Webber tunnisti Meredithin Ellis Greyn tyttäreksi. Richard sanoo Meredithin muistuttavan äitiään. Meredith ei kerro kenellekään, että hänen äitinsä sairastaa Alzheimerin tautia vaan kertoo äitinsä matkustavan ympäri maailmaa kirjoittaen samalla kirjaa. Meredith ystävystyy George O'Malleyn, Izzie Stevensin, Cristina Yangin ja Alex Karevin kanssa. Pian Izziesta ja Georgesta tuleekin Meredithin kämppäkavereita, vaikka Cristinasta tuleekin Meredithin paras ystävä. Aluksi Alex ärsytti kaikkia, myös Meredithiä, joka kutsui häntä mm. lempinimillä "Hoitsu", jne., mutta pian heistäkin tulee ystäviä joiden välille muodostuu sisarellinen suhde. George on ihastunut Meredithiin ja vain Meredith itse ei tiedä asiasta.

Ensimmäisen kauden lopussa Meredith ja Derek päättävät tehdä suhteestaan vakavamman, mutta Derekin vaimon, Addison Montgomeryn saapuminen vaikeuttaa asioita.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Derek kamppailee valinnan edessä: Meredith vai Addison? Lopulta hän jättää Meredithin ja palaa vaimonsa Addisonin luokse. Meredith on murheen murtama ja hän päättää lähteä etsimään isäänsä. Meredithillä on sarja yhden yön juttuja monen eri miehen kanssa, hänen yrittäessään etsiä Derekin korvaavaa miestä. Hän juo itsensä känniin ja makaa Georgen kanssa, ja lopulta itkee kesken parin seksikokemuksen. Tämä on vähällä aiheuttaa heidän koko ystävyytensä tuhoutumisen. Sairaalaan tuodaan potilas, jonka rinnassa on esihoitajan käsi. Juuri ennen leikkauksen alkua paljastuu, että potilaan rinnassa on pommi. Leikkausaliin jää Burke, Meredith, Christina, ensihoitaja jolla on käsi potiilaan rinnassa ja pommiryhmän johtaja. Ensihoitaja vetää kätensä pois potilaan rinnasta ja Meredith laittaa kätensä potilaan rintaan. Juuri kun pommi saadaan pois, ja pommiryhmän päällikkö on viemässä sitä se räjähtää. Derek kuulee Meredithin "onnettomuudesta" ja haluaa huolissaan nähdä hänet. Ylilääkäri Tri. Webber ymmärtää Derekin väärin ja tuo Addisonin paikalle. Derek menee samana iltana tapaamaan itse Meredithiä. Meredithin ja Derekin välille syntyy platoninen ystävyyssuhde ja Meredith alkaa tapailla eläinlääkäriä, Finn Dandridgeä, joka hoiti Meredithin koiraa. Derek tulee mustasukkaiseksi ja aloittaa riidan Meredithin kanssa kutsumalla häntä nimillä, jonka päätteeksi parin ystävyyskin loppuu.

Meredith saa tietää siskopuolestaan, kun Molly Grey joutuu sairaalahoitoon. Hän saa myös tietää isänsä mennen uusiin naimisiin erottuaan Ellisistä ja saaneen kaksi tytärtä lisää Mollyn ja Lexien. Molly kertoo Meredithille Thatcherin olleen omistautunut ja rakastava isä, tietämättä Meredithin oikeaa henkilöllisyyttä. Toisen kauden viimeisessä jaksossa Derek ja Meredith harrastavat seksiä tutkimushuoneessa ison riidan päätteeksi Derekin paljastettuaan mustasukkaisuutensa hänelle ja Derek tajuaa, että hänen täytyy jättää vaimonsa. Kausi päättyy kun Meredithin täytyy päättää Finn vai Derek.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Derekin erottua Addisonista Meredithin täytyy päättää Finnin ja Derekin väliltä. Hän päättää alkaa tapailla molempia, mutta Derekin kerrottua, kuinka hän ei halua satuttaa Meredithiä ja että hän rakastaa häntä niin paljon että olisi valmis jättämään tämän (ja ehdottaa, että Finn on parempi mies), Meredith valitsee Derekin. Meredithin siskopuoli, Molly, joutuu sairaalaan keisarinleikkausta varten. Thatcherin ollessa sairaalassa Meredithin täytyy kohdata hänet. Kaksikon välinen jännite kuitenkin laantuu hieman Meredithin huomatessa perineensä Derekiä häiritsevän kuorsauksen isältään.

