Miranda Bailey

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miranda Bailey
Luoja(t) Shonda Rhimes
Näyttelijä(t) Chandra Wilson
Ensi-
esiintyminen
Greyn anatomian jaksossa "A Hard Day's Night"
Henkilötiedot
Koko nimi Miranda Bailey
Ammatti yleiskirurgi, apulaislääkäri
Sukupuoli nainen
Asuinpaikka Seattle, Washington, USA
Suhteet
Vanhemmat

William Bailey (isä)

Elena Bailey (äiti, kuollut)
Sisarukset Danielle Bailey (sisko, kuollut)
Puoliso(t)

Tucker Jones (ex-aviomies)

Benjamin Warren (aviomies)
Lapset William George Bailey Jones
Tutut Callie Torres (kollega, ystävä)
Derek Shepherd (kollega, ystävä)
Meredith Grey (kollega)
Addison Montgomery (ex-kollega, ystävä)
Ben Warren (poikaystävä)
Cristina Yang (kollega)
Izzie Stevens (kollega)
Alex Karev (kollega)
George O'Malley (kollega)

Tri. Miranda Bailey on kuvitteellinen hahmo ABC:n draamasarjasta Greyn anatomia. Hahmoa esittää Chandra Wilson, joka voitti roolistaan Screen Actor's Guild -palkinnon vuonna 2007. Chandra oli roolistaan ehdolla myös Emmy-palkinnon saajaksi vuosina 2007 ja 2008.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bailey soitti peruskoulussa oboeta. Hän valmistui Wellesley Collegesta loistonumeroin ja aloitti sen jälkeen harjoittelijana Seattle Gracen sairaalassa. Häntä kutsuttiin sarjan alussa välillä natsiksi. Lempinimi perustui hänen ankaruuteensa ja negatiiviseen persoonaan.

Vaikka Bailey onkin usein ankara harjoittelijoitaan kohtaan, hän tukee heitä rankkoina hetkinä.

Bailey meni naimisiin Tucker Jonesin kanssa vuonna 1995. Baileyllä ja Tuckerilla on poika, joka sai toisen nimensä synnytyksessä auttaneen George O'Malleyn mukaan. Baileyn palattua töihin äitiysloman jälkeen, alkoi parin liitto rakoilla. Tucker ja Bailey riitelivät lähinnä Mirandan urasta ja siitä, kuinka paljon hän on poissa kotoa työn vuoksi. Tucker uhkaa Baileytä avioerolla, jonka seurauksena Bailey päättää itse hakea avioeroa. Bailey ei uskalla kertoa perinteisille vanhemmilleen avioerosta. Kun asia selviää heille, asia johtaa riitaan. Lopulta he hyväksyvät tyttärensä päätöksen ja sopivat.

Eron jälkeen Bailey alkaa tapailla sairaalassa uutta anestesiologian lääkäriä, Ben Warrenia. Pari seurustelee hetken, mutta päätyy eroamaan sairaalan ammunnan jälkeen. Bailey kamppailee PTSDn kanssa, eikä pysty vakavaan suhteeseen keskittyessä korjaamaan itseään. Tämän jälkeen Bailey aloittaa seksisuhteen sairaalan sairaanhoitajan, Elin kanssa. Eli ja Bailey päättävät suhteensa, kun Warren kertoo Baileylle, että luuli hänen pyytävän Warrenin odottavan, kunnes hän on valmis jatkamaan suhdetta. Bailey ja Warren jatkavat seurustelua, muuttavat yhteen ja pian Warren kosii häntä. Kosinnan jälkeen Warren kertoo hakeneensa kirurgiseksi harjoittelijaksi Kaliforniaan ja että hänet hyväksyttiin ohjelmaan. Bailey on aluksi vihainen, mutta pari päättää jatkaa kaukosuhteessa. Pari menee naimisiin, jonka jälkeen Warren palaa Kaliforniaan. Warren saa siirron Grey Sloan Memorial sairaalaan, jossa parille aiheuttaa ongelmia se, että Bailey on Warrenin esimies ja joutuu rankaisemaan tätä virheistä työssä.

Bailey tulee myöhemmin raskaaksi, josta hän ja Warren ovat ikionnellisia. Raskaus kuitenkin päättyy keskenmenoon.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

1. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bailey opettaa viittä harjoittelijaa: Meredith Greytä, Izzie Stevensiä, George O'Malleytä, Alex Karevia ja Cristina Yangiä ja tulee tunnetuksi tiukoista vaatimuksistaan. Bailey tunnetaan kuitenkin myös myötätuntoisena lääkärinä; hän pysyy Cristinan rinnalla tämän raskaudesta aiheutuneiden komplikaatioiden aikana ja pitää Izzien kädestä kiinni tämän luovuttaessa luuydintä tyttärelleen. Bailey välittää potilaistaan ja on omistautunut kirurgi.

Baileyn poika, Willian George Bailey Jones, syntyy Seattle Gracessa pommiuhan aikana Baileyn miehen ollessa leikkauksessa kolaroituaan autonsa matkalla sairaalaan. George O'Malley auttaa Baileyn synnytyksessä. Bailey kiittää tätä nimeämällä poikansa William Georgeksi.

2. ja 3. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2. ja 3. tuotantokautena Bailey kamppailee äitiyden ja urahaaveidensa välillä. Muut epäilevät pystyykö hän tasapainottelemaan uransa ja äitiyden kanssa. Baileyn ammatillinen usko horjuu Izzie Stevensin leikattua Denny Duquetten LVAD-johdon ja Dennyn kuoltua sydämensiirron jälkeen. Bailey uskoo, että syy oli hänen koka hän ei vahtinut harjoittelijoitaan tarpeeksi hyvin.

