Richard Webber

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Richard Webber
Luoja(t) Shonda Rhimes
Näyttelijä(t) James Pickens, Jr.
Ensiesiintyminen Greyn anatomian jaksossa 1.01 A Hard Day's Night
Henkilötiedot
Koko nimi Richard Webber
Ammatti kirurgi, ylilääkäri
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Seattle, Washington, USA
Suhteet
Puoliso(t) Adele Webber, Catherine Avery (vaimo)
Muut sukulaiset Arlene Travis (käly)
Camille Travis (vaimon sisaren tytär)
Tutut Ellis Grey (ex-rakastajatar, kuollut)
Derek Shepherd
Miranda Bailey
Meredith Grey

Tri. Richard Webber on fiktiivinen henkilö ABC:n sairaalamaailmaan sijoittuvasta draamasarjasta Greyn anatomia. Hahmoa näyttelee James Pickens, Jr., ja sen loi Shonda Rhimes.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Richard suoritti lääkäriopintoihinsa kuuluvan harjoittelun Seattle Gracen sairaalassa. Harjoitteluaikoinaan Richardilla oli suhde Meredith Greyn äidin Ellis Greyn kanssa, vaikka molemmat olivatkin naimisissa. Vaikka Ellis jätti miehensä, Richard ei voinut jättää vaimoaan Adelea. Richard saa tietää vuosikymmentä myöhemmin Adelen tienneen suhteesta koko ajan, mutta pysyneen silti miehensä rinnalla. Richard tunnustaa myöhemmissä jaksoissa lopettaneensa suhteensa Ellisiin, koska hän uskoi tämän tarvitsevan paremman kumppanin rinnalleen. Suoritettuaan harjoittelunsa Richard lähti Seattle Gracesta, mutta palasi sinne myöhemmin. Richard on toipuva alkoholisti.

Hahmon historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa Richard työskentelee Seattle Gracen sairaalassa kirurgian osaston päällikkönä. Adele on kyllästynyt Richardin pitkiin työpäiviin ja pyytää Richardia jäämään eläkkeelle. Hän pakottaa lopulta Richardin valitsemaan uransa ja vaimonsa välillä. Richard yrittää kiertää tilanteen, mutta Adele, joka on kyllästynyt odottamaan, tekee päätöksensä ja jättää Richardin. Richard muuttaa pois Adelen luota ja alkaa viettää yönsä toimistossaan. Myöhemmin hän ottaa huoneen samasta hotellista, jossa Callie Torres asuu.

Saatuaan tietää Ellisin sairastavan Alzheimerin tautia Richard alkaa vierailla tämän luona säännöllisesti. Päätettyään yrittää uudelleen vaimonsa kanssa hän tajuaa kuitenkin, ettei voi enää jatkaa tunteellista suhdettaan Ellisiin. Richard on aikoo paikata asiat vaimonsa kanssa, mutta tyrmistyy kuullessaan Adelen muuttavan yhteen toisen miehen kanssa.

Richard suunnittelee jäävänsä eläkkeelle ja antavansa paikkansa Preston Burkelle, mutta laittaa suunnitelman vähäksi aikaa jäihin saatuaan tietää Burken salailevan kädessään olevaa vikaa. Hän kertoo kuitenkin suunnitelmistaan sairaalan lautakunnalle ja aikoo valita seuraajansa. Preston, Derek Shepherd, Addison Montgomery ja Mark Sloan havittelevat kaikki paikkaa. Lopulta Richard valitsee Derekin, mutta Derek kertoo Richardille, että tämän kuuluisi pysyä yhä päällikkönä.

Kolmannen kauden lopussa Adele joutuu sairaalaan, jossa selviää, että hän on raskaana (52-vuotiaana). Vaikka Richard uskoo lapsen olevan toisen miehen, hän pysyy Adelen rinnalla. Komplikaatiot johtavat lopulta keskenmenoon. Myöhemmin Adele myöntää, että vauva olisi ollut Richardin. Kauden lopussa Adele ja Richard päättävät yrittää avioliittoaan uudelleen.

Neljännen kauden alussa Richard ja Adele tajuavat, että Richardin työ on heidän avioliittoaan haittaava tekijä. Pari eroaa. Richard muuttaa tilapäisesti Derekin asuntovaunuun ja yrittää korjata elämäänsä. Kauden lopussa Richard onnistuu voittamaan Adelen sydämen uudestaan.

Viidennen kauden alussa Richard alkoi huolestua siitä, että Seattle Gracen sairaala oli sijoittunut parhaiden sairaaloiden joukossa huonommalle sijalle kuin viimeksi. Aikoessaan korjata sairaalansa maineen Richard määräsi sairaalaan liudan uusia sääntöjä.

Richard pettyy suojattiinsa Miranda Baileyhin, koska tämä haluaa siirtyä yleisen kirurgian puolelta lastenkirurgiaan ja yrittää saada tämän muuttamaan mielensä. Richard kirjoittaa Baileylle vähemmän mairittelevan suosituskirjeen. Lopulta hän hyväksyy Baileyn päätöksen, mutta Bailey kertoo hänelle pysyvänsä ohjelmassa, koska hän on eroamassa miehestään ja uuteen ohjelmaan siirtyminen olisi liian vaikeaa yksinhuoltajalle.

Kuudennella tuotantokaudella Richard ilmoittaa henkilökunnalle, että Seattle Gracen sairaala joutuu yhdistymään hallinnollisesti Mercy Westin sairaalaan taloudellisten vaikeuksien takia. Richard joutuu irtisanomaan osan henkilökuntaansa ja hänen oma työmääränsä lisääntyy. Hän riitautuu Derekin kanssa, koska tämä ei hyväksy hänen toimintaansa.

Ongelmat työpaikalla ajavat Richardin ryyppäämään. Tilanteesta tietää aluksi vain Meredith, jonka Richard yrittää pitää hiljaisena antamalla tälle yksityisopetusta. Meredith kertoo lopulta Derekille, joka puolestaan ilmoittaa asiasta sairaalan johtokunnalle. Johtokunta pakottaa Richardin menemään vieroitukseen, ja Derek nimitetään virkaa tekeväksi kirurgian päälliköksi. Richard raitistuu ja palaa töihin Derekin alaisena. Uusi tilanne aiheuttaa kitkaa Richardin ja Derekin välille. Muidenkin on aluksi vaikea suhtautua Richardin uuteen asemaan.

Kauden viimeisessä jaksossa Richardin edesmenneen potilaan leski Gary Clark saapuu sairaalaan. Hän syyttää Richardia ja Derekiä vaimonsa kuolemasta ja haluaa tappaa heidät. Clark ampuu useita ihmisiä, mm. Derekiä, joka loukkaantuu vakavasti. Richard on Clarkin saapuessa sairaalan ulkopuolella, mutta menee sisään kohtaamaan Clarkin. Clarkilla on tässä vaiheessa vain yksi luoti jäljellä, ja hän ei ole varma ampuako itsensä vai Richardin. Hän tarjoaa Richardille ryyppyä, jonka tämä kuitenkin kaataa lattialle. Richard ylipuhuu Clarkin olemaan tappamatta häntä ja selviää hengissä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]