Addison Montgomery

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Addison Montgomery
Luoja(t) Shonda Rhimes
Näyttelijä(t) Kate Walsh
Ensiesiintyminen Greyn anatomian jaksossa 1.09 "Who's Zoomin' Who?"
Henkilötiedot
Koko nimi Addison Adrianne Forbes Montgomery
(ent. Montgomery-Shepherd)
Ammatti kirurgi, gynekologi
Sukupuoli nainen
Asuinpaikka Los Angeles, Kalifornia, USA
Suhteet
Vanhemmat "Captain" Montgomery (isä)
Bizzy Forbes Montgomery (äiti)
Sisarukset Archer Forbes Montgomery (veli)
Puoliso(t) Derek Shepherd (ex-aviomies)
Tutut Naomi Bennett (kollega, ystävä)
Sam Bennett (kollega, poikaystävä)
Pete Wilder (kollega, ex-poikaystävä)
Mark Sloan (ex-poikaystävä)
Kevin Nelson (ex-poikaystävä)
Violet Turner (kollega)
Cooper Friedman (kollega)
William "Dell" Parker (kollega)
Callie Torres (ystävä)
Miranda Bailey (ystävä)

Tri. Addison Adrianne Forbes Montgomery (ent. Montgomery-Shepherd) on fiktiivinen henkilö amerikkalaisissa televisiosarjoissa Greyn anatomia ja Rakkauden anatomia. Häntä esittää näyttelijä Kate Walsh.

Hahmon luonti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Addison esiintyi Greyn anatomiassa ensimmäisen kerran sarjan ensimmäisen tuotantokauden päätösjaksossa vuonna 2005. Addisonin suunniteltiin vierailevan sarjassa vain muutaman jakson verran, mutta hahmon saaman suosion takia Addisonista tehtiin yksi sarjan vakituisista henkilöistä. Vuonna 2007 Addisonille luotiin oma sarja Private Practice (Rakkauden anatomia). Addison siirtyi Greyn anatomiasta vakituisesti tähän sarjaan ja on sittemmin vieraillut Greyn anatomiassa muutaman kerran.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Addison on ammatiltaan kirurgi ja gynekologi. Hän on erikoistunut raskaana olevien naisten ja vastasyntyneiden lasten kirurgiaan sekä genetiikkaan. Hän on menestynyt urallaan ja saanut osakseen paljon arvostusta kirurgina.

Addisonilla on veli Archer, joka on myös kirurgi. Addison ja Archer ovat varakkaasta perheestä. Addison on ollut aiemmin naimisissa Derek Shepherdin kanssa, mutta pari on eronnut. Addison asuu nykyään Los Angelesissa ja työskentelee ystäviensä Sam ja Naomi Bennettin perustamalla yksityisklinikalla.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greyn anatomia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Addison saapuu New Yorkista Seattle Gracen sairaalaan sarjan ensimmäisen tuotantokauden päätösjaksossa aikeinaan tehdä sovinto miehensä Derekin kanssa. Derek on jättänyt Addisonin saatuaan tietää tämän syrjähypystä Derekin parhaan ystävän Mark Sloanin kanssa ja muuttanut Seattleen. Seattlessa Derek on alkanut seurustella Derekin avioliitosta tietämättömän Meredith Greyn kanssa.

2. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Addisonin saavuttua sairaalaan Derek kohtelee häntä ensin hyvin vihamielisesti. Addison yrittää ensin hieroa sovintoa Derekin kanssa, mutta suostuu sitten allekirjoittamaan avioeropaperit. Derek aikoo myös kirjoittaa paperit, mutta päättääkin sitten yrittää vielä kerran Addisonin kanssa ja lopettaa suhteensa Meredithin kanssa.

Addison muuttaa Derekin luo Seattleen ja ottaa vastaan kirurgin työn sairaalasta. Seattlessa hän ystävystyy mm. Callie Torresin ja Miranda Baileyn kanssa. Derek ja Addison yrittävät korjata avioliittoaan. He onnistuvatkin pääsemään parempiin väleihin, mutta parin avioliittoa hiertävät yhä vanhat ongelmat, Derekin tunteet Meredithiä kohtaan sekä Mark Sloanin yllättävä ilmestyminen Seattleen. Mark yrittää saada Addisonin muuttamaan takaisin New Yorkiin, mutta tämä kieltäytyy.

3. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Addison saa tietää Derekin pettäneen häntä Meredithin kanssa sairaalan juhlissa. Hän tajuaa avioliittonsa olevan ohi, ja soittaa humalassa Markille New Yorkiin. Mark lentää Addisonin luo ja he viettävät yön yhdessä. Seuraavana aamuna Addison yrittää päästä Markista eroon huonolla menestyksellä. Mark päättää voittaa Addisonin sekä Derekin ystävyyden takaisin ja muuttaa Seattleen.

Addison ja Derek päättävät ottaa avioeron. Addison masentuu erosta. Hän aloittaa pian uudelleen suhteen Markin kanssa, mutta suhteesta ei tule vakavaa Markin huikentelevaisen luonteen takia. Addisonilla on lyhyt suhde myös Alex Karevin kanssa, mutta Alex ei halua jatkaa suhdetta tajutessaan Addisonin etsivän vakavampaa ihmissuhdetta kuin mihin hän itse on valmis. Saatuaan tarpeekseen epäonnistuneista ihmissuhteista Addison päättää aloittaa alusta toisessa kaupungissa.

Rakkauden anatomia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Addison jättää työnsä Seattle Gracessa ja muuttaa Los Angelesiin. Hän ottaa vastaan työn ystäviensä Naomi ja Sam Bennetin perustamalta Oceanside Wellness Center -nimiseltä yksityisklinikalta. Muutos auttaa Addisonia toipumaan vanhoista asioista, mutta tuo myös uusia hankaluuksia. Addisonin on aluksi hankala sopeutua uuteen työyhteisöön ja tapoihin. Vähän ajan kuluttua hän kuitenkin ystävystyy uusien kollegoidensa Violet Turnerin, Cooper Friedmanin, Dell Parkerin ja Pete Wilderin kanssa.

Addisonin ja Peten välille tulee romanssi, joka kuitenkin päättyy lyhyeen. Addison jättää Peten, kun tämä ei ilmaannu treffeille eikä kerro mitään syytä. Pian tämän jälkeen Addison tutustuu losangelesilaiseen poliisiin Keviniin ja alkaa seurustella tämän kanssa.

2. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Addisonin ja Kevinin suhde voi hyvin jonkin aikaa, mutta ajautuu sitten ongelmiin. Addisonin on vaikea luottaa miehiin, ja Kevinin taas vaikea suhtautua siihen, että Addison on häntä huomattavasti varakkaampi ja korkeammin koulutettu.

Oceanside Wellness Center ajautuu taloudellisiin vaikeuksiin. Addison ja muut klinikan jäsenet eivät ole tyytyväisiä Naomin johtamistaitoihin, ja päättävät äänestää uudesta johtajasta. Naomi loukaantuu saatuaan tietää Addisonin ja Samin suunnitelleen hänen syrjäyttämistään hänen selkänsä takana, mutta suostuu äänestykseen. Yllättävästi äänestyksen voittaa Addison. Addison hoitaa rahavaikeudet vuokraamalla klinikan omistamia tyhjinä olevia tiloja. Pian käy ilmi, että tilat vuokranneen firman takana on läheisessä sairaalassa työskentelevä Cooperin tyttöystävä Charlotte King. Charlotte perustaa tiloihin kilpailevan klinikan.

Addison tutustuu uudella klikalla työskentelevään tri Wyattiin. Addison ja Wyatt eivät aluksi tule lainkaan toimeen, mutta huomaavat sitten tuntevansa vetoa toisiaan kohtaan. Addison päätyy lopulta suutelemaan Wyattia, ja lopettaa suhteensa Kevinin kanssa pian tämän jälkeen. Erottuaan Kevinistä hän saa kuitenkin tietää Wyattin muuttaneen pois.

Addisonin veli Archer muuttaa Los Angelesiin. Archer alkaa pian seurustella Naomin kanssa, mikä ärsyttää sekä Addisonia että Naomin ex-aviomiestä Samiä. Addison ei myöskään halua asua lähellä veljeään, koska hän kokee tämän arvostelevan jatkuvasti hänen elämäänsä. Addison ja Archer saavat kuitenkin sovittua välinsä. Pian käy ilmi, että Archerilla on diagnosoitu hengenvaarallinen aivokasvain, ja hän on muuttanut Los Angelesiin korjatakseen välinsä Addisonin kanssa ennen kuolemaansa. Addison pyytää apua ex-aviomieheltään Derekiltä. Addison, Archer ja Naomi lentävät Seattleen. Tilannetta seurataan muutaman jakson mittaisessa Greyn anatomian ja Rakkauden anatomian cross-overissa. Archerin tila vaikuttaa pahalta, mutta Derek saa kasvaimen poistettua ja Archer paranee.