Petyttyään siitä kuinka vähän hän voi auttaa potilaita kirurgina, Bailey päättää avata ilmaisklinikan Seattle Graceen. Hän kuitenkin kohtaa vaikeuksia, koska ei saanut toivomaansa tukea johtavilta lääkäreiltä. Puhuttuaan Webberin kanssa, hän saa viimein tämän suostumuksen asialle. Denny Duquettelta huomattavan rahasumman perinyt Izzie lahjoittaa rahansa klinikan perustamiseen. The Denny Duquette Memorial Clinic on ollut siitä lähtien auki ja Bailey on ollut tyytyväinen siihen, että klinikka muuttaa ihmisten elämän paremmaksi.

Bailey kilpailee tulosta johtavaksi apulaislääkäriksi, mutta 3. kauden päätösjaksossa hän saa tietää hävinneensä Callie Torresille. Tri. Richard Webber kuitenkin sanoo Baileylle, että tästä voi tulla muutamassa vuodessa yleiskirurgian päällikkö.

4. ja 5. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljännellä kaudella Bailey päättää olla Callien "numero kaksi" Callien tuntiessa epäpätevyyttä johtoasemassa olemisessa. Webber näkee Baileyn ottavan kaikki työt Callien harteilta, ja delegoivan niitä muille, ja lopulta tajuaa Baileyn tuuraavan Callieta. Webber erottaa Callien johtavan apulaislääkäriin paikalta, antaa työn Baileylle ja kertoo tehneensä virheen kun ei antanut alun perinkin hänelle.

Baileyn avioliitto ajautuu vaikeuksiin, kun hänen miehensä Tucker ei pidä siitä Bailey on lähes koko ajan töissä. Baileyn pojan saatua vakavia vammoja 4. kauden lopussa pari riitaantuu entistä pahemmin ja päättää muuttaa erilleen. Bailey antaa myös vastuun klinikasta Izzielle kauden lopussa tajuttuaan, ettei voi hoitaa samanaikaisesti klinikkaa, muita töitä ja perhettään.

Bailey kiinnostuu uudesta uramahdollisuudesta lastenkirurgian parissa, ja pyytää lastenkirurgian ylilääkäriltä Arizona Robbinsilta mahdollisuutta siirtyä lastenkirurgian puolelle. Arizona suostuu siirtoon, mutta johtaja Webber on aluksi vastaan, koska hän on kaavaillut Baileystä yleiskirurgian päällikköä. Webber suostuu lopulta tukemaan Baileyä, mutta Bailey päättääkin pysyä yleiskirurgian puolella, koska Tucker alkaa uhkailla avioerolla. Bailey sanoo Webberille, ettei voi olla naimisissa miehen kanssa, joka ei tue häntä hänen urahaaveissaan, ja on sen takia päättänyt erota. Bailey luopuu paikasta lastenkirurgiassa, koska hän katsoo, ettei yksinhuoltajaksi jääminen ja uuden työn aloittaminen samaan aikaan ole järkevää.

5. kauden loppupuolella Cristina kertoo Baileylle ja Alex Kareville, että Izziellä on ihosyöpä. Izzie joutuu rankkoihin syöpähoitoihin. Bailey tukee lääkkeiden musertamaa Izzietä ja yrittää auttaa häntä parantumaan. Kauden päätösjaksossa Izzien tila kuitenkin romahtaa, ja hänen kohtalonsa jää epäselväksi. Samana päivänä George joutuu auto-onnettomuuteen ja loukkaantuu vakavasti. Hänet viedään sairaalaan, mutta hänenkin tilansa romahtaa.

6. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izzie selviää elossa, mutta George kuolee onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Bailey ja muut lääkärit surevat Georgen kuolemaa.

Bailey ja Tucker ovat eronneet, ja Bailey yrittää totutella uuteen elämään yksinhuoltajana. Baileyn isä William ei hyväksy eroa, ja kritisoi tytärtään tämän valinnoista. Bailey ja William tekevät kuitenkin lopulta sovinnon.

Sairaalassa Bailey järkyttyy, kun hänen potilaansa herää nukutuksesta kesken leikkauksen. Bailey panikoi, huutaa ja syyttää anestesiologi Ben Warrenia. Myöhemmin käy ilmi, että potilas olisi tarvinnut huomattavasti tavallista suuremman määrän nukutuslääkettä, mitä ei voitu tietää etukäteen. Bailey ei suostu pyytämään Beniltä anteeksi, mutta myöntää tälle huutaneensa, koska oli peloissaan. Baileyn potilas puolestaan kieltää Baileyä tekemästä hänelle uutta leikkausta, ja Meredith tekee leikkauksen Baileyn valvonnassa.

Bailey tutustuu paremmin Beniin, joka pyytää häntä lopulta treffeille. Bailey kieltäytyy aluksi, mutta suostuu lopulta menemään Arizonan ja Callien rohkaistua häntä. Bailey ja Ben alkavat tapailla.

Kauden viimeisessä jaksossa Seattle Gracen sairaalaan saapuu Lexien, Derekin ja Webberin edesmenneen potilaan leski Gary Clark. Clark syyttää kirurgeja vaimonsa kuolemasta ja päätyy ampumaan useita ihmisiä. Bailey selviää vaarasta väittämällä Clarkille olevansa sairaanhoitaja eikä kirurgi. Baileytä avustava tri Charles Percy saa kuitenkin osuman. Bailey yrittää pelastaa hänen henkensä, mutta ei pääse sairaalassa vallitsevan hätätilan takia leikkaussaliin ja Charles kuolee.