Ellis Grey kokee päivän jolloin hänen muistinsa on nykyisyydessä ja kokee suuren pettymyksen saatuaan tietää kuinka "tavallinen" hänen tyttärensä on. Meredithin aiottua sanoa suorat sanat äidilleen, tämä on kuitenkin palannut vanhaan tilaansa.

Eräänä aamuna Derek löytää Meredithin kylpyhuoneesta yrittämästä hukuttaa itsensä kylpyammeeseen. Lautalla sattuneen onnettomuuden jälkeen Meredith tippuu mereen hoitaessaan potilasta veden äärellä. Derek kuitenkin pelastaa hänet, mutta vaikka Meredithille annetaan tekohengitystä, siitä ei tunnu olevan apua ambulanssin saavuttua sairaalaan. Meredith kokee "lähellä-kuolemaa" kokemuksen, jossa hän tapaa entisiä potilaitaan (mm. Izzien entinen sulhanen Denny), hänen koiransa Docin ja oman äitinsä, joka kuoli lääkäreiden hoitaessa Meredithiä. Meredith kuitenkin selviää ja kokemuksensa jälkeen hän alkaa olla positiivisempi ja antaa Alexin muuttaa Georgen hylkäämään huoneeseen, sanoen Izzielle "Ihmiset ovat se mikä merkitsee". Pian äitinsä kuoleman jälkeen Meredith menettää äitipuolensakin, joka kuolee tavallisessa leikkauksessa ilmenneisiin komplikaatioihin. Suruissaan Thatcher lyö Meredithiä muiden lääkäreiden nähden ja kieltää häntä saapumasta hautajaisiin, syyttäen tätä Susanin kuolemasta.

Meredith menee täysin lukkoon kokeessaan, mikä vaikuttaa hänen kirurgin uransa tulevaisuuteen. Muut harjoittelijat puhuvat Webberille, joka antaa Meredithin tehdä kokeen uudestaan. Meredith auttaa Cristinaa valmistautumaan tämän aikoessa mennä naimisiin Preston Burken kanssa. Derek lähestyy Meredithiä parin suhteen tiimoilta kertoen hänelle hänen olevan elämänsä rakkaus, ettei hän voisi jättää Meredithiä, mutta Meredith oli selvästi itse jättämässä Derekin. Cristinan ja Prestonin häiden mentyä pieleen Meredith julkistaa "Se on ohi" ja kauden loppuessa jää auki tarkoittiko hän vain häitä vai suhdettaan Derekiin. Sen jälkeen Meredith auttaa Cristinaa toipumaan, jättäen suhteensa ja tulevaisuutensa Derekin kanssa epävarmaksi. He eivät puhu moneen päivään.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meredithin oltua Cristinan kanssa tämän kuherruskuukausi-lomallaan, Meredith palaa Seattle Graceen ja saa tietää Lexien olevan uusi harjoittelija. Meredith torjuu kaikki Lexien yritykset oppia tuntemaan Meredith, kertoen ettei hän ole kiinnostunut, koska heidän isänsä valitsi mieluummin Lexien. Meredith kuitenkin alkaa pian tutustua Lexieen.

