Jackson Avery

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jackson Avery
Jesse Williams in 2008 white shirt.jpg
Luoja(t) Shonda Rhimes
Näyttelijä(t) Jesse Williams
Ensi-
esiintyminen
Greyn anatomian jaksossa 6.05 "Invasion"
Henkilötiedot
Ammatti plastiikkakirurgi
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Boston, Massachusetts, Yhdysvallat
Suhteet
Vanhemmat Catherine Avery
Puoliso(t) April Kepner (ex-vaimo)
Lapset Samuel Norbert Avery (poika, kuollut)
Harriet Kepner-Avery (tytär)
Isovanhemmat Harper Avery (isoisä)
Tutut Lexie Grey (ex-tyttöystävä)
Meredith Grey (ystävä)
Derek Shepherd
April Kepner
Alex Karev
Cristina Yang
Teddy Altman

Jackson Avery on kuvitteellinen plastiikkakirurgi ABC:n televisiosarjassa Greyn anatomia. Häntä esittää Jesse Williams. Hän tuli mukaan sarjaan kuudennella tuotantokaudella ja pääsi sarjan vakiokasvoksi seitsemännellä tuotantokaudella. Avery on myös korva-, nenä- ja kurkkutautiopin erikoislääkäri.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

6. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jackson on kirurgian apulaislääkäri Mercy Westin sairaalasta. Hänen isoisänsä on kuuluisa kirurgi tri Harper Avery. Harper Averyn säätiön jakaman lääketieteen palkinnon on saanut mm. Meredith Greyn äiti Ellis. Hänen äitinsä on tri Catherine Avery.

Jackson siirtyy Mercy Westistä töihin Seattle Gracen sairaalaan sairaaloiden yhdistyttyä hallinnollisesti. Uusien apulaislääkärien ja Seattlen Gracen vanhempien työntekijöiden välillä on aluksi eripuraa. Jackson alkaa kilpailla erityisesti Cristina Yangin kanssa, joka antaa hänelle lempinimen "nättipoika". Jackson ihastuu Cristinaan ja suutelee tätä juhlissa, mutta Cristina torjuu tämän. Jacksonin ja Cristinan välit muuttuvat ystävällisiksi, mutta heidän välillään säilyy kilpailu parhaista töistä ja ylilääkärien suosiosta.

Jackson piilottelee muilta taustaansa Harper Averyn lapsenlapsena, koska hän haluaa pärjätä omilla ansioillaan. Asia käy ilmi, kun Harper tuodaan potilaaksi sairaalaan. Asian selvittyä Jackson ystävystyy Meredith Greyn kanssa. Heitä yhdistää elämä kuuluisan kirurgin perheenjäsenenä.

Kuudennen kauden viimeisessä jaksossa sairaalaan tulee ampuja Gary Clark, joka haluaa tappaa Derek Shepherdin ja muita. Sairaala laitetaan lukitustilaan Clarkin vaellessa käytävillä. Clark tappaa useita ihmisiä ja haavoittaa Derekiä. Jackson rohkaisee Cristinaa tekemään Derekille tämän hengen pelastavan leikkauksen, koska kokeneempia lääkäreitä ole paikalla, ja auttaa itse leikkauksessa. Kun Clark ottaa leikkaussalissa olijat panttivangeikseen, Jackson irrottaa Shepherdin sydänkoneesta, jotta Clark uskoisi tämän kuolleen. Juoni toimii ja Clark poistuu. Derek jää henkiin.

7. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jackson muuttaa Meredithin ja Derekin taloon, jossa asuvat lisäksi Alex Karev, Lexie Grey ja April Kepner. Cristinan ja Jacksonin välinen kilpailu sydänkirurgian ylilääkärien Teddy Altmanin suosiosta pahenee. Jackson yrittää saada lisää suosiota flirttailemalla Teddylle, mutta tämä pahentaa asiaa. Jackson kilpailee myös Cristinan, Meredithin, Aprilin ja Alexin kanssa johtavan apulaislääkärin paikasta. Hän tekee virheitä ja joutuu ylilääkärien epäsuosioon.

Alex Karevin loukattua Jacksonin ystävää Aprilia Jackson antaa Kareville turpiin. Hän sanoo Lexie Greylle, että April on hänen ainoa ystävänsä. Lexie sanoo Jacksonin olevan typerä, ja vihjaa olevansa itsekin ystävä. Jackson ihastuu Lexieen, mutta Lexie ei ole aluksi kiinnostunut, koska hänellä on yhä tunteita Mark Sloania kohtaan. Lexien ja Markin suhteen ajauduttua uudelleen karille Jackson lohduttaa Lexietä sanomalla, että ihmisellä on useampi kuin yksi sielunkumppani. Jackson tunnustaa tunteensa Lexielle ja pari alkaa seurustella. Heidän tiivis yhdessä olonsa häiritsee kämppiksenä asuvaa Aprilia, mutta pari ei ota Aprilin valituksia kuuleviin korviinsa.

Lexie lohduttaa Markia, kun Callie Torres joutuu onnettomuuteen. Jackson hyväksyy tämän aluksi, mutta sanoo sitten Lexielle, ettei aio odotella, jos Lexiellä on yhä tunteita Markia kohtaan. Lexie lähtee kotiin Jacksonin kanssa.

Jackson onnistuu parantamaan asemiaan töissä tekemällä hyvää työtä Richard Webberin diabeteskokeessa. Hän jättäytyy pois kokeesta tajuttuaan Webberillä olevan mahdollisuuksia voittaa sillä Harper Avery -palkinto. Johtavan apulaislääkärin valitseva Owen Hunt sanoo arvostavansa Jacksonin moraalia, mutta päättää olla antamatta Jacksonille virkaa, koska johtajan on ajateltava itseäänkin. Jacksonin ele tekee vaikutuksen Markiin, joka sanoo luovuttavansa Lexien Jacksonille. Lexie menee Jacksonin tietämättä sanomaan Markille, että rakastaa tätä yhä, mutta haluaa Markin pysyvän etäällä hänestä ja Jacksonista. Lexie sanoo olevansa onnellinen Jacksonin kanssa ja palaa tämän luo.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]