Taye Diggs

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Taye Diggs
Taye Diggs vuonna 2015.
Taye Diggs vuonna 2015.
Syntymäaika 2. tammikuuta 1971 (ikä 46)
Syntymäpaikka New Jersey, Yhdysvallat
Oikea nimi Scott L. Diggs
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Scott L. ”Taye” Diggs (s. 2. tammikuuta 1971 New Jersey, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen teatteri- elokuva- ja televisionäyttelijä. Jo nuorena hänen ystävänsä kutsuivat häntä ”Scottayeksi”, joka lyheni muotoon ”Taye”. Lempinimi jäi käyttöön. Diggs kasvoi Rochesterissa, New Yorkissa. Rochesterissa hän kävi The School of The Artsia. Hän on vanhin perheensä viidestä lapsesta. Hänellä on kaksi veljeä ja kaksi sisarta.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diggsin läpimurto oli vuonna 1996 musikaalissa Rent. Rentin jälkeen hän esiintyi Mr. Blackina Andrew Lippan off Broadway -tuotannossa The Wild Party. Diggs on myös esiintynyt Billy Flynnina Chicagossa. Hän tuurasi lähes kuukauden Norbert Leo Butzia Wickedissä.

Diggs siirtyi teatterista televisioon saippuaoopperassa Guilding Light. Vuonna 1998 hän teki elokuvadebyyttinsä elokuvassa Stella vaihtaa vapaalle (How Stella Got Her Groove Back). Hän on myös esiintynyt elokuvissa Go, The Wood – kulman kollit, Bestman, Pahuuden kartano (The House on Haunted Hill), Cake ja Chicago.

Diggs esiintyi nimikkohahmona lyhytikäisessä televisiosarjassa Kevin Hill. Hän uusi roolinsa Bennynä elokuvassa Rent vuonna 2005. Hän myös laulaa Rent elokuvan soundtrackilla.

Vuonna 2006 Diggs vieraili televisiosarjassa Will & Grace. Saman vuoden marraskuussa hän esiintyi uudessa televisiosarjassa Päivä armonaikaa. Sarja lopetettiin huonojen katsojalukujen takia.

Helmikuussa 2007 ilmoitettiin, että Diggs esiintyy syksyllä 2007 sarjassa Rakkauden anatomia, joka on spin-off-sarja Greyn anatomiasta.

Diggs on näytellyt vuodesta 2014 lähtien rikoskomisario Terry Englishiä rikosdraamasarjassa Ensimmäisen asteen murha.[1]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diggs on naimisissa näyttelijä Idina Menzelin kanssa. He menivät naimisiin 11. tammikuuta 2003. Heillä on koira nimeltä Sammy Davis, Jr. ja kaksi kissaa Ella ja Coltrane.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]