Derek haluaa tietää miten hän ja Meredith jatkaisivat. Meredith päättää päättää suhteen. Pari kuitenkin harrastaa seksiä sairaalassa ja jatkavat "eroseksin" harrastamista useita viikkoja. Meredith tajuaa rakastavansa Derekiä enemmän kuin pelkäävänsä sitoitua jolloin hän päättää yllättäen haluavansa sitoutua Derekiin, mutta saa tietää Derekin suudelleen hoitajaa nimeltä Rose, ja täten päättää heidän suhteensa jälleen. Derek alkaa seurustella Rosen kanssa. Meredith alkaa käydä terapeutilla. Hän myöntää terapeutilleen, että hänen äitinsä yritti itsemurhaa Meredithin edessä, tämän ollessa pieni, ja tajuaa vihdoin, ettei Ellis halunnut kuolla, vaan halusi vain apua ja huomiota. Meredith ja Derek alkavat luovuttaa heidän lääketieteellisien kokeidensa epäonnistuttua uudestaan ja uudestaan. Meredith saa tietää, että jolleivat he onnistu kokeessaan sinä päivänä, heidän kokeensa lopetetaan. Viimeinen potilas selviytyy ja Meredith menee Derekin maille ja tekee kynttilöistä heidän talolleen rajat. Meredith paljastaa Derekille tunteensa ja pari suutelee intohimoisesti, mutta Derek kuitenkin lähtee päättämään suhteensa Roseen ja pyytää Meredithiä odottamaan häntä. Sinä yönä Meredith näkee unen Derekin kuolemasta.

Viides tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meredith ja Derek alkavat jutella yhteen muutosta. Derekin erottua Rosesta Meredithin takia Rose on vihainen Derekille, koska tämä sanoi päässeensä yli Meredithistä. Rose jopa puukottaa Derekin kättä leikkaussalissa. Lopulta Rose tajuaa, ettei enää ole sama hoitaja jonka jokainen tahtoi leikkaussaliin, ja lähtee pois Seattlesta jättäen Meredithin ja Derekin vapaiksi jatkamaan suhdettaan. Meredith tunnustaa Cristinalle huolensa Derekin muuttamisesta taloon ja Cristina, joka on ärsyyntynyt Meredithin ainaisesta puhumisesta käskee häntä sulkemaan suunsa sanoen, ettei parin suhde ikinä toimisi. Myöhemmin Meredithin kysyessä Cristinalta uskooko hän todella hänen ja Derekin suhteen olevan tuhoon tuomittu Cristina vastaa "Olen henkilösi, olen puolellasi."

Meredith auttaa Derekiä pakkaamaan tavaroita ja pari muuttaa vihdoin yhteen ja Derek yrittää saada Meredithin muut kämppäkaverit muuttamaan pois. Meredith pysyy ystäviensä puolella selittäen, että he ovat hänen perheensä ja että hän tarvitsee heitä siellä. Derek antaa lopulta muidenkin jäädä asumaan taloon. Etsiessää tilaa jonne panna tavaransa, Derek löytää kaikki Meredithin äidin päiväkirjat, joita Meredith alkaa lukea voidakseen tuntea äitinsä paremmin. Hän ja Cristina sitoutuvat päiväkirjojen lääketieteelliseen luontoon ja saavat muutamia hyviä vinkkejä.

Meredithin vanha ystävä, Sadie, palaa Seattleen ja alkaa aiheuttaa ongelmia. Derek kyselee Meredithin tavasta tuoda kotiin kavereitaan yöksi, mutta hyväksyy sen myöhemmin kutsuttuaan itse Lexien kotiinsa. Cristina ei pidä Meredithin suhteesta Sadieen, tuntiessaan heidän ystävyytensä olevan uhan alla. Kaksikko joutuukin suuren riitan kun Meredith ei puolusta Cristinaa Webberin saatua tietää harjoittelijoiden leikkausharjoituksista. Lopulta Sadie lähtee sairaalasta.

Meredith ja Cristina eivät puhu toisilleen melkein viikkoon "Greyn aikaa". Edes Derekin äidin vieraillessa Seattlessa Cristina ei auta Meredithiä. Kun kuolemaantuomittu potilas saapuu sairaalaan he joutuvat vielä isompaan riitaan. Meredith meni katsomaan potilaan teloitusta ja lähtiessään sieltä, Derek odotti ulkopuolella jolloin Meredith alkoi itkeä sanoen, että teloitus oli ollut hirveä. Derek ei saa Meredithiä lopettamaan, jolloin hän ajoi Cristinan luo ja kertoi tälle, ettei Meredith lopeta itkuaan, ja vain Cristina saisi sen loppumaan, joten Cristina meni lohduttamaan Meredithiä ja pari sopi ja heidän ystävyytensä palasi vanhoille rateilleen.