Palattuaan Los Angelesiin Addison tutustuu sydänlääkäri Noah Barnesiin, ja ihastuu tähän. Hän saa kuitenkin pian tietää Noahin olevan Addisonin raskaana olevan potilaan aviomies. Noah alkaa piirittää Addisonia avioliitostaan huolimatta, ja Addison joutuu kamppailemaan tunteidensa ja moraalinsa välillä. Addison suutelee Noahia, mutta vetäytyy sitten pois. Toisen tuotantokauden päätösjaksossa Noahin vaimo alkaa synnyttää. Addison ei pysty käsittelemään tilannetta, pakenee paikalta ja pyytää Delliä auttamaan synnytyksessä hänen sijaansa.

3. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Addison on sanonut välit poikki Noahin kanssa, mutta sydänsurut ja huono omatunto vaivaavat häntä. Addisonilla on vaikeuksia myös klinikan jättäneen Naomin kanssa. Addison ei pidä Naomin lähdöstä, ja Naomi ei osaa suhtautua Addisoniin uudessa tilanteessa. Naisten välit alkavat kuitenkin vähitellen parantua.

Addisonin isä Captain tulee yllättäen tapaamaan Addisonia. Addisonin ja isän välit ovat huonot. Addison syyttää isäänsä siitä että tämä pettänyt Addisonin äitiä Bizzyä eri naisten kanssa. Captain vaatii lopulta Bizzyä kertomaan Addisonille "totuuden". Addisonille selviää, että Bizzyllä on ollut 20 vuoden ajan salasuhde ystävänsä Susanin kanssa, mutta Captain pitää häntä silti elämänsä rakkautena. Addison järkyttyy ja joutuu muuttamaan käsityksiään perheestään. Ahdistuneena Addison etsii turvaa Samin sylistä. Sam kuitenkin torjuu Addisonin.

Mark saapuu Los Angelesiin 18-vuotiaan tyttärensä Sloanin kanssa, joka tarvitsee Addisonin apua raskaudessa olevien ongelmien takia. Addison ja Mark ovat molemmat eri syistä ahdistuneita. Mark tarjoaa piristykseksi seksiä, ja he päätyvät harrastamaan seksiä Addisonin toimistossa. Mark ehdottaa Addisonille, että he voisivat palata yhteen ja kasvattaa Markin tyttären lasta Los Angelesissä. Addison alkaa kiinnostua ehdotuksesta, mutta sanoo kuitenkin suostuvansa vain jos Mark ehdottaa tätä vain hänen eikä lapsen tai eroahdistuksen takia. Mark tajuaa, ettei ole päässyt yli edellisestä suhteestaan ja vetää ehdotuksensa takaisin.

Naomin ja Samin 15-vuotias tytär Maya tulee puhumaan Addisonin kanssa, ja kertoo olevansa raskaana. Addison paljastaa asian Naomille ja Samille. Naomi järkyttyy ja eristäytyy ystävistään.

Samin ja Addisonin välit alkavat muuttua romanttiseen suuntaan. Naomi saa myöhemmin tietää Addisonin ja Samin välisistä tunteista ja suuttuu. Addison kieltäytyy Naomin takia aloittamasta suhdetta Samin kanssa. Hän päättää sen sijaan palata yhteen Peten kanssa. Hänestä tulee samalla läheinen Peten pojan Lucasin kanssa.

Kauden viimeisessä jaksossa Mayan synnytys käynnistyy, mutta hän ja Dell joutuvat auto-onnettomuuteen matkalla sairaalaan ja loukkaantuvat. Naomi sanoo antaneensa Addisonille anteeksi ja pyytää tätä pelastaaman Mayan. Addison onnistuu pelastamaan Mayan ja lapsen hengen, mutta Dell kuolee. Järkyttävät tapahtumat saavat kaikki arvioimaan asioita uudelleen. Pete ja Addison eroavat ystävinä, ja Addison päättää alkaa seurustella Samin kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]