Lexie Grey

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lexie Grey
Näyttelijä(t) Chyler Leigh
Ensi-
esiintyminen
Greyn anatomian jaksossa 3.24 "Testing 1-2-3"
Henkilötiedot
Koko nimi Alexandra Caroline Grey
Ammatti kirurgi, apulaislääkäri
Sukupuoli nainen
Ikä 1984
Kotipaikka Seattle, Washington, USA
Asuinpaikka Seattle, Washington, USA
Kuolinsyy Lento-onnettomuus
Suhteet
Vanhemmat Thatcher Grey (isä; kuollut)
Susan Grey (äiti; kuollut)
Sisarukset Molly Grey Thompson (sisko)
Meredith Grey (siskopuoli)
Sisarusten lapset

Laura Grey Thompson(siskontytär) Zola (siskonadoptiotytär) Derek Bailey Shepherd (siskonpoika)

Ellis Shepherd (siskontytär)
Muut sukulaiset Eric Thompson (siskon mies)
Derek Shepherd (siskon mies)
Tutut Jackson Avery (ex-poikaystävä) Alex Karev (ex-poikaystävä)
Mark Sloan (ex-poikaystävä)
Cristina Yang
Izzie Stevens
George O'Malley
April Kepner
Owen Hunt

Tohtori Alexandra Caroline "Lexie" Grey on fiktiivinen hahmo ABC:n tv-sarjasta Greyn anatomia, jossa häntä näyttelee Chyler Leigh. Hahmosta tuli yksi sarjan päähenkilöistä neljännellä kaudella. Greyn viimeinen esiintyminen sarjassa oli kahdeksannen kauden viimeisessä jaksossa, jossa hän kuoli lento-onnettomuudessa.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lexie on Thatcher Greyn ja tämän toisen vaimon, Susanin, tytär. Hänellä on pikkusisko Molly Grey Thompson ja isosiskopuoli Meredith Grey, joka on Thatcherin ja tämän ensimmäisen vaimon, tri. Ellis Greyn tytär. Lexie valmistui Harvardin lääketieteellisestä ennen pääsyään Seattle Gracen harjoitteluohjelmaan. Hän oli lukiossa suosittu oppilas, päättäjäisten kuningatar ja luokkansa priimus. Tiedetään myös, että hän hyppäsi kolmannen luokan yli ala-asteella, ja että hänellä on valokuvamuisti.

Hahmon historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lexie mainitaan yhdessä 2. tuotantokauden jaksossa, jossa hänen raskaana oleva siskonsa Molly on tuotu Seattle Gracen sairaalaan leikkaukseen, joka auttaa vauvaa hengittämään. Kun Meredith puhuu Mollylle, tämä mainitsee siskonsa opiskelevan lääkäriksi Harvardissa.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lexie esitellään kolmannen tuotantokauden jaksossa, jossa hän tapaa Derek Shepherdin Joen baarissa. Hänen äitinsä Susan kuolee yllättäen kun Lexie on juuri aloittamassa Massachusetts General Hospitalin harjoitteluohjelmassa. Lexie tekee ensimmäisen esiintymisensä Seattle Gracessa esitellessään itsensä George O’Malleylle, joka tajuaa Meredithin ja Lexien yhteyden.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lexie muuttaa Seattleen ja aloittaa harjoittelun Seattle Gracessa. Hänestä tulee yksi Cristina Yangin harjoittelijoista. Hän yrittää tutustua lukuisia kertoja sisareensa Meredithiin, joka ei kuitenkaan halua olla Lexien kanssa missään tekemisissä. Meredith näkee Lexien elämän sellaisena kuin hänen omansa olisi ollut, jollei hänen isänsä olisi lähtenyt.

Lexie päätyy seksisuhteeseen Alex Karevin kanssa ja suuttuu hänelle saatuaan tietää tällä olevan vielä tunteita entistä tyttöystäväänsä Rebecca Popea kohtaan. Lexien ja erään potilaan, Nickin, välille syntyy side ja Nick myöntääkin pitävänsä Lexiestä; hän kuitenkin kuolee Lexien käsiin. Sen seurauksena Meredith päättää tutustua Lexieen ja korjata heidän suhteensa. Sen jälkeen heidän suhteensa pysyy hyvänä.

Lexie saa tietää Georgen uusivan harjoitteluvuottaan, sillä tämä ei läpäissyt koettaan. Lexie auttaa pitämään sen salassa toisilta harjoittelijoilta, ja Lexien ja Georgen välille syntyy ystävyyssuhde. George muuttaa Lexien luo Izzien potkaistua tämän ulos. Neljännen kauden lopussa Lexie ja George suutelevat pikaisesti.