Kun Derekin äiti vieraili sairaalassa, Meredith yritti tehdä häneen vaikutuksen – uskoen, että rva. Shepherd haluaisi poikansa vaimoksi optimistisen ja iloisen tyttöystävän. Ilman Cristinan apua – sillä he olivat vielä riidoissa – Meredith kääntyi Izzien puoleen, joka neuvoi tälle korkean ponihännän ja kituvan näköisen hymyn. Päivän loppuun mennessä Meredith kuitenkin tajusi, ettei voi teeskennellä. Silloin hän pahoittelee Derekin äidille, ettei ole optimistinen persoona vaan synkkä ja kieroutunut nainen, joka säälii sarjamurhaajaa. Derekin äiti vastaa, että oli kiva tavata hänet ja poistuu. Kun Derek tapaa äitinsä myöhemmin, tämä sanoo Meredithin olleen oikein täydellinen Derekille – juuri sellainen kuin hän tarvitsee. Hän antaa oman kihlasormuksensa, jonka Derekin isä (joka murhattiin Derekin ollessa pieni) antanut hänelle, ja käskee Derekiä antamaan sormuksen Meredithille. Derek ottaa sormuksen vastaan.

Derek käyttää paljon aikaa yrittäessään keksiä sopivaa tapaa kosia Meredithiä. Hän ei kuitenkaan osaa päättää missä ja milloin hän tekisi sen. Kaikki sairaalasta, paitsi Meredith, saavat tietää, että Derek aikoo kosia ja näkevät sormuksen. Derekin potilas, raskaana oleva nainen joka kärsii aneyrysmasta, ehdottaa romanttinen kosinta voi olla mitä tavallisin – kertoen kuinka hänen miehensä kosi kaupan hyllyjen välissä, ja kertoen että se oli heille romanttinen koska he tapasivat siellä.

Derek oli lähes kosia Meredithiä yhden ikimuistoisen kerran; hän oli peittänyt heidän makuuhuoneensa ruusuilla ja kynttilöillä. Derekin odottaessa Meredithiä Addison soittaa hänelle pyytäen häntä pelastamaan veljensä hengen. Derek poistaa pikaisesti ruusut ja kynttilät ja lähtee sairaalaan. Kun Meredith palaa kotiin huone on aivan normaalin näköinen. Mutta vedettyään peiton pois hän löytää yhden ruusun terälehden Derekin tyynyn alta.

Derek pelastaa Addisonin veljen. Derek tekee kuitenkin virheen raskaana olevan naisen leikkauksessa, ja nainen kuolee. Derek tuntee tapahtuneesta syyllisyyttä eivätkä potilaan miehen syytökset paranna asiaa lainkaan. Derek lähtee sairaalasta asumaan asuntovaunuunsa saatuaan tietää, että hänen potilaistaan suurin osa on kuollut. Meredith yrittää saada Derekin palaamaan saatuaan tietää, että hän aikoo kosia, mutta saavuttuaan asuntovaunulle Derek suuttuu ja viskaa sormuksen metsään. Meredith loukkaantuu Derekin syytettyä häntä valehtelijaksi, ja ettei hän ikinä halunnut sitoutua Derekiin. Lopulta Meredith saa Derekin palaamaan, koska Izzie on sairastunut syöpään ja Derek on tämän ainoa mahdollisuus. Meredith kertoo luottavansa Derekiin tämän aloittaessa Izzien leikkausta, jonka Derek suorittaa onnistuneesti. Epätoivoissaan Derek kosii Meredithiä kahdesti ja molempina kertoina Meredith kertoo Derekille, että hän ei halua sen tapahtuvan Derekin olevan siinä mielentilassa.

