Taye Diggs

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taye Diggs
Taye Diggs vuonna 2015.
Taye Diggs vuonna 2015.
Henkilötiedot
Koko nimi Scott L. Diggs
Syntynyt2. tammikuuta 1971 (ikä 53)
New Jersey, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Scott L. ”Taye” Diggs (s. 2. tammikuuta 1971 New Jersey, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen teatteri-, elokuva- ja televisionäyttelijä. Jo nuorena hänen ystävänsä kutsuivat häntä ”Scottayeksi”, joka lyheni muotoon ”Taye”. Lempinimi jäi käyttöön. Diggs kasvoi Rochesterissa, New Yorkissa. Rochesterissa hän kävi The School of The Artsia. Hän on vanhin perheensä viidestä lapsesta. Hänellä on kaksi veljeä ja kaksi sisarta.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diggsin läpimurto oli vuonna 1996 musikaalissa Rent. Rentin jälkeen hän esiintyi Mr. Blackina Andrew Lippan off Broadway -tuotannossa The Wild Party. Diggs on myös esiintynyt Billy Flynnina Chicagossa. Hän tuurasi lähes kuukauden Norbert Leo Butzia Wickedissä.

Diggs siirtyi teatterista televisioon saippuaoopperassa Guilding Light. Vuonna 1998 hän teki elokuvadebyyttinsä elokuvassa Stella vaihtaa vapaalle (How Stella Got Her Groove Back). Hän on myös esiintynyt elokuvissa Go, The Wood – kulman kollit, Bestman, Pahuuden kartano (The House on Haunted Hill), Cake ja Chicago.

Diggs esiintyi nimikkohahmona lyhytikäisessä televisiosarjassa Kevin Hill. Hän uusi roolinsa Bennynä elokuvassa Rent vuonna 2005. Hän myös laulaa Rent elokuvan soundtrackilla.

Vuonna 2006 Diggs vieraili televisiosarjassa Will & Grace. Saman vuoden marraskuussa hän esiintyi uudessa televisiosarjassa Päivä armonaikaa. Sarja lopetettiin huonojen katsojalukujen takia.

Helmikuussa 2007 ilmoitettiin, että Diggs esiintyy syksyllä 2007 sarjassa Rakkauden anatomia, joka on spin-off-sarja Greyn anatomiasta.

Vuonna 2014 Diggs alkoi näytellä rikoskomisario Terry Englishiä rikosdraamasarjan Ensimmäisen asteen murha toisessa pääosassa.[1] Sarja päättyi kolmen tuotantokauden jälkeen 2016.

Diggs antoi äänensä Cabberille vuonna 2017 ilmestyneeseen elokuvaan My Little Pony: The Movie.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diggs meni vuonna 2003 naimisiin näyttelijä Idina Menzelin kanssa, johon hän oli tutustunut molempien esiintyessä Rentissä. Heillä on syyskuussa 2009 syntynyt poika. Vuonna 2013 pariskunta päätyi eroamaan.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Friedlander, Whitney: TNT Slices Into Steven Bochco’s ‘Murder in the First’ Variety. 19.9.2013. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)
  2. Nudd, Tim: Taye Diggs and Idina Menzel Separate People. 11.12.2013. Viitattu 7.4.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Taye Diggs Internet Movie Databasessa. (englanniksi)