Viides tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George läpäisee uusintakokeensa ja alkaa kohdella Lexietä vähemmän kunnioittavasti. Lexie on rakastunut Georgeen, mutta tämä on yksipuolista. Mark Sloan huomaa tämän ja vannoo, ettei hän olisi yhtä julma, jos Lexie tunnustaisi hänelle tunteensa. Mark alkaa käyttäytyä ystävällisemmin Lexietä kohtaan, jonka takia George luulee heidän harrastavan yhdessä seksiä.

Lexie diagnosoi potilaan vaivan, jolla on ollut valtavaa kipua useamman vuoden ajan, ja saa hieman tunnustusta kollegoiltaan. Lexie perustaa muiden harjoittelijoiden kanssa 'opetuskerhon', jossa he oppivat laittamaan toisilleen IV:n, jne. Uusi harjoittelija, Sadie, joka on Meredithin vanha ystävä, tulee Seattle Graceen. Lopulta 'opetuskerhossa' tapahtuu vahinko, joka melkein vie Sadien hengen.

Lexien ja Markin platoninen suhde muuttuu pian romanssiksi, vaikkei Mark sitä heti myönnäkään. Kun Mark vihdoin myöntää olevansa rakastunut ja välittävänsä Lexiestä oikeasti hän päättää kertoa asiasta ensin Derekille. Sen seurauksen Mark ja Derek joutuvat hirveään tappeluun.

Seuraavassa jaksossa Lexie yrittää saada Markin juttelemaan Derekille, mutta tämä ei suostu. Myöhemmin Lexie sanoo Markille tietävänsä kaikkien olevan heitä vastaan, ja että heidän mahdollisuus pysyä parina on hyvin pieni, mutta hän haluaa kuitenkin yrittää.

Kauden lopussa Mark on ostamassa asuntoa ja pyytää Lexietä muuttamaan kanssaan yhteen, mutta Lexien mielestä sen aika ei ole vielä, joten Mark päättää ostaa uuden asunnon vain itselleen.

Kauden viimeisessä jaksossa George joutuu auto-onnettomuuteen, ja hänet tuodaan sairaalaan vaikeasti loukkaantuneena. Lääkärit yrittävät elvyttää häntä.

Kuudes tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritykset elvyttää George epäonnistuvat, ja hän kuolee. Georgen kuolema on traaginen ja vaikea Lexielle ja muille hänen ystävilleen.

Mark ostaa asunnon Callie Torresin naapurista, mikä ärsyttää Lexietä. Markin ja Callien läheiset välit häiritsevät häntä, kunnes Callie onnistuu vakuuttamaan Lexien siitä, että hän ja Mark ovat vain ystäviä. Tämän jälkeen Lexie suostuu viimein muuttamaan yhteen Markin kanssa.

Markin ja Lexien suhteeseen tulee pian uusia ongelmia, kun käy ilmi, että Markilla on 18-vuotias tytär, jota hän ei ole tavannut koskaan aiemmin. Markin tytär Sloan tulee sairaalaan tapaamaan Markia. Mark ei tiedä miten suhtautua tyttäreen, mutta hän suostuu majoittamaan tämän asunnossaan. Lexie suostuu vastentahtoisesti Sloanin läsnäoloon. Myöhemmin käy ilmi, että Sloan on raskaana, ja hän on etsinyt tukea Markilta koska hänen äitinsä on heittänyt hänet ulos.

Lexien ja Meredithin isä Thatcher joutuu sairaalaan alkoholismista johtuvan maksasairauden takia, ja tarvitsee maksansiirron. Lexie suostuu luovuttamaan osan omaa maksaansa, mutta käy ilmi, ettei hän sovi luovuttajaksi. Lexie taivuttelee Meredithin luovuttajaksi, koska muita sopivia ehdokkaita ei ole. Leikkaus onnistuu ja Thatcher paranee.

Markin ja Sloanin välit lähentyvät ja Mark tarjoaa Sloanille ja hänen lapselleen pysyvää asuinpaikkaa luonaan. Lexie ei kuitenkaan suostu tähän. Mark ei suostu muuttamaan mieltään, ja Markin ja Lexien suhde päättyy. Erosta ahdistuneena Lexie päätyy yhden yön suhteeseen Alex Karevin kanssa.

Lexie päättää myöhemmin jatkaa suhdetta Alexin kanssa, ja suhteesta tulee vakavampi. Sloan muuttaa pois Markin luota ja päättää antaa lapsensa adoptioon. Mark haluaa palata yhteen Lexien kanssa, ja sanoo tälle, että voisi ruveta tämän aviomieheksi. Lexie ei vastaa tähän mitään.

Kauden viimeisessä jaksossa Seattle Gracen sairaalaan saapuu Lexien, Derekin ja Webberin edesmenneen potilaan leski Gary Clark. Clark syyttää heitä vaimonsa kuolemasta ja päätyy ampumaan useita ihmisiä, muun muassa Alexia. Lexie itse onnistuu pakenemaan, ja Lexie ja Mark yrittävät pelastaa Alexin hengen. Lexie sanoo rakastavansa Alexia. Houraileva Alex luulee Lexietä ex-vaimokseen Izzieksi, ja pyytää tätä olemaan lähtemättä. Lexie alkaa itkien esittää Izzietä. Alex viedään lopulta toiseen sairaalaan ja selviää hengissä.

Seitsemäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lexie on traumatisoitunut ampumavälikohtauksen jälkeen ja saa hermoromahduksen töissä. Mark pakottaa hänet psykiatriseen hoitoon. Alex jättää Lexien, koska ei halua olla tekemisissä psyykkisesti sairaiden naisten kanssa aiempien kokemusten takia. Lexie pääsee kotiin muutaman päivän päästä ja saa luvan palata töihin.

Lexie tulee mustasukkaiseksi, kun Meredith alkaa viettää enemmän aikaa April Kepnerin kanssa. Meredith vakuuttaa hänet siitä, että Lexiekin on tärkeä. Markin ja Lexien välit ovat kireät, mutta muuttuvat vähitellen ystävällisempään suuntaan. Samaan aikaan Jackson Avery ihastuu Lexieen.

Lexielle tulee riitaa sairaanhoitaja Elin kanssa potilaan hoidosta. Mark lupaa auttaa Lexietä, jos Lexie lähtee hänen kanssaan drinkille. Mark tarjoaa Elille lippuja koripallo-otteluun, jos tämä on mukana juonessa. Eli voittaa riidan ja käy ilmi, että hän oli oikeassa potilaan suhteen. Lexie lähtee drinkille, mutta pyytää ensin Jacksonia hakemaan hänet kesken pois keksityn hätätapauksen nojalla. Baarissa Mark ja Lexie tekevät sovinnon ja Lexie lähettää Jacksonin pois. Lexie ja Mark palaavat yhteen, mutta eroavat pian uudelleen, kun Lexie saa tietää, että Callie on raskaana Markille yhden illan jutun seurauksena.

Meredithin ja Lexien isä tulee sairaalaan mukanaan uusi tyttöystävä. Lexie ei hyväksy suhdetta, koska nainen on hänen ikäisensä. Meredith pyytää häntä olemaan suvaitsevaisempi. Mark lahjoo Jacksonin ottamaan selvää, mikä Lexietä vaivaa. Jackson suostuu, muttei paljasta Lexien asioita Markille. Lexie on isänsä ja Markin takia alamaissa kunnes Jackson vakuuttaa hänelle, että ihmisellä on useampi kuin yksi sielunkumppani. Jackson tunnustaa tunteensa Lexielle, ja pari alkaa seurustella. Heidän tiivis yhdessäolonsa häiritsee kämppiksenä asuvaa Aprilia.

Raskaana oleva Callie joutuu auto-onnettomuuteen ja on vähällä kuolla. Lexie lohduttaa Markia, kunnes selviää, että Callie selviytyy. Jackson sanoo Lexielle, ettei aio odottaa tätä, jos Lexiellä on yhä tunteita Markia kohtaan. Lexie sanoo lähtevänsä kotiin Jacksonin kanssa. Kauden päätösjaksossa Mark sanoo Jacksonille luovuttavansa Lexien tälle. Lexie kertoo Markille rakastavansa yhä tätä, mutta käskee Markia pysymään etäällä, koska hän haluaa olla onnellinen. Lexie sanoo Jacksonin tekevän hänet onnelliseksi ja palaa tämän luo.

Kahdeksas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lexie seurustelee edelleen Jacksonin kanssa, mutta suhde hajoaa, kun Jackson tajuaa Lexien rakastavan edelleen Markia. Lexie kertoo tunteistaan Markille, mutta mies ei ehdi vastata mitään, sillä Julia saapuu paikalle.

Kauden lopussa Lexie matkustaa Markin, Arizonan, Derekin, Meredithin ja Cristinan kanssa Boiseen avustamaan paikallista sairaalaa leikkauksessa. Lentokone, jolla he matkustavat, putoaa metsään, ja Lexie jää jumiin siitä irronneen siiven alle. Cristina ja Mark yrittävät siirtää siipeä hänen päältään, mutta Cristina ja Lexie ymmärtävät, ettei häntä voida enää pelastaa. Mark kieltäytyy luovuttamasta.

Viimein Mark ymmärtää Lexien olevan kuolemaisillaan ja ottaa häntä kädestä kiinni kertoen, että rakastaa häntä – että on aina rakastanut ja tulee aina rakastamaan. Mark kertoo hänelle elämästä, joka heidän kahden oli tarkoitus viettää yhdessä, ja Lexie kuolee hymy kasvoillaan juuri, kun Meredith ja Cristina saapuvat heidän luokseen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ABC - Grey's Anatomy - Lexie Grey Greyn anatomian virallisilla sivuilla