Illalla Webber saa Meredithin odottamaan hissiä, ja kun ovet aukee hä näkee miksi; Derek on hississä joka on koristeltu leikkauksien tiedoilla, joita pari on yhdessä operoinut. Hän kertoo heidän suhteensa vaiheet jokaisen eri jutun avulla. Viimeiseksi hän näyttää kuvat Izzien aivoista ja kosii Meredithiä. He sanovat haluavansa viettää loppuelämänsä toistensa kanssa ja suutelevat.

Izzie alkaa suunnitella Meredithin ja Derekin häitä ollessaan vuodepotilaana. Meredithille hankitaan perinteinen hääpuku, ja häitä varten varataan kirkko, vaikka Meredith ei halua hääpukua ja kirkkohäitä. Meredith suostuu Izzien toiveisiin, koska tämä on vakavasti sairaana. Häiden lähestyessä Meredith tajuaa kuitenkin Izzien suunnitelleen tosiasiassa omia unelmahäitään. Meredith ja Derek päättävät lahjoittaa häät Izzielle ja Alexille, jotka menevät kirkossa naimisiin heidän sijaansa. Pian tämän jälkeen Meredith sanoo sairaalassa Derekille haluavansa lähteä vihittäväksi kaupungintalolle. Derek kuitenkin kieltäytyy lähtemästä samana päivänä Izzien huonon terveydentilan takia. Lopulta pari päätyy kirjoittamaan vihkivalansa sairaalassa muistilapulle kaupungintalolle menemisen sijaan.

Kauden viimeisessä jaksossa Meredith hoitaa auton alle jäänyttä miespotilasta, jonka kasvot ovat vammojen takia tunnistamattoman näköiset. Potilas ei voi puhua vammojensa takia, mutta yrittää kovasti kommunikoida Meredithin kanssa eleillä. Meredith ei ymmärrä potilasta ennen kuin tämä kirjoittaa hänen käteensä "007", mikä on ollut Georgen lempinimi. Meredith tajuaa kauhistuneena potilaan olevan George, ja kutsuu paikalle muita lääkäreitä. Georgen tila romahtaa nopeasti, ja Meredith yrittää elvyttää häntä muiden kanssa.

Kuudes tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George kuolee elvytysyrityksistä huolimatta. Meredith yrittää väistellä suruaan keskittymällä työhön sekä suhteeseensa Derekin kanssa. Hän itkee lopulta yli kuukauden päästä kuolemasta nähtyään Georgen lokeron tyhjennettävän.

Meredithin isä Thatcher saapuu sairaalaan alkoholismista aiheutuneen maksasairauden takia, ja tarvitsee maksansiirron. Lexie suostuu luovuttamaan osan omaa maksaansa, mutta käy ilmi, ettei hän sovi luovuttajaksi. Meredith ei halua ensin olla asian kanssa missään tekemisissä, mutta suostuu lopulta itse luovuttajaksi Lexien takia. Leikkaus onnistuu, ja Meredith palaa töihin oltuaan ensin jonkin aikaa sairauslomalla.

Seattle Gracen sairaala yhdistetään rahavaikeuksien takia hallinnollisesti Mercy Westin sairaalaan. Tämän takia useat sairaalaan työntekijät saavat potkut, ja sairaalalle koittaa vaikeat ajat. Päällikkö Webber, joka on entinen alkoholisti, sortuu uudelleen juomaan. Meredithin nähtyä hänet ryyppäämässä Webber alkaa antaa Meredithille yksityistunteja kirurgiassa pitääkseen tämän puolellaan. Thather Grey saa myös tietää Webberin juomisesta ja varoittaa Meredithiä alkoholismin vaarallisuudesta. Meredith ei ota ensin ota Thatcheriä tosissaan, mutta alkaa sitten itsekin huolestua. Meredith kertoo lopulta Webberin alkoholismista Derekille, joka kertoo puolestaan sairaalan johtokunnalle. Webber erotetaan ja hän joutuu menemään vieroitukseen. Derek saa paikan virkaatekevänä kirurgian päällikkönä.

Meredith alkaa epäillä, että Cristinan poikaystävällä Owen Huntilla on tunteita Cristinan opettajaa tri Teddy Altmania kohtaan. Kun Teddy kilpailee toisen lääkärin kanssa vakituisesta työpaikasta, Cristina pyytää Owenia puhumaan Teddyn puolesta. Owen pettää kuitenkin Cristinan ja Teddyn luottamuksen pyytämällä Derekiä olemaan uusimatta Teddyn sopimusta, jotta hän pääsisi eroon hankalasta ihmissuhdekuviosta. Derek kertoo asiasta Meredithille, mutta ei anna tämän kertoa Cristinalle. Meredith ratkaisee lopulta tilanteen uhkaamalla Owenia.

Sarjan päätösjaksossa Meredith saa tietää olevansa raskaana, mutta ei kerro Derekille. Sairaalaan saapuu Derekin edesmenneen potilaan leski Gary Clark, joka syyttää Derekiä vaimonsa kuolemasta. Clark ampuu Derekiä ja useita muita lääkäreitä. Sairaala laitetaan hälytystilaan, jonka aikana kukaan ei saa liikkua osastolta toiselle. Cristina joutuu tekemään Derekille hätäleikkauksen, koska kokeneempia lääkäreitä ei ole paikalla. Leikkauksen aikana Clark saapuu paikalle ja käskee aseella uhaten Cristinaa lopettamaan leikkauksen. Cristinaa avustava tri Jackson Avery pelastaa tilanteen vetämällä huomaamatta johdot irti Derekin sydämestä niin että sydänkäyrää näyttävä monitori alkaa näyttää viivaa. Clark luulee Derekin kuolleen ja poistuu. Meredithkin luulee Derekin kuolleen ja purskahtaa epätoivoisena itkuun. Derek selviää, mutta järkytys aiheuttaa Meredithille keskenmenon.

Seitsemäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meredith ja muut lääkärit joutuvat hakemaan terapeutilta lupaa palata leikkaussaliin ampumavälikohtauksen jälkeen. Meredith ei aluksi saa lupaa, koska terapeutti Andrew epäilee hänen salailevan jotain. Lupa heltiää lopulta, kun Meredith paljastaa asian Andrew'lle ja Derekille. Meredith selviää ampumavälikohtauksen aiheuttamasta traumasta henkisesti paremmin kuin monet muut.

Meredith ja Derek yrittävät saada lasta, mutta eivät onnistu. Meredith aloittaa hedelmöityshoidot, mutta joutuu lopettamaan ne sivuvaikutusten takia. Lopulta Derek ehdottaa, että pari adoptoi sairaalassa olevan afrikkalaisen orvon vauvan. Pari menee maistraatissa naimisiin.

Meredith, Alex, April, Cristina ja Jackson kilpailevat johtavan apulaislääkärin paikasta. Meredith joutuu valitsemaan meneekö hän töihin äitinsä aloittamaan diabeteskokeeseen vai Derekin järjestämään Alzheimer-kokeeseen. Hän valitsee Derekin kokeen, mutta joutuu pian moraalisen pulman eteen, kun potilaaksi tulee Webberin vaimo Adele. Meredith urkki salaa koetuloksia. Hän saa tietää Adelen saaneen lumelääkettä eikä oikeaa lääkettä ja vaihtaa lääkkeen.

Alex alkaa epäillä jotain ja paljastaa Meredithin tekemiset, jotta Meredithiä ei valittaisi johtavaksi apulaislääkäriksi. Paikan saa lopulta April. Alex muuttaa pois Meredithin talosta. Webber ottaa tilapäisesti Meredithin viralta ja Alzheimer-koe keskeytetään. Derek raivostuu ja lähtee yöksi ulos. Sosiaalivirkailija myöntää Meredithille Zola-vauvan tilapäisen huoltajuuden ja Meredith palaa vauvan kanssa yksin kotiin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ABC - Grey's Anatomy - Meredith Grey Greyn anatomian virallisella sivulla